בניית חדר קולנוע

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
bezzat פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 383
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום.
לאחר שעברתי למשכני החדש בפעם השלישית ב 9 שנים :)
החלטתי שאני מעביר את חדר הקולנוע בסלון לעליית הגג מעל הסלון.
ישנה השקעה רבה ואני מודע לה לכן אשדל לרוב לעשות בעצמי בזמני הפנוי שגם ככה אין לי.
מידות החדר הן כמתואר בציור

יש לציין
שבצד ימין של הציור ישנו 5 קורות עץ לעורך ה 6.8 מטר המחזיקים את ה הרעפים.
אני אצטרך להתייעץ עם בעל מקצוע האם אפשר להזיז אותם יותר ימינה כ 0.5-1 מטר על מנת להרוויח יותר מקום.
כמו כן
המקום לא מרוצף (הכל בטון ורעפים) ומעל החדר רואים את הרעפים וישנו צורך בבידוד לפני קיר הגבס
ההיתרון שכל החיווט שאצטרך לעשות יהיה מתאים לי כי החדר ריק והבצע זאת מבעוד מועד
הפוסט יהיה ארוך ויקח חודשים בגלל התקציב והזמן
סבלנות

בקיצור איך מתחילים?
מה צריך בהתחלה
החדר המיועד
 החדר המיועד

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בניית חדר קולנוע זהו פרויקט לא קטן ומאוד מעניין...
אם אתה רוצה לעשות את רוב העבודה לבד לפחות תתייעץ עם איש מקצוע העוסק בתחום בכדי להבין את גודל הפרויקט ואת המוצרים הנדרשים לבנייתו.

כדאי שיהיה לך מפרט ואת הלו"ז וככה תוכל לתכנן את כל הבנייה בין אם זה לביצוע עצמאי ובין אם זה לשכור אנשי מקצוע...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

EFIBET
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1110
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

תאום צפיות, משאבים ונסיון קודם

שליחה #3 

הי

דווקא הייתי ממליץ קודם לפרט קצת על העדפות אישיות ונסיון קודם, כלומר צפייה בסרטים
או משחקים ואיזו מערכת קיימת כיום (אם בכלל) , שימוש משפחתי\בוגרים\ילדים וכמובן תקציב מתוכנן...

בהצלחה
אפי.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #4 

מסכים עם קודמי,
קודם מגדירים תקציב.
No place like home.......... Theater

bezzat פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

JEXY כתב:בניית חדר קולנוע זהו פרויקט לא קטן ומאוד מעניין...
אם אתה רוצה לעשות את רוב העבודה לבד לפחות תתייעץ עם איש מקצוע העוסק בתחום בכדי להבין את גודל הפרויקט ואת המוצרים הנדרשים לבנייתו.

כדאי שיהיה לך מפרט ואת הלו"ז וככה תוכל לתכנן את כל הבנייה בין אם זה לביצוע עצמאי ובין אם זה לשכור אנשי מקצוע...
...
זה המפרט הקיים
Panasonic TH50PV80
Yamaha DSP-A2
Axiom M3TI
Axiom VP-100
Axiom EP-175
פירלס קידמיים לא זוכר את הדגם.

בגדול ציוד אני לא מחליף אני אוהב את הציוד שלי מאוד.
הפלזמה נשאר בסלון כך שההתלבטות היא או TV גדולה או ללכת על מקרן.

כמו שאמרתי אני או שלא אמרתי אני צריך
1. ריצוף
2. גבס צד ימין של הציור, ומצד ימין לכיוון שמאל(שיפוע שמאלה) לאורך הגג עד למעלה משהו כמו 5-6 מטר אולי יותר
3. לפני כן אני אצטרך להכין תשתיות רשת, חיווט מהמגבר לרמקולים חיווט למקרן
EFIBET כתב: נשלח: שבת 05/01/2013 10:20 כותרת הודעה: תאום צפיות, משאבים ונסיון קודם
הי

דווקא הייתי ממליץ קודם לפרט קצת על העדפות אישיות ונסיון קודם, כלומר צפייה בסרטים
או משחקים ואיזו מערכת קיימת כיום (אם בכלל) , שימוש משפחתי\בוגרים\ילדים וכמובן תקציב מתוכנן... .
...
הכל רץ עד עכשיו נפלא על סטרימר A210 מחובר בכבל רשת למחשב רק בהזרמה של 720p בגלל מגבלות ה TV.
תקציב בסביבות ה 15 אלף
זה לא כולל מקרן , עיצוב, וגימור
ה15 אלף זה רק להכין את התשתית לחדר שזה גבס, עבודות ריצוף
שאר הכסף יגיע לאט לאט עם המשכורות בדרך... :)

הכי חשוב לי כרגע זו הכנת התשתית לפני הרכבת הריצוף שאני חלילה לא ישכח משהו.
בעניין המשהו המקצועי אם לא הבנת זה אתם החברים בפורום.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #6 

בגדול - אין פה יותר מידיי מה לתכנן.
השאלות הגדולות הן -איפה הציוד ישב.
מה שאני עשיתי בזמנו בבית שהיה לי חלל גדול זה לשים דווקא את כל הציוד (סטרימר/מגבר ושאר ירקות) מאחור, ומלפנים רק המסך (למקרן) והרמקולים.
ככה מקבלים קו נקוי ונעים.

א. לא רשמת לדעתי מה גובה החדר.
ב. מה שצריך בשלב א' לחשוב זה להכין - חיבור מכל רמקול לנקודה בה ישב הרסיבר ואם צריך אז לעשות הכנסה בשביל לקבור את החיווט הזה ברצפה/קירות/תקרה.
הכנה מהנק' שבה ישב המקרן צינור רחב (בשביל HDMI) לנקודה בה ישב הרסיבר - תשומת הלב שיש מקרנים שיאלצו אותך להתקין אותם בנקודה X, בעוד יש מקרנים הרבה יותר גמישים. נקודת חשמל בנק' תליית המקרן + הכנה לתלייה של המקרן.
חיבור רשת לנקודת המקורות.
אם אתה לא שם את המוצרים מלפנים אז להכין כבל תקשורת ממקום שיהיה נוח לכוון אליו את השלט, לאיזור בו ישב הציוד (רסיבר וכו'). לצורך עינית המעבירה אות IR.

הכנה לחבית בירה.
הכנה למכונת פופקורן.

אם זה חדר ייעודי הייתי עושה הכנה ל7.1 או יותר.
אם אתה שוקל בעתיד לעבור לTV - אז אפשר לעשות גם הכנה לאמצע הקיר.

בגדול אם זה חדר שאין בעייה להחשיך ושאתה בטוח שכל פעם שתרצה להשתמש תוכל להחשיך - אז רק מקרן.

כמובן שהשמיים הם הגבול.

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #7 

מקרן- בגלל הגודל! :D (Y)

אני הייתי דווקא ממליץ לוותר על ריצוף והתקנה של שטיח על הכל. תשקול זאת.

מומלץ לעשות תרשים מרובעים קצת כדי שנקבל פרופורציה מה התכנון בראש שלך, מה התקציב הקיים לכל דבר שאתה מתכנן בזמן הקרוב.
אם אתה רוצה לראות בבירור איך החדר יראה בסוך הייתי מייעץ על שרטוט 3D בתוכנה יעודית וכך "תעשה טעויות בתוכנה" ולא במציאות. זה יכול להקל מאוד.

ההצעה של איתי לגבי מיקום המגברים וכל הקופסאות מאחור במקום נידח טובה מאוד כשמדובר במקרן, כי אז אין לך הפרעות תאורה של נורות LED וכיתובים מהמערכת וכאלה. יותר סימפטי ונקי לעין בתצוגת המסך. מנסיון של מיקום הדברים בפרונט, אולי זה משדר תחושת- "תראו את הציוד שלי", בפועל אתה תקלל את הציוד כל פעם שתדליק את המקרן.

התקרה בעליית גג שלך ישרה או משולשת?
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

bezzat פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

Beta כתב:מקרן- בגלל הגודל! :D (Y)

אני הייתי דווקא ממליץ לוותר על ריצוף והתקנה של שטיח על הכל. תשקול זאת.

מומלץ לעשות תרשים מרובעים קצת כדי שנקבל פרופורציה מה התכנון בראש שלך, מה התקציב הקיים לכל דבר שאתה מתכנן בזמן הקרוב.
אם אתה רוצה לראות בבירור איך החדר יראה בסוך הייתי מייעץ על שרטוט 3D בתוכנה יעודית וכך "תעשה טעויות בתוכנה" ולא במציאות. זה יכול להקל מאוד.

ההצעה של איתי לגבי מיקום המגברים וכל הקופסאות מאחור במקום נידח טובה מאוד כשמדובר במקרן, כי אז אין לך הפרעות תאורה של נורות LED וכיתובים מהמערכת וכאלה. יותר סימפטי ונקי לעין בתצוגת המסך. מנסיון של מיקום הדברים בפרונט, אולי זה משדר תחושת- "תראו את הציוד שלי", בפועל אתה תקלל את הציוד כל פעם שתדליק את המקרן.

התקרה בעליית גג שלך ישרה או משולשת?
...
יש לי ריצוף ישן מאוד שאותו אני מתקין וזה בכדי לחסוך התקנה של ריצוף חדש. בהמשך אני אתקין שטיח מקיר לקיר
נסיתי לבנות תרשים מהתוכנה של google הסתבכתי....
כנראה שבהחלט הציוד ישב בצד ולא מול המסך.

התקרה בעליית הגג משולשלת וכנראה אני אתקין קיר גבש ישר בגובה 2.20, האם זה מספיק למסך ההקרנה?

אני גם מעוניין לעשות במה בחלק האחורי של החדר .
כנראה מחר אני סוגר עם הקבלן לעבודות בחדר
אני מעוניין לחבר את הרמקולים מהרמקול לקופסה בקיר ומהקופסה בקיר למגבר היכן ניתן למצוא קופסה כזאת?
אשמח ללינקים לתמנות מוגמרות של חדרי קולנוע .

תודה

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

2.20 זה מספיק למסך סביב ה-"100. כמובן שיש משתנים של מערכת הישיבה שלך ומה הגובה שלה (נתחשב בכך שמדובר על ספה/כורסא).

לא ברור לי מה אתה מעוניין לעשות עם הרמקולים. אתה מעוניין למקם אותם בתוך גומחה מגבס או למקם רמקולים שקועים?

לגבי תמונות ולינקים אתה יכול לחפש חופשי בגוגל תחת "קולנוע ביתי" באנגלית ותמצא דיי והותר עיצובים, ובנוסף באתר יש את -"המערכות של חבריי האתר" (מקווה שלא טעיתי בכותרת), ששם תוכל גם למצוא המון השראה ויופי. מלבד זה יש פה מישהו (ותיק) שכרגע לא זוכר את הניק שלו באתר, אבל בחתימה שלו הוא משתף לינק לפרויקט חדר קולנוע ביתי שבנה לתלפיות. מאוד יפה ומוצלח! (Y)

אני ממליץ שוב על ביצוע תרשים אפילו עם עיפרון של מה שאתה רוצה לעשות כדי לתאר גם לנו וגם לקבלן. ככה לא יהיו אכזבות ופיקשושים במהלך הדרך. במידה ואתה מסתבך עם הציורים/מידול, תעשה תרשים ריבועים של איפה כל דבר ימוקם וכמה גודל יתפוס במרחב. זה יתן לך קצת פרספקטיבה לאן אתה צועד.

בהצלחה!
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

תשתמש בצייר של החלונות.
תוכנה קלה sweet home 3D
ככה אני עכשיו עשיתי את השיפוץ.

לגבי הקופסאות. ברמת העיקרון כל מחבר זה הנחתה של האות. עדיף לחסוך לדעתי. אם לא פנה לחנויות מתמחות ורכוש חיבור כזה. (ממליץ להתקשר לפני, לא בטוח שיש במלאי)

2.20 גובה זה המון. אבל השאלה היא איפה הרמקולים. הם גם צריכים להיות לפני הקיר ולכן בד"כ המסך יקטן.
מה רוחב הקיר?

bezzat פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

גם אם התוכנה הזאת הסתבכתי

שליחה #11 

הבאתי תמונה יותר ברורה
בקשר לקופסה לרמקולים הבנתי שזה לא מתאים ירד מהפרק.
אני העביר כבל ישרות מהמגבר לרמקול בלי חיבורים נוספים

בקשר לגובה ( אני כרגע לא בבית) התקרה מה הגובה המינמלי להתקנה של מסך ואיזה גודל מסך אני צריך ?הסתכלתי בפורום מקרנים הבנתי שהכי מומלץ זה מסך 124 אינץ ?
אם זה נכון מה הגובה המינמילי להתקנת מסך כזה ומה המקסימלי

האם שווה להתקין מסך מגבס ולצבוע בצבע מתאים ולחסוך עלות מסך ?

תמונות של המצב הקיים יהיה בהמשך
ותודה על העזרה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

תשמע - זה הכל עניין של מרחקים. למרחק מסויים יש גודל מסך מסוים מתאים.
תאמת השאלה היותר גדולה פה היא איזה רמקולים אתה לוקח.

מה שאני הייתי ממליץ לך לשקול זה להתקרב עם הספה של ה-3 לאזור ה-3 מטר. לשקול משהו כמו 100" ואז לדעתי תמיד תוכל להוסיף ספה שלישית (שורה שלישית).
הייתי עושה הכנות ל7.1.

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

7.1 יכול לשבת בצורה נהדרת בחדר! אומנם השתיים האחוריים יהיו על הקיר מאחורה, שתיי קידמיים מצידי המסך ואלו שמצידי אוזניי הצופה, יכולים לשבת היכן שקו פינת המדרגות ומנגד על איפה שהקיר/על סטנד/מדף לפי רצונך.

ברגע שתגיד מה המרחק היכן שפינת המדרגות (היכן שהחדר מתחיל להיות יותר צר), נוכל להתאים במדויק את גודל המסך.

מכיוון ומדובר בחדר הקרנה קבוע הייתי בוחר במסך קבוע שיושב על מסגרת אלו' או עץ או אם אתה רוצה להוזיל עלויות- לצבוע את הקיר (לא בקיא בכך יותר מדי, להבנתי תזהר עם זה כאן באתר שלא יעשו עליך לינץ' שאתה חייב מסך הקרנה ב-10K מינימום... :lol: ).

בשביל למקם את ספה של 2 מאחורי ה-3 תצטרך לבנות במה נקודתית או רק לספה או לכל שאר החדר מאחוריה, כך שיהיו בעצם מפלסים בגבהים שונים. זה בהנחה ואתה לא רוצה להכריח את הגבוהים לשבת מאחורה.. :wink:

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

אפשר גם לקנות מלפנים פופים :) או סתם ספה נמוכה.

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

פופים זה קצת נמוך מדי לטעמי ולא בהכרח נוח להרבה זמן. לעומת זאת ספת זולה יכולה להשתלב בצורה נחמדה! (Y) (כמובן שאם אתה לוקח את ה-DIY עד הסוף תבנה בעצמך בגרושים. קרשים אפשר לקחת למעשה ממשטחים ורק צריך צירים וספוג/כריות ואתה מסודר! לא חסר מדריכים וכאלה..)

bezzat פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עוד נתונים אלו הנתונים של החלק הקידמי (החלק שבו יוקרן המסך)

שליחה #16 

שאלות
1. האם שווה להשקיע תוספת של במה באורך 2.5 מטר מהכניסה לחדר בגובה 10/15 ס"מ בחלק האחורי של החדר
( איפה שנכנסים) , או ששווה לבצע ריצוף רגיל ובזמן התקנת השטיח אני יעשה את הבמה הזאת?
2 . התקנת המקרן תהיה מגובה 2.90 מה הגובה האופטימלי שהמקרן צריך להיות כדי לנצל את רוב הקיר?
3. מה הגובה המינימלי שבו יוקרן המסך ,ואיזה גודל מסך אתם ממליצים 100 אינץ נראה קטן לא ?
- לא מצויין בציור החלק הימני 1 מטר ששם יהיה שולחן עבודה והמערכת.
3. באיזה אזור כדאי למקם את הרמקולים האחוריים , אני מפחד שהרמקולים ישבו קרוב מידי לאוזניים של הצופים
מרחק מהכניסה + גובה ?

אני מציין שהחדר ויהיה מוכן ללא מקרן עד שישתחרר קצת הרבה מזומנים .

תודה על העזרה.

bezzat פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הוספתי תמונות

שליחה #17 

אלו התמונות שלפני הביצוע
החלק הקידמי
 החלק הקידמי
החלק האחורי
 החלק האחורי

bezzat פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עקב חישוב עלות של כבל HDMI שיהיה עד 15 מטר

שליחה #18 

תוספת ממיר HDMI Cat 6
הוחלט אולי לשנות את מיקום הציוד
אצטרך את דעתכם
מקורי 15 מטר
השינוי יהיה 6 מטר

ההשלכות אחרי השינוי
אצטרך כבלים ארוכים יותר למגבר
וזה גם חייב לחשב בעלות
חייב את תושבתכם ותעדכם
התכנון המקורי.
<br />חישוב כבל HDMI 15 מטר לא יותר.
 התכנון המקורי.
חישוב כבל HDMI 15 מטר לא יותר.
כאן הציוד ישב בנישה 
<br />הבעיה שלי שוב שאני לא יודע מה המרחק פחות או יותר מקרן מהקיר 
<br />החישוב כאן הוא בערך 6 מטר
 כאן הציוד ישב בנישה
הבעיה שלי שוב שאני לא יודע מה המרחק פחות או יותר מקרן מהקיר
החישוב כאן הוא בערך 6 מטר

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #19 

אתה חייב בעל מקצוע מתחום הסאונד.
אם אני מבין נכון אז לא בכל נקודה בחדר יש לך את אותו הגובה
ובנוסף יש לך שם בעיה קשה של זוויות שתצטרך לפתור אותה.

בהצלחה
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9035
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #20 

את הבמה הייתי עושה אחרי הריצוף "הבסיסי".
לגבי השינוי מיקום המערכת - אני אוהב "לראות" את המערכת שלי ולכן אישית הייתי ממקם מקדימה מתחת למסך ההקרנה, אבל כ"א והטעם שלו.
קח בחשבון שאתם אתה בוחר לשים מאחורה תצטרך ערכת עיניות לשלט שתשב מקדימה אבל תשלוט "אחורה".
יש לך עוד למקם רמקולים (רצפתיים מניח + סאב)
הייתי שם ספה ארוכה של 4 מקומות במקום וכן את ה- 3 מקומות הייתי מצמיד לבליטה בקיר כך שיווצר מעיין מסדרון מעבר מהצד שהני.
את המחשב הייתי ממקם איפשהו מאחורה בצורת ר בפינה או צמוד לחלק הימני או האחורי.
משהו בסגנון...
 משהו בסגנון...
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”