מחירי אגרת הרישיון לכלב עלו ביותר מ - 200% ב -1.1.2013
WTF!!!!!!!
קיבלנו לפני כשבועיים מכתב מעיריית תל-אביב לתשלום אגרת רישיון על סך 146 ש"ח. לא שילמנו כי הייתי בטוח שזה נכלל ב"מנוי" שעשינו אצל הוטרינר.
היום הוטרינרית אמרה לנו שמעכשיו זה יעלה 367 ש"ח!!
והכי הזוי- יש פטור לכלבים "גזעיים עם תעודות"!!
מדינה הזויה!
קיבלנו לפני כשבועיים מכתב מעיריית תל-אביב לתשלום אגרת רישיון על סך 146 ש"ח. לא שילמנו כי הייתי בטוח שזה נכלל ב"מנוי" שעשינו אצל הוטרינר.
היום הוטרינרית אמרה לנו שמעכשיו זה יעלה 367 ש"ח!!
והכי הזוי- יש פטור לכלבים "גזעיים עם תעודות"!!
מדינה הזויה!
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
לא הזוי.
אני כותב קצת בהכללה
אז מתנצל מראש אם מישהו נפגע
כלבים עם תעודות אנשים מרביעים בהשגחה ואם לא מסרסים או מעקרים.
כלבים לא גזעיים שמורבעים מביאים לגורים לא גזעיים כמותם ישנם אלפים במכלאות
אני כותב קצת בהכללה
אז מתנצל מראש אם מישהו נפגע
כלבים עם תעודות אנשים מרביעים בהשגחה ואם לא מסרסים או מעקרים.
כלבים לא גזעיים שמורבעים מביאים לגורים לא גזעיים כמותם ישנם אלפים במכלאות
העם דורש..... כל מיני דברים
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
sam22, יש לי כלב מעורב בן עשר. בחיים לא נתתי לו להשתולל בלי רצועה, תמיד הייתי לידו ותמיד אהיה. הוא לא מסורס.
על זה שהוצאתי כלב מתנו לחיות לחיות, נתתי לו בית, אבל לא סירסתי אותו (כי יש לזה הרבה סיבות) - אני צריך לשלם יותר ?
יודע מה ? אחרי שהוא ילך - אני לא לוקח עוד כלבים. השגחה על הכלב היא באחריות הבעלים, העלאת האגרה היא בדיחה ותביא למצב שבו כלבים יסתובבו בלי רשיון ובלי חיסונים. אחלה.
אבל כלבים גזעיים, עם הכי הרבה מחלות - אלו מקבלים פרס ויכולים למכור את הגורים שלהם. מעולה. תמשיכו ככה.
על זה שהוצאתי כלב מתנו לחיות לחיות, נתתי לו בית, אבל לא סירסתי אותו (כי יש לזה הרבה סיבות) - אני צריך לשלם יותר ?
יודע מה ? אחרי שהוא ילך - אני לא לוקח עוד כלבים. השגחה על הכלב היא באחריות הבעלים, העלאת האגרה היא בדיחה ותביא למצב שבו כלבים יסתובבו בלי רשיון ובלי חיסונים. אחלה.
אבל כלבים גזעיים, עם הכי הרבה מחלות - אלו מקבלים פרס ויכולים למכור את הגורים שלהם. מעולה. תמשיכו ככה.
Vocare Ad Regnum
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
רעיון מצויין לשלם מס נוסף על בעל חיים לא מסורס.
מצטער Tandberg אתה לא ממש המדגם המייצג נכון?
מצטער Tandberg אתה לא ממש המדגם המייצג נכון?
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

איתי, מדגם מייצג או לא - לא בא לי לממן גזע עליון של כלבים עם מחלות בזמן שהמעורבים חוטפים אותה. לא הבנתי גם מה יעשו עם המיסוי. מה, זה סתם עונש?
אין שום תכנית מובנית. דיברתי עם וטרינר בנושא והוא אמר שלדעתו זו טעות.
אתה מתגמל אנשים על רכישת פיקינז ב3000 שקלים אבל מעניש על איסוף כלב שאין לו סיכוי.
אין שום תכנית מובנית. דיברתי עם וטרינר בנושא והוא אמר שלדעתו זו טעות.
אתה מתגמל אנשים על רכישת פיקינז ב3000 שקלים אבל מעניש על איסוף כלב שאין לו סיכוי.
Vocare Ad Regnum
- nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 192 פעמים
מה הבעיה?
יש לי כלבה מקסימה בת 6 שעיקרנו אותה עוד לפני גיל שנה.
את העיקור / סירוס ניתן לבצע היום במחירים מסובסדים, ומחיר האגרה יורד.
הרעיון הוא מאוד פשוט והגיוני, למנוע הולדת כלבים שישוטטו ברחובות או יומתו ללא דורש.
מספיק שכלב לא מסורס יברח פעם אחת מהבית בגלל ריח של כלבה מיוחמת, והופ - יש לנו עוד 5-8 גורים.
לגבי ההנחה לכלבים גזעיים - על זה אפשר להתווכח, אם זה הוגן או לא, אבל העקרון נראה לי נכון.
יש לי כלבה מקסימה בת 6 שעיקרנו אותה עוד לפני גיל שנה.
את העיקור / סירוס ניתן לבצע היום במחירים מסובסדים, ומחיר האגרה יורד.
הרעיון הוא מאוד פשוט והגיוני, למנוע הולדת כלבים שישוטטו ברחובות או יומתו ללא דורש.
מספיק שכלב לא מסורס יברח פעם אחת מהבית בגלל ריח של כלבה מיוחמת, והופ - יש לנו עוד 5-8 גורים.
לגבי ההנחה לכלבים גזעיים - על זה אפשר להתווכח, אם זה הוגן או לא, אבל העקרון נראה לי נכון.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

אוקי, אני גר בבניין. משגיח על הכלב כל הזמן. יש עכשיו נקבה מיוחמת בחוץ והוא משתגע, אבל הוא לא יוצא לשם ולא בורח.
כלב גזעי שיעבר נקבה מעורבת - זה לא תרחיש הגיוני?
סם, מי אמר לך שזה יעצור משהו?
ניר, במודיעין יש המון כלבים, בכמויות. אין שום סבסוד לסירוס הכלב. 450 שקלים אחרי הנחה.
כמו שכתבתי מקודם - הבנתי את הרצון לעשות עלי קופה, זה ייגמר כשהכלב יעלה לשמיים לפגוש עשרות נקבות מיוחמות... יש שיטות אחרות, והן לא מיסוי נוסף.
כלב גזעי שיעבר נקבה מעורבת - זה לא תרחיש הגיוני?
סם, מי אמר לך שזה יעצור משהו?
ניר, במודיעין יש המון כלבים, בכמויות. אין שום סבסוד לסירוס הכלב. 450 שקלים אחרי הנחה.
כמו שכתבתי מקודם - הבנתי את הרצון לעשות עלי קופה, זה ייגמר כשהכלב יעלה לשמיים לפגוש עשרות נקבות מיוחמות... יש שיטות אחרות, והן לא מיסוי נוסף.
Vocare Ad Regnum
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אתה מערבב שני נושאים
א. צריך לקחת מס יותר גבוה ממי שלא מעקר את הכלב/ה שלו. זה הגיוני וברור. הייתי לוקח ממנו מס שיממן עיקורים.
ב. לגבי כלבים גזעיים - באמת לא ברור, וגם כאן דווקא הייתי שם מס יותר גבוה - כדי לעודד איסוף כלבים מSOS ודומיו.
א. צריך לקחת מס יותר גבוה ממי שלא מעקר את הכלב/ה שלו. זה הגיוני וברור. הייתי לוקח ממנו מס שיממן עיקורים.
ב. לגבי כלבים גזעיים - באמת לא ברור, וגם כאן דווקא הייתי שם מס יותר גבוה - כדי לעודד איסוף כלבים מSOS ודומיו.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
הפער תמיד היה. השנה העלו את ההפרש.
ואכן הגזימו.
איתי, בע"ח זה תחביב, זו לא עבודה שרות לקהילה
כל אחד יעשה מה שטוב לו. לא צריך לעודד לקיחת כלבים מSOS על ידי מיסוי כלבים גזעיים
ואכן הגזימו.
כל אחד יעשה מה שטוב לו. לא צריך לעודד לקיחת כלבים מSOS על ידי מיסוי כלבים גזעיים
העם דורש..... כל מיני דברים
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73284
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3159 פעמים
העלות הזאת היא חודשית או שנתית?
גם אני לא מבין למה יש פטור לגזעיים.sam22 כתב:הפער תמיד היה. השנה העלו את ההפרש.
ואכן הגזימו.
כל אחד יעשה מה שטוב לו. לא צריך לעודד לקיחת כלבים מSOS על ידי מיסוי כלבים גזעיים...
אני חושב שצריך להיות שיוויון, אבל אם כבר לעודד משהו על ידי מדיניות מיסוי, אז לעודד אימוץ כלבים ממכלאות, וכמובן לעודד עיקור.
משה
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

תראה, תגיד לי: קח זכר מהמכלאות, עיקור בסבסוד כמעט מלא או שתשלם אגרה מלאה כי הסיבות הן א, ב, וכאלה - אין בעיה.
אבל אי אפשר להגיד לי: קח זכר מהמכלאות, שלם עליו מלא או שתסרס או בתשלום מלא (כי אין באיזור שלי סבסוד לנושא הזה), או שתקנה כלב גזעי - אל תשלם אגרה גבוהה ותרוויח ממכירת הגורים שלו. זה פשוט לא הגיוני ולא הוגן. רוצה לנקות את הרחוב מכלבים מעורבים משוטטים ? תן תמריץ - לא שוט.
שוב - לא ברור לי לאן הולך התשלום הזה.
אבל אי אפשר להגיד לי: קח זכר מהמכלאות, שלם עליו מלא או שתסרס או בתשלום מלא (כי אין באיזור שלי סבסוד לנושא הזה), או שתקנה כלב גזעי - אל תשלם אגרה גבוהה ותרוויח ממכירת הגורים שלו. זה פשוט לא הגיוני ולא הוגן. רוצה לנקות את הרחוב מכלבים מעורבים משוטטים ? תן תמריץ - לא שוט.
שוב - לא ברור לי לאן הולך התשלום הזה.
Vocare Ad Regnum
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

תשמע - קודם כל - במודיעין - עדיף שתשקיע בסירות
.
לגבי הכלבים - שמוליק - זה לא בדיוק תחביב, יש כאן גם אחריות. זה כמעט כמו ילד, רק שהוא כביכול יותר "עצמאי".
אנשים שאכפת להם מבע"ח יעשו מה שצריך גם למען בע"ח אחרים.
לגבי הכלבים - שמוליק - זה לא בדיוק תחביב, יש כאן גם אחריות. זה כמעט כמו ילד, רק שהוא כביכול יותר "עצמאי".
אנשים שאכפת להם מבע"ח יעשו מה שצריך גם למען בע"ח אחרים.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

ונציה הקטנה...
שנה שניה ברציפות. אגב, אם האגרה הזו תלך לטובת הביוב של מודיעין אז אני לגמרי בעניין.
כלב זה לא תחביב, זו לקיחת אחריות. מעולם לא רשמתי כלבים תחת "תחביב". תחביב לא מכריח אותך לצאת איתו בשלוש בבוקר, תחביב לא ישן איתך במיטה, תחביב לא מצריך ממך למלא לו אוכל ושתיה, תחביב לא שובר לך את הלב כשהוא נפרד ממך לתמיד.
שנה שניה ברציפות. אגב, אם האגרה הזו תלך לטובת הביוב של מודיעין אז אני לגמרי בעניין.
כלב זה לא תחביב, זו לקיחת אחריות. מעולם לא רשמתי כלבים תחת "תחביב". תחביב לא מכריח אותך לצאת איתו בשלוש בבוקר, תחביב לא ישן איתך במיטה, תחביב לא מצריך ממך למלא לו אוכל ושתיה, תחביב לא שובר לך את הלב כשהוא נפרד ממך לתמיד.
Vocare Ad Regnum
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K