Westone 4 מול Shure SE535
-
eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
ההעדפה שלי ידועה בין השתיים, והחלטתי לעבור חתימה.
הגיע הזמן להשוואה בין 2 האוזניות
מחיר קנייה: כמעט זהה (באזור ה ~2000שח).
מחיר מכירה \ איבוד ערך: כמעט זהה.
אחריות: את השור ניתן לקנות פה בהמון חנויות, עם אחריות יבואן מקורית לשנתיים. את הווסטון נצטרך לשלוח לחו"ל, ולחתום על הרחבת אחריות.
הצורך בהגברה: העכבה כמעט זהה, הרגישות כמעט זהה. שתיהן יזוזו בצורה זהה מאותו מגבר. ושתיהן מיועדות גם להישמע טוב מאוד בלי שכזה, מכיוון ששתיהן רגישות מאוד (מובן שכזה רק יוסיף).
מבנה פנימי: לשור 3 דרייברים, לווסטון 4 ארבעה דרייברים, ואצל שתיהן הם מסוג Balanced Armatures. כל דרייבר אחראי על תדרים אחרים של קול (בדיוק כמו ברמקולים (קריא: "x-way") ). מבנה הדרייברים שונה במהותו מזה של דרייברים רגילים (אלו הנמצאים באוזניות דינאמיות). לא אפרט טכנית הבדלים אלו בתוך מסמך ההשוואה.
אבזור: זהה. שתיהן באות עם כל מה שניתן לחשוב עליו כאפשרי לצרף בחבילה.
איכות בניה: הגוף זהה, פלסטיק קשיח. אבל הכבל של השור רזה יותר, וסובל מבעיות אמינות (למתעללים).
בידוד: זהה. ועדיין- השרוולים של השור נמכרים יותר.
נוחות בתוך האוזן: זהה, ברגע שהצלחת להגיע לאטימה טובה.
נוחות מחוץ לאוזן: הווסטון נוחה יותר, בגלל הכבל הכמעט לא מורגש שלה (כבל מפותל). מה שמאפשר גם לשים את הווסטון באוזן בצורה מהירה יותר. בשור, הכבל עלול להציק בהתפתלויותיו זה (יש לו את אפקט הזכרון. צריך לשמור עליהן טוב), אך מה – הכבל בשור ארוך יותר.
כבלים נתיקים: אפשרי בשתיהן (בווסטון 4 בגרסת ה R)
מיקרופון: בשור אפשר, בווסטון 4 לא. (או: עוד לא).
בקרת ווליום מתוספת לכבל: בשתיהן.
הגענו לחלק המעניין ביותר, זה הוא - הסאונד.
ההצגה של הסאונד בין שתי האוזניות – שונה. יש דמיון אבל עדיין השוני רב, ומצביע על דברים רבים. נתחיל:
זאת של השור כמעט שטוחה אך מתרכזת יותר במידים (עדיין, יש כמות נכבדה של טרבל), בזמן שזאת של הווסטון מתמקדמת ביותר חמימות מהכיוון של המידים, ועדיין – ניטראלית, וקצת יותר שקטה מזאת של השור. נקרא לזה: "מתיקות חמימה" (מיד פחות מודגש מזה של השור, טרבל גם פחות). הווסטון 4 הן אוזניות כהות, עם צליל קצת מוחבא.
לווסטון 4 מידים קרמיים רכים ונעימים, מה שהופך אותן לסולחניות עבור מדיה באיכות נמוכה. אז השור הולכת מהאמצע ימינה, בזמן שהווסטון 4 הולכת מהאמצע שמאלה.
הבאס: בשור הוא שטוח, ומגיע לתדרים הנמוכים. אך שם הכוח והפירוט סובלים מחוסר. אך בטווחים הרגילים של הבאס: הוא נקי, מהיר, ובעל התקפה טובה. אך עדיין רך בהשוואה למכות שנותן זה של הווסטון 4 (לא אמרתי שזה השני חזק יותר, אלא הוא "נשמע" יותר בגלל תוספת הטרבל היחסית בשור).
מידים: כמו שכבר נכתב, השור מתרכזת במידים. אלו מלאים, חלקים, ונעימים. הפירוט לא אגרסיבי, והנטייה היא לגוון צליל ניטראלי שם (בהשוואה לחום שמקרינות הווסטון 4). הבעיה הגדולה של ה 535 נעוצה בכך שהפרטים הקטנים ביותר חסרים (גם ליד אוזניות מוניטור שעולות חצי ושליש מהן). גם שקיפות ואמיתיות הצליל הן לא הצדדים החזקים בשור. אלו של הווסטון 4- טובים יותר.
בווסטון 4 המיד קדמי רק במקצת, אך הן חמות יותר. מבחינת פירוט ורזולוצייה – הן ברמה גבוהה מהשור.
טרבל: הטרבל בשור ניכר, ומכיל יותר אוויר מזה שבווסטון 4... בווסטון 4 הטרבל לא נוצץ ומרגש כמו בשור (אלא דווקא למטה). ואם כבר מתרכזים בכזה- הטרבל בווסטון 4 בהחלט מתוק יותר. היתרון בטרבל השור הוא שקולות הזמרים פחות שקטים מאשר בווסטון 4. (מוסיקה ווקאלית, מישהו?)
במה: לשתיהן במה גדולה מהממוצע. אך זאת של הווסטון 4 מראה הפרדה טובה יותר בין הכלים, אך לצערי חסרים לה מימדים נוספים (מעבר לרוחב).
כאב באוזן: לאחר שסקרנו את אופי הצליל, אפשר להבין ששתיהן אינן מכאיבות באוזן. אבל ביניהן- השור תכאיב יותר מהווסטון 4, אחרי זמן שמיעה ארוך (בגלל טרבל שמח ונוצץ יותר).
השור בהחלט קרובה יותר להתנהגות ניטראלית, ועדיין- חסרים בה דברים כדי להיות טובה יותר מאשר הווסטון 4, במיוחד שזאת השניה "מראה" את החסרונות של מתחרתה בפניה. הווסטון 4 חזקה יותר בתחום המיינסטירים, ואיכות ועידון הסאונד נמצאים ברמה גבוהה יותר. קשה לא לחבב ולהתרגש מהווסטון 4, אך בניגוד לשור- אין לה את הטרבל הנוצץ והמחייך.
פה מגיע ההבדל הגדול ביותר בין השתיים: ההתמקדות. אם בצורה אנאלוגית, אז נקביל:
עפ"י אופי הסאונד, נגיד, שהווסטון 4 היא HD650. וזה הופך את השור, ל- HD598.
---
תודה לגבי שביקש השוואה זו!
הגיע הזמן להשוואה בין 2 האוזניות
מחיר קנייה: כמעט זהה (באזור ה ~2000שח).
מחיר מכירה \ איבוד ערך: כמעט זהה.
אחריות: את השור ניתן לקנות פה בהמון חנויות, עם אחריות יבואן מקורית לשנתיים. את הווסטון נצטרך לשלוח לחו"ל, ולחתום על הרחבת אחריות.
הצורך בהגברה: העכבה כמעט זהה, הרגישות כמעט זהה. שתיהן יזוזו בצורה זהה מאותו מגבר. ושתיהן מיועדות גם להישמע טוב מאוד בלי שכזה, מכיוון ששתיהן רגישות מאוד (מובן שכזה רק יוסיף).
מבנה פנימי: לשור 3 דרייברים, לווסטון 4 ארבעה דרייברים, ואצל שתיהן הם מסוג Balanced Armatures. כל דרייבר אחראי על תדרים אחרים של קול (בדיוק כמו ברמקולים (קריא: "x-way") ). מבנה הדרייברים שונה במהותו מזה של דרייברים רגילים (אלו הנמצאים באוזניות דינאמיות). לא אפרט טכנית הבדלים אלו בתוך מסמך ההשוואה.
אבזור: זהה. שתיהן באות עם כל מה שניתן לחשוב עליו כאפשרי לצרף בחבילה.
איכות בניה: הגוף זהה, פלסטיק קשיח. אבל הכבל של השור רזה יותר, וסובל מבעיות אמינות (למתעללים).
בידוד: זהה. ועדיין- השרוולים של השור נמכרים יותר.
נוחות בתוך האוזן: זהה, ברגע שהצלחת להגיע לאטימה טובה.
נוחות מחוץ לאוזן: הווסטון נוחה יותר, בגלל הכבל הכמעט לא מורגש שלה (כבל מפותל). מה שמאפשר גם לשים את הווסטון באוזן בצורה מהירה יותר. בשור, הכבל עלול להציק בהתפתלויותיו זה (יש לו את אפקט הזכרון. צריך לשמור עליהן טוב), אך מה – הכבל בשור ארוך יותר.
כבלים נתיקים: אפשרי בשתיהן (בווסטון 4 בגרסת ה R)
מיקרופון: בשור אפשר, בווסטון 4 לא. (או: עוד לא).
בקרת ווליום מתוספת לכבל: בשתיהן.
הגענו לחלק המעניין ביותר, זה הוא - הסאונד.
ההצגה של הסאונד בין שתי האוזניות – שונה. יש דמיון אבל עדיין השוני רב, ומצביע על דברים רבים. נתחיל:
זאת של השור כמעט שטוחה אך מתרכזת יותר במידים (עדיין, יש כמות נכבדה של טרבל), בזמן שזאת של הווסטון מתמקדמת ביותר חמימות מהכיוון של המידים, ועדיין – ניטראלית, וקצת יותר שקטה מזאת של השור. נקרא לזה: "מתיקות חמימה" (מיד פחות מודגש מזה של השור, טרבל גם פחות). הווסטון 4 הן אוזניות כהות, עם צליל קצת מוחבא.
לווסטון 4 מידים קרמיים רכים ונעימים, מה שהופך אותן לסולחניות עבור מדיה באיכות נמוכה. אז השור הולכת מהאמצע ימינה, בזמן שהווסטון 4 הולכת מהאמצע שמאלה.
הבאס: בשור הוא שטוח, ומגיע לתדרים הנמוכים. אך שם הכוח והפירוט סובלים מחוסר. אך בטווחים הרגילים של הבאס: הוא נקי, מהיר, ובעל התקפה טובה. אך עדיין רך בהשוואה למכות שנותן זה של הווסטון 4 (לא אמרתי שזה השני חזק יותר, אלא הוא "נשמע" יותר בגלל תוספת הטרבל היחסית בשור).
מידים: כמו שכבר נכתב, השור מתרכזת במידים. אלו מלאים, חלקים, ונעימים. הפירוט לא אגרסיבי, והנטייה היא לגוון צליל ניטראלי שם (בהשוואה לחום שמקרינות הווסטון 4). הבעיה הגדולה של ה 535 נעוצה בכך שהפרטים הקטנים ביותר חסרים (גם ליד אוזניות מוניטור שעולות חצי ושליש מהן). גם שקיפות ואמיתיות הצליל הן לא הצדדים החזקים בשור. אלו של הווסטון 4- טובים יותר.
בווסטון 4 המיד קדמי רק במקצת, אך הן חמות יותר. מבחינת פירוט ורזולוצייה – הן ברמה גבוהה מהשור.
טרבל: הטרבל בשור ניכר, ומכיל יותר אוויר מזה שבווסטון 4... בווסטון 4 הטרבל לא נוצץ ומרגש כמו בשור (אלא דווקא למטה). ואם כבר מתרכזים בכזה- הטרבל בווסטון 4 בהחלט מתוק יותר. היתרון בטרבל השור הוא שקולות הזמרים פחות שקטים מאשר בווסטון 4. (מוסיקה ווקאלית, מישהו?)
במה: לשתיהן במה גדולה מהממוצע. אך זאת של הווסטון 4 מראה הפרדה טובה יותר בין הכלים, אך לצערי חסרים לה מימדים נוספים (מעבר לרוחב).
כאב באוזן: לאחר שסקרנו את אופי הצליל, אפשר להבין ששתיהן אינן מכאיבות באוזן. אבל ביניהן- השור תכאיב יותר מהווסטון 4, אחרי זמן שמיעה ארוך (בגלל טרבל שמח ונוצץ יותר).
השור בהחלט קרובה יותר להתנהגות ניטראלית, ועדיין- חסרים בה דברים כדי להיות טובה יותר מאשר הווסטון 4, במיוחד שזאת השניה "מראה" את החסרונות של מתחרתה בפניה. הווסטון 4 חזקה יותר בתחום המיינסטירים, ואיכות ועידון הסאונד נמצאים ברמה גבוהה יותר. קשה לא לחבב ולהתרגש מהווסטון 4, אך בניגוד לשור- אין לה את הטרבל הנוצץ והמחייך.
פה מגיע ההבדל הגדול ביותר בין השתיים: ההתמקדות. אם בצורה אנאלוגית, אז נקביל:
עפ"י אופי הסאונד, נגיד, שהווסטון 4 היא HD650. וזה הופך את השור, ל- HD598.
---
תודה לגבי שביקש השוואה זו!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
תמיד רציתי 53x אבל בסוף הלכתי על ה westone 4. אני משתמש בהם ברמה יומית.
אין לטעמי מה להשוות מבחינת נוחות - הווסטון נוחות והדוקות באוזן פי כמה מהשור. בסאונד יש לי העדפה קלה לשור, בעיקר בגלל הדגש על מיד והיי בעוד שווסטון חזקים בנמוכים.
מבחינת אמינות - הווסטון אצלי כבר זמן רב ללא כל בעיות בעוד שבזמן מקביל לחבר התייבשו ונשברו הכבלים (מחלה ידועה בשור). יש לי 3 זוגות ווסטון בבית ואף אחת לא מראה סימני שחיקה או בעיות.
ממליץ מאוד בחום.
אין לטעמי מה להשוות מבחינת נוחות - הווסטון נוחות והדוקות באוזן פי כמה מהשור. בסאונד יש לי העדפה קלה לשור, בעיקר בגלל הדגש על מיד והיי בעוד שווסטון חזקים בנמוכים.
מבחינת אמינות - הווסטון אצלי כבר זמן רב ללא כל בעיות בעוד שבזמן מקביל לחבר התייבשו ונשברו הכבלים (מחלה ידועה בשור). יש לי 3 זוגות ווסטון בבית ואף אחת לא מראה סימני שחיקה או בעיות.
ממליץ מאוד בחום.
אתה עושה השוואה בין שתי IEM ולא מפרט עם איזה אטמים בדקת, איך אפשר לקחת את זה ברצינות? שלא לדבר על ציוד נלווה ובכלל הקשר בין הסאונד לתוכן המוזיקלי שעליו ביססת את הרשמים.
אתה בטוח שלSE535 יש יותר אוויר בגבוהים מהW4?
http://en.goldenears.net/12511
http://en.goldenears.net/3381
http://ko.goldenears.net/board/2541478
עפ"י המדידות האלה זה לא נראה כך.
אתה בטוח שלSE535 יש יותר אוויר בגבוהים מהW4?
http://en.goldenears.net/12511
http://en.goldenears.net/3381
http://ko.goldenears.net/board/2541478
עפ"י המדידות האלה זה לא נראה כך.
-
eyal1983
- חבר מביא חבר

אטמים: חשבתי שזה ברור: אם לא רשמתי אטמים אז כברירת מחדל מדובר על האטמים המקוריים שבאו עם האוזניות. מבחן אטמים לא ניראה לי רלוונטי לנ"ל.
אוויר בגבהים: כן, אני בטוח. אתה מוזמן לשאול כל אדם ששמע את שתיהן. בנוסף, אתה מוזמן אף לשבת על כוס קפה
, ולהאזין בעצמך, ועם כל מדיה שתבחר. הדברים לא ישתנו. באחריות מלאה.
אמינות המדידות: "תמימות" המדידות אני קורא לזה... אני יכול למצוא לך אוזניה שעולה 10 פעמים פחות, והגרף שלה ניראה טוב יותר.
בעיניי, לקרוא גרף של היענות התדר של אוזניה, משמעו, להסתכל באיקוולייזר הפנימי שלה (איך היא מכוונת).
ולכן, תמיד יש לקחת את הגרפים בע"מ. במיוחד כשבאים לדבר על "איכות" סאונד. ותכונות שבלתי אפשרי להראות בגרף תדר.
אוויר בגבהים: כן, אני בטוח. אתה מוזמן לשאול כל אדם ששמע את שתיהן. בנוסף, אתה מוזמן אף לשבת על כוס קפה
אמינות המדידות: "תמימות" המדידות אני קורא לזה... אני יכול למצוא לך אוזניה שעולה 10 פעמים פחות, והגרף שלה ניראה טוב יותר.
בעיניי, לקרוא גרף של היענות התדר של אוזניה, משמעו, להסתכל באיקוולייזר הפנימי שלה (איך היא מכוונת).
ולכן, תמיד יש לקחת את הגרפים בע"מ. במיוחד כשבאים לדבר על "איכות" סאונד. ותכונות שבלתי אפשרי להראות בגרף תדר.
זה מה שרוב האודיופילים טוענים. אני בא ואומר, ישנו שביל זהב באמצע, כלומר המדידות הן כלי עזר שיכול להראות לנו מה אנחנו שומעים, או חושבים שאנחנו שומעים. בשונה מרמקולים שמאד מושפעים מאקוסטיקה, המדידות של אוזניות הן הרבה יותר פשוטות, ומניסיון שלי, מה שרואים זה מה ששומעים, אלא אם משתמשים בציוד שמשפיע על התוצאה.אמינות המדידות: "תמימות" המדידות אני קורא לזה... אני יכול למצוא לך אוזניה שעולה 10 פעמים פחות, והגרף שלה ניראה טוב יותר.
ולכן, תמיד יש לקחת את הגרפים בע"מ. במיוחד כשבאים לדבר על "איכות" סאונד. ותכונות שבלתי אפשרי להראות בגרף תדר....
קרה לי מלא פעמים שלאחר האזנה, הייתי מצבע מדידות, וזה עזר לי להצביע על משהו מסויים ששמתי לב אליו בהאזנה.
קניתי לפני כשבועיים את האוזניות של ויסוניק GR07-MK2 , איך הן משתוות באיכותן לshure se535 / westone4?
מקווה שעשיתי את הבחירה הנכונה , אני אמנם לא אודיופיל אבל בוא נגיד שעד עכשיו השתמשתי באוזניות אפל שבאות עם האייפון ....
אגב, הזמנתי אותן מ Lend me UR ears ב19 לדצמבר (15 יום) ועדיין לא הגיעו ואין שום מידע על מספר החבילה באתר של הדואר, יצא לכם להזמין מהם פעם? כמה זמן לוקח למשלוח להגיע מסינגפור ? אני על קוצים כבר, מת לשמוע אותם!
ותתחדש אייל !
מקווה שעשיתי את הבחירה הנכונה , אני אמנם לא אודיופיל אבל בוא נגיד שעד עכשיו השתמשתי באוזניות אפל שבאות עם האייפון ....
אגב, הזמנתי אותן מ Lend me UR ears ב19 לדצמבר (15 יום) ועדיין לא הגיעו ואין שום מידע על מספר החבילה באתר של הדואר, יצא לכם להזמין מהם פעם? כמה זמן לוקח למשלוח להגיע מסינגפור ? אני על קוצים כבר, מת לשמוע אותם!
ותתחדש אייל !
HazooM כתב:זה מה שרוב האודיופילים טוענים. אני בא ואומר, ישנו שביל זהב באמצע, כלומר המדידות הן כלי עזר שיכול להראות לנו מה אנחנו שומעים, או חושבים שאנחנו שומעים. בשונה מרמקולים שמאד מושפעים מאקוסטיקה, המדידות של אוזניות הן הרבה יותר פשוטות, ומניסיון שלי, מה שרואים זה מה ששומעים, אלא אם משתמשים בציוד שמשפיע על התוצאה.אמינות המדידות: "תמימות" המדידות אני קורא לזה... אני יכול למצוא לך אוזניה שעולה 10 פעמים פחות, והגרף שלה ניראה טוב יותר.
ולכן, תמיד יש לקחת את הגרפים בע"מ. במיוחד כשבאים לדבר על "איכות" סאונד. ותכונות שבלתי אפשרי להראות בגרף תדר....
קרה לי מלא פעמים שלאחר האזנה, הייתי מצבע מדידות, וזה עזר לי להצביע על משהו מסויים ששמתי לב אליו בהאזנה....
אבל לי נראה שזה לא בהכרח יותר פשוט כי עם אוזניות אתה חייב למדוד עם ראש מדידה מתאים ולכייל את התוצאה ע"י התאמת HRTF סטנדרטית: Defuse Field, Free Field ומה שביניהם, עם רמקולים זה יותר ישר לעניין- יש לך את המדידה ב-1 מטר ואז המדידה בנק' ההאזנה, לא צריך איזה ציוד מיוחד, תקן אותי איפה אני טועה (אני מניח שבמדידות של הקרוסאובר זה מתחיל להסתבך).
נראה מעניין. אומנם היו חסרים לי כמה נקודות כמו לדוגמה: קו 0 במבנה האוזניה כשהן בתוך האוזן והאם ניתן לישון איתן על האוזן (כן! אני גם ישן עם ה IEM שלי!
). בנוסף, השפעת הגברה על האוזניה. הרבה אנשים שיקנו אוזניה כזו ישדרכו לה מגברון נייד ומהנסיון שלי, אפילו המגבר הכי פשוט עושה פלאים לאוזניות IEM (מרחיב את הבמה, מהדק את הכלים ומרחיב את הטווח תדרים הנשמע. זה בקצרה).
על השפעת אטמים אפשר לדעת עד מחר, אבל על קצה המזלג- אטמיי ספוג בדר"כ משכחים ויברציות באוזניה וגורמים לסאונד להישמע יותר רך, בעוד סיליקונים יתנו לפעמים אטימה יותר טובה והצליל יהיה יותר הדוק "ותוקפני". כמו להשוות מנורות לטרניסטורי בערך. אם רוצים השוואה הוגנת צריך להישתמש באטמים כמה שיותר זהים בשתי האוזניות.
סה"כ- השוואה נהדרת!
עכשיו כל שניתן הוא להכיל עמוד יעודי לאוזניות דגל/עילית של כל חברה אחריי שכבר ביצעת השוואה ל-ER4P. העם דורש טריפל השוואה!
איך תסווג את האוזניות הללו. לאיזה סגנון מוזיקה כל אחת מהן תתאים לדעתך ובמה היא חזקה? (אישית אני אשמח לנקודת דגש על מקהלות/ גרגוריאן צ'אנטס)
תודה!
על השפעת אטמים אפשר לדעת עד מחר, אבל על קצה המזלג- אטמיי ספוג בדר"כ משכחים ויברציות באוזניה וגורמים לסאונד להישמע יותר רך, בעוד סיליקונים יתנו לפעמים אטימה יותר טובה והצליל יהיה יותר הדוק "ותוקפני". כמו להשוות מנורות לטרניסטורי בערך. אם רוצים השוואה הוגנת צריך להישתמש באטמים כמה שיותר זהים בשתי האוזניות.
סה"כ- השוואה נהדרת!
עכשיו כל שניתן הוא להכיל עמוד יעודי לאוזניות דגל/עילית של כל חברה אחריי שכבר ביצעת השוואה ל-ER4P. העם דורש טריפל השוואה!
איך תסווג את האוזניות הללו. לאיזה סגנון מוזיקה כל אחת מהן תתאים לדעתך ובמה היא חזקה? (אישית אני אשמח לנקודת דגש על מקהלות/ גרגוריאן צ'אנטס)
תודה!
-
eyal1983
- חבר מביא חבר

כמו שכתבתי, הן נוחות מאוד גם בתוך האוזן וגם מבחוץ. הכבל שזור וזה הופך אותו לחזק ועמיד.
לדעתי? אם יש נוחות מינימאלית לשינה.. זאת היא.
טריפל השוואה אני לא יכול לתת לך; את כולן כבר מכרתי. ובשביל טריפל צריך להתחיל לשמוע מחדש.
מבחינת השוואה מזכרון: את ה ER4P שמעתי משמעותית פחות מה S, כי היא מאוד דומה לה (אותה אוזניה בשינוי עכבה). ולכן, את ההבדלים בין שתיהן תמצא בשרשור שכבר פרסמתי פה
.
גם השוואה בין 4S ל 535 יש לך.
ולבסוף, אנחנו נמצאים בהשוואה בין W4 ל 535.
אתה תצטרך להסיק
מה שיפה, לכל אחת חתימה אחרת לגמרי משל רעותה:
השור מתרכזת במידים (ווקאלי + קצת טרבל),
הווסטון מתחלקת בין המידים לבאסים (קראתי לזה: "מתיקות חמימה"),
האתימוטיק 4S היא קלינית משמעותית (צליל מוניטורי, ניטראלי, שטוח, מדוייק, קריר), ה P קצת פחות ("שומעים" קצת יותר את הבאס).
אודיופיל אמיתי מחזיק את שלושתן! )
לטרוניקס: ה 07 ממש קרובה לווסטון 4 מבחינת מה שאתה שומע (גם: אותה החתימה).
כמובן שהשניה "קצת" יותר ברוב הפרמטרים (בכל זאת, השקיעו בה הרבה יותר).
בקיצור- לא תתחרט, בהתחייבות!
לדעתי? אם יש נוחות מינימאלית לשינה.. זאת היא.
טריפל השוואה אני לא יכול לתת לך; את כולן כבר מכרתי. ובשביל טריפל צריך להתחיל לשמוע מחדש.
מבחינת השוואה מזכרון: את ה ER4P שמעתי משמעותית פחות מה S, כי היא מאוד דומה לה (אותה אוזניה בשינוי עכבה). ולכן, את ההבדלים בין שתיהן תמצא בשרשור שכבר פרסמתי פה
.
גם השוואה בין 4S ל 535 יש לך.
ולבסוף, אנחנו נמצאים בהשוואה בין W4 ל 535.
אתה תצטרך להסיק
מה שיפה, לכל אחת חתימה אחרת לגמרי משל רעותה:
השור מתרכזת במידים (ווקאלי + קצת טרבל),
הווסטון מתחלקת בין המידים לבאסים (קראתי לזה: "מתיקות חמימה"),
האתימוטיק 4S היא קלינית משמעותית (צליל מוניטורי, ניטראלי, שטוח, מדוייק, קריר), ה P קצת פחות ("שומעים" קצת יותר את הבאס).
אודיופיל אמיתי מחזיק את שלושתן! )
לטרוניקס: ה 07 ממש קרובה לווסטון 4 מבחינת מה שאתה שומע (גם: אותה החתימה).
כמובן שהשניה "קצת" יותר ברוב הפרמטרים (בכל זאת, השקיעו בה הרבה יותר).
בקיצור- לא תתחרט, בהתחייבות!
כמובן שאוזניות דורשות אמצעי מדידה מתאימים, אבל הדרך להשגת התוצאה הרבה יותר פשוטה מרמקולים. אפילו אם האוזניה משתמש במספר דרייברים, זה עדיין לא משנה כלום. רמקולים לעומת זאת, דורשים בנוסף לציוד מתאים, או חדר אנקואי (שעולה "קצת" יותר מראש מדידה), או תשלובת של מדידות שונות, וככל שהרמקול יותר מורכב, זה יותר כאב ראש.אבל לי נראה שזה לא בהכרח יותר פשוט כי עם אוזניות אתה חייב למדוד עם ראש מדידה מתאים ולכייל את התוצאה ע"י התאמת HRTF סטנדרטית: Defuse Field, Free Field ומה שביניהם, עם רמקולים זה יותר ישר לעניין- יש לך את המדידה ב-1 מטר ואז המדידה בנק' ההאזנה, לא צריך איזה ציוד מיוחד, תקן אותי איפה אני טועה (אני מניח שבמדידות של הקרוסאובר זה מתחיל להסתבך)....
זה יותר מורכב ממה שזה נשמע. פה כבר צריך לעשות כמה עשרות מדידות, ובנקודות שונות, על מנת לקבל מושג כלשהו.ואז המדידה בנק' ההאזנה...
מצאתי חנות באיביי במחיר טוב - http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem ... 0927887691
חשובה לי מאוד האחריות על האוזניות.
החנות שבלינק נותנת אחריות או שרק קניה מהאתר הרשמי ומהחנויות המורשות ייתנו אחריות?
חשובה לי מאוד האחריות על האוזניות.
החנות שבלינק נותנת אחריות או שרק קניה מהאתר הרשמי ומהחנויות המורשות ייתנו אחריות?