חימום מים על גז במקום בוילר חשמלי
-
erlich01
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
הי
בזמן השיפוץ בצענו "טעות" תכנונית בהמלצת המעצבת והשכבנו את הבויילר (יש לי בויילר חשמלי בדירה) במטרה לחסוך מקום בחדר השירות
כתוצאה מיכך הניצילות שלו ממש ירודה ועל מנת שיהיו מים חמים הוא צריך לדלוק שעות.
ללא קשר באותו חדר שרות יש לנו מערכת הסקה על גז שאנחנו לא משתמשים בה וחשבתי אולי להוריד אותה ולהתקין חימום מים על גז במקום
אחת החברות הציעה לנו מערכת חימום אשר מבוססת על השכרה של 1 שקל ליום (בנוסף לצריכת הגז הנדרשת)
ועוד 450 ש"ח התקנה
האם למשהו יש ניסיון עם המערכות הללו? ממש מבאס אותי שבבוקר יש לי מים קפואים ובערב צריך לחשוב טוב טוב מתי מתקלחים
בזמן השיפוץ בצענו "טעות" תכנונית בהמלצת המעצבת והשכבנו את הבויילר (יש לי בויילר חשמלי בדירה) במטרה לחסוך מקום בחדר השירות
כתוצאה מיכך הניצילות שלו ממש ירודה ועל מנת שיהיו מים חמים הוא צריך לדלוק שעות.
ללא קשר באותו חדר שרות יש לנו מערכת הסקה על גז שאנחנו לא משתמשים בה וחשבתי אולי להוריד אותה ולהתקין חימום מים על גז במקום
אחת החברות הציעה לנו מערכת חימום אשר מבוססת על השכרה של 1 שקל ליום (בנוסף לצריכת הגז הנדרשת)
ועוד 450 ש"ח התקנה
האם למשהו יש ניסיון עם המערכות הללו? ממש מבאס אותי שבבוקר יש לי מים קפואים ובערב צריך לחשוב טוב טוב מתי מתקלחים
נערך לאחרונה על ידי erlich01 ב 30/12/2012 15:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא יכול לתת הערכה לעלות השימוש מאחר ורק לאחרונה התחלנו להשתמש בזה באופן קבוע, בזמנו המתקין אמר ששימוש קבוע למשפחה בת ארבע נפשות יכול להגיע למשהו כמו 200 שקל בחודש - החשבון הכי גבוה שקיבלנו היה 80 שקל ואנחנו 3 נפשות.
בדירה הקודמת שלי היתה הסקה מרכזית בגז לכל הבניין שעבדה בצורה גרועה בלשון המעטה, בנוסף הצנרת היתה ישנה וסתומה, כך שלא מעט פעמים התקלחתי במים קרים בזרם חלש והרגשתי כאילו מישהו משתין עלי (תרתי משמע) כל זה צרב לי את התודעה בצורה כזאת שבדירה הנוכחית החלפתי את כל הצנרת בדירה ומחוצה לה, החלפתי דוד וקולטים והתקנתי את המערכת גז הזאת, אין מצב שאני מתקלח בלי מים חמים או בלי זרם..לא חבוב, לי זה לא יקרה
בקיצור, אחד השיפורים בחיים אם לא ה..
בדירה הקודמת שלי היתה הסקה מרכזית בגז לכל הבניין שעבדה בצורה גרועה בלשון המעטה, בנוסף הצנרת היתה ישנה וסתומה, כך שלא מעט פעמים התקלחתי במים קרים בזרם חלש והרגשתי כאילו מישהו משתין עלי (תרתי משמע) כל זה צרב לי את התודעה בצורה כזאת שבדירה הנוכחית החלפתי את כל הצנרת בדירה ומחוצה לה, החלפתי דוד וקולטים והתקנתי את המערכת גז הזאת, אין מצב שאני מתקלח בלי מים חמים או בלי זרם..לא חבוב, לי זה לא יקרה
בקיצור, אחד השיפורים בחיים אם לא ה..
- netivi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 880
- נתן תודות: 1060 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
תוכל לציין את שם החברה שנתנה לך הצעת מחיר ?
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
רק תשים לב לענייני לחץ מים. המערכת מורידה את לחץ המים כך שאין אפשרות שיותר מאחד יתקלח בו זמנית.
אצל ההורים שלי מותקנת כזאת מערכת כבר כמה שנים. את הישנה היינו צריכים להדליק ולכבות לפי כמות השמש שהייתה בחוץ (יש דוד שמש), ולאחרונה הם החליפו לאחת משודרגת שמחממת רק לפי הצורך כך שאין צורך להדליק ולכבות את המערכת. המים מגיעים אליה מהדוד, ובמידה והם חמים מספיק (יש בקרה דגיטלית בתוך הבית) היא לא נכנסת לפעולה (גם על זה יש אינדיקציה).
אצל ההורים שלי מותקנת כזאת מערכת כבר כמה שנים. את הישנה היינו צריכים להדליק ולכבות לפי כמות השמש שהייתה בחוץ (יש דוד שמש), ולאחרונה הם החליפו לאחת משודרגת שמחממת רק לפי הצורך כך שאין צורך להדליק ולכבות את המערכת. המים מגיעים אליה מהדוד, ובמידה והם חמים מספיק (יש בקרה דגיטלית בתוך הבית) היא לא נכנסת לפעולה (גם על זה יש אינדיקציה).
-
erlich01
- חבר פעיל במיוחד

לפי האתר שלהם(http://www.pazgas.co.il/heb/products/ho ... erheaters/)
ההספק הינו 16 ליטר לדקה שזה אמור להספיק ל 2 מקלחות בו זמנית
אצלי אין דוד שמש כך שזה או בוילר או זה
ההספק הינו 16 ליטר לדקה שזה אמור להספיק ל 2 מקלחות בו זמנית
אצלי אין דוד שמש כך שזה או בוילר או זה
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
מנסיון - אי אפשר שתי מקלחות בו זמנית. אלא אם הם החליפו \ שדרגו את המערכת בשנה האחרונה.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אין מה לשכנע את ההנהלה,
ההנהלה אמורה להיות זו שצמריכה לשכנע אותך.
אם אני חייב להתקלח, אני אעשה זאת גם במים קרים.
אשתי, אם תשים לה מזוודה עם מליון $, היא לא מתקלחת במים שאינם רותחים..
אין כמו לדעת שמתי שלא תגיע, תהיה לך מקלחת חמה..
לענייני עלות, לא ממש ניתן להשוות, ואני אסביר.
כשמדובר במשפחה, בחימום ע"י בויילר לרוב יש סוג של משמעת, ואחד משאיר מים לבא אחריו.
כשמדובר בגז, אין בקרה, כי כבר אין צורך להשאיר מים לבא אחריך, וכל אחד דופק מקלחת חצי שעה..

ההנהלה אמורה להיות זו שצמריכה לשכנע אותך.
אם אני חייב להתקלח, אני אעשה זאת גם במים קרים.
אשתי, אם תשים לה מזוודה עם מליון $, היא לא מתקלחת במים שאינם רותחים..
אין כמו לדעת שמתי שלא תגיע, תהיה לך מקלחת חמה..
לענייני עלות, לא ממש ניתן להשוות, ואני אסביר.
כשמדובר במשפחה, בחימום ע"י בויילר לרוב יש סוג של משמעת, ואחד משאיר מים לבא אחריו.
כשמדובר בגז, אין בקרה, כי כבר אין צורך להשאיר מים לבא אחריך, וכל אחד דופק מקלחת חצי שעה..
...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
לא תקין..erlich01 כתב:גם אני וגם אישתי עושים מקלחות קצרות
פשוט כאשר הקטנה עושה אמבטיה אזי א"כ צריך לחכות עוד חצי שעה לשני שיעשה
יש לנו מספיק למקלחת אחת או אמבטיה אחת. מעבר לזה אין....
מציע לך לעבור לגז.
איכות חיים..
כן הדלקת לי, לא הדלקת לי.., נגמרו הסיפורים..
04:00 בבוקר, יום כיפור, יש מים חמים..
...
-
erlich01
- חבר פעיל במיוחד

ביום ראשון בבוקר מתקינים את המערכת
עלות התקנה 450 ש"ח ושכירות 30 ש"ח בחודש
עלות הפעלה של המערכת כאשר היא עובדת במקסימום (16 ליטר לדקה בטמפרטורה של 60 מעלות) הינה כ 8 ש"ח לשעה
בפועל אני מניח שהעלות תהיה נמוכה יותר
אגב למשהו יש מושג כמה עולה בויילר 80 ליטר שעת עבודה? בפועל הוא עובד כמעט 3 שעות ביום שיהיה לי מים חמים
אני אדווח על הנושא ביום ראשון
תודה על העזרה מצד כולם
עלות התקנה 450 ש"ח ושכירות 30 ש"ח בחודש
עלות הפעלה של המערכת כאשר היא עובדת במקסימום (16 ליטר לדקה בטמפרטורה של 60 מעלות) הינה כ 8 ש"ח לשעה
בפועל אני מניח שהעלות תהיה נמוכה יותר
אגב למשהו יש מושג כמה עולה בויילר 80 ליטר שעת עבודה? בפועל הוא עובד כמעט 3 שעות ביום שיהיה לי מים חמים
אני אדווח על הנושא ביום ראשון
תודה על העזרה מצד כולם
-
erlich01
- חבר פעיל במיוחד

היום בבוקר התקינו לי את המערכת. התקינו לי מערכת חיצונית כך שבסך הכל היה צריך לקדוח 4 חורים בקיר (חשמל, גז, מים קרים וחמים) ולא היה צריך להתקין ארובה.
השאלה מה יהיה מדד ה WAF כעת לנושא מים החמים.
(מי שלא מכיר מדד ה WAF - http://en.wikipedia.org/wiki/Wife_acceptance_factor)
עדכונים בהמשך
השאלה מה יהיה מדד ה WAF כעת לנושא מים החמים.
(מי שלא מכיר מדד ה WAF - http://en.wikipedia.org/wiki/Wife_acceptance_factor)
עדכונים בהמשך