להיפטר מהatom ולעבור ל... - המלצה למחשב ויותר חשוב לחנות - תקציב של 2500
ערב טוב,
אחרי שנתיים-שלוש עם htpc מבוסס atom של giada מדגם N10U מרגיש שהוא כבר לא עומד במשימות. איטי, נתקע הרבה אפילו בדברים פשוטים ופשוט לא סוחב למרות הכל.
באופן כללי, משמש ל- 40% למוסיקה, 40% לסרטים מקצתם בhd ולא יותר והשאר גלישה, יוטיוב, סקייפ וכו.
מחובר לnas לצורך האחסון, מריץ win7 וxbmc למרות שבשימוש מועט, מחובר לטלוויזיה הביתית דרך hdmi של המגבר (ימאהה v467).
מכיוון שמשמש את כל המשפחה חשובה המהירות והתגובה המהירה (לא כולם מבינים וסבלניים..) ולכן לא בטוח שרוצה להתנסות שוב במחשב מובנה קטן למרות שהשקט והגודל הם יתרון ושראיתי ברשת דגמים חדשים של giada.
מבקש - המלצה בתקציב של 2000-2500 ש״ח (קראתי את המפרט בהמלצות ונדמה לי שיש רכיבים חדשים יותר אבל הכיוון נראה לי מתאים) ו-לא פחות חשוב - המלצה לחנות באזור ר״ג/גבעתיים/ת״א. מישהו שאפשר לסמוך עליו ושלא אצטרך לוודא כל הזמן שלא דופקים אותי (את הציוד לסאונד אני נהנה לקנות בפיוז בגבעתיים למי שמכיר).
הרבה תודה.
אלעד.
אחרי שנתיים-שלוש עם htpc מבוסס atom של giada מדגם N10U מרגיש שהוא כבר לא עומד במשימות. איטי, נתקע הרבה אפילו בדברים פשוטים ופשוט לא סוחב למרות הכל.
באופן כללי, משמש ל- 40% למוסיקה, 40% לסרטים מקצתם בhd ולא יותר והשאר גלישה, יוטיוב, סקייפ וכו.
מחובר לnas לצורך האחסון, מריץ win7 וxbmc למרות שבשימוש מועט, מחובר לטלוויזיה הביתית דרך hdmi של המגבר (ימאהה v467).
מכיוון שמשמש את כל המשפחה חשובה המהירות והתגובה המהירה (לא כולם מבינים וסבלניים..) ולכן לא בטוח שרוצה להתנסות שוב במחשב מובנה קטן למרות שהשקט והגודל הם יתרון ושראיתי ברשת דגמים חדשים של giada.
מבקש - המלצה בתקציב של 2000-2500 ש״ח (קראתי את המפרט בהמלצות ונדמה לי שיש רכיבים חדשים יותר אבל הכיוון נראה לי מתאים) ו-לא פחות חשוב - המלצה לחנות באזור ר״ג/גבעתיים/ת״א. מישהו שאפשר לסמוך עליו ושלא אצטרך לוודא כל הזמן שלא דופקים אותי (את הציוד לסאונד אני נהנה לקנות בפיוז בגבעתיים למי שמכיר).
הרבה תודה.
אלעד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מצטרף לדעת קודמי.
אולי כדאי קודם לפרמט את הכונן הקשיח ולהתקין מחדש מערכת הפעלה לפני שקונים חדש.
אולי כדאי קודם לפרמט את הכונן הקשיח ולהתקין מחדש מערכת הפעלה לפני שקונים חדש.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- erlich01
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
חיפשתי ולא מצאת י ברשת סרטון לגבי החלפת דיסק במחשב כזה
אני בעל Acer revo R3610 שהוא עם מפרט דומה לשלך ובסך הכל סוחב לא רע
אחת לשנתיים מפרמטים אבל כיון שזה מחשב סלוני אין עליו מידע.......
אני לא ממש מכיר את הנושא אבל אתה יכול אולי לנסות להתקין openelec (http://openelec.tv/
ואז המחשב באמת אמור לעבוד בצורה מהירה
בכל מיקרה כאשר המחשב מתחיל לגמגם זה הזמן לפרמט ולהתקין מחדש.....
אני בעל Acer revo R3610 שהוא עם מפרט דומה לשלך ובסך הכל סוחב לא רע
אחת לשנתיים מפרמטים אבל כיון שזה מחשב סלוני אין עליו מידע.......
אני לא ממש מכיר את הנושא אבל אתה יכול אולי לנסות להתקין openelec (http://openelec.tv/
ואז המחשב באמת אמור לעבוד בצורה מהירה
בכל מיקרה כאשר המחשב מתחיל לגמגם זה הזמן לפרמט ולהתקין מחדש.....
אין שום סיבה שמחשב שעבד עד היום טוב פתאום לא יספק את הסחורה.
האם השימוש שלך במחשב השתנה במשך השנים?
אין שום סיבה שמחשב עם מעבד אטום לא יתפקד בשימוש מסוג זה.
גם אם תחליף בסופו של דבר, לא הייתי ממליץ לך להשתגע וללכת על מחשב ב-2500 ש"ח לצרכי השימוש שאתה מתאר.
אתה בהחלט יכול ללכת על אחד ממחשבי HTPC מבוססי ATOM החדשים אשר מספקים את הסחורה.
האם השימוש שלך במחשב השתנה במשך השנים?
אין שום סיבה שמחשב עם מעבד אטום לא יתפקד בשימוש מסוג זה.
גם אם תחליף בסופו של דבר, לא הייתי ממליץ לך להשתגע וללכת על מחשב ב-2500 ש"ח לצרכי השימוש שאתה מתאר.
אתה בהחלט יכול ללכת על אחד ממחשבי HTPC מבוססי ATOM החדשים אשר מספקים את הסחורה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זו מערכת מבוססת Core i3 - גם אם זהו מעבד המיועד למחשבים ניידים, זוהי מערכת די חזקה בהשוואה למערכת מבוססת ATOM.
שוב תודה לתשובות.
אני כמובן אשמח לא להחליף במידה ופירמוט ישפר את הביצועים.
האם הכוונה בהתקנה של SSD (באיזה נפח לדעתכם?) היא רק לצורך מערכת ההפעלה, לצד דיסק פנימי לאחסון (במקביל מחובר לNAS) ?
ושוב - אשמח לשים את המחשב במעבדה, לשלם על SSD ועל ההתקנה ולקבל אותו מסודר.. המלצה למישהו שאפשר לסמוך עליו באזור ר"ג/גבעתיים/ת"א ?
אלעד.
אני כמובן אשמח לא להחליף במידה ופירמוט ישפר את הביצועים.
האם הכוונה בהתקנה של SSD (באיזה נפח לדעתכם?) היא רק לצורך מערכת ההפעלה, לצד דיסק פנימי לאחסון (במקביל מחובר לNAS) ?
ושוב - אשמח לשים את המחשב במעבדה, לשלם על SSD ועל ההתקנה ולקבל אותו מסודר.. המלצה למישהו שאפשר לסמוך עליו באזור ר"ג/גבעתיים/ת"א ?
אלעד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

על SSD אכן בד"כ מתקינים מערכת הפעלה בלבד.
בד"כ 60GB יספיק ל-HTPC ייעודי. אבל המחיר של 120-128GB הוא יחסית אטרקטיבי כיום, 500 ש"ח.
סניף KSP דרך השלום סבבה לגמרי לדעתי.
בד"כ 60GB יספיק ל-HTPC ייעודי. אבל המחיר של 120-128GB הוא יחסית אטרקטיבי כיום, 500 ש"ח.
סניף KSP דרך השלום סבבה לגמרי לדעתי.
- theotg
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 501
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
אם אתה כן הולך על מחשב חדש...
הנסיון שלי עד היום הראה שכדאי לך מעבד של אינטל עם HD4000 לגרפיקה. מנגן לי יותר טוב מאשר כרטיס ATI חיצוני. ויש לי כמה מחשבים - זה ניגן הכי חלק מכולם
אורן
אורן
בקרו בגלרית התמונות החדשה שלי, יש תמונות מרחבי הארץ והעולם, ואם תרצו הן גם למכירה על קנבס!
http://orensarid.photography
צרו לכם תיבת dropbox מהקישור הזה http://db.tt/DEzICDld וקבלו עוד 500 מגה מתנה!
http://orensarid.photography
צרו לכם תיבת dropbox מהקישור הזה http://db.tt/DEzICDld וקבלו עוד 500 מגה מתנה!
תעשה לבד.
יש מדריכים ב youtube לכל התהליך כך שכל מתחיל יכול להתקין ווינדוס.
התהליך באמת פשוט ואני לא רואה סיבה לשלם עוד לא מעט כסף לביצוע העבודה.
ב- xtreamer Ultra התקנתי הכל לבד ולקח לי לא יותר מחצי שעה.
כמובן שאח"כ תזדקק להתקין את כל התוכנות שהיו לך על המחשב, זה יקח לך עוד קצת זמן, אך את זה גם טכנאי לא יעשה לך [או שכן, אבל תמורת סכום לא קטן].
אם אתה כל כך לא מתחבר לעסק [עד כדי פניה לטכנאי/מעבדה], אולי עדיף שתעבור לסטרימר?
יש מדריכים ב youtube לכל התהליך כך שכל מתחיל יכול להתקין ווינדוס.
התהליך באמת פשוט ואני לא רואה סיבה לשלם עוד לא מעט כסף לביצוע העבודה.
ב- xtreamer Ultra התקנתי הכל לבד ולקח לי לא יותר מחצי שעה.
כמובן שאח"כ תזדקק להתקין את כל התוכנות שהיו לך על המחשב, זה יקח לך עוד קצת זמן, אך את זה גם טכנאי לא יעשה לך [או שכן, אבל תמורת סכום לא קטן].
אם אתה כל כך לא מתחבר לעסק [עד כדי פניה לטכנאי/מעבדה], אולי עדיף שתעבור לסטרימר?
- erlich01
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
ההבדל בן המכשיר שלך לבין המכשיר שלו הינו שהמכשיר שלו הגיע עם משהו מובנה בתוכו . גם ברשת לא מצאתי בזמנו איך מחליפים דיסק קשיח במערכת כמו שלו
האקסטרימר אולטרא בנוי בצורה כזו שניתן להתקין דיסק ללא טכנאי
הוא לא התלונן על להתקין win 7 ....
אם אתה מוצא ברשת סרטון איך להחליך דיסק במערכת כמו שלו פרסם אותה פה
האקסטרימר אולטרא בנוי בצורה כזו שניתן להתקין דיסק ללא טכנאי
הוא לא התלונן על להתקין win 7 ....
אם אתה מוצא ברשת סרטון איך להחליך דיסק במערכת כמו שלו פרסם אותה פה