חווית קניה עגומה בבאג (GalaxyS3 )

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
michalk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,
בתאריך 01.12 רכשתי בחנות BUG שבקיריון , קרית ביאליק , מכשיר סמסונג S3 . המכשיר הינו מתנה ליום הולדת של הבן החייל שלי. בתאריך זה היה מבצע של BLACK FRIDAY ולא היה את המכשיר במלאי , לכן שילמתי עבורו וחזרתי הביתה.
בחנות קבלתי את המכשיר ב3.12 , המכשיר היה בקופסא לא סגורה , ולבקשתי פתחו את הקופסא כדי להראות לי שיש את הבטריה והכבלים .
בתום ההצגה שבה לא הראו לי את פעולת המכשיר (אפילו לא הדליקו אותו!) סגרו את הקופסא וכמו שהיא הנחתי אותה בארון בבית עד לחזרתו של בני מהצבא.
ביום חמישי האחרון 20.12 הבן שלי חזר מהצבא אחרי 19 יום שלא היה בבית, ושמח לקבל את המכשיר. הוא הכניס אותו להטענה בחשמל וכשהדליק אותו ראה פס על גבי המסך.
מיהרנו לחנות בה נרכש המכשיר ובקשנו להחליף אותו לחדש. נעננו בסרוב .בבאג טענו שהמכשיר "נפל לרצפה" , מה שלא קרה ולא נברא, וסירבו בתוקף לסייע.
שלחנו את המכשיר למעבדת תיקונים עפ"י המלצת מנהלת החנות גב' שושנה עזרייב (מעבדה של באג כמובן).
לאחר בדיקה במעבדת השרות של BUG ולאחר שיחה עם מר אמיל וינרופ , מנהל טכני של כל הרשת , מסתבר שהמכשיר אכן ספג לחיצה רצינית במסך ויש להחליפו במסך חדש.
בבאג הודיעו לי כי עלות התיקון היא 1500 ש"ח(!!) וכי הם מוכנים "לבוא לקראתי" ולגבות ממני "רק, 1100 ש"ח, עבור מכשיר שנמסר לי כשהוא תקול.
כל נסיונותינו לקבל מענה ענייני מבאג ולהחליף את המכשיר במכשיר חדש ותקין נתקלו בחומה בצורה ואטומה. בבאג אמנם לא ידעו להסביר לנו כיצד נמסר לידינו מכשיר שלא באריזה מקורית וסגורה ומבלי שעבר בדיקת תקינות לפנינו, אך זה לא הפריע להם להתנער מאחריותם ולתקן את העוול שנגרם לבני בגלל רשלנותם.
לאחר ששילמתי סכום נכבד (כולנו מכירים את המחירים בבאג) ממיטב כספי עבור מכשיר חדיש לבני החייל נותרתי עם מכשיר תקול ובלתי שמיש, עוד בטרם בוצעה ממנו ולו שיחה אחת.
מאחר ונראה שכבר לא אזכה לשירות מבאג, ומכיוון שאין בכוונתי לשלם 1500 ש"ח לתיקון אצלם (הרי הם גם אלה שיעניקו לי "אחריות" על התיקון...) – אשמח להמלצות היכן ניתן לתקן את המכשיר בעלות סבירה (רצוי באיזור הצפון).
אם למישהו יש רעיון כיצד בכל זאת לקבל התייחסות מבאג אשמח לדעת, כי אני כבר מיואשת לגמרי מהם.
מה שאני יודעת לבטח הוא שזו הפעם האחרונה שאני קונה משהו בבאג, ואני רוצה לנצל את ההזדמנות ולהזהיר רוכשים פוטנציאליים בבאג – בפעם הבאה שאתם עורכים עסקה ברשת הזאת, בידקו היטב את המכשיר עוד בחנות, כי אחריות לאחר מכן כנראה שכבר לא תקבלו.
יותר טוב לחפש חנות אחרת, כזאת שמכבדת את לקוחותיה וגם טורחת להעניק אחריות לשירות ולמוצרים שהיא משווקת, אני אישית עם באג גמרתי.
מיכל

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

הזוי.
לא היית צריכה לקחת מכשיר בקופסא לא סגורה ובטח ובטח ללא בדיקה (נכון לגבי כל חנות)
מוזר ..במידה והפרטים נכונים (לא מטיל ספק ולא יודע !)

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #3 

היה לי משהו דומה איתם.
גם אני הפסקתי לרכוש דברים ברשת הזאת - מה גם שהמחירים לא כאלה אטרקטיבים (לעניות דעתי)

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #4 

קחי אותם לתביעות קטנות! זה פשוט גניבה! ושערוריה במידה וכל הפרטים מדוייקים.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #5 

נראה לי נכון להפריד בין הדברים.
אף חנות לא היתה מקבלת את המכשיר בחזרה, הרי סיפור עצוב כזה לא קשה להמציא לכל אחד שמפיל את הטלפון בעצמו....לא שאני חושב שהבן אדם משקר אבל אי אפשר באמת להוכיח.
תיקון יקר אך יותר זול מקניית מכשיר חדש. ולכן כן הייתי מקבל את ההצעה שלהם לתיקון בזול.
הכי זול חדש באילת כ 2400 שח.
גישה לחול תוזיל עוד קצת.

לא קונים קופסא פתוחה, ומכשיר ששעה אחרי יציאה מהחנות אין לו אחריות כדאי לבדוק במקום.

בהצלחה

yebous
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

יש מקרה בדיוק כפי שקרה לך - לקוח רכש מוצר תקול מהדיוטי פרי אך באג סירבו לתקן לו את המכשיר בטענה שהמוצר שבור.
הוא לא התייאש תבע אותם בבית משפט לתביעות קטנות ומיד פסקו לטובתו מכשיר חדש.
לכן אפילו למען העיקרון תתבעי אותם ותקבלי את המגיע לך.
(בכל מקרה אשלח לך את פסק הדין של המקרה ומספר הפלאפון הישיר של מנהלת "שירות הלקוחות")

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #7 

תתבעי אותם בתביעות קטנות, לרשת שמתנהלת ככה מגיע להם להגיע לבית משפט ובסופו של דבר לשלם את המגיע לך.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #8 

לגברת אין שום הוכחה שהיא לא הפילה את המכשיר, ולצערי בית המשפט לא יפסוק לטובתה. אחרת כל אחד שישבור את המכשיר יבוא ויתבע כל חנות על כל נזק בטענה ש"ככה מכרו לי".
לו הייתה הוכחה שהקופסה הייתה פתוחה כשהמכשיר נקנה, מילא, אבל רק סיפור זה לא מספיק.
אנחנו הצרכנים צריכים לקחת את הסיפור הזה וסיפורים דומים כשבוחרים איפה לקנות, אבל לגברת זה כבר לא יעזור.

yebous
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

זה בדיוק העניין, השופטת פסקה לטובתו למרות שלא הייתה לו הוכחה חד משמעית.
לשופטת יש שכל ישר להבין שמכשיר חדש לחלוטין לא נשבר כ"כ מהר קל וחומר שהקופסה נמכרה פתוחה בניגוד להוראות היצרן.
כמובן שאין 100% ויש סיכוי שהשופטת תפסוק לטובת באג אך הסיכוי קלוש ולטובתה היא צריכה להגיש תביעה במיוחד
שמדובר בעניין של מה בכך.
בנוסף לפני נקיטת צעדים משפטיים נסי לצור קשר על מנהלת השירות לקוחות : 0523122386.

michalk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אשמח לקבל את הפסיקה של השופטת לפני שגם אני אנקוט בצעד שכזה.
מרתיחה אותי העובדה שהם מעבירים את כל האחריות אלי הצרכן, והם נשארים טלית שכולה תכלת.
תודה ויום טוב

et-phone-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 473
נתן תודות: 212 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #11 

אכן חוויה לא נעימה ואני מאחל לך המון הצלחה בהמשך.תודה ששיתפת אותנו בסיפור שלך,אני מקווה שכולנו נוכל ללמוד מכך משהוא.

michalk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

הבאסה זה שאני כאמא קניתי מתנה לבן החייל שלי. שמרתי את זה בארון בקופסא כדי שהוא זה שיפתח ראשון את הקופסא ויעשה את הוואוו.
ותראו מה יצא מזה..

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #13 

מקרה בעייתי ביותר.
ברוב המקרים כשמכשיר נופל הוא גם מקבל "מזכרת מסוימת". אני על מנת להוכיח שהמכשיר לא נפל הייתי לוקח אותו למעבדה פרטית על מנת לקבל חוות דעת אובייקטיבית.
בנוסף, אי אפשר להתעלם מה"אשמה" של גברת מיכל הנכבדה, אני יודע שהיא פעלה בתום לב אבל עדיין יש לה רשלנות תורמת לסיטואציה.
אני בטוח שלהבא היא למדה את הלקח.

לא מזמן פורסם פה מקרה נוסף של קורוזיה מוזרה במכשיר חדש שגם בו ניסתה החברה להתחמק מהחלפת המכשיר.
בהחלט מקרים אלה לא תורמים לחנויות ונותני השירות בארץ.

אני לא הייתי מוכן לתיקון המכשיר, קנית חדש, מגיע לך חדש ולא מחודש.

כמו שאמרו כבר, אם לא יהיה לך ברירה תאלצי להגיע לבית המשפט , להגיע מוכנה עם חוות דעת חיצוניות. אני הייתי גם פונה לכל המדיות האפשריות כמו פייסבוק,תוכניות בוקר ואפילו עיתונים על מנת לפמפם את הנושא.

לא ברורה לי ההתעשקות של באג, הרי הם לא יבואן זוטר או קטן, אני בטוח שהם יכולים להסתדר אל מול הספק שלהם ביתר קלות מאשר צרכן פרטי.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #14 

המקרה מצער בהחלט, במיוחד שמדובר בהוצאה לא קטנה. אבל... לא יוצאים מחנות מבלי לבדוק מכשיר אלקטרוני יקר. בקיי. אס. פי. למשל תלוי שלט ענק שמבקש מלקוחות לבדוק תקינות מוצרים בדלפק הקבלה. לצערי ואני בטח לא מצדיק אותם אין לך אפשרות לבוא אליהם בטענות. במיוחד שחזרת לחנות לאחר כשבועיים. גם אם היית יוצאת לחצי שעה וחוזרת היום עושים לך בעיות.
"על החתום...."

michalk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

הם חזרו אלי עכשיו עדיין עומדים על שלהם.
כרגע מה שהם מציעים זה עלות תיקון של 700 ש"ח.
עדיין נראה לי TOO MUCH עבור מכשיר שלקחתי "חדש" מהחנות.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #16 

בעיני, העניין שהם כל פעם יורדים בהצעת המחיר שלהם לתיקון רק מעידה שאת צודקת והם מנסים להתפשר.
נערך לאחרונה על ידי DorM ב 02/01/2013 14:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #17 

DorM כתב:בעיני, העניין שהם כל פעם הם יורדים בהצעת המחיר שלהם לתיקון רק מעידה שאת צודקת והם מנסים להתפשר.
...
+1

michalk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

בינתיים החזירו את המכשיר הלא תקין לחנות ממנה קניתי אותו ואני חושבת איתכם עכשיו האם כדאי לתקן אותו ב700 ש"ח ולסגור עניין או ללכת לתביעות קטנות -עד הסוף.
נראה לכם שאני יכולה לתקן את המכשיר , לתת אותו לבן שלי ואח"כ לתבוע אותם ?
תודה על דעתכם, זה חשוב לי ואני לומדת המון.

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #19 

לדעתי! בשביל שהתביעה תהיה "אפקטיבית" את צריכה להחזיר את המכשיר ולהתעקש על חדש - לא תיקון בשום פנים ואופן!
אם תסכימי לתיקון עלול להיווצר מצב כי בהמשך הדרך באם תבחרי ללכת לתביעות קטנות בית המשפט עלול לפרש את זה כהודאה חלקית שלך באשמה מכיוון שברגע שקיבלת את הצעת החנות לתיקון קיים הספק הסביר שיש לך חלק בנזק שנגרם למכשיר.

אם את משוכנעת בחפותך ובכך שנעשה לך עוול, את צריכה להחזיר את המכשיר כמות שהו ובד בבד לכתוב מכתב רשמי להנהלת "באג" שבו את מתארת את השתלשלות העניינים, ומבקשת לקבל מכשיר חדש, חשוב מאד לכתוב רק עובדות ולהמנע מהאשמות כאלו או אחרות, פרטי תאריכים מדוייקים והיי תמציתית! דעתך האישית לא חשובה ואף עלולה לשמש כנגדך באם תגיעי לתביעות קטנות והמכתב יוצג בפני השופט, בסופו של המכתב את צריכה לבקש בנימוס להגיע לפתרון ע"מ שלא תאלצי לפנות לערכאות.

כך שאם בסופו של דבר לא תהיה ברירה וכן תגיעי לבית משפט, את יכולה להוכיח שבתור לקוח מיצית את כל האפשרויות שעמדו לרשותך כצרכן הגון ע"מ לא להטריח את בית-המשפט, בתור הצד התובע זה אמור לתת לך נקודות זכות אצל שופט.

אני אינני עו"ד וכל מה שנכתב פה איננו יעוץ משפטי אלא רק על סמך נסיון עבר דומה במקצת עם ספקים כאלו ואחרים

לסיכום אם אחרי המכתב שהוצע לך לכתוב דעתה של רשת "באג" לא תנוח והם יבחרו להמשיך לבית משפט ולתביעות קטנות, אני מציע לך לא להמתין ולקנות מכשיר חדש לבנך החייל, היי סמוכה ובטוחה שאם הצדק איתך כספך יוחזר.

בהצלחה. (f)

michalk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

תודה רבה על העצה .
אני אתייעץ עם חבר שהוא עו"ד ונראה מה עושים.
אני אדווח . יום טוב.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”