חייבים להתפשר במעבר מ CRT ל LCD?
הטלוויזיה ממוקמת בחדר ילדים, משמשת לצפיה לכל המשפחה, מרחקי צפיה שונים בין 2-3 מטר. רוב הזמן צופים בשידורי ערוץ 2 וערוץ 10 מצלחת פרטית (עמוס), לפעמים ערוץ 1 מאנטנה ולפעמים DivX DVD. הטלוויזיה הנוכחית בת חמש שנים 21 אינטש תוצרת טושיבה ואיכות התמונה ממש מצוינת. הרצון להחלפה ל LCD הוא פינוי מקום וצפיה בפורמט רחב כשרואים מה DVD.
אז חשבנו על LCD 27 או 32 אינטש (אין מקום ליותר גדולה אז פלאסמה לא אופציה), כמו avive גם אנחנו הלכנו וראינו טלוויזיות שהיו מחוברות ליס והתמונה פשוט לא טובה כמו הטלוויזיה הנוכחית! יש טלוויזיות LCD בגדלים 26-32 שהתמונה טובה לפחות כמו ה CRT הישנה או שצריך להתפשר במעבר למסך דק LCD?
אז חשבנו על LCD 27 או 32 אינטש (אין מקום ליותר גדולה אז פלאסמה לא אופציה), כמו avive גם אנחנו הלכנו וראינו טלוויזיות שהיו מחוברות ליס והתמונה פשוט לא טובה כמו הטלוויזיה הנוכחית! יש טלוויזיות LCD בגדלים 26-32 שהתמונה טובה לפחות כמו ה CRT הישנה או שצריך להתפשר במעבר למסך דק LCD?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
זה נראה לי טיפשי. איזו מין גישה זו שאו שרואים מעולה או שרואים זוועה? איזה מן בשורה מביאה הטכנולוגיה הזו בנקודת הזמן הנוכחית? הרי יעברו אי אלו שנים עד שרב השידורים יהיו ב-HDTV והאם לא ייתכן שעד אז יימצאו איזשהו פתרון טכנולוגי לבעיית ההתצוגה של LCD עם מקורות ברזולוציה נמוכה?MartinHSabag כתב:כן, בשידורי SDTV, אתה בהחלט צריך להתפשר על איכות התמונה.
זה דיי יישתנה בשידורי HDTV, פשוט כי לא יהיו מסכי CRT שיוכלו להציגם.......
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. אסטטיות.
2. איכות לא רעה בכלל ואפילו טובה יותר מ-CRT ב-HDTV (כן, ישראל לא נספרת פה....כי HDTV יש בעולם כבר מתחילת שנות ה-90).
3.
HOT מבחינת מוכנות - מוכנה. היא רק צריכה להחליט על ממירים, להפיצם ולהרים את השאלטר. מבחינת מרכז שידורים הוא מוכן והיא כבר רכשה כמה עשרות של סרטים בפורמט הזה.
4. אף אחד (מהיצרנים) לא בונה על שום פתרון לשידורי SDTV, זה פשוט לא מעניין אף אחד. העולם צועד קדימה, לא אחורה....
2. איכות לא רעה בכלל ואפילו טובה יותר מ-CRT ב-HDTV (כן, ישראל לא נספרת פה....כי HDTV יש בעולם כבר מתחילת שנות ה-90).
3.
לא מסכים. מדובר כרגע על תחילת 2007.הרי יעברו אי אלו שנים עד שרב השידורים יהיו ב-HDTV...
HOT מבחינת מוכנות - מוכנה. היא רק צריכה להחליט על ממירים, להפיצם ולהרים את השאלטר. מבחינת מרכז שידורים הוא מוכן והיא כבר רכשה כמה עשרות של סרטים בפורמט הזה.
4. אף אחד (מהיצרנים) לא בונה על שום פתרון לשידורי SDTV, זה פשוט לא מעניין אף אחד. העולם צועד קדימה, לא אחורה....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. זה יש גם בפלסמה, שנותנת תשובה טובה יותר לבעיה של שידורים "רגילים".MartinHSabag כתב:1. אסטטיות.
3.לא מסכים. מדובר כרגע על תחילת 2007.הרי יעברו אי אלו שנים עד שרב השידורים יהיו ב-HDTV...
4. אף אחד (מהיצרנים) לא בונה על שום פתרון לשידורי SDTV, זה פשוט לא מעניין אף אחד. העולם צועד קדימה, לא אחורה.......
2. האיכות בשידורים "רגילים" היא רעה, גם מבחינת איכות התמונה וגם מבחינת הפרופורציות (ואני מתייחס למכשירים ממוצעים).
3+4. "מדובר" זה יפה אבל יש לנו ניסיון עם דיבורים. כמה שנים לקח להכניס לארץ 16:9 בשידורים? כמה יעלה התענוג? מה אחוז התכנים שיתקיימו בפורמט הזה?
והשאלה היא למה אתה צריך מסך אחד ל-HDTV ואחר לשידורים רגילים בשביל לא לסבול? אני חוזר בנקודת הזמן הנוכחית מדובר בטכנולוגיה שלא נותנת מענה לצרכים של מי שרואה שידורי טלוויזיה. התמונה, לפחות במכשירים ממוצעים, מרגיזה. בשביל טכנולוגיה שעולה פי 3 מ-CRT הייתי מצפה שהיא תהיה טובה יותר ובאופן ברור.
ושוב אני שואל, אין פתרון טכנולוגי לבעיה בדרך?
לא הצלחתי להבין מה הקשר בין שידור SDTV או HDTV לבעיה. שידורים מעמוס מגיעים דיגיטלים 544x576 ותצוגת ה LCD של 21" 4:3 יש 800x600 כלומר מספיק רזולציה להצגה טובה של התמונה. אז מה מקור הפרש באיכות התמונה בטלוויזית ה LCD ביחס ל CRT:
deinterlacing לא טוב?
בהירות+קונטרסט נמוכים ביחס ל CRT?
משהו אחר?
deinterlacing לא טוב?
משהו אחר?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. צודק, אבל רק מגדלים של 37" ומעלה._falou_ כתב:1. זה יש גם בפלסמה, שנותנת תשובה טובה יותר לבעיה של שידורים "רגילים".MartinHSabag כתב:1. אסטטיות.
3.לא מסכים. מדובר כרגע על תחילת 2007.הרי יעברו אי אלו שנים עד שרב השידורים יהיו ב-HDTV...
4. אף אחד (מהיצרנים) לא בונה על שום פתרון לשידורי SDTV, זה פשוט לא מעניין אף אחד. העולם צועד קדימה, לא אחורה.......
2. האיכות בשידורים "רגילים" היא רעה, גם מבחינת איכות התמונה וגם מבחינת הפרופורציות (ואני מתייחס למכשירים ממוצעים).
3+4. "מדובר" זה יפה אבל יש לנו ניסיון עם דיבורים. כמה שנים לקח להכניס לארץ 16:9 בשידורים? כמה יעלה התענוג? מה אחוז התכנים שיתקיימו בפורמט הזה?
והשאלה היא למה אתה צריך מסך אחד ל-HDTV ואחר לשידורים רגילים בשביל לא לסבול? אני חוזר בנקודת הזמן הנוכחית מדובר בטכנולוגיה שלא נותנת מענה לצרכים של מי שרואה שידורי טלוויזיה. התמונה, לפחות במכשירים ממוצעים, מרגיזה. בשביל טכנולוגיה שעולה פי 3 מ-CRT הייתי מצפה שהיא תהיה טובה יותר ובאופן ברור.
ושוב אני שואל, אין פתרון טכנולוגי לבעיה בדרך?...
2. צודק. הכל יחסי.
3+4. ניאלץ כרגע לא להסכים וניתן לזמן לעשות את שלו.
יש טכנולוגיות עדיפות על שניהם (SED) אבל מ-50" ומעלה.
אחת הבעיות נובעת גם מעיבוד תמונה מורכב יותר שדרוש עבור מסכים עם רזולוציות גבוהות.
הפיתרון הוא פרוססור, הבעיה היא כמובן המחיר.
שידורי טלויזיה על מסך HD READY אצל עפר, נראה לא פחות ממצויין. השאלה היא האם זה שווה את הכסף.
ראיתי HD בעולם הדיגיטלי לפני שנתיים-שלוש (אוטוטו אצלי בבית...). אם אני זוכר נכון 720P ממקרן. לא צריך לשכנע אותי, זה מדהים. מדהים! אם לא הייתי חושב שזה כל כך מדהים הייתי קונה היום פלזמה EDTV וחי בשקט.MartinHSabag כתב: אחת הבעיות נובעת גם מעיבוד תמונה מורכב יותר שדרוש עבור מסכים עם רזולוציות גבוהות.
הפיתרון הוא פרוססור, הבעיה היא כמובן המחיר.
שידורי טלויזיה על מסך HD READY אצל עפר, נראה לא פחות ממצויין. השאלה היא האם זה שווה את הכסף....
במקום זה החלטתי ללכת על טלוויזיה טובה (לא מצויינת, טובה) לשנתיים שלוש מתוך הנחה שבתום התקופה הזו יהיו מסכים "שיידעו" לעשות הכל ברמה סבירה ובמחיר מתאים (לא משנה באיזו טכנולוגיה). יכול להיות שבינתיים ימציאו משהו חדש (3D TV?) אבל עד אז התשתיות שייפרסו ייקבעו את הסטנדרט הנדרש.
אני מקווה...
תנסה לקרוא פה:yrnkrn כתב:לא הצלחתי להבין מה הקשר בין שידור SDTV או HDTV לבעיה. שידורים מעמוס מגיעים דיגיטלים 544x576 ותצוגת ה LCD של 21" 4:3 יש 800x600 כלומר מספיק רזולציה להצגה טובה של התמונה. אז מה מקור הפרש באיכות התמונה בטלוויזית ה LCD ביחס ל CRT:
deinterlacing לא טוב?
משהו אחר?...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=251
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
כי 3 ערוצי השידור שרויים בגרעונות/הפסדים, ומדובר בההוצאה של מיליונים על משהו שלא יוסיף 0.5 אחוז רייטינג.MartinHSabag כתב:ואתה אומר את זה על סמך מה?cyborg4 כתב:אף אחד לא הולך לצלם את מכבי תל אביב, או כוכב נולד, ב 1280X720P בשנים הקרובות.......
אני חושב שאתה טועה בענק. האמת, מדהים אותי שהעסק לוקח כ"כ הרבה זמן, אבל ברגע שכדור השלג יתחיל להתגלגל לא ניתן יהיה לעצור אותו. נראה לך באמת שהישראלי הממוצע יהיה מוכן לקבל את כוכב נולד 6 או יורדים בגדול 3 ב SD על הפוג'יקום "32 שלו אחרי שטעם את האיכות המעולה של שידורי HD בערוצים אחרים? מישהו רק צריך להצית את הניצוץ...cyborg4 כתב:כי 3 ערוצי השידור שרויים בגרעונות/הפסדים, ומדובר בההוצאה של מיליונים על משהו שלא יוסיף 0.5 אחוז רייטינג.MartinHSabag כתב:ואתה אומר את זה על סמך מה?cyborg4 כתב:אף אחד לא הולך לצלם את מכבי תל אביב, או כוכב נולד, ב 1280X720P בשנים הקרובות..........
כמו ה-CRT הישנה - לא, אבל כל אחד יש לו "טוב מספיק" משלו ויש גם כאלה שאוהבים את התמונה של LCD למרות המגבלות שלה.yrnkrn כתב:אז מה לעשות היום? רוצים לראות שידורים רגילים ערוץ 2 וערוץ 10 על מסך 21/27/32 ורוצים לראות טוב כמו ה CRT הישנה. אפשר?...
אם תתן תקציב אני מניח שיהיה מי שייתן לך המלצות איתן תוכל ללכת לחנויות ולהתרשם. אם אין אפשרות להתרשם בחנות (לא מראים שידורי טלוויזיה או מראים אותם בחיבור לא אידיאלי וכו') אתה תמיד יכול לדרוש אפשרות של ביטול עד שבועיים לאחר הקנייה באם המוצר הנרכש לא לטעמך לאחר שהתקנת אותו בביתך. זכות חוקית אוטומטית שיש לכל מי שקונה באינטרנט, למשל, כך שאם בחנות יתנגדו תוכל לקנות באינטרנט. בכלל מומלץ לבדוק מחירים ב-ZAP לפני שרוכשים.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- knappertsbusch
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
כי 3 ערוצי השידור שרויים בגרעונות/הפסדים, ומדובר בההוצאה של מיליונים על משהו שלא יוסיף 0.5 אחוז רייטינג.[/quote]cyborg4 כתב:...
כולנו היינו רוצים להאמין ל"מהפכה" או ל"כדור שלג" אבל אני באותה דעה -
הרוב המוחלט (והקובע...) לא שם לב כלל לאיכות התמונה, מתלהב מהעובדה שה-LCD
והפלזמות הם שטוחים וחדשים, ולא מבחין בין HD ל-SD, ל-LD...
המעבר ל-HD לא יתחיל מהערוצים האלה, פשוט מאוד.
אבל -
מה שכן עלול לטרוף את הקלפים, הוא השינוי וההתאמה המבוצעים בשאר העולם,
בתחום הווידאו המקצועי. אם לפתע ייעלמו לגמרי מצלמות ה-SD המקצועיות,
חדרי העריכה ושאר הדברים הנלווים, וניתן יהיה להשיג רק חומרה ב-HD,
באיזה שהוא שלב ערוצי השידור יהיו חייבים לשדרג, רק כדי להתאים לסטנדרט העולמי.