ב-CES הקרוב ניתן יהיה לראות את הקרב הגדול בין OLED לבין 4K/UHD. מי ינצח ולמה?
שרשור תגובות: מסכי 4K (או UHD) מול OLED - מי ינצח בקרב?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
למאמר: מסכי 4K (או UHD) מול OLED - מי ינצח בקרב?

ציטוט שורה אחרונה במאמר:
''האם הקהל הרחב יתעניין בשתי הטכנולוגיות הללו? כנראה שלא - המחיר יהיה גבוה מדי, והשוק רווי מדי בשביל זה''
היינו כבר בסרט הזה, עם הופעת הפלזמה לפני יותר מעשור, ואח''כ מסכי ה-lcd, ומאוחר יותר ה-lcd led שעם הזמן הפכה לסטנדרט.
המחירים לא היו גבוהים בתחילה ?
נדהמתי לפני כשבוע שקראתי כתבה על פלזמה 42 אינצ' שיוצרה בתחילת המילניום ומחירה היה לא פחות מ-100,000 ש''ח...
אנחנו כבר מכירים את ''השיטה'', את המחירים המופרזים המקדמים טכנולוגייה חדשה...ולאחר מס' שנים
מתייצבים על מחיר יציב ושפוי.
לפי הנראה, טכנולוגיית ה-oled לא מצליחה להמריא בכל הקשור להטמעת הטכנולוגייה למסכים גדולים באמת.
קשיי ילדות, מחלות לא מזוהות, אובר דקיקות, וכל מיני מרעין בישין
כי הרי מסכי oled כבר פועלים בסמארטפונים (במיוחד סידרת הגלקסי s )
בקיצור - חכמים על קטנים...
''האם הקהל הרחב יתעניין בשתי הטכנולוגיות הללו? כנראה שלא - המחיר יהיה גבוה מדי, והשוק רווי מדי בשביל זה''
היינו כבר בסרט הזה, עם הופעת הפלזמה לפני יותר מעשור, ואח''כ מסכי ה-lcd, ומאוחר יותר ה-lcd led שעם הזמן הפכה לסטנדרט.
המחירים לא היו גבוהים בתחילה ?
נדהמתי לפני כשבוע שקראתי כתבה על פלזמה 42 אינצ' שיוצרה בתחילת המילניום ומחירה היה לא פחות מ-100,000 ש''ח...
אנחנו כבר מכירים את ''השיטה'', את המחירים המופרזים המקדמים טכנולוגייה חדשה...ולאחר מס' שנים
מתייצבים על מחיר יציב ושפוי.
לפי הנראה, טכנולוגיית ה-oled לא מצליחה להמריא בכל הקשור להטמעת הטכנולוגייה למסכים גדולים באמת.
קשיי ילדות, מחלות לא מזוהות, אובר דקיקות, וכל מיני מרעין בישין
כי הרי מסכי oled כבר פועלים בסמארטפונים (במיוחד סידרת הגלקסי s )
בקיצור - חכמים על קטנים...
יש לי שאלה קצת קשה למענה בנוגע לUHD. איך נקבל תוכן לזה?
יש כבר מוצרים כמו מצלמות, עמדות שידור תומכות וכל המוצרים הנלווים האחרים? כמה רוחב פס נצטרך לזה באיכות נורמלית (אני בפירוש לא מתכוון לאיכות מעולה, כי את זה כנראה שלא נקבל בשנים הקרובות)? גם אם הטלויזיה קיימת, זה לא אומר שיש את הכלים שתומכים מסביב. כל כך הרבה ערוצים בארץ לא עברו עדיין לHD ופתאום אנחנו מדברים על UHD... אני מאוד מקווה שזה יתפוס (זה קצת יותר מעניין אותי מאיכות צבעים) אבל אני בספק שגופים בעולם ירצו כבר להשקיע שוב בציוד חדש אחרי שהם קנו ציוד HD רגיל.
יש כבר מוצרים כמו מצלמות, עמדות שידור תומכות וכל המוצרים הנלווים האחרים? כמה רוחב פס נצטרך לזה באיכות נורמלית (אני בפירוש לא מתכוון לאיכות מעולה, כי את זה כנראה שלא נקבל בשנים הקרובות)? גם אם הטלויזיה קיימת, זה לא אומר שיש את הכלים שתומכים מסביב. כל כך הרבה ערוצים בארץ לא עברו עדיין לHD ופתאום אנחנו מדברים על UHD... אני מאוד מקווה שזה יתפוס (זה קצת יותר מעניין אותי מאיכות צבעים) אבל אני בספק שגופים בעולם ירצו כבר להשקיע שוב בציוד חדש אחרי שהם קנו ציוד HD רגיל.
-
oferlaor
- מנהל

מקרנסקי,
אתה יודע מה ההבדל? אז התחרות היחידה היו מסכים ה-CRT... זה לא המצב כיום.
flsh,
4K בשלב הזה לא מחייב עדכון בתוכן. לא חייבים לקבל תוכן ב-4K בשביל להרוויח מזה.
טכנית בלוריי מסוגל לסחוב 4K, וכך גם כבלי HDMI 1.4.
מבחינת התוכן עצמו - כל הסרטים כיום נערכים ומקודדים דיגיטלית ב-4K לפחות (חלק גדול כיום ב-8K).
אתה יודע מה ההבדל? אז התחרות היחידה היו מסכים ה-CRT... זה לא המצב כיום.
flsh,
4K בשלב הזה לא מחייב עדכון בתוכן. לא חייבים לקבל תוכן ב-4K בשביל להרוויח מזה.
טכנית בלוריי מסוגל לסחוב 4K, וכך גם כבלי HDMI 1.4.
מבחינת התוכן עצמו - כל הסרטים כיום נערכים ומקודדים דיגיטלית ב-4K לפחות (חלק גדול כיום ב-8K).
OLD + UHD
OLD + UHD בגודל 60" ומעלה - שילוב קטלני
כמו כל טכנולוגיה המחיר גבוה בהתחלה, אבל מי לא ירצה על הקיר בבית מסך דקיק ברזולוציה מטורפת, נראה לי שיש מספיק אנשים שיסיכימו למכור כליה בשביל מסך כזה.
מעבר לכך, פונקציה של גודל תמונה דינאמי תתרום גם היא לחווית הצפייה. לדוגמא, לצפות בערוצי טלויזיה בגודל 40" ולהגדיל ל 60" או יותר כאשר צופים בסרט.
בשורה התחתונה, הכל שאלה של המחיר הסופי לצרכן, אם המחיר היה 2000 דולר, אנשים היו עודים בתור כמו לאיפון.
כמו כל טכנולוגיה המחיר גבוה בהתחלה, אבל מי לא ירצה על הקיר בבית מסך דקיק ברזולוציה מטורפת, נראה לי שיש מספיק אנשים שיסיכימו למכור כליה בשביל מסך כזה.
מעבר לכך, פונקציה של גודל תמונה דינאמי תתרום גם היא לחווית הצפייה. לדוגמא, לצפות בערוצי טלויזיה בגודל 40" ולהגדיל ל 60" או יותר כאשר צופים בסרט.
בשורה התחתונה, הכל שאלה של המחיר הסופי לצרכן, אם המחיר היה 2000 דולר, אנשים היו עודים בתור כמו לאיפון.
לצערי חלק זה בתשובה לא מדויקoferlaor כתב: מבחינת התוכן עצמו - כל הסרטים כיום נערכים ומקודדים דיגיטלית ב-4K לפחות (חלק גדול כיום ב-8K)....
רוב הסרטים היום (גם כאלה שצולמים ב 4K ) עוד עוברים את כל התהליך לקבלת מאסטר דיגיטלי ב 2K
הנה כמה דוגמאות מרשימת ה 10 top box office של IMDB היום
(לקרא את שורת ה Digital Intermediate ,master format )
http://www.imdb.com/title/tt1707386/technical
http://www.imdb.com/title/tt0790724/technical
http://www.imdb.com/title/tt1758830/technical
http://www.imdb.com/title/tt1694020/technical
http://www.imdb.com/title/tt1047540/technical
זה נכון שעם הזמן יש יותר סרטים שעוברים את התהליך ב 4K
אבל נכון להיום זה לא כולם וגם לצערי לא רובם.
לגבי 8K
יש ממש כמה סרטים בודדים שעברו את התהליך וגם קיים להם מאסטר דיגיטלי ב 8K .
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
כתבה מרתקת כהרגלך
יש איזושהי מניעה לייצר מסכי OLED ברזולוציה של 4K?
יש איזושהי מניעה לייצר מסכי OLED ברזולוציה של 4K?
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אם אפשר לייצר מסך 1080P בגודל 55, אז אפשר לייצר מסך UHD בגודל 110".Huber כתב:כתבה מרתקת כהרגלך![]()
יש איזושהי מניעה לייצר מסכי OLED ברזולוציה של 4K?...
הבעיה היא שהYIELD הנמוך גם ככה ירד עוד יותר. אם הסתברות להוציא מסך 1080P תקין היא 30% , ההסתברות להוציא מסך 4K תקין באותו תהליך היא 2.7% בלבד.
עריכה: טעות חישוב, ההסתברות להוציא מסך 4K תקין היא 0.8% ולא 2.7%.
נערך לאחרונה על ידי opv ב 03/01/2013 9:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

איך הגעת למסקנה שיש קשר בין כמות הפיקסלים במטריצה לאחוז התוצרת התקינה ועוד ביחס שכזה?
- opv
- חבר מביא חבר

תחשוב שיש פאנל ענק של OLED שממנו נחתכים מסכים בגדלים שונים.Huber כתב:איך הגעת למסקנה שיש קשר בין כמות הפיקסלים במטריצה לאחוז התוצרת התקינה ועוד ביחס שכזה?...
אם ההסתברות למצוא על הפאנל הזה משטח לא פגום בגודל 55" היא 30%,
אז ההסתברות למצוא ארבעה צמודים, היא 0.3 בחזקת 4, שזה 0.8% ולא 2.7% כמו שכתבתי קודם (בטעות חישבתי בחזקת 3).
- Huber
- חבר במועדון HT

שוב, מה הקשר לארבע צמודים? למה הסיכוי למצוא פאנל תקין בגודל 55" ברזולוציה של FHD שונה מהסיכוי למצוא פאנל תקין בגודל 55" ברזולוציה של 4K? איך כמות הפיקסלים פר פאנל אמורה להשפיע על אחוז ה YIELD?
- opv
- חבר מביא חבר

תקרא מה כתבתי עד הסוף.Huber כתב:שוב, מה הקשר לארבע צמודים? למה הסיכוי למצוא פאנל תקין בגודל 55" ברזולוציה של FHD שונה מהסיכוי למצוא פאנל תקין בגודל 55" ברזולוציה של 4K? איך כמות הפיקסלים פר פאנל אמורה להשפיע על אחוז ה YIELD?...
לייצר מסך OLED 4K בגודל 55" יצריך שינוי מאוד משמעותי בצפיפות הפיקסלים.
לייצר מסך OLED 4K בגודל 110" אפשרי כבר היום, רק בYIELD נמוך מאוד.
מאמר מעניין
אבל למה fight! תביאו OLED + UHD
http://www.engadget.com/2012/04/27/pana ... nhk-japan/
לפנסוניק יש מסך 152 אינץ' 4K בייצור סדרתי הוא שייך לסדרת Professional Displays :
http://www.panasonic.com/business/Plasm ... 152UX1.asp
אבל למה fight! תביאו OLED + UHD
מסך ה-145" של פנסוניק הוא 8K :בתחום המסכים הממש-ממש גדולים, פנסוניק צפויה להציג את מסך ה-145" UHD שלה, הפעם בתקווה שהוא יהיה כבר בייצור סדרתי מסודר....
http://www.engadget.com/2012/04/27/pana ... nhk-japan/
לפנסוניק יש מסך 152 אינץ' 4K בייצור סדרתי הוא שייך לסדרת Professional Displays :
http://www.panasonic.com/business/Plasm ... 152UX1.asp
הבעיה עם OLED היא, שבזמן שהטכנולוגיה מתבשלת לה, מסכי הפלזמה ו LCD מצמצמים את הפער.
-
oferlaor
- מנהל

rwg1
בשביל הקרנות דיגיטליות בקולנוע, כמעט כל סרט שנעשה בשנים האחרונות חייב לעבור גם מאסטר דיגיטלי של 4K בשביל שאפשר יהיה להעביר אותו להקרנה בקולנוע.
ההמרה ל-2K נעשית בעת הקידוד לבלוריי כיום.
אבל כמו שאמרתי, זה פחות מפריע לי, יש מספיק דברים שאפשר לעשות לתמונה לפני שנזדקק ל-4K NATIVE CONTENT
בשביל הקרנות דיגיטליות בקולנוע, כמעט כל סרט שנעשה בשנים האחרונות חייב לעבור גם מאסטר דיגיטלי של 4K בשביל שאפשר יהיה להעביר אותו להקרנה בקולנוע.
ההמרה ל-2K נעשית בעת הקידוד לבלוריי כיום.
אבל כמו שאמרתי, זה פחות מפריע לי, יש מספיק דברים שאפשר לעשות לתמונה לפני שנזדקק ל-4K NATIVE CONTENT
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מסכים עם הסיומת - לקהל הרחב זה כבר לא אמור להיות מעניין.
א. עד שיהיו תכנים כנראה יעברו הרבה מים בנהר.
ב. האיכות כיום היא גבוהה מאוד.
ג. לרוב האנשים יש כבר מסכים, המקסימום זה שאנשים יעברו לFHD ול3D. מתקשה להצליח לשכנע את הקהל הרחב לעבור לUHD. גם שאלה גדולה היא מי בכלל יעבור לצלם ב4K.
ד"א - אם אני מתחום ההקולנוע - מתאים לי ההבדלה הזו - כי ככה יגרמו לאנשים להנות מאיכות גבוהה יותר בקולנוע.
מה שכן - אולי במקרנים - שם יהיה מקום ל4K. כי זה יותר ייעודי לצפייה בסרטים.
א. עד שיהיו תכנים כנראה יעברו הרבה מים בנהר.
ב. האיכות כיום היא גבוהה מאוד.
ג. לרוב האנשים יש כבר מסכים, המקסימום זה שאנשים יעברו לFHD ול3D. מתקשה להצליח לשכנע את הקהל הרחב לעבור לUHD. גם שאלה גדולה היא מי בכלל יעבור לצלם ב4K.
ד"א - אם אני מתחום ההקולנוע - מתאים לי ההבדלה הזו - כי ככה יגרמו לאנשים להנות מאיכות גבוהה יותר בקולנוע.
מה שכן - אולי במקרנים - שם יהיה מקום ל4K. כי זה יותר ייעודי לצפייה בסרטים.
מסך מגולגל
נראה לי שכשהמחיר יהיה "שפוי" המסך יגיע מגולגל ויהיה צורך פשוט לפרוש ולהתקין אותו בתוך מסגרת מתאימה (כמו במסך הקרנה קבוע....
חזון אחרית הימים או המציאות בעוד פחות מעשור?
חזון אחרית הימים או המציאות בעוד פחות מעשור?
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
השאלה היא מאיזה גודל מסך ההבדלים בין HD ל UHD באים לידי ביטוי ועד כמה ?
סביר להניח שבגודל 84 אינץ' ומעלה יהיה הבדל ברור , אבל זה לא גודל סטנדרטי שמשפחת ישראלי { או בכלל } רוכשת
סביר להניח שבגודל 84 אינץ' ומעלה יהיה הבדל ברור , אבל זה לא גודל סטנדרטי שמשפחת ישראלי { או בכלל } רוכשת
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- opv
- חבר מביא חבר

בוס,
זה לא גודל מסך לבד, אלא גודל לעומת מרחק צפייה.
אם ניקח מסך של 50" FHD , אז ההמלצה היא מרחק מינימלי של 2 מטר (סתם דוגמא).
עם מסך 50" UHD תוכל להנות גם ממרחק יותר קטן, או בחדר יותר קטן.
זה לא גודל מסך לבד, אלא גודל לעומת מרחק צפייה.
אם ניקח מסך של 50" FHD , אז ההמלצה היא מרחק מינימלי של 2 מטר (סתם דוגמא).
עם מסך 50" UHD תוכל להנות גם ממרחק יותר קטן, או בחדר יותר קטן.
No place like home.......... Theater
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
אור
זה ברור אבל אנשים לא מגדילים את הסלון שלהם ומרחקי הצפייה נשארים זהים , וכשאתה נכנס לבתים של שכנים / חברים
הגדלים המצויים נעים בין 40-55 לרוב , לכן בהנחה שהסלון שלך והספה ישארו באותו מקום עד כמה תרגיש צורך לשדרג מסך ל UHD כמעט באותו גודל ?
זה ברור אבל אנשים לא מגדילים את הסלון שלהם ומרחקי הצפייה נשארים זהים , וכשאתה נכנס לבתים של שכנים / חברים
הגדלים המצויים נעים בין 40-55 לרוב , לכן בהנחה שהסלון שלך והספה ישארו באותו מקום עד כמה תרגיש צורך לשדרג מסך ל UHD כמעט באותו גודל ?
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........