העברת כבל רשת - ארבעים מטרים
שלום וברכה
יש לי אינטרנט וספק בבית..
עכשיו יש לי עוד יחידת דיור מאחורי הבית.
אני רוצה להעביר לשם שיהיה שם אינטרנט
אני רוצה לחבר מהרואטר שבבית ליחידה שמאחורי הבית את האינטרנט
האם אני יכול לחבר את הכבל רשת במרחק של ארבעים מטרים מהרואטר עד ליחידה שמאחורי הבית?
ואם אני רוצה שיהיה שם WIFI ביחידה..אני יכול לחבר את הכבל רשת לאיזה שהוא מכשיר שיעשה לי WIFI ביחידה שמאחורי הבית?
תודה מראש
יש לי אינטרנט וספק בבית..
עכשיו יש לי עוד יחידת דיור מאחורי הבית.
אני רוצה להעביר לשם שיהיה שם אינטרנט
אני רוצה לחבר מהרואטר שבבית ליחידה שמאחורי הבית את האינטרנט
האם אני יכול לחבר את הכבל רשת במרחק של ארבעים מטרים מהרואטר עד ליחידה שמאחורי הבית?
ואם אני רוצה שיהיה שם WIFI ביחידה..אני יכול לחבר את הכבל רשת לאיזה שהוא מכשיר שיעשה לי WIFI ביחידה שמאחורי הבית?
תודה מראש
אשמח להמלצה לראוטר תומך שיהיה ביחידה הרחוקה, שיהיה בו גם WIFI וגם חיבור קווי של כבל רשת (שיהיה מחובר לSMART TV קבוע)
אם אפשר לינק לזאפ
כמו כן לינק לכבל שתומך בצורה טובה במרחק כזה
תודה מראש
נ.ב
1. אם אפשר במינימום עלויות, הגלישה בבית היא עשר מגה לא גבוהה.
2. לרואטר המרוחק עדיף להתחבר בכבל קווי ולא בתור נקודת Access Point אלחוטית נכון?
מבחינת יציבות.
אם אפשר לינק לזאפ
כמו כן לינק לכבל שתומך בצורה טובה במרחק כזה
תודה מראש
נ.ב
1. אם אפשר במינימום עלויות, הגלישה בבית היא עשר מגה לא גבוהה.
2. לרואטר המרוחק עדיף להתחבר בכבל קווי ולא בתור נקודת Access Point אלחוטית נכון?
מבחינת יציבות.
אני חושב שהוא גם צריך לבטל את פונקציית ה-NAT ולעבוד במצב BRIDGEClass889 כתב:אתה מחבר נתב ליציאת LAN שלו מהנתב הראשי שבבית.
בנתב המשני אתה מבטל את הDHCP ומגדיר שהWIFI שלו יהיה דלוק.
זה הכל.
רק חשוב שאם אתה קונה כבל, אתה חייב שהוא יהיה מסוכך הייטב....
- fLy
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 532 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
hagai147 הי
הNAT בנתב ביתי הוא בין הWAN לLAN,
Class889 הנחה לחבר מLAN לLAN(לשיטתו, הנתב המשני בעצם מתפקד כSwitch קווי בלבד, WiFi לא יעבוד).
וגם...יכול להיות שטעיתי וClass889 התכוונן לחבר מהLAN של הראשי לWAN של המשני(כך המשני הוא AP מלא).
במקרה השני וגם בראשון, לא צריך לבטל NAT(במקרה הראשון זה לא משנה, במקרה השני ביטול NAT יגרום לאי-תיפקוד).
דורון.
הNAT בנתב ביתי הוא בין הWAN לLAN,
Class889 הנחה לחבר מLAN לLAN(לשיטתו, הנתב המשני בעצם מתפקד כSwitch קווי בלבד, WiFi לא יעבוד).
וגם...יכול להיות שטעיתי וClass889 התכוונן לחבר מהLAN של הראשי לWAN של המשני(כך המשני הוא AP מלא).
במקרה השני וגם בראשון, לא צריך לבטל NAT(במקרה הראשון זה לא משנה, במקרה השני ביטול NAT יגרום לאי-תיפקוד).
דורון.
שווה לבדוק אם במקרה ומחברים את הראוטר השני רק לפורט של LAN ומכבים את ה-DHCP אז ה-WIFI של הראוטר השני ידע להתחבר לרשת הקווית. (אם יש לו ROUTE מתאים)
לדעתי זה לא יעבוד PLUG & PLAY, לכן לראוטרים יש מצב BRIDGE שמכבה את ה-NAT ומגשר בין הפורטים של ה-LAN ל-WIFI .
ובמקרה השני זה יכול לעבוד אבל רק לגישה לאינטרנט, אני משער שבגלל שיהיה NAT בין מחשב שחובר לראוטר הראשון ומחשב שמחובר לראוטר השני תהיינה בעיות.
לדעתי זה לא יעבוד PLUG & PLAY, לכן לראוטרים יש מצב BRIDGE שמכבה את ה-NAT ומגשר בין הפורטים של ה-LAN ל-WIFI .
ובמקרה השני זה יכול לעבוד אבל רק לגישה לאינטרנט, אני משער שבגלל שיהיה NAT בין מחשב שחובר לראוטר הראשון ומחשב שמחובר לראוטר השני תהיינה בעיות.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
מצטער אך אתם טועים.
אמרתי לחבר מLAN לLAN בכדי לעשות אותו SWITCH, אך מכיוון שזה נתב ויש לו גישה אלחוטית בהנחה שהDHCP מכובה כל מי שיתחבר לנתב המשני יקבל IP מהנתב הראשי.
אין קשר אם זה קווי או אלחוטי.
פשוט משאירים את הWIFI דלוק ואם רוצים שמים לו סיסמא, אבל כל מה שהנתב המשני יעשה זה רק יתפקד בתור SWITCH קווי ואלחוטי בו זמנית.
אמרתי לחבר מLAN לLAN בכדי לעשות אותו SWITCH, אך מכיוון שזה נתב ויש לו גישה אלחוטית בהנחה שהDHCP מכובה כל מי שיתחבר לנתב המשני יקבל IP מהנתב הראשי.
פשוט משאירים את הWIFI דלוק ואם רוצים שמים לו סיסמא, אבל כל מה שהנתב המשני יעשה זה רק יתפקד בתור SWITCH קווי ואלחוטי בו זמנית.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בדיוק ככה זה עובד.Class889 כתב:מצטער אך אתם טועים.
פשוט משאירים את הWIFI דלוק ואם רוצים שמים לו סיסמא, אבל כל מה שהנתב המשני יעשה זה רק יתפקד בתור SWITCH קווי ואלחוטי בו זמנית....
לגבי התשתית רצוי להעזר באנשי מקצוע בכדי לקבל ייעוץ לדרך אופטימאלית להעביר כבלים ובאיזה ציוד כדאי להשתמש...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אם תשתמש בכבל המתאים לא צריכה להיות בעייה גדולה מידיי. השאלה היא בחיבורים בסוף. לזה באמת כדאי לשקול להביא אנשי מקצוע. גם תשים לב שאתה בוחר כבל בהתאם לכיוון שאתה מתכנן להשתמש - אם אתה מתכונן לשים "שקעים" בסוף, או תקעים.
למרות שבמרחק שלך זה ברור שתיקח כבל קשיח, ואז תצטרך לשים בסוף שקע.
למרות שבמרחק שלך זה ברור שתיקח כבל קשיח, ואז תצטרך לשים בסוף שקע.