davidsp כתב:מנתצל על שאלת קיטבג, באמת ניסיתי להבין מהקריאה כאן בפורום וגם ב wiki אל לשווא...
המצב הוא הבא-קניתי את הסרב שיגיע לחנות במהלך השבוע והוא אמור להיות סאב שעונה על הצרכים.
מדובר ב- Polk Audio PSW10.
מה שכן, כבר אחרי ההזמנה הבנתי שאין לו LFE.
ואת זה הבנתי מהפורומים של החברה עצמה שחלק מהטולקבקיסטים ציינו אך חלק מהם הוסיפו שגם אין צורך.
האם אפשר בשפה פשוטה להסביר מה זה? ממש כמו לאידיוט מושלם

.
אגב, גם crossover לא ממש מובן לי (אני מבין שזה חיתוך של התדר מלמעלה אבל לא מצליח להבין מה זה קשור לLFE ובכלל).
במידה וזאת תכונה הכרחית, אוכל לשנות את ההזמנה. למשל ל PSW12.
תודה!
נ. ב. המערכת שלי היא רסייבר אונקיו sr313 והרמקולים שכן על פי הנייר מסוגלים לרדת ל 40hz בנמוכים.
...
כי מהתשובות שקיבלת מסתבר שאינך בודד.
א. יש לך LFE.
LFE זה ר"ת של Low Frequency Channel - בשפת הקודש = ערוץ תדר נמוך.
ערוץ זה משמש להעביר צלילים= תדרים נמוכים מאוד שהוקלטו בסרט, וצלילים שאין הרמקולים - ימין&שמאל, מרכז, או אחוריים להעביר בצורה מספקת.
לכן במערכת 5.1 יש 5 רמקולים (ימ,שמ,מר ואחור) ועוד אחד, הסאב שמקבל את ה- LFE או כאילו 0.1 וזה בעצם 6 רמקולים - 5 לתחום מלא ו- 0.1 לבאס, צליל נמוך.
ב. ברסיבר יציאת ה- LFE שלך מוגדרת כ- PRE OUT SUB-WOOFER
וברמקול עצמו עליך לחבר את הרסיבר לכניסת L או לקנות מפצל RCA ולחבר גם L וגם R, זה לא משנה הרבה.
בסידור זה מי שקובע את חלוקת התדרים הוא הרסיבר. לכן ברמקול מכוונים את LOW PASS למקסימום.
הרסיבר יעביר לSW כל אות שהוקלט ב- DVD בערוץ ה- LFE.
בהגדרות הרסיבר כל תדר נמוך שיוגדר (קרוסאובר) לאחד מחמשת הרמקולים משמעו כלהלן כאשר הגדרת רמקול ב- 80 אזי כל תדר שמתחת לשמונים יועבר לסאב ויוחלש לאותו רמקול.
עליך להגדיר את את תדרי הקרוס אובר לפי יכולות כל אחד מחמשת הרמקולים. ברסיבר משוכלל, הרסיבר משעת הכיול מגלה זאת בעצמו - אבל באונקיו שלך אני לא בטוח.