bezzera bz99 vs bricoletta

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
danimili פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214

שליחה

הייתם מחליפים את הבצרה בבריקולטה?
תודה!

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

כן, ראש E61 מוציא קפה טוב יותר מאשר הראש של בצרה.

onadler
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84

שליחה

להבנתי שדרוג כזה יעלה את רמת האספרסו הנקי אבל יוריד מרמת ההקצפה במעט תתחשב בזה כך.
אם מדובר במעבר ממיכל לחיבור ישיר כמובן גם תהיה עליה בנוחות.

מבחינת שירות לבריקולטה יש שירות ברמה הכי גבוה בארץ אז זה גם שיקול.

jackob_sh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
שם מלא: jackob_sh

שליחה

היי, יש לי גם בצרה 99 ואני גם פוזל לפעמים לעבר מכונות אחרות...אבל בסופו של דבר אני חושב שהשדרוג הוא ברובו טכני (DETAILS...DETAILS....)
המכונה נמצאת ברשותי למעלה משנה וכל הזמן אני מגלה דברים חדשים והאספרסו (והקפוצ'ינו) משתדרגים בעוד כמה דרגות. היום אני חושב שבשביל להשתדרג ממש, צריך לטפס גבוה במעלה סולם המכונות. נכון, אין לה ראש e-61 וכל מיני שעונים מגניבים, אבל זה באמת חלק מהקסם שלה...מכונה שעושה את העבודה כל הדרך ובחזרה מחוץ לקונצנזוס. אם בכל זאת רוצים להשען על אילנות גבוהים, אתן את הסימוכין של בחירת העורך לשנת 2006 שם הפסקויני ליביה (AKA BZ99) נתנה פייט ראש בראש עם קויקמיל וטרנו והוויבימה סופר דומובר. לציין שפשוט מאז לא הייתה תחרות חוזרת אבל רוב המכונות המומלצות היום היו קיימות גם אז. http://coffeegeek.com/opinions/coffeeat ... 12-18-2006
קיצור תהנה מהמכונה הנהדרת הזו וחכה עד שיהיה לך תקציב לסטרגה כדי להרגיש שדרוג אמיתי.
אני רוצה להוסיף לינק שמצאתי לקניית מכונות בחו"ל (נושא חם לאחרונה)...תגידו מה אתם חושבים (מחירים טובים אני חושב)
http://buanacoffee.com/

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

גם לדעתי לא יהיה הבדל ענק, חוץ מזה שאתה לוקח סיכון עם מכונה מיד 2 שאתה לא מכיר ולך תדע לאיזו הרפתקאה אתה נכנס.

המכונה שלך טובה מאוד וברמות האלה ההבדלים לא ענקיים אלא יותר עניין של דקויות, אם תשדרג לך כבר על משהו חדש מחובר למים שישרת אותך המון שנים קדימה.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591

שליחה

מכונת e61 הרבה יותר סלחנית בגלל ה פרה אינפושיין
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

רונציליו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218

שליחה

וואו!!! המחירים ב buanacoffe ממש זולים!
הם עושים שליחויות מאינדונזיה?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

E61 יהיה עדיף בקפה בסופו של דבר.
ל BZ99 יש דוד עומד ולא הרבה יותר גדול מזה של הבריקולטה (שם הוא שוכב = עדיף).
הבזרה גדולה יותר פיזית ובלי הרבה סיבה.
לא כולם רצים לטפל אצל אבגי ותכלס בריקולטה לא שונה ממכונה אחרת יותר מדי - כל טכנאי יוכל לטפל בה.
הכל תלוי במצב של המכונה כי אתה קונה יד 2.
אם היא מלוקקת ובלי בעיות והמחיר יהיה זול אז כדאי להחליף.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474

שליחה

שלום,

בהמשך לשאלה לגבי החלפת מכונת בזרה במכונת בריקולטה משומשת...אין לי תשובה אך עולה כאן שאלה עקרונית.

אין לי קנה מידה או נסיון המאפשר השוואה בין מכונות E-61 לבין מכונות מיצרן רציני ומבוסס שיש להן ראש "אחר".
אני תוהה אם אכן ראש E-61 טוב יותר מבחינת התוצאה מאשר ראשים של בזרה, אלקטרה, לה צימבלי, לה מרזוקו וכו'.
בכל מקרה, ממה שקראתי ברחבי הרשת, אני מסיק כי התוצאה היא אחרת, שונה, אבל לא בהכרח טובה יותר. למשל, למיטב זכרוני, ג'ים שולמן טוען כי טעמי הקפה שהוא מפיק מבזרה ואלקטרה דומים בעיניו ושונים מהותית לטובה ביחס לטעמים שהוא מקבל מראש E-61.

אני מניח שלא תהיה אחידות דעים בעניין, שוב לי אין כלל נסיון בהשוואה לראש E-61. בכל מקרה אני חושב שלא נכון יהיה לטעון באופן גורף כי ראש E-61 הוא טוב יותר מאשר הראשים האחרים... של יצרנים רציניים שיש להם את הנסיון וה"פטנטים" שלהם.

לטובת הקוראים והפעילים בפורום אני חושב שזה שווה דיון ובירור במסגרת רצינית כמו הפורום שלנו.
למי יש נסיון ויוכל לתרום לדיון?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מנסיון שלי האלקטרה מוציאה קצת יותר גוף וקצת יותר טעמים עדינים מהקפה.

החליטה לא שונה מהותית אלא עניין של דקויות, הפרה אנפיוז׳ן ב e61 מקל קצת ומאפשר סלחנות.

באלקטרה כדאי מאוד לא להעמיס יותר מידי קפה בסלסילה וחייבים להשאיר מספיק מרווח כדי שהמים יתפזרו שווה על הקפה (המים יוצאים ממספר חורים בראש המכונה) אחרת מקבלים צ׳אנליג.

לא מזמן הייתי אצל חבר טוב שקנה bz10 ומאוד התרשמתי לטובה מאיכות הקפה, הקולינג פלאש קצר יחסית, הקפה ממש טעים ולא נופל באיכותו ממכונות יקרות יותר.

צריך פעם לבצע השוואה מסודרת, ברמות האלה זה ממש דקויות ועניין של טעם.

מה שכן רואים זה את ההבדל באיכות הבניה/הרכבה של מכונות וזה בדרך כלל ביחס ישר למחיר המכונה.

לדעתי אין תחרות לbz10 עד 6500 שקלים, לייבא כזו מאיטליה עולה פחות מ 5000.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

אפשר לשאול את oronp היו לו את 2 המכונות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

jackob_sh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הדבר היחיד שקצת מפריע לי עם בצרה שהיא לא קונצנזוס כמו הרוקט למשל...אז גם מצד אחד הבחירה שלך לא מאושרת ע"י ההמונים (לחיוב ולשלילה)
מצד שני קשה יותר להשיג כל מיני דברים קטנים...טיפ 2 חורים לסטימר, פורטפילטר סינגל...לא בלתי אפשרי אבל קשה יותר.
יש קושי גם בללמוד על המכונה. הבצרה 99 לא מופיעה כבר בכלל באתרים הרשמיים.
בגלל הסיבות הללו יש אפשרות שהמכונה הבאה שלי תהיה צ'ליני ולא סטרגה.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

אני לא חושב שקשה להשיג חלק כזה או אחר זה שיקול מרכזי, לא מחליפים את הטיפ לסטימר או פורטפילטר כל שני וחמישי.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא מצאת הרבה חומר באינטרנט כי בארה״ב היא נקראת pasquini livia 90...

jackob_sh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

צודקים...לא מחליפים חלקים לעיתים קרובות ונכון לגבי הפסקויני. אולי זה גישה מוטעית, אבל אני יותר אוהב שהאינטרנט מוצף במידע ומקומות שמחזיקים את המותג. בפרפרזה לעולם השעונים...אומגה, ברייטלינג, רולקס..כיוצא באלה, מותגים חזקים ואפשר לראות את האימפקט שלהם ברשת ובכלל בחנויות ומידע לגביהם. אבל זהו לגבי זה, לא נערבב שבת עם יום חול.

jackob_sh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

סתכלו את האתר של רוקט ואת האתר של בצרה לצורך העיניין...זה מראה על מותג יותר חזק. מבחינתי זה יותר משמעותי מאם הדוד שוכב או עומד.

aviadrub
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146

שליחה

מישהו ניסה להזמין דרך האתר http://buanacoffee.com?

jackob_sh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש בקופי גיק שרשור רע מאוד לגבי האתר הזה....ככה"נ מדובר בתרומה לפיתוח אינדונזיה.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474

שליחה

aviadrub כתב:מישהו ניסה להזמין דרך האתר http://buanacoffee.com?
...
בקיצור, תיזהר, הונאה!

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”