שאלה לגבי עוצמות לאחר כיול אוט'
-
niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
שלום לכולם
לאחר שמריצים כיול אוט' ברסיבר נקבעות עוצמות הגברה לרמקולים השונים.
יש לי מספר שאלות לגבי זה:
1. במידה ולאחר הכיול אני מעלה עוצמות בכל הרמקולים (תוך כדי שמירת היחס בין העוצמות שקבע הכיול) האם זה פוגע בכיול עצמו או שזה בסה"כ "חוסך" לי להעלות את הווליום לרמות גבוהות יותר במהלך הסרט?
2. למה בעצם הרסיבר שם למשל את הקדמיים על 0DB כאשר יש לו אפשרות לשים אותם על 10DB? במילים אחרות, למה הוא "חוסך" את ההגברה ואיך זה משפיע על הסאונד הכללי שמתקבל?
1. במידה ולאחר הכיול אני מעלה עוצמות בכל הרמקולים (תוך כדי שמירת היחס בין העוצמות שקבע הכיול) האם זה פוגע בכיול עצמו או שזה בסה"כ "חוסך" לי להעלות את הווליום לרמות גבוהות יותר במהלך הסרט?
2. למה בעצם הרסיבר שם למשל את הקדמיים על 0DB כאשר יש לו אפשרות לשים אותם על 10DB? במילים אחרות, למה הוא "חוסך" את ההגברה ואיך זה משפיע על הסאונד הכללי שמתקבל?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
1. לא צריכה להיות פגיעה וזה כאמור בעיקר יחסוך לך להעלות ווליום בדיעבד. מצד שני, מה הסיפור להגביר קצת במקום לגעת בכיול?
2. הרסיבר מכוייל לתת לך "עוצמה" (נמדדת ב-SPL) של 75DB בנקודת ההאזנה, ולזה הוא מכייל את כל הערוצים. הגברה מיותרת מגדילה את הסיכוי לרעשים והפרעות ובאופן כללי סאונד פחות נקי...
2. הרסיבר מכוייל לתת לך "עוצמה" (נמדדת ב-SPL) של 75DB בנקודת ההאזנה, ולזה הוא מכייל את כל הערוצים. הגברה מיותרת מגדילה את הסיכוי לרעשים והפרעות ובאופן כללי סאונד פחות נקי...
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
התשובה לשתי השאלות היא פשוטה - היצרן מכוון לקבלת התוצאה האופטימאלית.niguy כתב:שלום לכולם
2. למה בעצם הרסיבר שם למשל את הקדמיים על 0DB כאשר יש לו אפשרות לשים אותם על 10DB? במילים אחרות, למה הוא "חוסך" את ההגברה ואיך זה משפיע על הסאונד הכללי שמתקבל?...
תוצאה אופטמאלית מתקבל כאשר מנצלים את מרחב הכתובות של התוכן הדיגיטלי בצורה מרבית (הגברת יתר או חסר שאפשרית במדיה הדיגיטלית יכולה להביא אותנו או לקטימה או להקנת מספר הביטים) ודבר דומה ביחס בין הגברת הקדם מגבר המנחת של הכיול והוולים, והגעה לסקאלה נכונה של הווליום שבו 0 ד"ב הוא בסביבת התפוקה המרבית.
מי שמשנה זאת ידנית יכול לקבל לפעמים שכייוון לעצמה יותר חזקה נותן איכות שמע יותר גבוה בעת שהוא משווה - זו טעות כאשר משווים, יש לודא תפוקה זהה בעוצמה בשני המקרים.
מכייון שלמשתמש חסרים הידע והאמצעים לכוון באופן האופטימאלי, ובחינת השוואה בעומצה זהה גם היא לא מעשית לרוב המשתמשים, אני לא ממליץ להתעסק בכך לפחות ללא מד SPL.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
להלן תשובה של קריס מבעלי חברת אודסי.
Levels are set to achieve two goals: (1) to make all speakers play at the same level as each other and (2) to make the system play at film reference when you set the master volume control to 0 dB. So, depending on the sensitivity of each speaker and the listening distance, the levels will most often be in the negative range. Many people don't understand that these are simply relative numbers to achieve goals (1) and (2). There is no lack of punch or anything like that. If you want to listen louder, simply turn up the volume control. It is *identical* to turning up the levels in each speaker.
Levels are set to achieve two goals: (1) to make all speakers play at the same level as each other and (2) to make the system play at film reference when you set the master volume control to 0 dB. So, depending on the sensitivity of each speaker and the listening distance, the levels will most often be in the negative range. Many people don't understand that these are simply relative numbers to achieve goals (1) and (2). There is no lack of punch or anything like that. If you want to listen louder, simply turn up the volume control. It is *identical* to turning up the levels in each speaker.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מה עשית עד כה אני לא מבין?DorM כתב:במילים פשוטות - לא לגעת בכיול של העוצמות כולל זו של הסאב, אם אני רוצה לשמוע יותר חזק להגביר אך ורק את הווליום במגבר?...
כל פעם שרצית להגביר נכנסת להגדרות הכיול והגברת רמקול רמקול?
ברור שבכדי לשמוע חזק יותר יש להגביר את הווליום הראשי ,שדואג להגביר את כל הרמקולים באופן שווה ולכן הכיול נשמר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

במידה והגברת בולים בתפריט הרסיבר אז זה בסדר במידה והגברת בוליום בסאב עצמו זה לא טוב.DorM כתב:עד עכשיו אחרי כיול הגברתי את הDB של הסאב ב2-3 ולאחר מכן רק בווליום הראשי....
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
למה זה בדיוק לא טוב? תוכל להסביר ולנמק ממה נובעת העובדה שקבעת שזה לא טוב?istarmini כתב:במידה והגברת בולים בתפריט הרסיבר אז זה בסדר במידה והגברת בוליום בסאב עצמו זה לא טוב.DorM כתב:עד עכשיו אחרי כיול הגברתי את הDB של הסאב ב2-3 ולאחר מכן רק בווליום הראשי.......
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מאוד פשוט ג'קיJEXY כתב:למה זה בדיוק לא טוב? תוכל להסביר ולנמק ממה נובעת העובדה שקבעת שזה לא טוב?istarmini כתב:במידה והגברת בולים בתפריט הרסיבר אז זה בסדר במידה והגברת בוליום בסאב עצמו זה לא טוב.DorM כתב:עד עכשיו אחרי כיול הגברתי את הDB של הסאב ב2-3 ולאחר מכן רק בווליום הראשי..........
שאתה מגביר בסאב מערכת הכיול של אודסי לא ממש יודעת שהגברת .
שאתה מגביר ברסיבר עדין מערכת הכיול מבצעת את התיקון הדרוש, שנקבע בעזרת הכיול שבוצע.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
מה העיקרון של כיול אודסי? כלומר מה בעצם היא מבצעת וכיצד אותם ערכים נקבעים? כיצד המערכת מבצעת את התיקון הדרוש אחרי שהכיול כבר בוצע?istarmini כתב:מאוד פשוט ג'קיJEXY כתב:למה זה בדיוק לא טוב? תוכל להסביר ולנמק ממה נובעת העובדה שקבעת שזה לא טוב?istarmini כתב:במידה והגברת בולים בתפריט הרסיבר אז זה בסדר במידה והגברת בוליום בסאב עצמו זה לא טוב.DorM כתב:עד עכשיו אחרי כיול הגברתי את הDB של הסאב ב2-3 ולאחר מכן רק בווליום הראשי..........
שאתה מגביר בסאב מערכת הכיול של אודסי לא ממש יודעת שהגברת .
שאתה מגביר ברסיבר עדין מערכת הכיול מבצעת את התיקון הדרוש, שנקבע בעזרת הכיול שבוצע....
תוכל להסביר בשפה פשוטה בכדי שגם קוראי הפורום שאינם מבינים גדולים יוכלו להבין על מה מדובר...
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
מה העיקרון של כיול אודסי?DorM כתב:יבגני אשמח תשובות לשאלות שלך בשבילי ובשבילי חברי הפורום...
עיקרון של אודסי זה לכוון את הרמקולים על פי נקודת האזנה מרכזית וביחס למספר נקודות האזנה.
לכוון את התזמון ואת האיזון בין הרמקולים לקבלת נקודת האזנה שהיא FLAT וכל זה על פי תנאי אותו חלל.
כלומר מה בעצם היא מבצעת וכיצד אותם ערכים נקבעים?
היא מודדת את הטיימינג בין הרמקולים, התנהגות תדרים שונים שנקבעו על פי תוכנית וכיוון כל רמקול בנפרד לאותה נקודת האזנה ולאותה נקודת הFLAT.
לדוגמה:
FL = DISTANCE 3.4 M
FL = ANGLE 60
FL = 40Hz + 3dB. 140Hz + 4dB. 500Hz -5dB. 1KHz -2dB. 10KHz + 2dB
FL = DELAY 0.8 msec
כיצד המערכת מבצעת את התיקון הדרוש אחרי שהכיול כבר בוצע?
המערכת למעשה אינה עושה שום דבר ולא מתקנת בLIVE את מה שנקבע בכיול... היא פשוט מבצע LIFT לכל התדרים יחד...
העניין האם אותו כיול מספק אותי כצרכן שכרגע סיים לכייל את המערכת או לא מספק זה כבר עניין של טעם אישי.
המערכת נותנת לך את נקודת האמצע שממנה אתה תמשיך לכייל לפי רצונך, לפי הטעם שלך, לפי המוזיקה או הסרטים שלך...
האודסי כביכול אומרת שלך, "זהו סיימתי, ככה אתה אמור לשמוע" ואם זה לא נראה לך יש לך את הMANUAL TUNING...
לכן לגבי הסאב (טיפ ממני) תכוונו את בורר התדרים לפי התדרים של הרמקולים בכדי ליצור חפיפה (בלי קשר לכיול או לא, זה לפני הכיול), את העוצמה של הסאב לאמצע בכדי שתהיה אפשרות להגביר או להנמיך על פי הצורך (לא בכל סרט ולא בכל שיר יש באס דומה ובאותו GAIN).
לא אוכל לרשום כאן יותר מדי כי בסה"כ עדיין אני מתפרנס מזה וארצה להשאיר לי עוד הרבה מידע שאוכל לשתף אותו רק עם לקוחותי...
שיהיה המשך ערב נעים
הכיוון ל-FLAT הוא עבור מוסיקה בחללים מסוימים בזמן שברירת המחדל שנקראת רפרנס/MOVIE אין לה עקומה שטוחה אלא ROLL-OFF בגבוהים.
https://audyssey.zendesk.com/forums/841 ... 94162.html
https://audyssey.zendesk.com/forums/841 ... 94162.html
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

EyalR כתב:הכיוון ל-FLAT הוא עבור מוסיקה בחללים מסוימים בזמן שברירת המחדל שנקראת רפרנס/MOVIE אין לה עקומה שטוחה אלא ROLL-OFF בגבוהים.
https://audyssey.zendesk.com/forums/841 ... 94162.html...
באודסי פרו , מה שיש ברשותי, ניתן לשנות את גרפי המטרה בהתאם להעדפות המשתמש.
הבעיה היא שלא כול הדגמים תומכים בפרו.
-
niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
תודה על התשובות,במיוחד ליואב וליבגני שבזכותם השרשור שלי קיבל חיים
ברור לי שאצטרך לבצע כיול מחדש לרסיבר מאחר ובכיול הקודם קיבלתי עוצמה במינוס והגברתי את כל העוצמות.
ברור לי שאצטרך לבצע כיול מחדש לרסיבר מאחר ובכיול הקודם קיבלתי עוצמה במינוס והגברתי את כל העוצמות.
יבגני מה שאתה אומר לגבי הסאב נוגד את כל מה שרשום במנואל של הרסיבר ובפורומים השונים. בזה שאתה מכוון את הקרוס בסאב עצמו אתה לא מסרס למעשה את הכיול של הרסיבר?JEXY כתב:לכן לגבי הסאב (טיפ ממני) תכוונו את בורר התדרים לפי התדרים של הרמקולים בכדי ליצור חפיפה (בלי קשר לכיול או לא, זה לפני הכיול), את העוצמה של הסאב לאמצע בכדי שתהיה אפשרות להגביר או להנמיך על פי הצורך (לא בכל סרט ולא בכל שיר יש באס דומה ובאותו GAIN).DorM כתב:יבגני אשמח תשובות לשאלות שלך בשבילי ובשבילי חברי הפורום......
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

זה גם נוגד את כל מה שאודסי מסבירים אבל שמע הוא למד והוא יודע .יבגני מה שאתה אומר לגבי הסאב נוגד את כל מה שרשום במנואל של הרסיבר ובפורומים השונים. בזה שאתה מכוון את הקרוס בסאב עצמו אתה לא מסרס למעשה את הכיול של הרסיבר?...
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
JEXY כתב:קפיש??? מה אתה תקוע בשנות ה90?
זה טוב שיש אנשים כמוך... "למל"מים". זה רק מאזן את העולם...
חבל JEXY, בשירשור אחד הורס לעצמך את כל המוניטין שבנית בפורום והכול רק בגלל שהעירו לך הערה נכונה... זה לא סוד שאתה מקבל לקוחות בזכות הפורום. אתה משקיע מזמנך ומייעץ מעל גבי הפורום ואנשים פונים אליך בזכות הייעוץ אולם כל דבר צריך להיות בטעם טוב ובשרשור ההוא עברת אותו ואני בטוח שאתה בדיוק יודע על מה מדובר...JEXY כתב:מה העיקרון של כיול אודסי?DorM כתב:יבגני אשמח תשובות לשאלות שלך בשבילי ובשבילי חברי הפורום...
עיקרון של אודסי זה לכוון את הרמקולים על פי נקודת האזנה מרכזית וביחס למספר נקודות האזנה.
לכוון את התזמון ואת האיזון בין הרמקולים לקבלת נקודת האזנה שהיא FLAT וכל זה על פי תנאי אותו חלל.
כיצד המערכת מבצעת את התיקון הדרוש אחרי שהכיול כבר בוצע?
המערכת למעשה אינה עושה שום דבר ולא מתקנת בLIVE את מה שנקבע בכיול... היא פשוט מבצע LIFT לכל התדרים יחד...
העניין האם אותו כיול מספק אותי כצרכן שכרגע סיים לכייל את המערכת או לא מספק זה כבר עניין של טעם אישי.
המערכת נותנת לך את נקודת האמצע שממנה אתה תמשיך לכייל לפי רצונך, לפי הטעם שלך, לפי המוזיקה או הסרטים שלך...
האודסי כביכול אומרת שלך, "זהו סיימתי, ככה אתה אמור לשמוע" ואם זה לא נראה לך יש לך את הMANUAL TUNING...
לכן לגבי הסאב (טיפ ממני) תכוונו את בורר התדרים לפי התדרים של הרמקולים בכדי ליצור חפיפה (בלי קשר לכיול או לא, זה לפני הכיול), את העוצמה של הסאב לאמצע בכדי שתהיה אפשרות להגביר או להנמיך על פי הצורך (לא בכל סרט ולא בכל שיר יש באס דומה ובאותו GAIN).
לא אוכל לרשום כאן יותר מדי כי בסה"כ עדיין אני מתפרנס מזה וארצה להשאיר לי עוד הרבה מידע שאוכל לשתף אותו רק עם לקוחותי...
שיהיה המשך ערב נעים...
בנוסף, אודסיי מספרים הרבה מאוד באתר שלהם על אופן פעולת המערכת לכן לפעמים שלא כל כך יודעים שווה לשתף בלינק ולא לכתוב מלל מטעה למשל על כך שאודסי לא עושה כלום ב LIVE ... המושג Dynamic EQ בטח מוכר למקצוען כמוך או על אופן כיול הסאב... בקיצור מלבד הצד הציני והילדותי שבך מתגלה גם צד לא כל כך מקצועי... חבל
אותי ואת מכרי כלקוחות בטוח הפסדת....
נערך לאחרונה על ידי Arieldr ב 13/01/2013 12:40, נערך פעם 1 בסך הכל.