חוקיות של גביה
היה לי איזה עניין קטן עם חברת שוהר, חברת הגביה של כמה מהעיריות בארץ, ולמרות שהעניין נפתר רציתי לשאול לדעתכם.
היה לי איזה דו"ח חנייה בכפר-סבא על סך 100 ש"ח, לא שילמתי ולא זכור לי ששלחו לי מכתבים. יום אחד מופיע לי בדואר מכתב שמעקל היה אצלי ואם אני לא משלם תוך שבוע אזי מגיעים לעקל. הסכום היה 155 ש"ח קנס + 232 הוצאות. ניסיתי לברר ולהיזכר איפה היה הדו"ח אם שלחו לי וכל זה ולאחר שהבנתי שאין לי כל כך מה לעשות התקשרתי לשלם. זה היה שבוע וחצי אחרי הפתק.
להפתעתי היא אמרה לי שממש עכשיו נשלח לי מעקל ולכן נוסף לי לסכום עוד 405 ש"ח. שאלתי אותה על מה את מדברת אז היא אמרה צא החוצה לדלת ותראה את המכתב, כשעניתי שאני לא בבית ואין אף אחד אז היא אמרה שתגיע תראה. לא עזרו ויכוחים, היא אמרה וגם צודקת שהכל זה לפי החוק והסכומים הם לפי החוק. אחרי שעה של ויכוח שילמתי 792 ש"ח על דוח של 100 ש"ח לפני שנה וחצי.
כשהגעתי הביתה לא ראיתי שום פתק משום מעקל, זה היה כבר ערב ולכן התקשרתי רק היום. אחרי כמה ויכוחים שוב הם הסכימו לזכות אותי על ה- 405 ש"ח אבל רק מלפנים משורת הדין כי ברגע שהם מוצאים אישור לעקל אז הם יכולים לגבות גם אם לא הגיע המעקל. אמרתי לה טוב תזכו אותי ואחר-כך נדבר.
מישהו יודע האם הם צודקים? איפה ניתן לברר את זה?
היה לי איזה דו"ח חנייה בכפר-סבא על סך 100 ש"ח, לא שילמתי ולא זכור לי ששלחו לי מכתבים. יום אחד מופיע לי בדואר מכתב שמעקל היה אצלי ואם אני לא משלם תוך שבוע אזי מגיעים לעקל. הסכום היה 155 ש"ח קנס + 232 הוצאות. ניסיתי לברר ולהיזכר איפה היה הדו"ח אם שלחו לי וכל זה ולאחר שהבנתי שאין לי כל כך מה לעשות התקשרתי לשלם. זה היה שבוע וחצי אחרי הפתק.
להפתעתי היא אמרה לי שממש עכשיו נשלח לי מעקל ולכן נוסף לי לסכום עוד 405 ש"ח. שאלתי אותה על מה את מדברת אז היא אמרה צא החוצה לדלת ותראה את המכתב, כשעניתי שאני לא בבית ואין אף אחד אז היא אמרה שתגיע תראה. לא עזרו ויכוחים, היא אמרה וגם צודקת שהכל זה לפי החוק והסכומים הם לפי החוק. אחרי שעה של ויכוח שילמתי 792 ש"ח על דוח של 100 ש"ח לפני שנה וחצי.
כשהגעתי הביתה לא ראיתי שום פתק משום מעקל, זה היה כבר ערב ולכן התקשרתי רק היום. אחרי כמה ויכוחים שוב הם הסכימו לזכות אותי על ה- 405 ש"ח אבל רק מלפנים משורת הדין כי ברגע שהם מוצאים אישור לעקל אז הם יכולים לגבות גם אם לא הגיע המעקל. אמרתי לה טוב תזכו אותי ואחר-כך נדבר.
מישהו יודע האם הם צודקים? איפה ניתן לברר את זה?
בגלל שהאמנתי להם. לא חשבתי שימציאו לי תשלום, כל משפט שני שדיברתי איתם הם אומרים: לפי החוק, הכל לפי החוק.
דרך אגב, אם באמת המעקל היה מגיע אז באמת לפי החוק הם רשאים לגבות 405 שח.
חוץ מזה, בגלל שזה לקח לי שבוע וחצי לשלם במקום שבוע אז הוסיפו לי עוד 400 שקל אז לא רציתי להתעכב עוד ולספוג עוד אילו עלויות מופרכות.
דרך אגב, אם באמת המעקל היה מגיע אז באמת לפי החוק הם רשאים לגבות 405 שח.
חוץ מזה, בגלל שזה לקח לי שבוע וחצי לשלם במקום שבוע אז הוסיפו לי עוד 400 שקל אז לא רציתי להתעכב עוד ולספוג עוד אילו עלויות מופרכות.
אל תהיה כל כך ישר ואל תאמין לכל מה שהם אומרים לך !
תעשיית דוחות החניה במדינתנו הפכה מזמן לשוד לכל דבר ועניין בחסות "החוק".
יש שתי דרכים להלחם בעוול הזה :
א. להלחם ולגרום להם לוותר על הריביות ועל עמלת הגביה ולשלם רק את הקרן.
ב. להתעלם מהם בכלל כולל מהודעות מפחידות ומטלפונים לכאורה מההוצאה לפועל.
בשיטה הראשונה צריך הרבה סבלנות ועצבים. בשיטה השניה צריך קצת ביצים ולספוג מדי פעם
עיקול קטן בחשבון הבנק או על הרכב.
תעשיית דוחות החניה במדינתנו הפכה מזמן לשוד לכל דבר ועניין בחסות "החוק".
יש שתי דרכים להלחם בעוול הזה :
א. להלחם ולגרום להם לוותר על הריביות ועל עמלת הגביה ולשלם רק את הקרן.
ב. להתעלם מהם בכלל כולל מהודעות מפחידות ומטלפונים לכאורה מההוצאה לפועל.
בשיטה הראשונה צריך הרבה סבלנות ועצבים. בשיטה השניה צריך קצת ביצים ולספוג מדי פעם
עיקול קטן בחשבון הבנק או על הרכב.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
זו שיטת מצליח מגעילה.
לי בזמנו היה אותו ויכוח בדיוק.
שלחו לי מעקלים כביכול ורצתי אליהם לסגור עניין, כל הבקשות שלי לשלם את הסכום המקורי לא התקבלו וגם אני שילמתי איזה 230 שקל הוצאות גביה.
לפני ששילמתי ביקשה הוכחת שליחה של הדרישה לתשלום, הנציגה אמרה שזה לוקח זמן ושצריך לחפש בארכיון ובנתיים הההליכים נגדי לא נעצרים.
שילמתי תרתי משמע(גם את הקנס וגם שכר לימוד)
בפעם הבאה, כבר הייתי יותר חכם, איך שקיבלתי מהם את הדרישה המנופחת התקשרתי ישר וביקשתי הוכחות לשליחה של הקנס המקורי.
כתבתי את שמה, את התאריך והשעה ועד עצם היום הזה לא שמעתי מהם.
החברות האלה הן חברות שקונות את הקנסות מהעיריות ובאמצעי פחד גובות סכומים עתק מאזרחים שומרי חוק מפוחדים.
והכל בחסות החוק.

לי בזמנו היה אותו ויכוח בדיוק.
שלחו לי מעקלים כביכול ורצתי אליהם לסגור עניין, כל הבקשות שלי לשלם את הסכום המקורי לא התקבלו וגם אני שילמתי איזה 230 שקל הוצאות גביה.
לפני ששילמתי ביקשה הוכחת שליחה של הדרישה לתשלום, הנציגה אמרה שזה לוקח זמן ושצריך לחפש בארכיון ובנתיים הההליכים נגדי לא נעצרים.
שילמתי תרתי משמע(גם את הקנס וגם שכר לימוד)
בפעם הבאה, כבר הייתי יותר חכם, איך שקיבלתי מהם את הדרישה המנופחת התקשרתי ישר וביקשתי הוכחות לשליחה של הקנס המקורי.
כתבתי את שמה, את התאריך והשעה ועד עצם היום הזה לא שמעתי מהם.
החברות האלה הן חברות שקונות את הקנסות מהעיריות ובאמצעי פחד גובות סכומים עתק מאזרחים שומרי חוק מפוחדים.
והכל בחסות החוק.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
זה גם לא כזה נורא ולא סוף העולם.למצא יום אחד שעיקלו לך את חשבון הבנק בלשון עדינה זה לא נעים....
העיקול הוא עד גובה הקנס כך שמה שהסניף עושה זה לסגור בפק"מ יומי את גובה הקנס.
אם משלמים את הקנס , הסכום משתחרר. אם לא הוא פשוט נשאר בפקדון עד התשלום בפועל.
הרבה אנשים פשוט נבהלים עד אימה כשהם שומעים את המילים הוצאה לפועל או עיקול על חשבון הבנק.
זו בדיוק הדרך של הרשויות להפחיד את האנשים ולגרום להם לשלם להם את הקנסות + הריביות + הקופון
למעקלים וכך כולם מתעשרים בקלות על חשבון האזרח התמים וה"שומר חוק".
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
כי מה לעשות שבמדינת ישראל היד כל כך קלה על ההדק שכל עו"ד זוטר יכול להוציא נגדך צוי עיקול ועיכוב יציאה מן הארץ בלי להמציא שום הוכחה משמעותית לכך שאתה באמת חייב כסף או בלי שום קשר לסכום אותו אתה חייב.הרבה אנשים פשוט נבהלים עד אימה כשהם שומעים את המילים הוצאה לפועל או עיקול על חשבון הבנק....
כמה שאתם צודקים...
התקשרו אלי מקודם בעקבות הודעה שהשארתי להם ביום חמישי אז שאלתי אותה האם הם כבר זיכו אותי אז היא אמרה לי שמה פתאום כי המעקל היה אצלי בבית. אמרתי לה שאתמול 2 נציגות אמרו שלא היה והסכימו לזכות אותי אבל היא טענה שהוא היה ולא מוכנה לזכות. ביקשתי ממנה הוכחה שהיה אז היא אמרה שאין לה דבר כזה והיא גם לא חייבת, כשאמרתי לה שהיא כן חייבת להראות תמונה של הצו מודבק על הדלת אז היא אמרה לי להתקשר עוד שבוע ואולי תהיה תמונה בתיק.
אני כבר לא יודע מה לעשות, אף אחד לא היה פה ולא השאיר כלום, אני כבר הכנסתי את עצמי לסרט שאולי יגיעו ויצלמו היום או מחר ויטענו שזה היה בחמישי.
מה עושים איתם? דרך אגב, יש לי את השיחות של אתמול והיום מוקלטות
התקשרו אלי מקודם בעקבות הודעה שהשארתי להם ביום חמישי אז שאלתי אותה האם הם כבר זיכו אותי אז היא אמרה לי שמה פתאום כי המעקל היה אצלי בבית. אמרתי לה שאתמול 2 נציגות אמרו שלא היה והסכימו לזכות אותי אבל היא טענה שהוא היה ולא מוכנה לזכות. ביקשתי ממנה הוכחה שהיה אז היא אמרה שאין לה דבר כזה והיא גם לא חייבת, כשאמרתי לה שהיא כן חייבת להראות תמונה של הצו מודבק על הדלת אז היא אמרה לי להתקשר עוד שבוע ואולי תהיה תמונה בתיק.
אני כבר לא יודע מה לעשות, אף אחד לא היה פה ולא השאיר כלום, אני כבר הכנסתי את עצמי לסרט שאולי יגיעו ויצלמו היום או מחר ויטענו שזה היה בחמישי.
מה עושים איתם? דרך אגב, יש לי את השיחות של אתמול והיום מוקלטות