רסיבר אונקיו 818 - זקוק לעזרה
-
liran88
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
יש לי את הרסיבר הנ"ל.
אני מעוניין לחבר 2 רמקולים קדמיים (BI-AMP) מאחר ומדובר ב POLK AUDIO LSI25 בעלי עכבה 4 אום, אני מרגיש שאין מספיק כח למגבר (אולי אני טועה, אבל מרגיש כך) ולכן חשבתי לחבר ב BI-AMP כאשר יהיו מחוברים ליציאות של הקדמיים והקדמיים עליונים ברסיבר.
יתר הרמקולים:
הסנטר הינו LSIC - עכבה 4 אום
זוג נוסף (אמורים להיות בצדדים כסראונד) - POLAK AUDIO TL4 - עכבה 8 אום
אחורים F/XiA4 (פולק אודיו) - עכבה 8 אום
והאמת שרציתי לחבר עוד קדמיים עליונים (אבל עכשיו הבנתי שאין אפשרות) - יש לי זוג 65-LS (פולק גם כן)
ברסיבר יש 7.1 ערוצים - למרות שיש 11 חיבורים, יש לבחור אילו 2 מבין ה- surround back, קדמיים עליונים או FRONT WIDE.
ככה נוצר מצב שאם אני משתמש ב pront wide בשביל ה BI-AMP אין לי אפשרות לחבר את ה surround back.
במקביל להכל רשום שאני יכול לחבר עוד 2 רמקולים באמצאות ה PRE AMP.
השאלות שאודה לסיועכם:
1. האם ה BI-AMP אכן יתן יותר עוצמה לרמקול?
2. האם יש בעיה שחלק מהרמקולים 8 אום (האחורים) וחלק 4 אום (הקדמיים)?
3. איך אני מחבר מגבר לPRE AMP - האם זה מוריד את האיכות ואיזה זוג כדאי לחבר אליו?
4. האם יש המלצה למגבר כזה עד 1500 ש"ח?
5. למה יש 11 חיבורים מאחורי הרסיבר ולא ניתן להשתמש בכולם?
6. יש לי רסיבר ישן DENON3805 - האם אני יכול להשתמש בו כמגבר ולחבר אותו לPRE AMP?
תודה רבה
אני מעוניין לחבר 2 רמקולים קדמיים (BI-AMP) מאחר ומדובר ב POLK AUDIO LSI25 בעלי עכבה 4 אום, אני מרגיש שאין מספיק כח למגבר (אולי אני טועה, אבל מרגיש כך) ולכן חשבתי לחבר ב BI-AMP כאשר יהיו מחוברים ליציאות של הקדמיים והקדמיים עליונים ברסיבר.
יתר הרמקולים:
והאמת שרציתי לחבר עוד קדמיים עליונים (אבל עכשיו הבנתי שאין אפשרות) - יש לי זוג 65-LS (פולק גם כן)
ברסיבר יש 7.1 ערוצים - למרות שיש 11 חיבורים, יש לבחור אילו 2 מבין ה- surround back, קדמיים עליונים או FRONT WIDE.
ככה נוצר מצב שאם אני משתמש ב pront wide בשביל ה BI-AMP אין לי אפשרות לחבר את ה surround back.
השאלות שאודה לסיועכם:
3. איך אני מחבר מגבר לPRE AMP - האם זה מוריד את האיכות ואיזה זוג כדאי לחבר אליו?
6. יש לי רסיבר ישן DENON3805 - האם אני יכול להשתמש בו כמגבר ולחבר אותו לPRE AMP?
תודה רבה
-
liran88
- חבר פעיל מאוד

המשכתי לחפור קצת
הבנתי מההוראות שאני צריך לחבר את ה PRE OUT מהרסיבר ל Power Amplifier עם 2 יציאות, וליציאות האלו לחבר 2 רמקולים מהבאים (או סראונד אחורים, או קידמים עליונים או קדמים צדדיים - WIDE)
למה אני לא יכול לחבר את 2 הקידמיים העיקריים? האם זה פוגע באיכות?
למה אני לא יכול לחבר יותר מ 2 רמקולים נוספים (מה יקרה אם אחבר Power Amplifier עם 4 יציאות? כמובן אליו אחבר את כל החיבורים הרלוונטים מה PRE OUT).
האאם המגבר הזה מומלץ: Onkyo M-282 2-Channel Power Amplifier - אני מתכוון לחבר אותו לזוג האחוריים
תודה
למה אני לא יכול לחבר יותר מ 2 רמקולים נוספים (מה יקרה אם אחבר Power Amplifier עם 4 יציאות? כמובן אליו אחבר את כל החיבורים הרלוונטים מה PRE OUT).
האאם המגבר הזה מומלץ: Onkyo M-282 2-Channel Power Amplifier - אני מתכוון לחבר אותו לזוג האחוריים
תודה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
Re: המשכתי לחפור קצת
לא הבנתי כלום.liran88 כתב:הבנתי מההוראות שאני צריך לחבר את ה PRE OUT מהרסיבר ל Power Amplifier עם 2 יציאות, וליציאות האלו לחבר 2 רמקולים מהבאים (או סראונד אחורים, או קידמים עליונים או קדמים צדדיים - WIDE)
תודה...
יש לך מאחור פרה האוט שאיתו ניתן לחבר מגבר/מגברי הספק עבור הקידמיים,הסנטר,סראונד ואחד מהזוגות sb/fh/Fw
-
liran88
- חבר פעיל מאוד

לפי מה שרשום בחוברת אני יכול לחבר רק זוג אחד מ - סראונד אחורי/קדמי עליון/קדמי צדדי (WIDE) בכדי להגיע ל 9.1.
השאלה העיקרית שלי (היו כמה) היא: למה אני לא יכול לחבר את הקידמיים למגבר (דרך ה PRE OUT) וככה אני לא "תופס" 2 חיבורים ב BI-AMP (שלוקח חיוט מהקדמיים עיקריים והקדמיים עליונים - זה לפי החוברת).
ואם אני יכול לחבר, האם זה מוריד באיכות?
השאלה העיקרית שלי (היו כמה) היא: למה אני לא יכול לחבר את הקידמיים למגבר (דרך ה PRE OUT) וככה אני לא "תופס" 2 חיבורים ב BI-AMP (שלוקח חיוט מהקדמיים עיקריים והקדמיים עליונים - זה לפי החוברת).
ואם אני יכול לחבר, האם זה מוריד באיכות?
נערך לאחרונה על ידי liran88 ב 06/01/2013 23:14, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- lllliiioor
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 177
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 5 פעמים
מי אמר שאתה לא יכול? כתוב בחוברת?
אם כתוב שאי אפשר, אז כנראה באמת אי אפשר.
אם כתוב שאפשר, תנסה ותחליט לבד אם זה מוריד איכות או לא. אני מניח שהגברה חיצונית ב2K תהייה יותר טובה.
אתה שואל שאלות שקשה לענות עליהן מרחוק...
אם כתוב שאי אפשר, אז כנראה באמת אי אפשר.
אם כתוב שאפשר, תנסה ותחליט לבד אם זה מוריד איכות או לא. אני מניח שהגברה חיצונית ב2K תהייה יותר טובה.
אתה שואל שאלות שקשה לענות עליהן מרחוק...
-
liran88
- חבר פעיל מאוד

זה מה שכתוב (ראה תמונה)
לא ראיתי משהו שמדבר על חיבור הקידמיים ל PRE OUT - למרות שיש חיבור כזה.
השאלה מה הכי נכון לחבר, בהנחה שאני רוצה הגברה לקדמיים (שהפיתרון שאני מצאתי זה לחבר ב BI-AMP - אבל יכול להיות שזה לא הפיתרון, ופיתרון טוב יותר זה לחבר ישירות למגבר 2 ערוצים שיחובר ל PRE OUT - אבל כאמור - אני לא יודע אם זה אפשרי (כך יווצר מצב שכל הרמקולים יהיו מחוברים ישירות לרסיבר והחיבורים של הקדמיים יהיו מנותקים - אולי הרסיבר מבחין שחסרים הקדמיים?)
בקיצור - הסתבכתי
לא ראיתי משהו שמדבר על חיבור הקידמיים ל PRE OUT - למרות שיש חיבור כזה.
השאלה מה הכי נכון לחבר, בהנחה שאני רוצה הגברה לקדמיים (שהפיתרון שאני מצאתי זה לחבר ב BI-AMP - אבל יכול להיות שזה לא הפיתרון, ופיתרון טוב יותר זה לחבר ישירות למגבר 2 ערוצים שיחובר ל PRE OUT - אבל כאמור - אני לא יודע אם זה אפשרי (כך יווצר מצב שכל הרמקולים יהיו מחוברים ישירות לרסיבר והחיבורים של הקדמיים יהיו מנותקים - אולי הרסיבר מבחין שחסרים הקדמיים?)
בקיצור - הסתבכתי
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
1. קודם לדעתי האישית BA זה וודו, אבל נניח ואני טועה, עדיין עיקר השיפור המתואר בכתובים על ידי ה- BA הוא הפרדה בין טונים גבוהים לנמוכים, ומכאן שיפור הסאונד. אז תבצע ניסוי ותחליט בעצמך. מבחינת העוצמה למרות שנראה כאילו יש פי 2 הספק, בעוצמה קיצונית, אף אחד מהמגברים אינו יכול להוציא יותר מתח, והיה דיון ארוך כאן לפני שנים, שהראה אפשרות להגברה קטנה במצבים מאוד ייחודיים אבל בשום פנים לא הכפלת ספק טוטאלית.liran88 כתב:יש לי את הרסיבר הנ"ל.
יתר הרמקולים:
השאלות שאודה לסיועכם:
תודה רבה...
2. אין בעיה.
3. דוקא חיבור מגבר ליציאת PRE באונקיו - יש לה פוטנציאל לשיפור רציני:
א. לחבר מגבר הספק רציני שיכול לדחוף בקלות 4 אוהם, ולספק יותר הספק לקדמיים ככל שאותו מגבר מסוגל.
ב. הורדת עיקר הועמס מהרסיבר והעברתו למגבר הנפרד. כך נשאר לרסיבר רק לטפל בסנטר ובאחוריים, והוא יכול לתת לכולם יותר עוצמה - הרסיבר יכול לספק עוצמה עד גבול מסוים אשר מתחלקת על כל הרמקולים, ואחוז גדול ממנה תמיד בקדמיים - למשל בדפי הנתנים העוצמה המקסימלית נקובה לרוב רק לזוג רמקולים.
ג. לכן ליציאת PRE מחברים מגבר עבור זוג הקדמיים.
4. לי אין המלצה כזו. במחיר כזה חפש יד שניה, כל המטרה של מגבר כזה היא לא לקמץ אלא לשדרג - ושדרוג רציני.
5. כי אין לרסיבר 11 הגברות, זה נעשה רק בכדי שלא תחבר רמקול שהוגדר כ- X יציאה ששמה אחר למשל Y
6. אפשר לחבר, אבל זה לא מיועד לכך. הדנון דנן היה בשעתו רסיבר טוב, אבל ספק עד כמה הוא יהיה יותר טוב מהאונקיו, ואולי כלל לא. יציאת ה PRE נועדה למגבר הספק ייעודי או הגבר עם כניסה ישירה, ללא כפתור ווליום נוסף. המטרה שהווליום של הרסיבר ישלוט בכל ההגברות ולשם כך נועדה יציאת ה- PRE. חיבור רסיבר נוסף מוסיף חוליות מיותרות - קדם הגברה ועוד ווליום מיותרים, מה שיוריד מהאיכות הכללית
-
liran88
- חבר פעיל מאוד

יוסי - תודה רבה על ההסבר המפורט והברור
שאלה נוספת בבקשה
אני מתכוון לקנות מגבר ולחבר אליו את הזוג הקדמי - מצויין שהרמקול 20-300W איזה עוצמה לכל ערוץ אני צריך במגבר?
כמו כן, אני מעוניין לחבר גם את שני הקדמיים העליונים למגבר - אבל עליהם רשום 100W, האם המגבר יודע להעביר לכל ערוץ בדיוק מה שהוא צריך (אני מפחד שהם יהרסו לאור העוצמה הגבוהה יותר שאני צריך לקדמיים העיקרים)
תודה רבה
אני מתכוון לקנות מגבר ולחבר אליו את הזוג הקדמי - מצויין שהרמקול 20-300W איזה עוצמה לכל ערוץ אני צריך במגבר?
כמו כן, אני מעוניין לחבר גם את שני הקדמיים העליונים למגבר - אבל עליהם רשום 100W, האם המגבר יודע להעביר לכל ערוץ בדיוק מה שהוא צריך (אני מפחד שהם יהרסו לאור העוצמה הגבוהה יותר שאני צריך לקדמיים העיקרים)
תודה רבה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אין דאגה, הרסיבר יודע לדחוף כל רמקול בנפרד.
- yosihary
- חבר ותיק

Re: יוסי - תודה רבה על ההסבר המפורט והברור
כל מגבר שיכול לספק 100 ואט ויכול לפעול עם רמקול של 4 יתאים, בנתונים חפש שהמגבר יכול לספק יותר ממאה גם ל- 4.liran88 כתב:שאלה נוספת בבקשה
תודה רבה...
וכמו שנאמר כאן אין בעיה ואין גם קשר בין מה שמועבר לעליונים לעומת העיקריים, צריך רק להגדיר זאת נכון ברסיבר בעת הכיול.
אם תחבר את העליונים ליציאת הרמקולים העיקריים (שהיא פנויה כאשר רכשת הגברה נפרדת) גם לא בטוח שהם יהרסו, אבל זה לא יהיה הסאונד הנכון.
-
liran88
- חבר פעיל מאוד

טוב. חפרתי קצת באינטרנט
והאמת שעדיין קשה לי לבחור (ולהבין מה יותר מתאים למערכת שלי)
התקציב שלי הינו 5000 ש"ח למגבר (אפשר גם יד שניה) - אודה להמלצות.
בשורה התחתונה אני רוצה לחבר את הרמקולים הבאים:
2 קדמיים
1 סנטר
2 סראונד אחורים
2 סראונד צדדיים
2 קדמים עליונים
לפי מה שרשום, ברסיבר שלי ניתן לחבר או את העליונים קדמיים או הקדמיים צדדיים (WIDE) או הסראונד האחורי (לאור ההסבר שנתן יוסי שלרסיבר אין 11 הגברות.
עכשיו השאלה היא אם אני קונה מגבר ומחבר אליו את ה 2 הקדמיים וה 2 הקדמיים עליונים (ובעצם מחבר לרסיבר את כל השאר) - האם זה יעבוד? (או שעדיין אפשר לחבר רק אחד מהשלושה?)
תודה
2 קדמיים
1 סנטר
2 סראונד אחורים
2 סראונד צדדיים
2 קדמים עליונים
לפי מה שרשום, ברסיבר שלי ניתן לחבר או את העליונים קדמיים או הקדמיים צדדיים (WIDE) או הסראונד האחורי (לאור ההסבר שנתן יוסי שלרסיבר אין 11 הגברות.
עכשיו השאלה היא אם אני קונה מגבר ומחבר אליו את ה 2 הקדמיים וה 2 הקדמיים עליונים (ובעצם מחבר לרסיבר את כל השאר) - האם זה יעבוד? (או שעדיין אפשר לחבר רק אחד מהשלושה?)
תודה
- liorparente
- עוסק בתחום

- תגובות: 575
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
Re: טוב. חפרתי קצת באינטרנט
ממליץ לקפוץ לאמיר ארמה מירושלים, יש לבחור מגבר סטריאו של סים אודיו טיפה מעל התקציב שלך אבל בהחלט שווה את ההפרש.liran88 כתב:והאמת שעדיין קשה לי לבחור (ולהבין מה יותר מתאים למערכת שלי)
2 קדמיים
1 סנטר
2 סראונד אחורים
2 סראונד צדדיים
2 קדמים עליונים
תודה...
-
liran88
- חבר פעיל מאוד

ממשיך לחפש
יש כל כך הרבה מגברים, שאני מתקשה להבין מה אני בדיוק צריך
האם המגבר הזה מתאים למערכת שלי?
ROTEL דגם RB-1070
תודה
ROTEL דגם RB-1070
תודה
- yosihary
- חבר ותיק

Re: ממשיך לחפש
אני לא בטוח, המכשיר יקר יחסית ואאלט משתמש בדרגה D, עליך לשמוע אותו לפני רכישה.liran88 כתב:יש כל כך הרבה מגברים, שאני מתקשה להבין מה אני בדיוק צריך
ROTEL דגם RB-1070
תודה...
מגבר שנשמע מצוין למעשה בכל מצב הוא כמו זה
נערך לאחרונה על ידי yosihary ב 10/01/2013 12:34, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- yosihary
- חבר ותיק

Re: ממשיך לחפש
מנסה קישור פעם שניהyosihary כתב:אני לא בטוח, המכשיר יקר יחסית ואאלט משתמש בדרגה D, עליך לשמוע אותו לפני רכישה.liran88 כתב:יש כל כך הרבה מגברים, שאני מתקשה להבין מה אני בדיוק צריך
ROTEL דגם RB-1070
תודה...
מגבר שנשמע מצוין למעשה בכל מצב הוא כמו זה
...
http://www.audiophile.co.il/products/215377