התיעצות בנוגע ל-i-Mini
שלום ושנה טובה,
בחודשים האחרונים אני משתמש ב-Ascaso i-mini לכל צרכי טחינת הקפה שלי (שכוללים טחינה למכונת אספרסו וזהו בערך). במהלך השימוש נתקלתי בתופעה שדי מעצבנת אותי: אחת לכמה שבועות, המטחנה יוצאת לגמרי מכיוון.
זה אומר שמ"זנב עכבר" אני מגיע לזרימת קפה בקצב גבוה מאוד, שמוציאה קפה לא כל כך טעים. ואז אני צריך להתחיל לכוון, ולבזבז לא מעט קפה על הדרך עד שאני מגיע שוב לזנב העכבר הזה. לא מדובר כאן באיזה הבדל בטחינה שאני יכול לייחס להחלפת סוגי פולים או לחות או מה שלא יהיה - מדובר בהבדל היסטרי, של מספר סיבובים די גדול של בורג הכיוונון. יש לציין שאני גר לבד, ואין איזה זר מסתורי שמסובב את הבורג כשאני לא נמצא כדי לשגע אותי.
מישהו מכיר את התופעה, ויודע אם אולי מדובר באיזה מנגנון איפוס סכינים שאני לא מודע אליו ומפעיל בטעות? זה בדרך כלל קורה אחרי שאני ממלא את מיכל הקפה, אבל חוץ מזה אני לא יכול לחשוב על חוקיות מסויימת. מישהו יכול לחשוב על סיבות אחרות לדבר הזה?
והאם האזהרה שקבלתי כשרכשתי את המכונה, שעלי להקפיד לשנות את עובי הטחינה רק כשמטחנה פועלת (דהיינו - לסובב את הבורג רק כשאני טוחן בפועל) נכונה? כי היא עוד גורם לכך שהמון קפה "הולך לאיבוד" בכל הכיוונים מחדש האלה.
בחודשים האחרונים אני משתמש ב-Ascaso i-mini לכל צרכי טחינת הקפה שלי (שכוללים טחינה למכונת אספרסו וזהו בערך). במהלך השימוש נתקלתי בתופעה שדי מעצבנת אותי: אחת לכמה שבועות, המטחנה יוצאת לגמרי מכיוון.
זה אומר שמ"זנב עכבר" אני מגיע לזרימת קפה בקצב גבוה מאוד, שמוציאה קפה לא כל כך טעים. ואז אני צריך להתחיל לכוון, ולבזבז לא מעט קפה על הדרך עד שאני מגיע שוב לזנב העכבר הזה. לא מדובר כאן באיזה הבדל בטחינה שאני יכול לייחס להחלפת סוגי פולים או לחות או מה שלא יהיה - מדובר בהבדל היסטרי, של מספר סיבובים די גדול של בורג הכיוונון. יש לציין שאני גר לבד, ואין איזה זר מסתורי שמסובב את הבורג כשאני לא נמצא כדי לשגע אותי.
מישהו מכיר את התופעה, ויודע אם אולי מדובר באיזה מנגנון איפוס סכינים שאני לא מודע אליו ומפעיל בטעות? זה בדרך כלל קורה אחרי שאני ממלא את מיכל הקפה, אבל חוץ מזה אני לא יכול לחשוב על חוקיות מסויימת. מישהו יכול לחשוב על סיבות אחרות לדבר הזה?
והאם האזהרה שקבלתי כשרכשתי את המכונה, שעלי להקפיד לשנות את עובי הטחינה רק כשמטחנה פועלת (דהיינו - לסובב את הבורג רק כשאני טוחן בפועל) נכונה? כי היא עוד גורם לכך שהמון קפה "הולך לאיבוד" בכל הכיוונים מחדש האלה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לא ידוע לי על שום מצב איפוס.
ייתכן הבדל בטחינה כשההופר מלא בפולים, גם קפה שמתיישן יזרום מהר יותר ויש לכייל דק יותר כדי לאזן.
אתה משתמש באותו קפה תמיד ?
בעקרון כשאתה מכוון אם מדובר בכיוון קטן לא צריך להפעיל את המטחנה, אם יותר כדאי להפעיל.
בלי קשר אחרי שינוי טחינה תוציא 2-3 גרם החוצה כדי לפנות קפה מטחינה קודמת.
חלק מהעניין זה גם לכייל את המטחנה אין דיוק ב 100% שיתאים לכל סוגי הקפה.
אל תשכח שגם אם אתה סוטה בגרם שניים בכמות הקפה בידית הזרימה תושפע מאוד.
ייתכן הבדל בטחינה כשההופר מלא בפולים, גם קפה שמתיישן יזרום מהר יותר ויש לכייל דק יותר כדי לאזן.
בעקרון כשאתה מכוון אם מדובר בכיוון קטן לא צריך להפעיל את המטחנה, אם יותר כדאי להפעיל.
אל תשכח שגם אם אתה סוטה בגרם שניים בכמות הקפה בידית הזרימה תושפע מאוד.
אני חושב שמדובר ב"איפוס" מכיוון שההבדלים בין הזרימה מאוד מאוד בולטים. זה לא איזה זרזיף זרימה לכאן ולכאן - זה הבדל בין מנה כפולה של אספרסו באיזור ה-40 שניות, לבין מנה כפולה בבערך חמש שניות (ללא הגזמה). לפעמים זה קורה בפולים שונים, לפעמים בפולים מאותה שקית.כפיר_ש כתב:לא ידוע לי על שום מצב איפוס.
אל תשכח שגם אם אתה סוטה בגרם שניים בכמות הקפה בידית הזרימה תושפע מאוד....
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
צריך לבחון אם אתה שם את אותה כמות קפה כל פעם.
אם תשים באותה טחינה כמות קפה שונה ,תהיה זרימה שונה לגמרי.
אין מנגנון איפוס סכינים בשום מטחנה שאני מכיר.
לגבי האזהרה, היא נכונה, זו בעיה לכוון את המטחנה לטחינה דקה יותר כשיש פולים וכשהיא לא עובדת, הסכינים עלולים להיתפס.
פשוט תכוון ללא פולים ותשים פולים לוודא כשאתה בכיוון ולכיונון סופי
כשאתה אומר אחת לכמה שבועות המכונה משתגעת, אתה מתכוון שאתה משתמש בסוג מסויים של קפה ואחרי כמה שבועות של שימוש הטחינה הופכת להיות גסה?
לגבי האזהרה, היא נכונה, זו בעיה לכוון את המטחנה לטחינה דקה יותר כשיש פולים וכשהיא לא עובדת, הסכינים עלולים להיתפס.
כשאתה אומר אחת לכמה שבועות המכונה משתגעת, אתה מתכוון שאתה משתמש בסוג מסויים של קפה ואחרי כמה שבועות של שימוש הטחינה הופכת להיות גסה?
ראשית - זה הזמן להודות שאני לא מדייק ב-100% בכל "חוקי הטקס". אני שם כמות דומה של קפה בכל פעם, אבל לא זהה על המיליגרם (אין לי מאזניים דיגיטליות למדידת המנות), אלא לפי מראית עין. ברוב הפעמים, אני לא מבחין בהבדל גדול בטעם בין כה וכה, או בגלל שהחיך שלי עדיין מסתגלת לניואנסים הקטנים או בגלל שהמכונה שלי גם ככה לא כזאת איי-איי-איי (Ascaso Dream). אבל גם במקרים בהם ברור לי שפתאום שמתי מעט / הרבה מדי קפה ואני מסוגל להבחין שיש בעיה בטעם - גם אז ההבדל בזרימה לא עד כדי כך קיצוני כמו במקרים שהיא "משתגעת".NEGRO כתב:צריך לבחון אם אתה שם את אותה כמות קפה כל פעם.
כשאתה אומר אחת לכמה שבועות המכונה משתגעת, אתה מתכוון שאתה משתמש בסוג מסויים של קפה ואחרי כמה שבועות של שימוש הטחינה הופכת להיות גסה?...
אוסיף גם שה"איפוס" או מה שזה לא יהיה הוא קונסטינטנטי: ברגע שהוא קורה, הזרימה תמשיך להיות מהירה מדי עד כיוון מחדש של הסכינים, לא משנה אם אשים מעט מדי או הרבה מדי קפה - זו הסיבה שאני גם מאמין שהעניין כאן הוא במטחנה דווקא.
תדירות השיגעון הזה לא קבועה - אבל כשהוא קורה הוא קורה בבת אחת. זה לא עניין הדרגתי, וברור לי שבשימוש תדיר הסכינים יכולים לזוז קצת ושצריך מדי פעם לשפר את הכיול. כוס קפה אחת נטחנת ונמזגת "כמו שצריך", כוס אחת אחריה כבר יכולה לסבול מעניין הטחינה הגסה אם היא תבוא אחרי מילוי פולים חדשים במטחנה. זה קורה גם אם הפולים מאותו "סטוק" של הפולים הקודמים, וגם אם המילוי נערך יומיים אחרי המילוי הקודם, ככה שאני מניח שאין פה עניין של פולים שהתיישנו יתר על המידה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תנסה להקפיד על כמות קפה וכל כללי הטקס. אם עדיין היא משתגעת אז שווה לפתוח ולראות.
האסקסו בנויה כולה מפלסטיק, המנוע והסכינים מחוברים על ציר אבל הכל יושב על פלסטיקים - אולי משהו נשבר שם.
האסקסו בנויה כולה מפלסטיק, המנוע והסכינים מחוברים על ציר אבל הכל יושב על פלסטיקים - אולי משהו נשבר שם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
אני טוחן במיני כמעט מידי יום כבר שנה וחצי. כל עוד כמות הקפה והדחיסה דומים אין לי שום סטיה בזרימה.
אם הקפה מתיישן הזרימה נעשית יותר מהירה וניתן לתקן זאת בהידוק הבורג בכשני סיבובים.
כמובן שקפה ישן פחות טעים.
אם הקפה מתיישן הזרימה נעשית יותר מהירה וניתן לתקן זאת בהידוק הבורג בכשני סיבובים.
כמובן שקפה ישן פחות טעים.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא