החלטתי על דאבל בוילר
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ברוטוס זה דאדא או קפה רות.
ויואלדי זה גסטרוליין
ויואלדי זה גסטרוליין
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
גסטרוליין מביאים גם את המיני, גונן קנה מהם.
בזמנו מחיר המיני היה בסביבות 7500+ מע״מ.
הויואלדי מכונה מצוינת אבל אני באופן אישי לא מת על העיצוב המסחרי, לדעתי כדאי מאוד ללכת על הדגם בחיבור ישיר שבו ניתן לשלוט על הפרה אנפיוז׳ן ולכייל את אורכו בניגוד למיני שיש לה תא עם קיבולת קבועה.
מעבר לזה אני לא אוהב רעש של משאבת רטט ומשאבה רוטורית נעימה יותר לאוזן ותרוויח המון בנוחות שלא צריך למלא מים ולהתקין פיטר במיכל/בריטה וכו׳...
לויואלדי הרגילה יש גם דוד הקצפה גדול פי 2 מהמיני.
ברוטוס דאבל בוילר אין בארץ כרגע במלאי למיטב ידיעתי, דבר עם דאדא ובדוק מחירים (לדעתי באזור של המיני ויואלדי).
אני לא זוכר אם יש לברוטוס הזו גרסת חיבור ישיר...
בהצלחה.
בזמנו מחיר המיני היה בסביבות 7500+ מע״מ.
הויואלדי מכונה מצוינת אבל אני באופן אישי לא מת על העיצוב המסחרי, לדעתי כדאי מאוד ללכת על הדגם בחיבור ישיר שבו ניתן לשלוט על הפרה אנפיוז׳ן ולכייל את אורכו בניגוד למיני שיש לה תא עם קיבולת קבועה.
מעבר לזה אני לא אוהב רעש של משאבת רטט ומשאבה רוטורית נעימה יותר לאוזן ותרוויח המון בנוחות שלא צריך למלא מים ולהתקין פיטר במיכל/בריטה וכו׳...
לויואלדי הרגילה יש גם דוד הקצפה גדול פי 2 מהמיני.
ברוטוס דאבל בוילר אין בארץ כרגע במלאי למיטב ידיעתי, דבר עם דאדא ובדוק מחירים (לדעתי באזור של המיני ויואלדי).
אני לא זוכר אם יש לברוטוס הזו גרסת חיבור ישיר...
בהצלחה.
רונציליו, לגבי הויואלדי, צריך ליצור קשר עם אביב דריילינגר מגסטרו ליין (03-5494411, [email protected]). לקבל הצעת מחיר או לגשת לשם לשוחח ישירות ולהתרשם (הם נמצאים במבנה מסחרי קצת מוחבא בחלק המזרחי-דרומי של רמת השרון), ממכונה ישנה שנמציאת שם בתצוגה. קח בחשבון שמדובר בעסק של מכונות מסחריות, זו לא "חנות קפה" טיפוסית.רונציליו כתב:באתר של גסטרוליין הם לא מפרסמים את המיני וגם לא מחירים.
יש מצב שהם לא מייבאים את המיני?
מה עדיף - ברוטוס או מיני?
תודה...
לפני כשנתיים הם הביאו מספר מכונות ואחת נמציאת אצל חבר הפורום גונן. ייתכן שיש להם מכונה במלאי או שיוכלו להזמין שוב.
אחד היתרונות של הויואלדי שאתה יכול לכבות את דוד ההקצפה, אם אתה מעוניין באספרסו בלבד. יש גם אפשרות לכיוון משתנה של טמפרטורת הדוד, יכול באופן עקרוני לאפשר התאמה לתערובות קפה שונות.
לגבי, מה עדיף, אין לי נסיון...
בברכה,
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

למה חובה? ולמה יושבים?
אין קשר בין דאבל בוילר, סינגל בוילר מחליף חום וצורת חיבור המים.
בדוד חליטה כל הזמן תהיה תחלופת מים - כמו בכל סינגל בוילר.
בדוד הקצפה תהיה תחלופת מים רק אם אתה פותח את הברז של המים החמים - בדיוק כמו במחליף חום.
בדוד הקצפה תהיה תחלופת מים רק אם אתה פותח את הברז של המים החמים - בדיוק כמו במחליף חום.
עדכון לגבי גסטרוליין -
טילפנתי וניסיתי לברר על הויולדי .. הבחורה שענתה לי לא הבינה מה בין המלחין המפורסם למכונת קפה..
ביקשתי לדבר עם אביב .. הוא לא היה זמין .. השארתי הודעה עם פרטים שיחזרו אלי.
לא חזרו אלי.
שלחתי מייל לאביב עם אינדיקצית קריאה .. המייל נקרא ולא חזרו אלי.
מוטי כתב לפני כמה זמן שביקור במקום לא משאיר חוויה של טעם קפה טוב בפה ..
אולי כדאי להזמין מ לה-גונדלה (איטליה) שכרגע מציעים את הדגם במחירים מיוחדים?
טילפנתי וניסיתי לברר על הויולדי .. הבחורה שענתה לי לא הבינה מה בין המלחין המפורסם למכונת קפה..
ביקשתי לדבר עם אביב .. הוא לא היה זמין .. השארתי הודעה עם פרטים שיחזרו אלי.
לא חזרו אלי.
שלחתי מייל לאביב עם אינדיקצית קריאה .. המייל נקרא ולא חזרו אלי.
מוטי כתב לפני כמה זמן שביקור במקום לא משאיר חוויה של טעם קפה טוב בפה ..
אולי כדאי להזמין מ לה-גונדלה (איטליה) שכרגע מציעים את הדגם במחירים מיוחדים?
האתר Seattlecoffeegear עשה השוואת טעם בין המיני לויולדי הרגיל תוך כדי התמקדות בעובדה שמדובר בדאבל בוילר, שלכאורה ההשפעה של החיבור הישיר לעומת מיכל צריכה להיות יותר קריטית.דבוטאנט כתב:למה חובה? ולמה יושבים?
בדוד הקצפה תהיה תחלופת מים רק אם אתה פותח את הברז של המים החמים - בדיוק כמו במחליף חום....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

איך יותר קריטית? איזה השפעה? על פרה אינפיוז'ן? על מה?
אני לא מסוגל לראות סרטונים של הגברת הזאת מסיאטלקופיגיר כי היא מעצבנת בכמה שהיא לא מבינה.
היא מסבירה מה עדיף ולמה?
אני לא מסוגל לראות סרטונים של הגברת הזאת מסיאטלקופיגיר כי היא מעצבנת בכמה שהיא לא מבינה.
היא מסבירה מה עדיף ולמה?
שווה לנסות ולהתקשר שוב, אם יש להם במלאי בארץ ובמחיר נוח, עדיף מאשר לקנות בחול כי גם תקבל שירות ואחריות וגם אספקה בטוה. נסה להתקשר שוב, אם הוא יהיה פנוי תקבל ממנו את כל המידע ומהר. הוא יודע במה מדובר וגם בחור נחמד. שים לב שהם בדרך כלל "מדברים" על מחיר שאינו כולל מע"מ. בדוק אם במחיר כלולה גם התקנת מרכך וכו'.
לגבי המקום, הוא לא משאיר טעם של עוד כי לא מדובר בחנות קפה אלא במשרדים של עסק שעוסק בעיקר בציוד למטבח מוסדי. מה שמדהים זה לראות את הויואלדי הישנה שיושבת שם שנים ועדיין מתפקדת כמו סוס...ללא כל יחס מיוחד או תחזוקה מלטפת. שים לב כי בחול נותנים עליה לעיתים שנתיים אחריות, אז היא כנראה אמינה מאוד.
בעיניי מכונה יפה וטובה ואם זה מה שהחלטת, יופי.
לגבי המקום, הוא לא משאיר טעם של עוד כי לא מדובר בחנות קפה אלא במשרדים של עסק שעוסק בעיקר בציוד למטבח מוסדי. מה שמדהים זה לראות את הויואלדי הישנה שיושבת שם שנים ועדיין מתפקדת כמו סוס...ללא כל יחס מיוחד או תחזוקה מלטפת. שים לב כי בחול נותנים עליה לעיתים שנתיים אחריות, אז היא כנראה אמינה מאוד.
בעיניי מכונה יפה וטובה ואם זה מה שהחלטת, יופי.
אביב חזר אלי ויהיה בקרוב מלאי גם של המיני וגם של הויולדי הרגילה.
המחירים סבירים ואינם מצדיקים קנייה מחו״ל.
עכשיו צריך להחליט בין המיני לויולדי הרגילה.
המכונה לא תעשה יותר מ 4-5 כוסות ליום והצורך בשדרוג נבע בעיקר מעקביות בהכנת הקפה.
האם החיבור ישיר הוא באמת must?
האם יש מאפיינים נוספים שאני צריך לקחת בחשבון?-
משאבה רוטורית מול רציפה
גודל הדוד
פרה אינפיוזן בויולדי הרגילה...
תודה על העצות
המחירים סבירים ואינם מצדיקים קנייה מחו״ל.
עכשיו צריך להחליט בין המיני לויולדי הרגילה.
המכונה לא תעשה יותר מ 4-5 כוסות ליום והצורך בשדרוג נבע בעיקר מעקביות בהכנת הקפה.
האם החיבור ישיר הוא באמת must?
האם יש מאפיינים נוספים שאני צריך לקחת בחשבון?-
משאבה רוטורית מול רציפה
גודל הדוד
פרה אינפיוזן בויולדי הרגילה...
תודה על העצות
אין לי נסיון עם ויואלדי או עם חיבור ישיר, אך להבנתי החיבור הישיר אינו מאסט. לגונן חבר הפורום, יש מיני ויואלדי שהוא חיבר אותה באופן ישיר למקור מים.
כעקרון, היתרון הגדול של החיבור הישיר הוא הנוחות - אין צורך למלא ולרוקן את המים וגם בדרך כלל מחברים לניקוז את מיכל העודפים וחוסכים עוד עבודה. כמו כן, השקט המאפיין את המשאבה הוא גם יתרון. בנוסף, במכונה המחוברת ישירות יש גם פרה אינפיוזן מתוכנת שאמור לשפר את איכות הקפה. אפשר להוסיף רכיב שעושה פרה אינפיוזן גם למיני אבל הוא אינו ניתן לתכנות (ודורש תוספת תשלום - משהו שהיה בזמנו כמו 500 ש"ח בערך אם אני לא טועה).
מה שנחמד במיני בהקשר למילוי מים זה שהמיכל הוא די גדול ונשלף מחלקה הקדמי של המכונה - דבר שבסך הכל נוח ומאפשר מיקום המכונה גם מתחת לארונות עליונים. בדרך כלל ברוב מכונות המיכל יש למלא מלמעלה בחלקה האחורי של המכונה.
כעקרון, היתרון הגדול של החיבור הישיר הוא הנוחות - אין צורך למלא ולרוקן את המים וגם בדרך כלל מחברים לניקוז את מיכל העודפים וחוסכים עוד עבודה. כמו כן, השקט המאפיין את המשאבה הוא גם יתרון. בנוסף, במכונה המחוברת ישירות יש גם פרה אינפיוזן מתוכנת שאמור לשפר את איכות הקפה. אפשר להוסיף רכיב שעושה פרה אינפיוזן גם למיני אבל הוא אינו ניתן לתכנות (ודורש תוספת תשלום - משהו שהיה בזמנו כמו 500 ש"ח בערך אם אני לא טועה).
מה שנחמד במיני בהקשר למילוי מים זה שהמיכל הוא די גדול ונשלף מחלקה הקדמי של המכונה - דבר שבסך הכל נוח ומאפשר מיקום המכונה גם מתחת לארונות עליונים. בדרך כלל ברוב מכונות המיכל יש למלא מלמעלה בחלקה האחורי של המכונה.
אפילו ללא עזרתו הישירה (גם אחרים עשו זאת בדרך דומה, במכונות אחרות כמו סילביה וכו'):
http://www.htcafe.co.il/vt137687.%D7%97 ... 7%99%D7%9D
ראה גם במהלך השירשור שיקולים נוספים של גונן לסיבה לבחירתה של המיני, אולי יסייע לך בהחלטה.
http://www.htcafe.co.il/vt137687.%D7%97 ... 7%99%D7%9D
ראה גם במהלך השירשור שיקולים נוספים של גונן לסיבה לבחירתה של המיני, אולי יסייע לך בהחלטה.
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
מיזמן לא הייתי פה , אתה תהנה מאוד מהמכונה , לאחר זמן מה הכנתי בעצמי חיבור ישיר למיים , זה פשוט יותר נוח , הבנתי שכיום יש קיט כזה מקורי שאפשר להזמין עם המכונה , אני ממליץ לך גם להזמין את המכונה עם מיכל ל "פרה אינפיוזן מכאני" (כמו ב E61) תוספת של כמה מאות שקלים, אבל לדעתי שווה את הכסף.
המכונה שלי אדומה , בת יותר משנתיים ועד עכשיו 0 תקלות
מאוד מרוצה מהמכונה ומהשרות של גסטרוליין.
אכן הם פחות בנויים לתת חווית קניה ללקוח הפרטי (הם מוכרים בעיקר לשוק מוסדי-מיסחרי) , אבל אל תיטעה, ברגע שקנית שם 'יש לך גב רציני מעבדת שרות שלהם במקום , מחסן חלפים שמחזיק מלאי, וקשר מעולה עם היצרן . הם לא חלון ראווה ל 30 יצרנים שמחר סוגרים את החנות , אלה עסק וותיק ורציני שמיבא בעצמו את מוצריו, ומביא 2 -3 פירמות של מכונות קפה לשוק המיסחרי.
המכונה שלי אדומה , בת יותר משנתיים ועד עכשיו 0 תקלות
מאוד מרוצה מהמכונה ומהשרות של גסטרוליין.
אכן הם פחות בנויים לתת חווית קניה ללקוח הפרטי (הם מוכרים בעיקר לשוק מוסדי-מיסחרי) , אבל אל תיטעה, ברגע שקנית שם 'יש לך גב רציני מעבדת שרות שלהם במקום , מחסן חלפים שמחזיק מלאי, וקשר מעולה עם היצרן . הם לא חלון ראווה ל 30 יצרנים שמחר סוגרים את החנות , אלה עסק וותיק ורציני שמיבא בעצמו את מוצריו, ומביא 2 -3 פירמות של מכונות קפה לשוק המיסחרי.