ייבוא מכונה
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
במידה וזו מכונה עד 35 קילו ומיוצרת במדינות שיש להן הסכם סחר חופשי עם ישראל (לדוגמה: איחוד אירופי, בריטניה, ארה"ב) אז אין מכס ומשלמים רק מע"מ.
אם לא מתקיים אחד מהתנאים אז מוסיפים גם 12% מס קניה.
מיסים מחושבים על עלות המכונה, מע"מ על הכל כולל עלות המשלוח.
צריך לבקש מהחנות שתציין על החשבונית את ארץ ייצור המכונה, אישור מהיצרן עדיף אך לא הכרחי.
במידה והמכונה נשלחת אליך עם חברת בלדרות כדון FedEx אז תצטרך להוסיף כמה עשרות שקלים אגרות (רישומון, בטחון, מחשב וכו') ועמילות מכס לחברת הבלדרות עבור הטיפול בחבילה שלך ושיחרורה מהמכס.
עלות אגרת עמילות המכס משתנה בהתאם לערך החבילה, למכונת קפה ממוצעת בשווי של כ 1000$ לוקחים קרוב ל 200 שקלים.
משלוח רגיל בדואר (לא EMS) אינו כרוך בעלות נוספת מעבר למע"מ ובמידה והמכס לא יוכל לסווג את המוצר בהתאם להצהרה אז עלולים לגבות ממך אגרת רישומון בעלות של כמה עשרות שקלים וכמובן לעכב לך את החבילה ותיאלץ להגיע לבית המכס בדואר המרכזי לשחררה עם קבלות וכו'.
EMS זהה בתפיסה לחברת בלדרות ויש עמילות מכס וכו' ...
עיין בתעריף המכס:
http://62.219.95.10/TaarifHistory/Misim ... =851671008
אם אתה מזמין מוצר מאירופה וודא שמורידים לך מראש את ה VAT המקומי לפני התשלום, בגרמניה/הולנד המס בגובה 19%, איטליה 21% וכו' ...
אם לא מתקיים אחד מהתנאים אז מוסיפים גם 12% מס קניה.
מיסים מחושבים על עלות המכונה, מע"מ על הכל כולל עלות המשלוח.
צריך לבקש מהחנות שתציין על החשבונית את ארץ ייצור המכונה, אישור מהיצרן עדיף אך לא הכרחי.
במידה והמכונה נשלחת אליך עם חברת בלדרות כדון FedEx אז תצטרך להוסיף כמה עשרות שקלים אגרות (רישומון, בטחון, מחשב וכו') ועמילות מכס לחברת הבלדרות עבור הטיפול בחבילה שלך ושיחרורה מהמכס.
עלות אגרת עמילות המכס משתנה בהתאם לערך החבילה, למכונת קפה ממוצעת בשווי של כ 1000$ לוקחים קרוב ל 200 שקלים.
משלוח רגיל בדואר (לא EMS) אינו כרוך בעלות נוספת מעבר למע"מ ובמידה והמכס לא יוכל לסווג את המוצר בהתאם להצהרה אז עלולים לגבות ממך אגרת רישומון בעלות של כמה עשרות שקלים וכמובן לעכב לך את החבילה ותיאלץ להגיע לבית המכס בדואר המרכזי לשחררה עם קבלות וכו'.
EMS זהה בתפיסה לחברת בלדרות ויש עמילות מכס וכו' ...
עיין בתעריף המכס:
http://62.219.95.10/TaarifHistory/Misim ... =851671008
אם אתה מזמין מוצר מאירופה וודא שמורידים לך מראש את ה VAT המקומי לפני התשלום, בגרמניה/הולנד המס בגובה 19%, איטליה 21% וכו' ...
יש בארה"ב מס קניה של כ 10% כמעט בכל המדינות. זה לא נקרא VAT אבל העיקרון זהה.jackob_sh כתב:דרך אגב בארהב יש vat?...
המחיר שאתה רואה ברשת או בחנויות לא כולל אף פעם את המס, שאותו אתה רואה רק בזמן התשלום.
באמזון מחיבים את המס רק אם אתה שולח למדינות מסוימות בתוך ארה"ב.
בכל מקרה, קניה של מכונת אספרסו בארה"ב היא לא ממש ריאלית כי תצטרך ממיר מתח מאוד גדול ויקר כדי שתתאים למתח רשת החשמל בארץ.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בארה"ב לא תקבל זיכוי על המס כמו שבאירופה תקבל זיכוי על VAT.
אני שילמתי מעל 1000 ש"ח כדי לשחרר את המכונה מהמכס בגלל שעל האריזה היה כתוב שהמשקל הוא מעל 30 קילו.
אני שילמתי מעל 1000 ש"ח כדי לשחרר את המכונה מהמכס בגלל שעל האריזה היה כתוב שהמשקל הוא מעל 30 קילו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
נכון.דבוטאנט כתב:בארה"ב לא תקבל זיכוי על המס כמו שבאירופה תקבל זיכוי על VAT.
אני שילמתי מעל 1000 ש"ח כדי לשחרר את המכונה מהמכס בגלל שעל האריזה היה כתוב שהמשקל הוא מעל 30 קילו....
כי בארה"ב המע"מ (VAT) הוא מס מקומי, כל מחוז קובע בעצמו את המע"מ, ולא מס מדיני כמו בישראל.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
מכס על מכונות קפה
מאחר שאני מתעתד להביא ג'וליה בקרוב (בזרה, לא רוברטס), ערכתי בדיקה מול בית המכס בחיפה.
האיש עימו שוחחתי אמר כי היו שינויים בתחום ואמר כי יחזור אלי עם תשובה.
לאחר כשעה, אכן חזר אלי ואמר לי שאצטרך לשלם מע"מ בלבד. אין מכס כלל, וזה לא חשוב היכן המכונה מיוצרת וכמה היא שוקלת.
אני, בכל מקרה, מתכוון להביאה עימי מהולנד בנסיעתי הקרובה (1150€ לפני החזר מע"מ מקומי).
שבת שלום
האיש עימו שוחחתי אמר כי היו שינויים בתחום ואמר כי יחזור אלי עם תשובה.
לאחר כשעה, אכן חזר אלי ואמר לי שאצטרך לשלם מע"מ בלבד. אין מכס כלל, וזה לא חשוב היכן המכונה מיוצרת וכמה היא שוקלת.
אני, בכל מקרה, מתכוון להביאה עימי מהולנד בנסיעתי הקרובה (1150€ לפני החזר מע"מ מקומי).
שבת שלום