כמה WATT לסלון?
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
שאלה פשוטה, כמה באמת מספיק לסלון קטן? יש לי אפשרות לקנות 2 אקטיבים של 60W, לכל צד 30W,
לא הצלחתי למצוע שום טבלה ברשת כמו שיש נגיד גודל מסך למרחק צפיה, יש משהוא כזה לעוצמת רמקולים וגודל החדר?
לא הצלחתי למצוע שום טבלה ברשת כמו שיש נגיד גודל מסך למרחק צפיה, יש משהוא כזה לעוצמת רמקולים וגודל החדר?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
עוצמת השמע שאתה מקבל בחדר תלויה בכל מיני דברים מעבר לכמה וואט המגבר.כמה WATT לסלון?...
במילים אחרות, הנתון הזה לא אומר הרבה.
-
denis29
- חבר ותיק

זה הדגם המדובר:
http://www.microlab.cn/product_detail.a ... classid=72
http://www.microlab.cn/product_detail.a ... classid=72
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אין טבלה כזו בשום מקום, מאחר שלא צריכה ולא יכולה להיות טבלה כזו. ואם יש איפשהו - זה קישקוש. אין שום כלל אצבע לגבי כמה וואטים "מספיקים" לחדר כזה או אחר, מה גם שלא כל הוואטים אותו דבר (שיטות מדידה שונות). זה תלוי בהרבה גורמים, כגון צורת החדר, המרחק מהרמקולים, כמה חזק אתה אוהב להאזין ועוד. אגב, גם טבלאות של מרחק צפייה וגודל מסך טלוויזיה "מתאים" הן קישקוש. במקום להיצמד לטבלאות, עדיף לבחור את מה שטוב באוזניך ובעיניך.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
-
denis29
- חבר ותיק

אילן, יש עניין של הרגל לא כך? אני מאז מעבר דירה תקוע על נטבוק 12", בהתחלה היה קשה להתרגל, מסך קטן, רמקולים
וכו',
אבל הכוונה שלי היא שהרי יש לפחות גודל מינימלי שממנו צריך לחשב, אתה לא תכניס מסך 20" למרחק של 2.5 מטר
, אבל העניין של שיטת מדידה שונה לא עבר לי בראש, את המסך הדק הראשון שלי למשל קניתי אחרי חצי שנה של התלבטויות וחיפוש מידע, כמה חנויות, עד שלבסוף ראיתי את הדגם שלי ואהבתי את הצבעים, את החדות, העצוב, הכל
רק שעכשיו אני מצטער שלא קניתי 50"
,גם לגודל של 42 לכך לי חודש להתרגל. לעניין הרמקולים, אז מצאתי חנות שמאפשרת לשמוע ויש לה את הדגם שאני רוצה, גודל החנות הוא בערך כמו הסלון שלי, אז עולי לפי זה יוכל לקבל רושם אם העוצמה מספיקה או לא..במה שאני יכול להיות בטוח זה רק בזה שהם יותר איכותיים ממש שיש לי בטלוויזיה, ודי בטוח שיש להם יותר עוצמה אם להתבסס על הנפח שלהם וגודל הדרייברים.
אבל הכוונה שלי היא שהרי יש לפחות גודל מינימלי שממנו צריך לחשב, אתה לא תכניס מסך 20" למרחק של 2.5 מטר
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
וואט הוא לא נתון אבסולוטי שיכול להצביע על כמה רמקולים "חזקים".. הנה הסבר קצר:
עוצמת ווליום סופית של רמקולים היא פועל יוצא של כמה קריטריונים:
1) רמת ההתנגדות של הרמקולים.
2) רמת הנצילות שלהם.
3) כמות הוואטים שהמגבר מספק.
רמקול נציל מאוד (עם DB גבוהה) ינגן בעוצמה גבוהה יותר מאשר רמקול עם נצילות נמוכה כאשר אותה כמות וואטים תוזרם בהם. אם זכרוני משרת אותי נאמנה (ויש סיכוי סביר שהוא לא) אז DB מייצג כמה דציבלים רמקול מייצר כאשר הוא מוזן ב1 וואט (כאשר מודדים במרחק מטר אחד מהרמקול).
לכן, במידה ורמקול הוא מאוד לא נציל אתה תזדקק לכמות גדולה מאוד של וואטים כדי שהוא ינגן חזק.. ומנגד, רמקול נציל מאוד צריך רק וואטים בודדים בשביל למלא את החלל בצליל.
מה זה אומר במקרה שלך? שאתה צריך לברר כמה וואט מוציא המגבר הפנימי של סולו וכמה נצילים הרמקולים עצמם, וככה נוכל לדעת כמה "חזק" הם בעצם יכולים לנגן והאם זה יספיק לסלון שלך.
מקווה שזה ברור.
עוצמת ווליום סופית של רמקולים היא פועל יוצא של כמה קריטריונים:
1) רמת ההתנגדות של הרמקולים.
2) רמת הנצילות שלהם.
3) כמות הוואטים שהמגבר מספק.
רמקול נציל מאוד (עם DB גבוהה) ינגן בעוצמה גבוהה יותר מאשר רמקול עם נצילות נמוכה כאשר אותה כמות וואטים תוזרם בהם. אם זכרוני משרת אותי נאמנה (ויש סיכוי סביר שהוא לא) אז DB מייצג כמה דציבלים רמקול מייצר כאשר הוא מוזן ב1 וואט (כאשר מודדים במרחק מטר אחד מהרמקול).
לכן, במידה ורמקול הוא מאוד לא נציל אתה תזדקק לכמות גדולה מאוד של וואטים כדי שהוא ינגן חזק.. ומנגד, רמקול נציל מאוד צריך רק וואטים בודדים בשביל למלא את החלל בצליל.
מה זה אומר במקרה שלך? שאתה צריך לברר כמה וואט מוציא המגבר הפנימי של סולו וכמה נצילים הרמקולים עצמם, וככה נוכל לדעת כמה "חזק" הם בעצם יכולים לנגן והאם זה יספיק לסלון שלך.
מקווה שזה ברור.
-
denis29
- חבר ותיק

הנתונים רשומים באתר היצרן:
Amplifier:
Output power: 60 Watt RMS
Power distribution: 30 Watt x 2
Harmonic distortion: < 0.3% 1W 1kHz
Frequency response: 60Hz - 20kHz
Signal/Noise ratio: > 75dB
Separation: > 50dB
Input sensitivity: 400mV
Nominal impedance: 4 ohm
Speakers:
Tweeter driver type: 1"
Tweeter rated power: 20 Watt 6 ohm
Bass and mid-range drive type: 6.5" x 2
Bass and mid-range rated power: 50 Watt 4 ohm
Frequency range: 60Hz - 20kHz
Amplifier:
Output power: 60 Watt RMS
Power distribution: 30 Watt x 2
Harmonic distortion: < 0.3% 1W 1kHz
Frequency response: 60Hz - 20kHz
Signal/Noise ratio: > 75dB
Separation: > 50dB
Input sensitivity: 400mV
Nominal impedance: 4 ohm
Speakers:
Tweeter driver type: 1"
Tweeter rated power: 20 Watt 6 ohm
Bass and mid-range drive type: 6.5" x 2
Bass and mid-range rated power: 50 Watt 4 ohm
Frequency range: 60Hz - 20kHz
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

הנתונים הרלוונטיים לא נמצאים שם מסיבה לא ברורה.. 
סביר שמדובר בדרייברים די נצילים, כי עם 30 וואט בלבד לערוץ - רק דרייברים נצילים יוכלו לתת תפוקה אמיתית... וגם אז, הנתונים (לטעמי) רחוקים מאוד מאוד מלהיות מלהיבים למי שמחפש מערכת ראוי באמת. אבל זה רק אני.. לדעתי עדיף שתשקיע במשהו אחר, תחסוך עוד קצת ותקבל משהו טוב הרבה יותר דרך יד שניה. ודבר נוסף, ממליץ לך מאוד לרדת מכל הקטע של "לא רוצה רמקול עם 2WAY". גם כי הסולו הוא 2WAY, אפילו שיש לו שלוש דרייברים (יש רק שני סוגי דרייברים ולא שלושה) וגם כי זה פשוט שטויות ולא מעוגן במציאות בשום צורה. הרמקולים שלי הם 2WAY (בדרכם המיוחדת) ואין הרבה רמקולים בעולם שיכולים לתת להם פייט בשום טווח מחיר ולא משנה כמה דרייברים יש להם.
סביר שמדובר בדרייברים די נצילים, כי עם 30 וואט בלבד לערוץ - רק דרייברים נצילים יוכלו לתת תפוקה אמיתית... וגם אז, הנתונים (לטעמי) רחוקים מאוד מאוד מלהיות מלהיבים למי שמחפש מערכת ראוי באמת. אבל זה רק אני.. לדעתי עדיף שתשקיע במשהו אחר, תחסוך עוד קצת ותקבל משהו טוב הרבה יותר דרך יד שניה. ודבר נוסף, ממליץ לך מאוד לרדת מכל הקטע של "לא רוצה רמקול עם 2WAY". גם כי הסולו הוא 2WAY, אפילו שיש לו שלוש דרייברים (יש רק שני סוגי דרייברים ולא שלושה) וגם כי זה פשוט שטויות ולא מעוגן במציאות בשום צורה. הרמקולים שלי הם 2WAY (בדרכם המיוחדת) ואין הרבה רמקולים בעולם שיכולים לתת להם פייט בשום טווח מחיר ולא משנה כמה דרייברים יש להם.
-
denis29
- חבר ותיק

הם 2WAY בצורה קצת שונה, יש איזה רכיב בין 2 הדרייברים הגדולים שעושה משהוא בקשר הזה, אני יודע מה זה 3WAY אמיתי כבר היו לי.
בעניין לחפש משהוא יותר טוב מיד שניה, אני לא מכיר את התחום מספיק טוב, אין לי מקום למגבר, ואני סך הכך צריך מערכת 2.0 סברה לסרטים ומוזיקה, אני לא מחשיב את עצמי כאודיופיל, אני חובבן, אני כן שומע הבדל בין ציוד איכותי ופחות איכותי, או בין MP3 ל FLAC, אבל בינתיים אני מחפש פתרון שלא יקרע לי את הכיס ויתן סאונד לא רע.
בעניין פרטים חסרים, איזה נתונים אתה עוד צריך?
בעניין לחפש משהוא יותר טוב מיד שניה, אני לא מכיר את התחום מספיק טוב, אין לי מקום למגבר, ואני סך הכך צריך מערכת 2.0 סברה לסרטים ומוזיקה, אני לא מחשיב את עצמי כאודיופיל, אני חובבן, אני כן שומע הבדל בין ציוד איכותי ופחות איכותי, או בין MP3 ל FLAC, אבל בינתיים אני מחפש פתרון שלא יקרע לי את הכיס ויתן סאונד לא רע.
בעניין פרטים חסרים, איזה נתונים אתה עוד צריך?
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

תראה. בסיטואציה הנל, סביר להניח (אבל זה ממש לא הופך את זה לבטוח) שהרמקולים יספיקו לסלון לא גדול ברמת העוצמה (אבל זה ניחוש מלומד קלות בלבד, אני לא מבסס את זה על נסיון אמיתי עם הרמקולים האלה). בשביל לעשות מחקר אמיתי בנושא צריך לדעת מהי הנצילות של הרמקולים - מהו הDB שלהם..
-
denis29
- חבר ותיק

אבל מדבר ברמקולים אקטיבים, משמעות היא שהמגבר, קרוסאובר ורכיבים אחרים מותאמים לדרייברים של הרמקולים, אז ניתן להתבסס על נתוני המגבר ?
-
denis29
- חבר ותיק

או לבסס על גדול הדרייברים וגודל הרמקולים עצמם? כי לסלון צריך רמקול אם נפח פנימי גדול כדי לדחוף את הצליל החוצה.
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
מצאת חנות ?denis29 כתב: .......אז מצאתי חנות שמאפשרת לשמוע ויש לה את הדגם שאני רוצה, גודל החנות הוא בערך כמו הסלון שלי, אז עולי לפי זה יוכל לקבל רושם אם העוצמה מספיקה או לא..במה שאני יכול להיות בטוח זה רק בזה שהם יותר איכותיים ממה שיש לי בטלוויזיה.......
לך תשמע בעוצמה הכי גבוהה שאתה רגיל אליה.
אם זה נשמע טוב, נקי, בלי עיוותים - תקנה.
למה לסבך את החיים?
וואטים, שמאטים.
R
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
חבל על המאמץ, לדוגמה יש לך את הביקורת על הסולו 7 שהם חזקים יותרdenis29 כתב:או לבסס על גדול הדרייברים וגודל הרמקולים עצמם? כי לסלון צריך רמקול אם נפח פנימי גדול כדי לדחוף את הצליל החוצה....
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01459
מסקנה של הבודק:
חיבור למערכת הביתית
לבסוף הייתי ממש חצוף ורציתי לבדוק כיצד הם מתמודדים עם מרחב של כ-40+ מ"ר (32 מ"ר סלון + מרחב פתוח של פ"א ומטבח). העברתי אותם אחר כבוד לסלון ורתמתי אותם ל-LINE OUT של רסיבר ה-CAMBRIDGE AUDIO. כאן נחלתי אכזבה קלה. ההגברה של 2X55W המובנית ברמקולים כולל הנצילות הנמוכה יחסית של הדרייברים עשו את שלהם. הצלילים לא היו עשירים בהשוואה לחדר הממ"ד של כ-10 מ"ר. המוזיקה נשמעה אנמית, אמורפית בחלקה ונבלעה במרחבי הסלון. מלכתחילה לא היו לי צפיות גדולות להתמודדות של הרמקולים במרחבים בעלי נפח וזאת לפי נתוני הפתיחה. אבל משהאזנתי להם במרחב קטן יחסית ונשמעו ממש היטב, חשבתי לנסות אותם גם במערכת סלונית.
באופן כללי כל סדרת הסולו מיועדת לחדרים כחיבור איכותי יותר למחשב.
זה שהשאלה פשוטה לא אומר שייש תשובה פשוטה -- ראה מקרה "האם יש אלוהים?"denis29 כתב:שאלה פשוטה, כמה באמת מספיק לסלון קטן? יש לי אפשרות לקנות 2 אקטיבים של 60W, לכל צד 30W,
לא הצלחתי למצוע שום טבלה ברשת כמו שיש נגיד גודל מסך למרחק צפיה, יש משהוא כזה לעוצמת רמקולים וגודל החדר?...
בוא נתחיל רק בנקודה צדדית -- שהייצרן מציג את הנתונים בצורה מטעה. כשמדברים על מגבר סטריאו של X ואט, מדובר ב-X ואט לכל ערוץ, לא 0.5X לכל ערוץ. כאן זה מוצג כאילו מדובר ב-60W, שמחולקים חצי/חצי...
ועוד בעניין נתונים -- הייצרן לא מספק את נתון הנצילות, כך שאין דרך לדעת מהי עוצמת הצליל המתקבל מ-30 הוואטים האלה.
ונתון נוסף, שכנראה לא תדע לספק אותו עבור עצמך, זה מה עוצמת הסאונד ב-dB שמספיקה לצרכיך.
ואלה לא כל הנתונים הנדרשים, אבל אלה הבסיסיים ביותר, שבלעדיהם אי אפשר לקבל אפילו סדר-גודל של מידת ההתאמה, כשניחוש לא מושכל במיוחד יהייה שזה כנראה לא ממש מספיק...
כנראה שצריך לקחת הבייתה ולנסות, לא לקנות עפ"י נתונים, מה גם שאולי יש איזושהי משמעות לאיכות ולאופי הצליל המתקבל, מה שבכלל אי אפשר לראות מהנתונים.
בהצלחה!
עמיר
-
denis29
- חבר ותיק

עוד לא שמעתי אותם, חנות כן מצעתי, הסלון שלי ממש לא גדול, אני אמרתי לעצמי, אם אחרי שמיעה והתקנה בסלון, לא יהיה לי מספיק חזק,
אני יעביר אותם לחדר השינה שלי,כי גם ככה אני צריך, ואז יקנה SOLO7 שיהיה לי עוד אלפיה. אבל במידע וSOLO3 כן יספיקו לי לסלון, אז יחסוך לי כסף לזוג נוסף לחדר, כי אני לא רוצה להגיע למצב שבו אני קונה SOLO7 וסתם לא ינצל שליש מהעוצמה וילך לי אלפיה לפח. אני מעוד קפדן אם הכסף שלי והציוד אותו אני קונה.
PS, עולי קצת הגזמתי שקניתי מסך DELL U2412, אבל שטח עבודה זה עניין אחר, אבל מצד שני שקניתי פלזמה אז חיפשתי מחיר משתלם ביחס לגודל וחשיבות לתוכן SD, אם כי אני מצטער שלא לקחתי 50. הקשר של זה, הוא ש, ניתן להתרגל לגודל מסך מהעובדה שהגודל הוא קבוע, לאומת זאת בציוד שמע, ניתן לכוון את העוצמה שנעימה לך לאוזן, אך כאשר אתה יודע שזה לא כל העוצמה, לא תרצה לשלם מחיר כפול על משהוא שאתה לא יכול לנצל, זאת הכוונה המוזרה שלי, זה כמו לקנות פיצה שלמה ולאכול חצי, ואת החצי השני לזרוק
אני יעביר אותם לחדר השינה שלי,כי גם ככה אני צריך, ואז יקנה SOLO7 שיהיה לי עוד אלפיה. אבל במידע וSOLO3 כן יספיקו לי לסלון, אז יחסוך לי כסף לזוג נוסף לחדר, כי אני לא רוצה להגיע למצב שבו אני קונה SOLO7 וסתם לא ינצל שליש מהעוצמה וילך לי אלפיה לפח. אני מעוד קפדן אם הכסף שלי והציוד אותו אני קונה.
PS, עולי קצת הגזמתי שקניתי מסך DELL U2412, אבל שטח עבודה זה עניין אחר, אבל מצד שני שקניתי פלזמה אז חיפשתי מחיר משתלם ביחס לגודל וחשיבות לתוכן SD, אם כי אני מצטער שלא לקחתי 50. הקשר של זה, הוא ש, ניתן להתרגל לגודל מסך מהעובדה שהגודל הוא קבוע, לאומת זאת בציוד שמע, ניתן לכוון את העוצמה שנעימה לך לאוזן, אך כאשר אתה יודע שזה לא כל העוצמה, לא תרצה לשלם מחיר כפול על משהוא שאתה לא יכול לנצל, זאת הכוונה המוזרה שלי, זה כמו לקנות פיצה שלמה ולאכול חצי, ואת החצי השני לזרוק
בציוד שמע צורת החשיבה הזו ממש לא עובדת!!denis29 כתב:לאומת זאת בציוד שמע, ניתן לכוון את העוצמה שנעימה לך לאוזן, אך כאשר אתה יודע שזה לא כל העוצמה, לא תרצה לשלם מחיר כפול על משהוא שאתה לא יכול לנצל, זאת הכוונה המוזרה שלי, זה כמו לקנות פיצה שלמה ולאכול חצי, ואת החצי השני לזרוק...
לאנשים כאן יש מגברים של מאות ואטים לא בגלל שהם "מנצלים" את מה שייש להם או "מבזבזים" את מה שייש להם.
זה פשוט הולך אחרת, מכמה סיבות.
ראשית -- העוצמה שנשמעת באוזן אינה בייחס ישר לוואטים. אם משמיעים משהו בפי 2 יותר ואטים, לא לא יישמע פי 2 יותר חזר, אלא רק בטיפה יותר חזק. כדי לשמוע "פי 2" עוצמה, צריף פי 10 ואטים!!!
שנית -- אם נניח אתה קונה משהו שכשאתה מגביר אותו עד הסוף הוא נשמע קצת יותר חזק מהעוצמה שמתאימה לך, אז בגלל שייש הבדלים עצומים בין הקלטות שונות ומקורות שונים, סביר מאוד שעבור קטע אחר זה יישמע לך חלשלוש ותרצה להגביר הרבה יותר, אבל לא תוכל.
שלישית -- גם כשלא ששומעים חזק במיוחד, ישנן קפיצות פתאומיות אבל קצרצרות בעוצמת הקול, שאולי אתה לא מודע להן, אבל אם המגבר לא מספיק חזק כדי לטפל בהן, כל העסק נשמע רע.
רביעית -- ואם אתה מנסה להגביר ולשמוע מעבר לעוצמה שהמגבר מסוגל לה, קורה משהו לא סימפאטי שנקרא "קטימה" (כמו קיצוץ) של הגלים שהמגבר מנסה להגביר, ומעבר לזה שזה נשמע נורא, זה גם עלול להזיק לרמקולים. למרות שזה נראה אבסורד, דווקא מגבר חלש מסכן את הרמקולים יותר מאשר מגבר חזק.
בקיצור -- לקנות משהו חזק יותר מה-30W לערוץ, אפילו פי 2 או פי 4, זה לא בדיוק, ואפילו לא בערך, כמו לאכול רבע פיצה ולזרוק את השאר.
עדיף לקחת הבייתה ולשמוע עם הרבה סוגי מוסיקה ומכמה מקורות -- רדיו, CD, מחשב -- כל מה שאתה מתכוון להשתמש, וברדיו/סטרימר חשמוע מיגוון גדול של תחנות ואתרים,, לוודא שאתה יכול להגביר יותר חזר ממה שנוח לך לשמוע, ואם אתה יכול לקבל את העוצמות שאתה רוצה, לשקול גם לקנות משהו פי 2 יותר חזק (אין הבדל משמעותי בין למשל 60W ו-80W, הדרגה המשמעותית הבאה אחרי 60W היא 120W).
עמיר
-
denis29
- חבר ותיק

עזרת לי מעוד אם זה, תודה
והאמת אתה באמת צודק ה SOLO7 למשל הוא 55W לערוץ, ה SOLO3 רק 35W לערוץ. והבדל כפול במחיר עקב זה.
על עוצמות הקלטה באמת לא חשבתי, זה באמת חשוב. אבל ללכת על דגם חלש יותר, ואם לא יהיה מספיק חזק, אז כמו שאמרתי יכך חזק יותר אחרי זה,
ויעביר את החלש לחדר שלי. אני יהיה אופטימי ומכווה כי בסוף יהיה לי מספיק 2 דגמים חלשים, יעדכן בהמשך.
והאמת אתה באמת צודק ה SOLO7 למשל הוא 55W לערוץ, ה SOLO3 רק 35W לערוץ. והבדל כפול במחיר עקב זה.
על עוצמות הקלטה באמת לא חשבתי, זה באמת חשוב. אבל ללכת על דגם חלש יותר, ואם לא יהיה מספיק חזק, אז כמו שאמרתי יכך חזק יותר אחרי זה,
ויעביר את החלש לחדר שלי. אני יהיה אופטימי ומכווה כי בסוף יהיה לי מספיק 2 דגמים חלשים, יעדכן בהמשך.