שאלות לגבי חיבור ממיר דיגיטלי לכרטיס הטלויזיה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היום קניתי את המחשב, והוא יגיע בקרוב.. בכל אופן עם המחשב קניתי גם כרטיס טלויזיה
PVR 150 MCE.. עכשיו השאלה היא איך מחברים את הממיר בעקרון כדי שהמחשב בסופו של דבר יזהה ערוצים ולמשל כשאני יעביר ערוצים אז גם במדריך הערוצים HEBEPG יביא לי מידע על הערוץ שבו אני נמצא.
הבנתם אני מקווה :-\

בכל אופן אני מתכנן לחבר את הממיר באמצעות COMPOSITE, חיבור RCA פשוט כאשר הוידאו ילך מהצהוב לצהוב והאודיו מהאדום ולבן לאדום ולבן שבכרטיס טלויזיה, זה החיבור הנכון?

השאלה היא בעקרון איך לתאם בין הממיר למדריך הערוצים שכשאני מעביר ערוץ בממיר, אז המדריך ערוצים יזהה שזה הערוץ..? או שאולי המדריך ערוצים נועד רק לכאלה שיש להם אנאלוגי? בדיגיטלי יש מדריך ערוצים מובנה גם ככה (בממיר)

טוב יותר מידי בלבלתי, נקווה שהבנתם מקסימום אני יסביר שוב.

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

המקור שלך הוא COMPOSITE ולא TUNER לכן בעת התקנת המדריך EPG יש צורך במיפוי הערוצים.
לכל תוכנה יש מיפוי משלה. מטרת מיפוי הערוצים שערוץ 2 הוא למעשה קוד 022 וכדומה.
עם הPVR מגיע IRBLASTER ששולח 022 לממיר על ידי אות אינפרא רד כמו שלט בעת בחירת ערוץ 2
רשימה זאת של מיפוי קיימת ניתנת לעדכון למשל ב GBPVR שבו ליד שם ערוץ אתה מציין ערוץ או בSAGETV או בMCE מתוך קובץ המכיל את הרשימה. בהתאם לתוכנה שתבחר ככה ההנחיות למיפוי..
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תן לי לבדוק אם הבנתי

לאחר החיבור של הממיר על ידי COMPOSITE לכרטיס טלויזיה, אני מתקין את ה HebEPG - תוכנת המדריך ערוצים.
במהלך ההתקנה אני יצטרך למפות את הערוץ על ידי בחירת קודים , כמו שאמרתי ערוץ 2 יהיה 022.
עכשיו כשאני יכנס למדריך ערוצים דרך ה MCE, יעלה לי כל המדריך ערוצים שהגדרתי מראש, וכשאני ידפדף במדריך ערוצים ויבחר עם השלט את ערוץ 22, הכרטיס טלויזיה ישלח את הקוד 022 לממיר שבעצם יעביר לערוץ 22 ?
הבנתי נכון?

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

נכון, ביתר דיוק - נלך לערוץ שאין לו שם מספרי - כשתלחץ כמו בלוח המשדרים הרגיל על ערוץ הסרטים הישראלי ישלח קוד 005. כמו כן דפדוף קדימה אחורה בין הערוצים ישלח את הקוד של הערוצים הממופים ולא סתם מספר מעלה מטה.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

AdiLev כתב:נכון, ביתר דיוק - נלך לערוץ שאין לו שם מספרי - כשתלחץ כמו בלוח המשדרים הרגיל על ערוץ הסרטים הישראלי ישלח קוד 005. כמו כן דפדוף קדימה אחורה בין הערוצים ישלח את הקוד של הערוצים הממופים ולא סתם מספר מעלה מטה.
...
הבנתי וואלה סבבה נשמע ממש טוב
תודה!

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”