בקיצור, הנתונים "נחמדים".. רק לא תמיד טורחים ליידע את הפרט הקטן הזה!
נורות מקרן
זה כבר מתחיל להרגיז העניין הזה. עד היום קראתי בכל מיני מקומות שהנורות מחזיקות 1000 שעות , תחזית אופטימית זה אפילו 2000. אבל אז נוסף לי פרט ממאמר אחר שאומר שכבר אחרי 400-500 שעות האיכות מתחילה לדעוך, וזה כבר לא אותו דבר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
השאלה היא מה הנקודה שבה אתה אומר שזה כבר "לא טוב".
זה שהבהירות של המנורה דועכת, זה נכון לגבי כל דבר בעולם. 1000 שעות עבור UHP זה סביר ביותר.
זה שהבהירות של המנורה דועכת, זה נכון לגבי כל דבר בעולם. 1000 שעות עבור UHP זה סביר ביותר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הכל ידוע.
1. ירידת העוצמה היא אספוננציאלית בכמה מאות שעות הראשונות ואח"כ הירידה מתייצבת ואיטית עד למותה של הנורה.
2. יצרנים מצהירים על אלפי שעות, כשבפועל ההנחה היא שהמספר היותר אמיתי יהיה בערך חצי מהמוצהר.
3. יחד עם זאת, אני מכיר בודדים בלבד (אני יכול לספור על יד אחת) אנשים שהחליפו נורות במקרנים שלהם לפני שהם שידרגו (אני מדבר על מקרנים לקולנוע ביתי ולא לפרזנטציות), ככה שמבחינתי זה ממש NON ISSUE....
1. ירידת העוצמה היא אספוננציאלית בכמה מאות שעות הראשונות ואח"כ הירידה מתייצבת ואיטית עד למותה של הנורה.
2. יצרנים מצהירים על אלפי שעות, כשבפועל ההנחה היא שהמספר היותר אמיתי יהיה בערך חצי מהמוצהר.
3. יחד עם זאת, אני מכיר בודדים בלבד (אני יכול לספור על יד אחת) אנשים שהחליפו נורות במקרנים שלהם לפני שהם שידרגו (אני מדבר על מקרנים לקולנוע ביתי ולא לפרזנטציות), ככה שמבחינתי זה ממש NON ISSUE....
noam3,
תעשה חשבון. בדיוק מרטין עורך עכשיו סקר על כמה סרטים אנשים צופים בשבוע: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=18191 .
אם נסיק משם שהמספר 2 הוא מספר מייצג, ונניח שסרט זה שעתיים אז בשנה צופים כ200 שעות, כלומר יש לך 5 שנים (המון זמן!)
עד שאתה מגיע ל1000 שעות.
כמובן שהחשבון הנ"ל לא תופס למי שמשתמש במקרן גם לצרכי טלויזיה (וגם רואה הרבה טלויזיה).
תעשה חשבון. בדיוק מרטין עורך עכשיו סקר על כמה סרטים אנשים צופים בשבוע: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=18191 .
אם נסיק משם שהמספר 2 הוא מספר מייצג, ונניח שסרט זה שעתיים אז בשנה צופים כ200 שעות, כלומר יש לך 5 שנים (המון זמן!)
עד שאתה מגיע ל1000 שעות.
כמובן שהחשבון הנ"ל לא תופס למי שמשתמש במקרן גם לצרכי טלויזיה (וגם רואה הרבה טלויזיה).
משה
כן אתה צודק. זה גם החישוב שאני עשיתי לעצמי.
אף פעם לא הבנתי את האמריקאים הללו שבוכים אחרי שהלכה להם נורה אחרי 2000 שעות (והם קנו את המקרן שנה שעברה). אם הנורה תחזיק לי 1000 שעות אהיה מאושר.
מצד שני יש להם ערוצי HDTV, אז אולי קשה להאשים אותם בהתפרעות חסרת התקנה על המקרן...
אף פעם לא הבנתי את האמריקאים הללו שבוכים אחרי שהלכה להם נורה אחרי 2000 שעות (והם קנו את המקרן שנה שעברה). אם הנורה תחזיק לי 1000 שעות אהיה מאושר.
מצד שני יש להם ערוצי HDTV, אז אולי קשה להאשים אותם בהתפרעות חסרת התקנה על המקרן...
תגובה
שמע, 2 סרטים בשבוע זה ממש מעט. אדם שקונה מקרן קולנוע ביתי ב 10,000-15,000 ש"ח , ויושב בבית ורואה TV ב CRT , חוטף קריזה רק מלהסתכל על המקרן יושב שם בחוסר מעש. תשב בבית ותתסתכל על 15 אלף שהוצאת בשביל לראות 2 סרטים בשבוע? זה נראה לי מופרך לגמריי, וקשה לי להאמין שמישהו משתמש במקרן בצורה כזו זניחה.
צריך לעשות סקר נפרד למקרנים בעניין הזה. יש פה חשבונות נפרדים בין אנשים שרואים 2 בשבוע על CRT לאלו שמשתמשים במקרן.
אני נוטה להאמין שאני צופה באיזור ה 3-4 סרטים בשבוע. אם הייתי יודע בוודאות קרובה [שזה גם טוב במקרנים] שהנורה תחזיק לי לפחות שנה או איזה 1000-1500 שעות, לא מפריע לי לקנות פעם בשנה נורה. אבל יש כל מיני תחזיות שאני כבר לא יודע למי להאמין ומה לעשות.
צריך לעשות סקר נפרד למקרנים בעניין הזה. יש פה חשבונות נפרדים בין אנשים שרואים 2 בשבוע על CRT לאלו שמשתמשים במקרן.
אני נוטה להאמין שאני צופה באיזור ה 3-4 סרטים בשבוע. אם הייתי יודע בוודאות קרובה [שזה גם טוב במקרנים] שהנורה תחזיק לי לפחות שנה או איזה 1000-1500 שעות, לא מפריע לי לקנות פעם בשנה נורה. אבל יש כל מיני תחזיות שאני כבר לא יודע למי להאמין ומה לעשות.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6605
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 501 פעמים
- יצירת קשר:
אני אישית רואה המון טלוויזיה במקרן, בעיקר סדרות בערוצי הנישה של יס. הנורה שלי נשרפה אחרי 1800 שעות, שרובן היו במצב HIGH. אחרי שמתרגלים לגודל התמונה של מקרן, קשה מאוד לראות טלוויזיה במסך קטן 
Re: תגובה
אני לא יודע איך הגעת למסקנה המוזרה הזו?manxral כתב:שמע, 2 סרטים בשבוע זה ממש מעט. אדם שקונה מקרן קולנוע ביתי ב 10,000-15,000 ש"ח , ויושב בבית ורואה TV ב CRT , חוטף קריזה רק מלהסתכל על המקרן יושב שם בחוסר מעש. תשב בבית ותתסתכל על 15 אלף שהוצאת בשביל לראות 2 סרטים בשבוע? זה נראה לי מופרך לגמריי, וקשה לי להאמין שמישהו משתמש במקרן בצורה כזו זניחה.
אני נוטה להאמין שאני צופה באיזור ה 3-4 סרטים בשבוע. אם הייתי יודע בוודאות קרובה [שזה גם טוב במקרנים] שהנורה תחזיק לי לפחות שנה או איזה 1000-1500 שעות, לא מפריע לי לקנות פעם בשנה נורה. אבל יש כל מיני תחזיות שאני כבר לא יודע למי להאמין ומה לעשות....
מתוך קריאה פה בפורומים אני חושב שרוב בעלי המקרנים דווקא מתנהגים כמוני, כלומר בדיוק באופן שקשה לך להאמין בו
בחדר שבו המקרן קיימת גם טלויזיה. המקרן משמש כמעט רק לסרטים (1-2 לשבוע אצל רוב האנשים) ולפעמים כדורגל. השאר רואים בטלויזיה.
המוטיבציה לזה היא לא חיסכון בשעות נורה. זה פשוט לא נוח לראות טלויזיה במקרן בגלל ההחשכה והריכוז שנובע מכך. טלויזיה נוח לראות באור תוך שאתה עושה עוד דברים וכשהילדים משחקים בחדר.
בנוסף, עם איכות השידור הירודה, זה לא ממש נראה טוב במקרן על מסך של 2 מ'.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
Re: תגובה
כלל לא מסכים איתך.manxral כתב:שמע, 2 סרטים בשבוע זה ממש מעט. אדם שקונה מקרן קולנוע ביתי ב 10,000-15,000 ש"ח , ויושב בבית ורואה TV ב CRT , חוטף קריזה רק מלהסתכל על המקרן יושב שם בחוסר מעש. תשב בבית ותתסתכל על 15 אלף שהוצאת בשביל לראות 2 סרטים בשבוע? זה נראה לי מופרך לגמריי, וקשה לי להאמין שמישהו משתמש במקרן בצורה כזו זניחה.
אני נוטה להאמין שאני צופה באיזור ה 3-4 סרטים בשבוע. אם הייתי יודע בוודאות קרובה [שזה גם טוב במקרנים] שהנורה תחזיק לי לפחות שנה או איזה 1000-1500 שעות, לא מפריע לי לקנות פעם בשנה נורה. אבל יש כל מיני תחזיות שאני כבר לא יודע למי להאמין ומה לעשות....
אני לא רוצה או צריך לראות חדשות או הופ על 100".
זה לא עושה לי את זה ואני לבטח לא צריך את זה כדי לטפל באיזה דיסוננס שיצדיק את ההשקעה שלי במקרן, שכן, אני מנצל אולי לשעתיים בשבוע.
למה? כי דווקא בגלל שיוצא לי לראות פעם בשבוע סרט, אני רוצה לראות אותו בצורה הכי טובה שיש.
כנ"ל אגב עם המערכת סטריאו שלי (שעולה הרבה יותר ממקרן....).
אין לי הרבה זמן לבלות איתה, אבל דווקא בגלל זה , כשאני רוצה לשבת אני רוצה את החויה האולטימטיבית.
אין פה עיניין של "כמה עולה לי שעת צפיה/האזנה".
זה שיקול אישי לחלוטין ואין פה "הגיוני או לא".
טוב, הבנתם אותי רק בצורה חלקית. זה בסדר, גם לי אין עניין לראות TV על המקרן , ועל איכויות השידור המחורבנות באמת שאין מה לדבר.
מה שאני טוען הוא , [ובידיוק כמוך מרטין, גם לי מערכת אודיו באיזורי העשרות אלפים ולכן אני מתעקש על מקרן ] שהנתונים המתקבלים לגביי המקרנים ,הם פשוט יותר מידי אמורפים ולא ממוקדים. היצרן מצהיר על 3000 שעות נורה, בפועל אומרים אולי 1500-1800, ובסוף זה בכלל מסתכם באיזור ה 1000 כאשר האיכות כבר דועכת איפשהו בטווח של 800 שעות. [נניח].
אז נעזוב רגע עם עניני הדיסוננס , וגם את עוגמת ההוצאה הפיננסית הראשונית. [מקרן זו הוצאה מתמשכת הרי].
אני רוצה לצפות בכ 4-5 סרטים בשבוע [יוצא אפילו שביום שבת אני צופה ב 2 ביום אחד] . היצרן רושם על הקופסא 3000 שעות נורה.
פעם בשנה להחליף נורה על פי השעות שציינתי, זה נתון ריאלי? המקרן יעמוד בזה? [בתנאים אופטימלים נטולי אבק וכו]
תודה
מה שאני טוען הוא , [ובידיוק כמוך מרטין, גם לי מערכת אודיו באיזורי העשרות אלפים ולכן אני מתעקש על מקרן ] שהנתונים המתקבלים לגביי המקרנים ,הם פשוט יותר מידי אמורפים ולא ממוקדים. היצרן מצהיר על 3000 שעות נורה, בפועל אומרים אולי 1500-1800, ובסוף זה בכלל מסתכם באיזור ה 1000 כאשר האיכות כבר דועכת איפשהו בטווח של 800 שעות. [נניח].
אז נעזוב רגע עם עניני הדיסוננס , וגם את עוגמת ההוצאה הפיננסית הראשונית. [מקרן זו הוצאה מתמשכת הרי].
אני רוצה לצפות בכ 4-5 סרטים בשבוע [יוצא אפילו שביום שבת אני צופה ב 2 ביום אחד] . היצרן רושם על הקופסא 3000 שעות נורה.
פעם בשנה להחליף נורה על פי השעות שציינתי, זה נתון ריאלי? המקרן יעמוד בזה? [בתנאים אופטימלים נטולי אבק וכו]
תודה
manxral,
גם עם השימוש האינטנסיבי שאתה מתאר, יש לך לפחות שנתיים.
העובדה היא שרוב בעלי המקרנים עדיין לא הגיעו למצב שהם צריכים להחליף נורה ולרובם זה גם לא באופק, כך שלא תוכל לקבל תשובה מניסיון.
זכור שזה גם מוצר יחסית חדש אצל רוב האנשים.
אתה מתאר מקרן כמוצר עם רכיב מתכלה שדורש התעסקות + הוצאה כספית תקופתית (כמו מדפסת). זה פשוט לא כך באופן מעשי.
גם עם השימוש האינטנסיבי שאתה מתאר, יש לך לפחות שנתיים.
העובדה היא שרוב בעלי המקרנים עדיין לא הגיעו למצב שהם צריכים להחליף נורה ולרובם זה גם לא באופק, כך שלא תוכל לקבל תשובה מניסיון.
זכור שזה גם מוצר יחסית חדש אצל רוב האנשים.
אתה מתאר מקרן כמוצר עם רכיב מתכלה שדורש התעסקות + הוצאה כספית תקופתית (כמו מדפסת). זה פשוט לא כך באופן מעשי.
משה
תגובה
אתה LARGE איתי משה, שנתיים?
, מקובל עליי..
אבל ברצינות, בתקופה האחרונה קראתי המון חומר מהארץ ומחו"ל , בין היתר גם ביקורות של משתמשים קלים וכבדים, והדעה הרווחת היא שכולם כל הזמן טרודים מהנורה. סוג של פרנויה שאפשר להבין אותה. היא קיימת בכל מוצר מסובך.
אני מניח שפשוט אצטרך לקפוץ למים עם הסיפור הזה , ולהיווכח בעצמי.
אבל ברצינות, בתקופה האחרונה קראתי המון חומר מהארץ ומחו"ל , בין היתר גם ביקורות של משתמשים קלים וכבדים, והדעה הרווחת היא שכולם כל הזמן טרודים מהנורה. סוג של פרנויה שאפשר להבין אותה. היא קיימת בכל מוצר מסובך.
אני מניח שפשוט אצטרך לקפוץ למים עם הסיפור הזה , ולהיווכח בעצמי.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מה שאני יכול להגיד לך (בנוסף למה שמשה אמר) זה שמי שמתעסק עם זה פשוט לא מנוסה.
מי שמנוסה והחליף כמה מקרנים אפילו, יגיד לך שזה אף פעם לא מטריד.
אתה מתאר את הירידה בעוצמה כמשהו שאחריו אי אפשר לצפות יותר במקרן וזה לא ככה בכלל.
לרוב אתה תשתמש במצבי ECO MODE או LOW כי העוצמה גם ככה תהיה חזקה מידי או כדי לחסוך בחיי המנורה, מקסימום, תעלה את זה ל-NORMAL אחרי הירידה.
בקיצר, אתה מתעסק בזוטות, יאללה כבר, היית כבר יכול לראות כמה סרטים עד עכשיו ?
מי שמנוסה והחליף כמה מקרנים אפילו, יגיד לך שזה אף פעם לא מטריד.
אתה מתאר את הירידה בעוצמה כמשהו שאחריו אי אפשר לצפות יותר במקרן וזה לא ככה בכלל.
לרוב אתה תשתמש במצבי ECO MODE או LOW כי העוצמה גם ככה תהיה חזקה מידי או כדי לחסוך בחיי המנורה, מקסימום, תעלה את זה ל-NORMAL אחרי הירידה.
בקיצר, אתה מתעסק בזוטות, יאללה כבר, היית כבר יכול לראות כמה סרטים עד עכשיו ?
מצטרף לשרשור באיחור, ותומך בעמדתם של מרטין ומשה
כל הברברת הזו סביב הנושא: "כמה לעזאזל עולה נורה, כמה זמן היא מחזיקה, ואוי וואבוי
כמה אני הולך לסבול מזה..."
היא לא יותר מאשר רעש מיותר מצד כל אותם אלו אשר לא היה בבעלותם מקרן עד כה
(כלומר הם ירוקים בלי שמץ של מושג בתחום).
או מצד הצרכנים "האמריקאים הכבדים" אלו אשר משתמשים במקרן גם בכדי לראות
את כל עונת הסופרבול וגם בכדי לצפות בכל הסדרות ההוליוודיות המטופשות - ולא פלא הצרכנים
האלה גומעים בשקט גם 8 שעות נורה ביום.
לצרכן וידאופיל מהשורה, בטח זה שגר בישראל אם יותר לציין, מקרן משמש למעשה רק
למטרה אחת וזה לצפייה בסרטים.
אין אצלנו אף "עונת ספורט" עם איכות שידורים סבירה המאפשרת צפיה בה בעזרת
המקרן. תנסה לשים תמונה של הכבלים או של YES על המקרן והחשק לכבותו יגיע
תוך 2 דקות.
למעשה, לא צופים בעזרת מקרן בשידורי טלויזיה כלל, כל עוד הן ב SD המגעיל שיש אצלנו בארץ.
ממוצע כמות הסרטים בו צופה אדם מבוגר (כמו מרבית חברי הפורום פה שכולם מה
לעשות אנשים עובדים) עומדת על סדר גודל של 1-2 סרטים בשבוע.
למי שיש ילדים - אולי אלה מקבלים עוד איזה סרט cartoon או שניים בנוסף.
ולכן ממוצע סביר לשימוש במקרן עומד על 200 שעות (ועד 400 שעות) לשנה גג.
במצב שכזה, נורה של מקרן תחזיק בנקל בין 3-6 שנים,
ועד שהיא תמות - הטכנולוגיה בתחום המקרנים תתקדם כל כך, שגם להחליף נורה כבר
לא יהיה משתלם אלא פשוט לשדרג למקרן הבה.
אצלי אחרי שנתיים ועם בסך הכל 370 שעות על מונה הנורה, הסטטיסטיקה יותר
ממוכיחה את עצמה.
כמה אני הולך לסבול מזה..."
היא לא יותר מאשר רעש מיותר מצד כל אותם אלו אשר לא היה בבעלותם מקרן עד כה
(כלומר הם ירוקים בלי שמץ של מושג בתחום).
או מצד הצרכנים "האמריקאים הכבדים" אלו אשר משתמשים במקרן גם בכדי לראות
את כל עונת הסופרבול וגם בכדי לצפות בכל הסדרות ההוליוודיות המטופשות - ולא פלא הצרכנים
האלה גומעים בשקט גם 8 שעות נורה ביום.
לצרכן וידאופיל מהשורה, בטח זה שגר בישראל אם יותר לציין, מקרן משמש למעשה רק
למטרה אחת וזה לצפייה בסרטים.
אין אצלנו אף "עונת ספורט" עם איכות שידורים סבירה המאפשרת צפיה בה בעזרת
המקרן. תנסה לשים תמונה של הכבלים או של YES על המקרן והחשק לכבותו יגיע
תוך 2 דקות.
למעשה, לא צופים בעזרת מקרן בשידורי טלויזיה כלל, כל עוד הן ב SD המגעיל שיש אצלנו בארץ.
ממוצע כמות הסרטים בו צופה אדם מבוגר (כמו מרבית חברי הפורום פה שכולם מה
לעשות אנשים עובדים) עומדת על סדר גודל של 1-2 סרטים בשבוע.
למי שיש ילדים - אולי אלה מקבלים עוד איזה סרט cartoon או שניים בנוסף.
ולכן ממוצע סביר לשימוש במקרן עומד על 200 שעות (ועד 400 שעות) לשנה גג.
במצב שכזה, נורה של מקרן תחזיק בנקל בין 3-6 שנים,
ועד שהיא תמות - הטכנולוגיה בתחום המקרנים תתקדם כל כך, שגם להחליף נורה כבר
לא יהיה משתלם אלא פשוט לשדרג למקרן הבה.
אצלי אחרי שנתיים ועם בסך הכל 370 שעות על מונה הנורה, הסטטיסטיקה יותר
ממוכיחה את עצמה.
אתה צודק NEC. ולמעשה זו הסיבה ששאלתי. עד היום לא רכשתי מקרן, השקעתי את מיטב הכסף דווקא באודיו ולא באלמנטים ויזואלים. מה גם שרק עכשיו מתאפשר לי לארגן חדר ייעודי לכך. אבל שמע, בכל מקום שקראתי ברשת כל הזמן טוחנים את עלות הנורה ואת התכלותה ואת הדעיכה המוקדמת. אז על זה שאלתי. משה ומרטין הבהירו לי את הנושא מספיק טוב אני חושב , ומכאן והלאה אני כבר יודע מה לעשות..
לגביי סרטים, אמרתי כבר, אתה יכול לשבת יום שבת בבית ולראות גם 2-3 סרטים, ובמשך השבוע לראות עוד אחד או שניים. ככה שלדעתי 2 סרטים בשבוע זה מעט מאוד. מובן שיש תקופות שאין מה לראות כמעט, אבל תמיד מוצאים משהו.
מקווה שכל החששות המוקדמים והפרנויה מעניני הנורה יתבדו עם הזמן..
לגביי סרטים, אמרתי כבר, אתה יכול לשבת יום שבת בבית ולראות גם 2-3 סרטים, ובמשך השבוע לראות עוד אחד או שניים. ככה שלדעתי 2 סרטים בשבוע זה מעט מאוד. מובן שיש תקופות שאין מה לראות כמעט, אבל תמיד מוצאים משהו.
מקווה שכל החששות המוקדמים והפרנויה מעניני הנורה יתבדו עם הזמן..