הזרמת תוכן DLNA ב ES6800
-
Ivgeni
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 37
הי,
לפני שבוע התחדשתי ב LED של סמסונג ES6800 46 אינץ.
לאחר סיום כל ההגדרות אני לא מצליח לנגן שום סרט או סדרה שנמצאים על כונן רשת (NAS של WD), כל הסרטים והסדרות בפורמט MKV רוב התוכן 720P חלקו 1080P, כל התוכן מופיעה אבל ברגע שאני מנסה לפתוח הוא כותב לי "קובץ לא נתמך".
חשבתי שהבעיה בפורמטים אז הורדתי כמה מהסרטים וכמה מהסדרות לכונן חיצוני וחיברתי דרך USB למסך, הכל עבד מצוין וניגן את כולם כולל הצגה תקינה של כתוביות.
אחרי אינספור נסיונות החלטתי לבדוק פלאגין אחר (עד עכשיו ניסיתי את ALLSHARE) והתקנתי את PLEX, אחרי מספר הגדרות במחשב והתקנה של של התוסף בטלויזיה הכל התחיל לנגן, כל הסרטים והסדרות עובדים מצוין דרך התוסף, החיסרון הכי גדול הוא שאני נאלץ להשאיר את המחשב דלוק וזה בדיוק מה שחשבתי שאני לא אצטרך לעשות עם המסך הזה.
האם הבעיה היא במסך או שיש איזה מגבלות לALLSHARE ?
דבר מוזר נוסף ששמתי לב שיש הבדל משמעותי בין האיכות תמונה של אותו תוכן בין אם הוא מנוגן מכונן חיצוני שמחובר בUSB לבין אם הוא מוזרם דרך DLNA (למרות הגדרות תמונה זהות) כאשר דרך כונן USB חיצוני התמונה משמעותית יותר טובה.
יש הסבר לזה?
תדה מראש,
לפני שבוע התחדשתי ב LED של סמסונג ES6800 46 אינץ.
לאחר סיום כל ההגדרות אני לא מצליח לנגן שום סרט או סדרה שנמצאים על כונן רשת (NAS של WD), כל הסרטים והסדרות בפורמט MKV רוב התוכן 720P חלקו 1080P, כל התוכן מופיעה אבל ברגע שאני מנסה לפתוח הוא כותב לי "קובץ לא נתמך".
חשבתי שהבעיה בפורמטים אז הורדתי כמה מהסרטים וכמה מהסדרות לכונן חיצוני וחיברתי דרך USB למסך, הכל עבד מצוין וניגן את כולם כולל הצגה תקינה של כתוביות.
אחרי אינספור נסיונות החלטתי לבדוק פלאגין אחר (עד עכשיו ניסיתי את ALLSHARE) והתקנתי את PLEX, אחרי מספר הגדרות במחשב והתקנה של של התוסף בטלויזיה הכל התחיל לנגן, כל הסרטים והסדרות עובדים מצוין דרך התוסף, החיסרון הכי גדול הוא שאני נאלץ להשאיר את המחשב דלוק וזה בדיוק מה שחשבתי שאני לא אצטרך לעשות עם המסך הזה.
האם הבעיה היא במסך או שיש איזה מגבלות לALLSHARE ?
דבר מוזר נוסף ששמתי לב שיש הבדל משמעותי בין האיכות תמונה של אותו תוכן בין אם הוא מנוגן מכונן חיצוני שמחובר בUSB לבין אם הוא מוזרם דרך DLNA (למרות הגדרות תמונה זהות) כאשר דרך כונן USB חיצוני התמונה משמעותית יותר טובה.
יש הסבר לזה?
תדה מראש,
- eladeb
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 790
התקן במחשב את MEZZMO
ותפעיל MEDIA SERVER
כולל כתוביות בעברית ו 3D
http://www.conceiva.com/downloads/default.asp
אגב ברור שיכולה להיות תמונה פחות טובה מה DLNA כוון שזה מוזרם ברשת
תלוי גם מה אתה מזרים 1080 720?
באיזה WIRLESS אתה משתמש G/N עדיך כמובן N.
ואל תשווה לעולם חיבור אלחוטי לחיבור פיזי.
כמו המידע שעוברת דרך מחבר USB גדולה יותר מאלחוטי גם מחיבור N.
ותפעיל MEDIA SERVER
כולל כתוביות בעברית ו 3D
http://www.conceiva.com/downloads/default.asp
אגב ברור שיכולה להיות תמונה פחות טובה מה DLNA כוון שזה מוזרם ברשת
תלוי גם מה אתה מזרים 1080 720?
באיזה WIRLESS אתה משתמש G/N עדיך כמובן N.
ואל תשווה לעולם חיבור אלחוטי לחיבור פיזי.
כמו המידע שעוברת דרך מחבר USB גדולה יותר מאלחוטי גם מחיבור N.
-
Ivgeni
-
- חבר שרק התחיל

ניסיתי להזרים גם 720 וגם 1080, אני משתמש בתקן N.
אוקי אז לגבי האיכות הבנתי, לגבי המדיה סרבר שהמלצת זה בדיוק אותו דבר כמו PLEX או שאני טועה ?
כי זה עדיין מחייב אותי להשאיר את המחשב דלוק כדי להזרים תוכן.
אני רוצה שהטלויזיה תקרא עצמאית מהNAS בלי צורך במחשב האם אפשרי ?
אוקי אז לגבי האיכות הבנתי, לגבי המדיה סרבר שהמלצת זה בדיוק אותו דבר כמו PLEX או שאני טועה ?
כי זה עדיין מחייב אותי להשאיר את המחשב דלוק כדי להזרים תוכן.
אני רוצה שהטלויזיה תקרא עצמאית מהNAS בלי צורך במחשב האם אפשרי ?
- eladeb
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 790
איך אתה מפרסם ברשת את הסטורג?
כלומר האם ה NAS שלך הוא אלחוטי\קווי?
אינני יודע אם ה ללא תמיכה UPNP הטלוויזיה יודעת להתמודד עם NAS.
כלומר האם ה NAS שלך הוא אלחוטי\קווי?
אינני יודע אם ה ללא תמיכה UPNP הטלוויזיה יודעת להתמודד עם NAS.
-
Ivgeni
-
- חבר שרק התחיל

הכונן מחובר בצורה קוית לנתב.
לפי המפרט שלו הוא תומך DLNA 1.5 & UPnP™ certified.
הכונן הוא WD My Book Live 2TB Personal Cloud Storage NAS
חייב לציין שסרטים שהם לא MKV אני כן מצליח לנגן דרך ALL SHARE
לפי המפרט שלו הוא תומך DLNA 1.5 & UPnP™ certified.
הכונן הוא WD My Book Live 2TB Personal Cloud Storage NAS
חייב לציין שסרטים שהם לא MKV אני כן מצליח לנגן דרך ALL SHARE
- uhen
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
היי Ivgeni ,
אני מעוניין לקנות טלויזיה של Samsung 6200 וגם אני רוצה לחבר שרת NAS בהמשך .
האם הצלחת להזרים סרטים דרך ה-NAS ישירות לטלויזיה עם חיבור ה-DLNA ?
והאם סרטים באיכות 1080 או סרטים של MKV עם כתוביות נפרדות מוזרמים ללא בעיות בחיבור הרשת הקווי?
אשמח לשמוע ממך איך איכות התמונה בדגם הנ"ל בצפייה בערוצים 10 ו-22 וגם בשידורי ספורט ומה שונה בינה לבין ה-6200
?
תודה רבה
אני מעוניין לקנות טלויזיה של Samsung 6200 וגם אני רוצה לחבר שרת NAS בהמשך .
האם הצלחת להזרים סרטים דרך ה-NAS ישירות לטלויזיה עם חיבור ה-DLNA ?
והאם סרטים באיכות 1080 או סרטים של MKV עם כתוביות נפרדות מוזרמים ללא בעיות בחיבור הרשת הקווי?
אשמח לשמוע ממך איך איכות התמונה בדגם הנ"ל בצפייה בערוצים 10 ו-22 וגם בשידורי ספורט ומה שונה בינה לבין ה-6200
?
תודה רבה
-
Ivgeni
-
- חבר שרק התחיל

uhen,
הצלחתי להזרים את כל התכנים, 720,1080 MKV עם כתוביות ללא בעיה אך רק בעזרת תוסף PLEX ולא דרך ALLSHARE. החיסרון הוא שהתוסף דורש התקנה של תוכנת מדיה סרבר במחשב שנמצא באותה הרשת וכדי לנגן את התוכן המחשב צריך להיות דלוק.
פתרון זה ממש לא אידיאלי ורחוק ממה שציפיתי ממסך ברמה הזאת, האמת אכזבה כי אחת הסיבות שהחלטתי לרכוש סמסונג היא בגלל התמיכה הנרחבת בהזרמת תכנים מה שהוא לא עושה בפועל.
אני קולט ערוצים 10 ו22 דרך המקלט עידן+ המובנה עם אנטנה שחיברתי למסך.
איכות התמונה עם הגדרות ברירת מחדל הייתה נוראית רק לאחר ששיניתי את ההגדרות לאלו שהמליצו באחד מאתרי הביקורות(פרסמו פה לינק לאתר) התחלתי להינות ואני מרוצה מהתמונה.
לא יודע להגיד לך איך ה6800 לאומת ה6200 כיוון שלא ראיתי אותם אחד ליד השני ולא עשיתי השוואה.
הצלחתי להזרים את כל התכנים, 720,1080 MKV עם כתוביות ללא בעיה אך רק בעזרת תוסף PLEX ולא דרך ALLSHARE. החיסרון הוא שהתוסף דורש התקנה של תוכנת מדיה סרבר במחשב שנמצא באותה הרשת וכדי לנגן את התוכן המחשב צריך להיות דלוק.
פתרון זה ממש לא אידיאלי ורחוק ממה שציפיתי ממסך ברמה הזאת, האמת אכזבה כי אחת הסיבות שהחלטתי לרכוש סמסונג היא בגלל התמיכה הנרחבת בהזרמת תכנים מה שהוא לא עושה בפועל.
אני קולט ערוצים 10 ו22 דרך המקלט עידן+ המובנה עם אנטנה שחיברתי למסך.
איכות התמונה עם הגדרות ברירת מחדל הייתה נוראית רק לאחר ששיניתי את ההגדרות לאלו שהמליצו באחד מאתרי הביקורות(פרסמו פה לינק לאתר) התחלתי להינות ואני מרוצה מהתמונה.
לא יודע להגיד לך איך ה6800 לאומת ה6200 כיוון שלא ראיתי אותם אחד ליד השני ולא עשיתי השוואה.
- uhen
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
היי Ivgeny,
אם כך זה שיש לך NAS עדיין מחייב להשאיר מחשב דולק?
אני לא מבין איך זה קשור היות והכונן מחובר ישירות לראוטר ולא למחשב?
אברר על דגם 6400/6800 וכנראה אבחר את אחד מהשלושה
תודה
uhen
אם כך זה שיש לך NAS עדיין מחייב להשאיר מחשב דולק?
אני לא מבין איך זה קשור היות והכונן מחובר ישירות לראוטר ולא למחשב?
אברר על דגם 6400/6800 וכנראה אבחר את אחד מהשלושה
תודה
uhen
- shayf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1162
יש לי בשבילך 3 המלצות:
1. נסה לחבר את הטלוויזיה בחיבור קווי ולא אלחוטי - זה בהחלט יכול לשפר את יציבות הרשת והעלאת קצבי העברת הנתונים.
2. נסה את שרת המדיה Serviio, לי הוא עבד בצורה הטובה ביותר עם הסמסונג.
3. השלם עם זה שיש מחשב אחד בבית שתמיד יפעל. לי זה חיוני כי אני רוצה לתמוך בהזרמת מדיה לכל סוגי המכשירים, כי יש לי שרת ווב, וכי אני רוצה ביטורנט שיפעל כל הזמן ויוריד תכנים (ועל הדרך חסכתי קניית NAS).
1. נסה לחבר את הטלוויזיה בחיבור קווי ולא אלחוטי - זה בהחלט יכול לשפר את יציבות הרשת והעלאת קצבי העברת הנתונים.
2. נסה את שרת המדיה Serviio, לי הוא עבד בצורה הטובה ביותר עם הסמסונג.
3. השלם עם זה שיש מחשב אחד בבית שתמיד יפעל. לי זה חיוני כי אני רוצה לתמוך בהזרמת מדיה לכל סוגי המכשירים, כי יש לי שרת ווב, וכי אני רוצה ביטורנט שיפעל כל הזמן ויוריד תכנים (ועל הדרך חסכתי קניית NAS).
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
-
Ivgeni
-
- חבר שרק התחיל

התקנתי את SERVIIO ובחרתי את התיקיה שמכילה את כל הסרטים, כשאני מנסה לגשת לתוכן מהטלויזיה התיקיה ריקה....
יש משהו שלא עשיתי נכון ?
יש משהו שלא עשיתי נכון ?
- shayf
-
- חבר ותיק

לאחר ההתקנה התוכנה סורקת וממפה את התיקיות, כך שיקח לה קצת זמן למפות את כל התכנים.Ivgeni כתב:התקנתי את SERVIIO ובחרתי את התיקיה שמכילה את כל הסרטים, כשאני מנסה לגשת לתוכן מהטלויזיה התיקיה ריקה....
יש משהו שלא עשיתי נכון ?...
אם בחרת רק תיקייה אחת ועדיין אין בה כלום, יכול להיות שלא סימנת את סוגי התכנים שיילקחו מהתיקיה.
פתח את ה Servvio console (קליק ימני על האייקון של התוכנה בשורת הסמלים), בחר בלשונית Library, וודא שקבצי הווידאו מסומנים (וי מתחת לאייקון בצורת פילם).
Oscar Wilde
Oscar Wilde
-
Ivgeni
-
- חבר שרק התחיל

עשיתי את הנ"ל והתיקיה לא ריקה, יש בתוכה כ180 תיקיות נוספות שבתוך כל אחת סרט אחד.
יש איזה דרך לוודא שהוא אכן סרק את זה?
לאחר שאני לוחץ למטה FORCE REFRESH ואז SHOW STATUS הוא מראה לי עיגולים אדומים על שתי האופציות
עריכה:
מצאתי את הבעיה, משום מה הוא לא זיהה נכון הנתיב בצורה תקינה.
עכשיו הסרטים מוצגים ועובדים.
שמתי לב שלא ניתן להריץ קדימה ואחורה, זה אמור להיות ככה?
לאחר שאני לוחץ למטה FORCE REFRESH ואז SHOW STATUS הוא מראה לי עיגולים אדומים על שתי האופציות
עריכה:
שמתי לב שלא ניתן להריץ קדימה ואחורה, זה אמור להיות ככה?
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8265
לגבי האיכות, תבדוק אם ה PLEX מקודד בזמן ההזרמה ובהגדרות באפליקציה בטלוויזיה תחת PREFERENCES (אם יש כאלו בסמסונג) מה איכות הוידיאו שמוזרם.Ivgeni כתב:הי,
יש הסבר לזה?
תדה מראש,...
לגבי מחשב דלוק, זה לא כזה נורא. אצלנו כולם דלוקים כל הזמן ובטח שהשרת (שגם עסוק בחידוש החומר).
-
Ivgeni
-
- חבר שרק התחיל

integral
בדקתי והוא לא מקודד.
ניסיתי להדליק את אופציית הקידוד ולשים על הערך המקסימלי, זה לא ממש שיפר את האיכות ורק גרם לוידאו להיתקע אחרי מספר שניות.
בדקתי והוא לא מקודד.
ניסיתי להדליק את אופציית הקידוד ולשים על הערך המקסימלי, זה לא ממש שיפר את האיכות ורק גרם לוידאו להיתקע אחרי מספר שניות.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אני לא מכיר את האפליקציה של הסמסונג. רק את של ה LG ושם אין שום ירידה באיכות בהזרמה שכן ה PLEX רק מזרים והטלוויזיה מפענחת ככה שזה אותו דבר כמו מ USB.
אני כן מכיר את האפליקציה למחשבים ושם אתה יכול לכוון את האיכות בה זה יוצג על המחשב (כלומר יוזרם למחשב).
אני כן יודע שהאפליקציה לטלוויזיות של סמסונג אמורה להיות מפוצ'רת יותר מאשר האפליקציה לטלוויזיות של LG.
בשביל זה אמרתי לך שתבדוק ב PREFERENCES באפליקציה בטלוויזיה של סמסונג את ההגדרות תחת VIDEO אם קיים כזה דבר.
דרך אגב, אני מקווה שאתה לא מנסה להזרים HD דרך WIFI.
אני כן מכיר את האפליקציה למחשבים ושם אתה יכול לכוון את האיכות בה זה יוצג על המחשב (כלומר יוזרם למחשב).
אני כן יודע שהאפליקציה לטלוויזיות של סמסונג אמורה להיות מפוצ'רת יותר מאשר האפליקציה לטלוויזיות של LG.
בשביל זה אמרתי לך שתבדוק ב PREFERENCES באפליקציה בטלוויזיה של סמסונג את ההגדרות תחת VIDEO אם קיים כזה דבר.
דרך אגב, אני מקווה שאתה לא מנסה להזרים HD דרך WIFI.
- shayf
-
- חבר ותיק

אצלי (C550) ניתן להריץ קדימה ואחורה עם כפתורי הניווט ימינה ושמאלה.Ivgeni כתב:עשיתי את הנ"ל והתיקיה לא ריקה, יש בתוכה כ180 תיקיות נוספות שבתוך כל אחת סרט אחד.
עריכה:
שמתי לב שלא ניתן להריץ קדימה ואחורה, זה אמור להיות ככה?...
בלחיצה רצופה עליהם הקפיצות הולכות ועולות מ-15 שניות עד ל-3 דקות.
ישנם פורמטים (asf, flv) שלא תמיד תומכים בהרצה.
Oscar Wilde
Oscar Wilde
-
Ivgeni
-
- חבר שרק התחיל

integral
עברתי על ההגדרות של PLEX במחשב ואכן הרזולוציה של הניגון וגם הקצב היו נמוכים ולא על המקסימום, לאחר שינוי לערכים מקסימלים נראה לי שאין יותר הבדלים באיכות.
אני כן מזרים על גבי WIFI בתקן N לא חושב שצריכה להיות בעיה בקצב הנתונים כי קצת הזרמת הנתונים הוא כ12 מגה לשניה ואני לא מגיע אף פעם לקצב כזה אפילו לא בסרטים שהם 1080.
shayf
עכשיו ניסיתי להבעיר עם החצי ניווט וזה אכן עובד! המון תודה.
עכשיו אחרי שניסיתי גם את SERVIIO וגם שהצלחתי סוף סוף לכוון את PLEX כמו שצריך אני מוכרח להגיד שPLEX נותן חווית שימוש הרבה יותר טובה, בPLEX אני מקבל תקציר,עטיפות ומראה של מדיה סנטר בעוד שבSERVIIO זה רק מראה תיקיות.
עברתי על ההגדרות של PLEX במחשב ואכן הרזולוציה של הניגון וגם הקצב היו נמוכים ולא על המקסימום, לאחר שינוי לערכים מקסימלים נראה לי שאין יותר הבדלים באיכות.
אני כן מזרים על גבי WIFI בתקן N לא חושב שצריכה להיות בעיה בקצב הנתונים כי קצת הזרמת הנתונים הוא כ12 מגה לשניה ואני לא מגיע אף פעם לקצב כזה אפילו לא בסרטים שהם 1080.
shayf
עכשיו ניסיתי להבעיר עם החצי ניווט וזה אכן עובד! המון תודה.
עכשיו אחרי שניסיתי גם את SERVIIO וגם שהצלחתי סוף סוף לכוון את PLEX כמו שצריך אני מוכרח להגיד שPLEX נותן חווית שימוש הרבה יותר טובה, בPLEX אני מקבל תקציר,עטיפות ומראה של מדיה סנטר בעוד שבSERVIIO זה רק מראה תיקיות.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

PLEX פשוט מעולה, והשת"פ איתה הייתה יציאה מבריקה של LG. סמסונג לשמחתי הצטרפה לחגיגה.
לאחרונה גם הפכו את הממשק של השרת שלה ל WEB-י מה שהפך אותו להרבה הרבה יותר מהיר מהממשק הקודם
.
אני לא בטוח ש WIFI פרקטית יספיק (עזוב קצבים תיאורטיים), אבל כל עוד שה PLEX לא מאיט את הקצב אז סבבה. אני ממליץ על חיבור חוטי.
קרא פה:
http://www.hometheater.co.il/article034 ... 5%D7%AA-HD
לאחרונה גם הפכו את הממשק של השרת שלה ל WEB-י מה שהפך אותו להרבה הרבה יותר מהיר מהממשק הקודם
אני לא בטוח ש WIFI פרקטית יספיק (עזוב קצבים תיאורטיים), אבל כל עוד שה PLEX לא מאיט את הקצב אז סבבה. אני ממליץ על חיבור חוטי.
קרא פה:
http://www.hometheater.co.il/article034 ... 5%D7%AA-HD
- eliran1314
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
שלום,
רק רציתי להגיד תודה רבה על העזרה (למרות שאני לא קשור) פשוט לא הצלחתי לנגן MKV עם כתוביות ו Servilo פתר לי את הבעיה...
אז שוב תודה רבה ושבת שלום
רק רציתי להגיד תודה רבה על העזרה (למרות שאני לא קשור) פשוט לא הצלחתי לנגן MKV עם כתוביות ו Servilo פתר לי את הבעיה...
אז שוב תודה רבה ושבת שלום
- shayweis
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 13
שלום,
סליחה על ההקפצה המאוחרת, אבל יש לי כרגע את אותה הבעיה בדיוק (טלויזיה סמסונג ES6200 שלא מצליחה לנגן דרך AllShare קבצי MKV שנמצאים על כונן רשת WD MyBookLive, אבל מנגנת אותם מעולה דרך USB...).
Ivgeni - תוכל בבקשה לתאר בפירוט רב ככל הניתן איך בדיוק פתרת את זה? הבנתי שאני צריך להתקין PLEX Media Server על המחשב שלי, אבל מה עושים מכאן? איך בדיוק מקנפגים שזה יזרים באיכות אופטימאלית? מה מתקינים על הטלויזיה?
תודה מראש על העזרה...
שי
סליחה על ההקפצה המאוחרת, אבל יש לי כרגע את אותה הבעיה בדיוק (טלויזיה סמסונג ES6200 שלא מצליחה לנגן דרך AllShare קבצי MKV שנמצאים על כונן רשת WD MyBookLive, אבל מנגנת אותם מעולה דרך USB...).
Ivgeni - תוכל בבקשה לתאר בפירוט רב ככל הניתן איך בדיוק פתרת את זה? הבנתי שאני צריך להתקין PLEX Media Server על המחשב שלי, אבל מה עושים מכאן? איך בדיוק מקנפגים שזה יזרים באיכות אופטימאלית? מה מתקינים על הטלויזיה?
תודה מראש על העזרה...
שי