ראש בראש
אני עוקב אחרי כל הפוסטים ולפי הבנתי שדרוג רציני זה או לסטרגה או לרוקט.
כרגע יש לי סילביה עם pid שמשמשת ללא יותר מ - 3 כוסות ליום (אספרסו בשבילי ואחד הפוך לאשתי).
אבל רק המחשבה על טעמים חדשים בעולם חדש ולא מוכר של קפה שווה את השדרוג.
עוד נושא שמצדיק שידרוג (ובגללו התקנתי את ה pid) זה חוסר העקביות ביציאת הקפה מהסילביה.
האם הטעמים באמת ישתדרגו?
האם ניתן לצפות לעקביות בקפה במכונות מנוף או e61 כגון הרוקט והסטרגה.?
ולשאלת השאלות - במי לבחור ומה צריכים להיות שיקולי הבחירה ביניהם? (עלותם זהה אם אני לא טועה)
כרגע יש לי סילביה עם pid שמשמשת ללא יותר מ - 3 כוסות ליום (אספרסו בשבילי ואחד הפוך לאשתי).
אבל רק המחשבה על טעמים חדשים בעולם חדש ולא מוכר של קפה שווה את השדרוג.
עוד נושא שמצדיק שידרוג (ובגללו התקנתי את ה pid) זה חוסר העקביות ביציאת הקפה מהסילביה.
האם הטעמים באמת ישתדרגו?
האם ניתן לצפות לעקביות בקפה במכונות מנוף או e61 כגון הרוקט והסטרגה.?
ולשאלת השאלות - במי לבחור ומה צריכים להיות שיקולי הבחירה ביניהם? (עלותם זהה אם אני לא טועה)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כמה זמן יש לך את הסילביה?
יהיה שדרוג בטעמים אבל אם אין לך את הסילביה לפחות שנה אז תחכה עם שדרוג.
יהיה שדרוג בטעמים אבל אם אין לך את הסילביה לפחות שנה אז תחכה עם שדרוג.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

שאלה טובה.
המעבר הכי קל לך יהיה רוקט ויש לך אפשרות לחיבור ישיר.
סטרגה מוסיפה מורכבות של המנוף אבל גם טעם אחר.
המעבר הכי קל לך יהיה רוקט ויש לך אפשרות לחיבור ישיר.
סטרגה מוסיפה מורכבות של המנוף אבל גם טעם אחר.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
זה מאוד ענין של טעם וריח, ולדעתי יהיה לך קשה לקבל מידע רלוונטי בפורום.
אתה פשוט חייב ללכת ולטעום בעצמך.
זה קצת השאלה מה עדיף, מרצדס או BMW.
שניהם רכבים מדהימים, אולי הפסגה של הרכב "לאיש השפוי".
אבל ההבדלים ביניהם גדולים, וכל אחד מהם יתאים למישהו אחר.
אתה חייב לקחת אותן לנסיעת מבחן, לחזור עם רשמים, ולקבל הכוונה משם.
מבחינת תחזוקה, אמינות וכו' - נראה לי שמדובר באותה הרמה (הגבוהה מאוד, יש לומר).
ובכל זאת:
אמנם בפורום נוצרה אווירה שהסטרגה היא פסגת המכונות לבית, אבל אתה יודע מה? רוצה הפתעה?
אני מעדיף את הרוקט, any day of the week.
שתיתי מהסטרגה, גם עם קפה שלי שאני מכיר מהבית.
הקפה שלה היה יותר עדין, רך, עגול. כל מני מילים יפות שכאלו.
אבל מצד שני, זה גם אומר שהוא חתך לי, די בברוטאליות, את הלמטה והלמעלה. וגם קצת לצדדים.
לא היה בס, אותה מרירות שאני כ"כ אוהב.
אפילו שהתערובת הכילה 30% סומטרה והיתה קלויה קצת אחרי פיצוץ שני, לא הרגשתי את המרירות והעשן שאני אוהב בקפה שלי. גם לא היה לי חריף.
לא היה "פאנץ'".
גם היתה חסרה לי ה-"פירותיות" - אבל לא החמוץ שאנחנו מדברים עליו, שמגיע מקוסטה-ריקה, למשל, אלא "פירותיות" של טעמים בהירים עדינים, כמו שמגיע מגוואטמלה, למשל. אולי המילה "יין" יותר מתאימה.
היה רק אמצע, עם המון טעמים מעניינים, אבל בשבילי הקפה הזה היה מאוד עדין.
תיארתי את זה, לאחר כמה ימים, כך שהסטרגה נותנת מנעד גבוה של טעמים באמצע, אבל פחות עומק.
האניטה שלי, לעומתה, חושפת פחות גוונים של טעמים, אבל בכל תחום של טעם, היא יורדת עמוק עמוק ומשאירה לי חותם עז על הלשון.
קצת כמו לקחת את אותו השיר, ולשמוע אותו על רמקול בריטי מאוזן ונאמן למקור (סטרגה) מול רמקול איטלקי שצובע את הסאונד ומוסיף loudness (ראש E61).
גם ברמקולים, מעולם לא אהבתי את הרמקולים הבריטיים. תן לי סונוס פאבר, פעמיים בבקשה.
אבל, כפי שכתבתי למעלה: זו שאלה של טעם אישי וכל אחד יעדיף משהו אחר.
מה שכן, מכל מכונות המנוף שטעמתי (ולא טעמתי הרבה...) - הסטרגה היתה הכי טובה.
זו מכונת המנוף היחידה, בינתיים, שהייתי מוכן לשתות ממנה על בסיס יומיומי.
אבל, כאמור, מבחינתי אניטה (או כל E61 עם משאבה) עדיין עדיפה.
אתה פשוט חייב ללכת ולטעום בעצמך.
זה קצת השאלה מה עדיף, מרצדס או BMW.
שניהם רכבים מדהימים, אולי הפסגה של הרכב "לאיש השפוי".
אבל ההבדלים ביניהם גדולים, וכל אחד מהם יתאים למישהו אחר.
אתה חייב לקחת אותן לנסיעת מבחן, לחזור עם רשמים, ולקבל הכוונה משם.
מבחינת תחזוקה, אמינות וכו' - נראה לי שמדובר באותה הרמה (הגבוהה מאוד, יש לומר).
ובכל זאת:
אמנם בפורום נוצרה אווירה שהסטרגה היא פסגת המכונות לבית, אבל אתה יודע מה? רוצה הפתעה?
אני מעדיף את הרוקט, any day of the week.
שתיתי מהסטרגה, גם עם קפה שלי שאני מכיר מהבית.
הקפה שלה היה יותר עדין, רך, עגול. כל מני מילים יפות שכאלו.
אבל מצד שני, זה גם אומר שהוא חתך לי, די בברוטאליות, את הלמטה והלמעלה. וגם קצת לצדדים.
לא היה בס, אותה מרירות שאני כ"כ אוהב.
אפילו שהתערובת הכילה 30% סומטרה והיתה קלויה קצת אחרי פיצוץ שני, לא הרגשתי את המרירות והעשן שאני אוהב בקפה שלי. גם לא היה לי חריף.
לא היה "פאנץ'".
גם היתה חסרה לי ה-"פירותיות" - אבל לא החמוץ שאנחנו מדברים עליו, שמגיע מקוסטה-ריקה, למשל, אלא "פירותיות" של טעמים בהירים עדינים, כמו שמגיע מגוואטמלה, למשל. אולי המילה "יין" יותר מתאימה.
היה רק אמצע, עם המון טעמים מעניינים, אבל בשבילי הקפה הזה היה מאוד עדין.
תיארתי את זה, לאחר כמה ימים, כך שהסטרגה נותנת מנעד גבוה של טעמים באמצע, אבל פחות עומק.
האניטה שלי, לעומתה, חושפת פחות גוונים של טעמים, אבל בכל תחום של טעם, היא יורדת עמוק עמוק ומשאירה לי חותם עז על הלשון.
קצת כמו לקחת את אותו השיר, ולשמוע אותו על רמקול בריטי מאוזן ונאמן למקור (סטרגה) מול רמקול איטלקי שצובע את הסאונד ומוסיף loudness (ראש E61).
גם ברמקולים, מעולם לא אהבתי את הרמקולים הבריטיים. תן לי סונוס פאבר, פעמיים בבקשה.
אבל, כפי שכתבתי למעלה: זו שאלה של טעם אישי וכל אחד יעדיף משהו אחר.
מה שכן, מכל מכונות המנוף שטעמתי (ולא טעמתי הרבה...) - הסטרגה היתה הכי טובה.
זו מכונת המנוף היחידה, בינתיים, שהייתי מוכן לשתות ממנה על בסיס יומיומי.
אבל, כאמור, מבחינתי אניטה (או כל E61 עם משאבה) עדיין עדיפה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תודה על התשובות ועל הרצינות.
למרות שאני מחליף את הסילביה רק אחרי שנה וחצי זה ברור לי שאני לא מתכוון להחליף שוב.
לכן הלכתי על המרצדס והב.מ.וו - כדי להישאר.
היכן אפשר לטעום ולהתנסות בהפעלה במקביל?
שאלה נוספת לגבי הרוקט - אני מבין שיש כמה דגמים.. איזה מהם מספק וברמה גבוהה?
למרות שאני מחליף את הסילביה רק אחרי שנה וחצי זה ברור לי שאני לא מתכוון להחליף שוב.
לכן הלכתי על המרצדס והב.מ.וו - כדי להישאר.
היכן אפשר לטעום ולהתנסות בהפעלה במקביל?
שאלה נוספת לגבי הרוקט - אני מבין שיש כמה דגמים.. איזה מהם מספק וברמה גבוהה?
מצטער אם אני לא מבין מספיק,
אבל לדעתי ומנסיוני האישי (השתדרגתי לפני חודש מסילביה מצד אחד, ומצד שני יש לי סילביה אחד כל הזמן במשרד) גם מכונות שהן לא ראש 61 כמו בזזרה עושות עבודה מצויינת .
מעבר לבזזרה סט של היה שווא את המאמצים, הלימוד של הנושא ואלטרנטיבות והכסף. מה השתנה?
1. הטעם - המטחנה עושה הבדל גדול מאוד (ניסיתי בזזרה עם רוקי כדי להשוות)
2. האיכות והיציבות של החליטה
3. הקצפה מתי שרוצים ואיכות ויציבות מעולה.
4. מילוי עצמי של הבוילר
5. מראה מרהיב ומגע פשוט קסום.
לא שתיתי קפה מסטרגה לא יכול להשוות.
אבל לדעתי ומנסיוני האישי (השתדרגתי לפני חודש מסילביה מצד אחד, ומצד שני יש לי סילביה אחד כל הזמן במשרד) גם מכונות שהן לא ראש 61 כמו בזזרה עושות עבודה מצויינת .
מעבר לבזזרה סט של היה שווא את המאמצים, הלימוד של הנושא ואלטרנטיבות והכסף. מה השתנה?
1. הטעם - המטחנה עושה הבדל גדול מאוד (ניסיתי בזזרה עם רוקי כדי להשוות)
2. האיכות והיציבות של החליטה
3. הקצפה מתי שרוצים ואיכות ויציבות מעולה.
4. מילוי עצמי של הבוילר
5. מראה מרהיב ומגע פשוט קסום.
לא שתיתי קפה מסטרגה לא יכול להשוות.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
יש עוד הרבה מכונות מעולות השאלה מה התקציב?
אפשר להכניס למשוואה גם מכונות דאבל בוילר כמו ויואלדי או ויביאמה או אקספובר אבל המחיר יהיה מעט יותר יקר.
אפשר ליבא izzo alex duetto iii, לדעתי המכונה הכי מדהימה בליגת הדאבל בוילר עם ראש e61.
כפי שג׳ון ציין יש גם מכונות נהדרות עם הראש של בצרה שאינו e61, אלקטרה סמיאוטומטיקה, צ׳ימבלי...
הרוקט מכונה מעולה ובנויה טוב מאוד, בחירה בינה לבין הסטרגה על בסיס טעם אישי.
הסטרגה מכונה מדהימה, אולי מוטי תיאר זאת טוב יותר כשאמר שהקפה בכוס ללא לאודנס וזה מאוד מתאים לסגנון של מכונות מנוף.
היתרון של הסטרגה שיש לך משהו דומה למכונת משאבה בתוספת טעמי אמצע עדינים שלא מבחינים בהם במכונת משאבה.
יש סוגי קפה שמתבלטים לפעמים טוב יותר במכונת משאבה אך מנסיוני ומטעמי האישי ברוב המקרים הסטרגה מנצחת (ויש לי מכונת משאבה דיי טובה לעניות דעתי להשוואה).
הקפה ממכונת משאבה מודגש יותר בקצוות והוא יותר מעוגל, בסטרגה אתה מרגיש יותר רבדים וטעמים מופרדים יותר ופתאום אותו קפה מודגש הופך להיות משהו פחות דרמטי ועם מתיקות וטעמי אמצע שלא הרגשת קודם.
מה עדיף ? מכונת מנוף מסחרי טהורה
וברצינות זה באמת עניין של טעם אישי, אני בהתחלה מאוד התלהבתי מקפה של מכונת משאבה ואני עדיין מאוד מאוד מעריך קפה שהוכן כמו שצריך אבל נטיית ליבי בשנה האחרונה מתהפכת ואני מחפש גם טעמים עדינים וקפה מתוק שרק מכונת מנוף יכולה לספק.
זו הסיבה שמכרתי את הסטרגה שלי ואני מתכנן ללכת על מנוף מסחרי טהור ומי יודע אולי יום אחד אפילו אעבור צד לגמרי ואשאיר רק מכונה אחת בבית(ואת הלה פבוני לסופ״ש).
אתה צריך לטעום ולהחליט בעצמך, צריך קפה טרי ומישהו שיודע להפעיל את המכונה כמו שצריך כדי לשפוט מה עדיף לך.
בהצלחה.
אפשר להכניס למשוואה גם מכונות דאבל בוילר כמו ויואלדי או ויביאמה או אקספובר אבל המחיר יהיה מעט יותר יקר.
אפשר ליבא izzo alex duetto iii, לדעתי המכונה הכי מדהימה בליגת הדאבל בוילר עם ראש e61.
כפי שג׳ון ציין יש גם מכונות נהדרות עם הראש של בצרה שאינו e61, אלקטרה סמיאוטומטיקה, צ׳ימבלי...
הרוקט מכונה מעולה ובנויה טוב מאוד, בחירה בינה לבין הסטרגה על בסיס טעם אישי.
הסטרגה מכונה מדהימה, אולי מוטי תיאר זאת טוב יותר כשאמר שהקפה בכוס ללא לאודנס וזה מאוד מתאים לסגנון של מכונות מנוף.
היתרון של הסטרגה שיש לך משהו דומה למכונת משאבה בתוספת טעמי אמצע עדינים שלא מבחינים בהם במכונת משאבה.
יש סוגי קפה שמתבלטים לפעמים טוב יותר במכונת משאבה אך מנסיוני ומטעמי האישי ברוב המקרים הסטרגה מנצחת (ויש לי מכונת משאבה דיי טובה לעניות דעתי להשוואה).
הקפה ממכונת משאבה מודגש יותר בקצוות והוא יותר מעוגל, בסטרגה אתה מרגיש יותר רבדים וטעמים מופרדים יותר ופתאום אותו קפה מודגש הופך להיות משהו פחות דרמטי ועם מתיקות וטעמי אמצע שלא הרגשת קודם.
מה עדיף ? מכונת מנוף מסחרי טהורה
וברצינות זה באמת עניין של טעם אישי, אני בהתחלה מאוד התלהבתי מקפה של מכונת משאבה ואני עדיין מאוד מאוד מעריך קפה שהוכן כמו שצריך אבל נטיית ליבי בשנה האחרונה מתהפכת ואני מחפש גם טעמים עדינים וקפה מתוק שרק מכונת מנוף יכולה לספק.
זו הסיבה שמכרתי את הסטרגה שלי ואני מתכנן ללכת על מנוף מסחרי טהור ומי יודע אולי יום אחד אפילו אעבור צד לגמרי ואשאיר רק מכונה אחת בבית(ואת הלה פבוני לסופ״ש).
אתה צריך לטעום ולהחליט בעצמך, צריך קפה טרי ומישהו שיודע להפעיל את המכונה כמו שצריך כדי לשפוט מה עדיף לך.
בהצלחה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
שני דברים:
1. אלו בהחלט לא שתי המכונות היחידות שטובות לבית. לדעתי, הסמיאוטומטיקה עדיין עומדת במקום מיוחד וחייבת בהשוואה. אני בעצמי אף פעם לא עשיתי ראש בראש סמי מול E61, ואני באמת לא יודע את מי אעדיף. אבל פותח השרשור שאל לגבי שתיהן, ולכן בהן התמקדתי. ובכל אופן, ניתן לומר בקלות שה-rocket היא בין המכונות הכי טובות בקטגוריית ה-E61 לבית, והסטרגה היא בין המכונות הכי טובות בקטגוריית המנוף לבית.
2. כפיר, אני מסכים איתך לגמרי
נראה לי שהעובדה שאנחנו מסכימים על אותן העובדות אבל מעדיפים מכונות אחרות, מראה שבאמת מדובר במכונות top of the line. זה כבר באמת עניין של טעם וריח, אין כאן העדפה ברורה וחד משמעית (כמו, למשל, בשדרוג של סילביה לכל אחת משתי המכונות האלו).
1. אלו בהחלט לא שתי המכונות היחידות שטובות לבית. לדעתי, הסמיאוטומטיקה עדיין עומדת במקום מיוחד וחייבת בהשוואה. אני בעצמי אף פעם לא עשיתי ראש בראש סמי מול E61, ואני באמת לא יודע את מי אעדיף. אבל פותח השרשור שאל לגבי שתיהן, ולכן בהן התמקדתי. ובכל אופן, ניתן לומר בקלות שה-rocket היא בין המכונות הכי טובות בקטגוריית ה-E61 לבית, והסטרגה היא בין המכונות הכי טובות בקטגוריית המנוף לבית.
2. כפיר, אני מסכים איתך לגמרי
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זאת מכונת המנוף הביתי הכי טובה שיש לדעתי:
http://londiniumespresso.com/products/londinium-i
לגבי רוקט - דגמי אבולוציונה הכי מתקדמים ובגימור הכי גבוה שיש
לגבי רוקט - דגמי אבולוציונה הכי מתקדמים ובגימור הכי גבוה שיש
הבחור בסרטון (הבעלים) ממש עושה חשק לקנות אחת כזאת.דבוטאנט כתב:זאת מכונת המנוף הביתי הכי טובה שיש לדעתי:
לגבי רוקט - דגמי אבולוציונה הכי מתקדמים ובגימור הכי גבוה שיש...
נראית ממש מכונה טובה.
דבוטאנט כתב:זאת מכונת המנוף הביתי הכי טובה שיש לדעתי:
לגבי רוקט - דגמי אבולוציונה הכי מתקדמים ובגימור הכי גבוה שיש...
נראה טוב!
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
כפיר, תתחדש 
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ