גאג'יה אבולושן - פלסטיק שחור בידית?
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אם אני מבין אותך נכון זה מגביר קרמה.dbx22 כתב:אהלן, שמתי לב שכשאני מוציא מהידית את המיכל הקטן של הקפה, יש פלסטיק שחור קטן בין המיכל לבין החור הסופי של הידית.
בשביל מה זה? ומה יקרה אם אני אוציא אותו?...
אם יש לך מטחנה בבית וכיילת אותה למצב של 25 שניות זליגה למנה (בודדת או כפולה) עדיף
להוציא אותו.
אוקיי קניתי מטחנה ידנית של hario.
כיוונתי בערך לטחינה של אספרסו בהשוואה לקפה הטחון הקנוי שיש לי.
עשיתי כמה ניסויים, טחנתי, שמתי בסלסלה כפולה, בלי הפלסטיק השחור מלמטה, דחסתי, יוצא עם השפרצות, זרימה מהירה והרבה בלונד.
כיוונתי לטחינה יותר דקה, דחסתי חזק, ולקח לקפה המון זמן להתחיל לצאת, בערך 15 שניות, וגם כשיצא זה היה בטפטופים ומאוד לאט.
פעם הבאה השארתי את אותה רמת הטחינה אבל דחסתי חלש, עכשיו התחיל לזרום כעבור כ 7-8 שניות אבל הבלונד הגיע מהר והקפה הרגיש מר.
עכשיו כבר החלטתי להוציא את המד משקל הדיגיטלי, וניסיתי עם סלסלה בודדת.
שקלתי 8 גרם פולים, טחנתי, דחסתי, הפעם הורדתי את הסופית של הפורטפילטר שמפצלת ל2 כוסות, הפעם הקפה יצא יותר בסדר מהפעמים הקודמות, כנראה אם היה לי קפה טרי(הפולים בני חודש בערך) אז היה טעם יותר טוב. אבל שמתי לב בחליטה שהקפה יצא בלחץ בזרם דק מאוד, כמו מים שיוצאים מאקדח מים צעצוע.
חשבתי שיש המון חורים בסלסלה ולא רק אחד באמצע, כשהסתכלתי מקרוב ראיתי שגם בכפולה וגם ביחידה יש חור אחד באמצע.
זה אומר שיש לי סלסלה עם מגביר קרמה?
אני קצת אבוד, מה לעשות כרגע בשביל להוציא קפה נורמלי?
כיוונתי בערך לטחינה של אספרסו בהשוואה לקפה הטחון הקנוי שיש לי.
עשיתי כמה ניסויים, טחנתי, שמתי בסלסלה כפולה, בלי הפלסטיק השחור מלמטה, דחסתי, יוצא עם השפרצות, זרימה מהירה והרבה בלונד.
כיוונתי לטחינה יותר דקה, דחסתי חזק, ולקח לקפה המון זמן להתחיל לצאת, בערך 15 שניות, וגם כשיצא זה היה בטפטופים ומאוד לאט.
פעם הבאה השארתי את אותה רמת הטחינה אבל דחסתי חלש, עכשיו התחיל לזרום כעבור כ 7-8 שניות אבל הבלונד הגיע מהר והקפה הרגיש מר.
עכשיו כבר החלטתי להוציא את המד משקל הדיגיטלי, וניסיתי עם סלסלה בודדת.
שקלתי 8 גרם פולים, טחנתי, דחסתי, הפעם הורדתי את הסופית של הפורטפילטר שמפצלת ל2 כוסות, הפעם הקפה יצא יותר בסדר מהפעמים הקודמות, כנראה אם היה לי קפה טרי(הפולים בני חודש בערך) אז היה טעם יותר טוב. אבל שמתי לב בחליטה שהקפה יצא בלחץ בזרם דק מאוד, כמו מים שיוצאים מאקדח מים צעצוע.
חשבתי שיש המון חורים בסלסלה ולא רק אחד באמצע, כשהסתכלתי מקרוב ראיתי שגם בכפולה וגם ביחידה יש חור אחד באמצע.
זה אומר שיש לי סלסלה עם מגביר קרמה?
אני קצת אבוד, מה לעשות כרגע בשביל להוציא קפה נורמלי?
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
תתחיל מזה שתקנה קפה טרי( קרא בפורום יש לא מעט בתי קלייה בארץ)
בשלב ראשון תעבוד רק עם הסלסילה הכפולה, תוציא את הפלסטיק השחור תשקול 15-16 גרם של קפה
ותטחן , דחוס הכי חזק ( ככה תמיד תוכל להיות עיקבי) ותחלוט.
עכשיו נסה להגיע לזרימה דקה של 25 שניות ל-50 עד 60 מיל.
אם יוצא מהר טחן דק יותר אם יוצא לאט טחן גס יותר.
בדוק גם כשאתה מכניס את הידית עם הקפה לפני שאתה חולט תפרק ותראה רואים על הקפס סימנים שח
הרשת או הבורג אם כן אז תוריד טיפה כמות
בשלב ראשון תעבוד רק עם הסלסילה הכפולה, תוציא את הפלסטיק השחור תשקול 15-16 גרם של קפה
ותטחן , דחוס הכי חזק ( ככה תמיד תוכל להיות עיקבי) ותחלוט.
עכשיו נסה להגיע לזרימה דקה של 25 שניות ל-50 עד 60 מיל.
אם יוצא מהר טחן דק יותר אם יוצא לאט טחן גס יותר.
בדוק גם כשאתה מכניס את הידית עם הקפה לפני שאתה חולט תפרק ותראה רואים על הקפס סימנים שח
הרשת או הבורג אם כן אז תוריד טיפה כמות
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם רואה בסלסלה הרבה חורים למעלה וקצת למטה אז יש בה מגביר קרמה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש בקפה רות ב 30 ש"ח אם אני לא טועה, באמיגו באזור ה 40
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)