איזה מודם מומלץ ל-NGN במהירות 30 מגה?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ep8350 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ברשותי נתב TP-Link WR1043ND שאני מרוצה ממנו.
הראוטר הזה הוא לא מודם.

בשבוע הבא אני מתכוון להתחיל להשתמש בתשתית NGN של בזק במהירות 30 מגה. איזו מהאפשרויות הבאות עדיפה?
1. לקנות מבזק מודם (לא יודע איזה דגם זה) ב-100 ש"ח.
2. לקנות מבזק ראוטר שהוא גם מודם (נשמע רעיון גרוע, אבל אחד הנציגים שלהם טען שהמודם שהם מוכרים בנפרד לא מספיק "חזק" לקצבים מעל 15 מגה. באופן אישי זה נשמע לי כמו קשקוש שיווקי).
3. לקנות בעצמי ראוטר ברמה דומה שהוא גם מודם, ולהשתמש בו במקום בראוטר הנוכחי שלי.
4. לקנות בעצמי ראוטר שהוא מודם, זול יותר, ולהשתמש בו רק כמודם. את הראוטר הנוכחי לחבר אליו.

מישהו השתמש במודם הנפרד של בזק ויכול להגיד אם הוא טוב? בהנחה שהתשובה הנכונה היא 4, למישהו היה ניסיון טוב עם ראוטר-מודם מסויים והוא יכול להמליץ עליו?

gog1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

יש לי מודם ראוט רנטגיר לבן מבזק, בחיבור 50 מגה, עושה את העבודה מעולה. אני מקבל 50 מגב בהורדה.
בתכלס, כל מודם תואם יעשה את העבודה.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #3 

אין לך הרבה אופציות, יש לך dsl-6740u g2 או g1 או עדיפות לדגם g1 אך בעיה להשיג אותו ויש רק מחודשים, היה לי g1 שהוחלף ב g2 והיה על הפנים, רדפתי אחרי בזק וסניפי בזקסטור ולבסוף השגתי חזרה g1 (Y) ,או שלך על דגם דואל בנד החדש אם כי ממה שאני זוכר הוא לא בהחזר מלא.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

ep8350 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

האם ניתן להשתמש במודם-ראוטר TP-Link TD-W8951ND לחיבור NGN 30 מגה?

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

לא, אתה חייב מודם תומך VDSL, על תחפש חלופי, הם יקרים ואי אפשר לדעת האם בכלל יעבוד על תשתית ל בזק,
תבקש DLINK וסגור עניין.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

Ron_G
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 201
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

אמור להיכנס עכשיו לבזק מודם ראוטר שתומך ב- תדר של 5GHz התדר הנ"ל טוב יותר לשימושי wifi. (התדר הנ"ל נמצא בשימוש צה"ל וע"כ לא אושר לשימוש בארץ. עד עכשיו). אני לא יודע להגיד אם המכשיר הזה חזק יותר או אמין יותר כראוטר.

לגבי הבחירה בנתב מודם VDSL אחר, היה לי נטגיר והוא עשה תקלות מוזרות בשלב מסויים ואז עברתי לדי-לינק. אבל לכל אחד יש התנסות חיובית או שלילית אם שניהם. היתרון אולי היחיד של הדילינק הוא אנטנות חיצוניות.

בקיצור, תבחר מה שנראה לך, אם יתקלקל, תחליף. :roll:

בהצלחה ותתחדש.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לפי מה שהבנתי הם עכשיו מספקים גרסת חומרה H1 של 6740U, לפי תגובת החברה פה, נראה שיש לו מעבד חדש והוא נראה פיזית שונה מ G2.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”