TL pro9+ Kenwood KA-9100

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #1 

חברים, זוכרים את הפוסט [url=http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=164310&postdays=0&postorder=asc&start=0]הזה[/url] על הרמקולים שלי?

ואת [url=http://www.hometheater.co.il/vt177468.%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5-Kenwood-KA-9100-%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D]זה[/url] על הקנווד KA-9100?

אז יש לי עדכונים :D
[b]ראשית הרמקולים:[/b]
בפעם האחרונה עידכנתי שעברו שדרוג לקרוס חדש שיוצר ע"י פאלקון אנגליה על-פי התיכנון המקורי. לאחרונה החלפתי גם את הטוויטרים מאיזופון לאאודקס המומלצים בתכנית המקורית. היה קצת סרט להחליף אותם כי הלוחית שלהם בצורת מלבן ואילו האיזופון ריבוע. פירקתי את הלוחית, ניסרתי, קדחתי חורים וצבעתי כדי שתתאים.
כזכור, בתכנון המקורי ניתנה אופציה לבחירה של שלושה סוגים - כל ההמלצות שקיבלתי מחברי הפורום שמכירים את הרמקולים וכן מחבר'ה בחו"ל היו שההאאודקס נשמעים הכי טוב.
אלו טוויטרים משי ואכן ההחלפה נתנה גוון ומימדים נוספים לסאונד של הגבוהים ובקלות ניתן להבחין בשינוי לטובה.

[b]והמגבר KA-9100:[/b]
יובא לארץ ע"י אחד מחברי הפורום שהשקיע רבות בהבאתו לארץ ושדרוג מקיף אצל יאיר פורמן. למרבה הצער, לא עבדה טוב עבורו התוצאה עם הרמקולים שלו. למרבה השמחה (מבחינתי) נחת אצלי לבסוף.
חבר הפורום nirses שברשותו סטאפ הכולל את המגבר הזה עם הרמקולים האלה נשבע כי שמע עשרות מגברים עם הרמקולים וכי החיבור עם מגבר זה נותן תוצאות נפלאות איתם. להזכירכם רמקולים מאוד לא נצילים ויורדים לעכבה מאוד נמוכה.
לקחתי את המגבר המשופץ אליי לבדיקה ומהשנייה הראשונה היה ברור לי שמכאן הוא כבר לא יוצא.
קשה קצת להעביר תחושות האזנה במילים (בלי להתפלצף יותר מדיי) אבל החיבור פשוט נשמע נפלא!
המגבר מזיז ומחזיק את הרמקולים בקלילות באופן שאף מגבר אחר שאני חיברתי אליהם לא הצליח לעשות. נותן תחושה שכל אחד מהאלמנטים התעורר לחיים. המעבר משקט מוחלט או מוזיקה שקטה להתפרצות של מוזיקה/כלי נגינה או שירה הוא מדהים.
הרבה עבודה הושקעה בפונו סטייג' המיוחד של המגבר והוא נותן תוצאה מעולה!
יש למגבר [b]ה מ ו ן[/b] כוח! יש אפשרות לשלוט על ה-gain ששלשה מצבים: 10dB/+10dB/0dB- אצלי מכוון על מינוס עשר ואני בקושי עובר את הרבע בכפתור הווליום...

מצרף תמונות של ה"בפנוכו" ניתן לראות את קבלי הפילטר החדשים עם חומר בידוד, המייצבים, וההכרטיסון והמנוע של השלט (Y) . [u]יאיר אתה מוזמן להוסיף פרטים[/u]. צילמתי [url=https://www.youtube.com/watch?v=2S9IkQAeCEM]סרטון[/url] של כפתור הווליום מתנצל על איכות הסרטון המחורבנת... זה רק כדי להדגים את הפעולה (ובכל מקרה לא יכול להעלות הרבה ווליום כי אז יעופו לי החלונות ועור התוף יתפוצץ...)

idan_r
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #2 

האם יש למגבר שלט או שבוצע שם אילתור של שלט מרוחק?
יש לי מגבר משנות ה 80 של Rotel שגם מפלצתי והייתי רוצה לעשות משהו בנוגע לכפתור הווליום (לא יוצר עם שלט).

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

idan_r כתב:האם יש למגבר שלט או שבוצע שם אילתור של שלט מרוחק?
יש לי מגבר משנות ה 80 של Rotel שגם מפלצתי והייתי רוצה לעשות משהו בנוגע לכפתור הווליום (לא יוצר עם שלט).
...
אין לו שלט במקור זה חלק מהשדרוג שיאיר ביצע. למיטב ידיעתי יש רק שניים כאלה בעולם - של nirses ושלי...

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

idan_r כתב:האם יש למגבר שלט או שבוצע שם אילתור של שלט מרוחק?
...
אפשר להוסיף שלט למגברים ישנים, אם כי לא תמיד יש מקום להשתלה כזו...

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

למעלה בתמונה, שזה בחלק האחורי של המגבר - כרטיס ספק הכח המשני (של ה-PRE) שלמעשה בוטל לחלוטין והוחלף במייצבי מתח מודרניים.
באמצע - הקבלים השחורים של Mundorf (גרמניה), נתונים בתוך חומר משכך רעידות.
אין ספק שמדובר במגבר שנבנה במקור בהשקעה מטורפת, עם כמות אדירה של ברזל, שנאים כפולים (Dual Mono ), רכיבים מסוג Jfet בכניסה - כבר לא רואים דברים כאלו היום...
נקודת התורפה העיקרית במגבר הזה היא החיווט המקורי שלו, שמבוסס על חוטי Wire-Wrap שלא עמדו במבחן הזמן, ונוטים להשבר בקלות, כך שהיה צורך להחליף כמעט את כולם...

תמונה

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #6 

נראה מדהים.תתחדש! תהנה! (Y) :) יש לך עכשיו סט אפ קטלני בבית,יהיה לך קשה לכבות את המגבר וללכת לעבודה.. :lol: :lol: או בכלל להתפנות למטלות היומיות..כל הזמן תרצה להקשיב למוזיקה ללא הפסקה.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

moranshw
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #7 

אם זכור לי נכון המגבר הזה ממש עורר כאן ויכוח נוקב כשנטען שהוא "גרוטאה" ושהחלפת הקבלים רק הרסה אותו.

שמח בשבילך שהחזרת לו את הכבוד האבוד :)
לא שאני מכיר את המגבר אבל לפי איך שאתה מתאר עושה חשק גדול לשמוע אותו ואת הרמקולים שלך.

תתחדש ותהנה!!!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

!We Love Happy Endings

שליחה #8 

(Y) איזה יופי!!! כל הכבוד בני על טביעת העין והאינטואיציה בקשר למגבר וגם על ההשקעה בשיפוץ הרמקולים. אני בטוח שתהנה מהשילוב הזה להרבה זמן. עשית לי מצב רוח טוב ואני מאוד מאוד שמח שזה נגמר כך. אני מסכים עם קוש. באמת סטאפ מיוחד במינו ואני מתאר לעצמי שההשקעה הכספית גם כן לא קטנה. גם אני כל בוקר לא מצליח לצאת מהבית בלי רכיבת בוקר על הסטאפ ואף פעם לא בא לי לצאת מהבית אחרי-כן. זה הסיפוק האמיתי וזה שווה כל סכום.

תודה גם ליאיר על ההצלה הזו. (f)

נ.ב. אין כמו זפלין לבדיקת מגברי וינטאז' כמו בסירטון שלך. השלט מגניב לאללה!!! ממש מצחיק לראות את הבקר מסתובב לבד. בהתחלה חשבתי שאני מדמיין.... חמוד מאוד!

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #9 

נחמד לשמוע שאתה נהנה מהמגבר (Y)
יאיר, כל הכבוד על השיפוץ !!! האם ניתן להשתיל שלט ב sansui9090DB ?

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #10 

שלום BennyO .

סוף כל סוף יש לך סט אפ מדהים למדי בבית - אני יודע איזה סאונד מיוחד ומהנה יודע הסט הזה להפיק . (l)
לו הייתי רוטשילד ...

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #11 

האמא של הסטאפים. באמת משהו שהוא for life.
כל הכבוד.

אין כמו זפלין לבדיקת וינטאג', ואני מוסיף גם את אלבומי הדייר סטרייטס המוקדמים לבדיקה (למשל Communique). יש שם באסים נהדרים שאפשר לבדוק איתם את ה"במה".
נערך לאחרונה על ידי rooster ב 10/01/2013 18:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

RAMIRAMI68 כתב:נחמד לשמוע שאתה נהנה מהמגבר (Y)
יאיר, כל הכבוד על השיפוץ !!! האם ניתן להשתיל שלט ב sansui9090DB ?
...
נדמה לי שכן - אני מתכנן לעשות את זה אצלי בקרוב :)

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #13 

אוקיי, עדכן אותי בבקשה, גם אני רוצה.

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #14 

בני, כל הכבוד!

הייתי אצלך לא פעם, ושמעתי את התפתחות בסט אפ שלך במו עוזניי ולכן אני קצת המום.. לחשוב שעוד היה מקום לשיפור?! כנראה שבאמת קנית מכשיר מיוחד במינו! מבטיח להגיע לביקור בהזדמנות הראשונה שתהיה לי!

עכשיו גם לי יש חשק למשהו חדש.. זה לא טוב.. לא טוב בכלל.

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

Tankpopper כתב:
עכשיו גם לי יש חשק למשהו חדש.. זה לא טוב.. לא טוב בכלל.
...
טנק - אנחנו הרי סגורים כבר על הפרוייקט הבא :)

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #16 

BennyO כתב:חברים, זוכרים את הפוסט הזה על הרמקולים שלי?
ואת זה על הקנווד KA-9100?
אז יש לי עדכונים :D
ראשית הרמקולים:..בפעם האחרונה עידכנתי שעברו שדרוג.......... ובקלות ניתן להבחין בשינוי לטובה.

לקחתי את המגבר המשופץ אליי לבדיקה ומהשנייה הראשונה היה ברור לי שמכאן הוא כבר לא יוצא.

הרבה עבודה הושקעה........
...
תמיד טוב לשמוע על שיפוץ שהצליח, ובמיוחד כשמדובר במכשירים שהם מעל הממוצע.
תתחדש ותהנה.
(f)
R

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

בני - מה נסגר עם האספקת כוח האמריקאית של הקנווד? עשיתם משהו בנידון או שעדיין שנאי?

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

tnsilver כתב:בני - מה נסגר עם האספקת כוח האמריקאית של הקנווד? עשיתם משהו בנידון או שעדיין שנאי?
...
מוזן באמצעות שנאי מבדל גדול של 1000VA. השנאי שקט להפליא.
אני לא מרגיש/שומע שום "תופעות לוואי" או זימזומים איתו.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

נדיר ומעניין!!!. אתה יכול להעלות בבקשה תמונה שלו או קצת פרטים - (נתונים, יצרן, איפה נרכש...)?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #20 

ברכות על הסטאפ. (Y) לפני חודשיים נתקלתי בזוג רמקולים זהים אצל אדם אשר רכשתי אצלו רסיבר דרך לוח יד-2.

הבעיה עם השנאי היא כמובן ניתוקו מרשת החשמל. כיצד אתה מסתדר עם השנאי כאשר המגבר כבוי ע"מ שלא יתחמם?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”