מה עדיף: media streamer או HTPC?
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לא מתקטנן, הבנתי היטב את כוונותיהם של הכותבים לעיל, רק מעוניין להדגיש פרט קטן:
ההבדלים הבודדים הם:
1 - ה board והמארז של הסטרימר הם קטנים יפים וסקסיים.
2 - עם הסטרימר מגיעה למעשה תוכנה אינטגרלית המתפקדת בתור אפליקציית המדיה סנטר. לכאורה, לא צריך להתעסק בהתקנות תוכנה, קודקים, קונפיגורציות וכו'.
3 - חבילת שאר התוכנות על הסטרימר היא חבילה מנוונת ומוגדרת פחות או יותר מראש, בעוד על HTPC ניתן להתקין מה שבא לכם.
כלומר, הסטרימר הוא מחשב ייעודי.
מבחינת חומרה - ניתן להכין HTPC עם חומרה שהיא חזקה ואיכותית כמו (ואף יותר) משל סטרימר. ניתן להשקיע בתוכנה שהממשק שלה נעים פי כמה. הכל עניין של $ ...
סטרימר הוא מחשב בסלון. מחשב לכל דבר, בדיוק כמו HTPC: מעבד, זכרון, הרד דיסק, כרטיס מסך, הוא מריץ מערכת הפעלה (בד"כ לינוקס) וכו'.לא צריך מחשב בסלון...
ההבדלים הבודדים הם:
1 - ה board והמארז של הסטרימר הם קטנים יפים וסקסיים.
2 - עם הסטרימר מגיעה למעשה תוכנה אינטגרלית המתפקדת בתור אפליקציית המדיה סנטר. לכאורה, לא צריך להתעסק בהתקנות תוכנה, קודקים, קונפיגורציות וכו'.
3 - חבילת שאר התוכנות על הסטרימר היא חבילה מנוונת ומוגדרת פחות או יותר מראש, בעוד על HTPC ניתן להתקין מה שבא לכם.
כלומר, הסטרימר הוא מחשב ייעודי.
מבחינת חומרה - ניתן להכין HTPC עם חומרה שהיא חזקה ואיכותית כמו (ואף יותר) משל סטרימר. ניתן להשקיע בתוכנה שהממשק שלה נעים פי כמה. הכל עניין של $ ...
כמה הערות להערה האחרונה.
סטרימר איננו מחשב רגיל כי לא בא עם HARD DISK - בדרך כלל משתמש בחומרה צרובה לפלאש ובחומרה יעודית לפענוח ולא בפיענוח תוכנה להצגת המידע ולכן דורש משאבי מחשב דלים יותר - אי לכך סטרימר שקט בהרבה מאוד ממחשב HTPC. גם מערכת ההפעלה היא מנוונת ולכן דרישות הזכרון להפעלת התוכנה שלו קטנות בהרבה וניתנות להצרב לפלאש. חלק מהפענוח והסידור של המידע מבוצע בכלל על מחשב אחר - מה שמאפשר גמישות מסוימת והעברת חלק מהמשימה לשרת.
שקט זה יתרון גבוה ביחס לHTPC
כמובן שבגלל שיעודי הוא מוגבל בתכונות ובפורמטים שיש לו כרגע ובכך חלש מHTPC שניתן להרחבה בקלות.
סטרימר איננו מחשב רגיל כי לא בא עם HARD DISK - בדרך כלל משתמש בחומרה צרובה לפלאש ובחומרה יעודית לפענוח ולא בפיענוח תוכנה להצגת המידע ולכן דורש משאבי מחשב דלים יותר - אי לכך סטרימר שקט בהרבה מאוד ממחשב HTPC. גם מערכת ההפעלה היא מנוונת ולכן דרישות הזכרון להפעלת התוכנה שלו קטנות בהרבה וניתנות להצרב לפלאש. חלק מהפענוח והסידור של המידע מבוצע בכלל על מחשב אחר - מה שמאפשר גמישות מסוימת והעברת חלק מהמשימה לשרת.
שקט זה יתרון גבוה ביחס לHTPC
כמובן שבגלל שיעודי הוא מוגבל בתכונות ובפורמטים שיש לו כרגע ובכך חלש מHTPC שניתן להרחבה בקלות.
נערך לאחרונה על ידי AdiLev ב 09/09/2006 15:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
AdiLev כתב:כמה הערות להערה האחרונה.
סטרימר איננו מחשב רגיל כי לא בא עם HARD DISK - בדרך כלל משתמש בחומרה צרובה לפלאש ובחומרה יעודית לפענוח ולא בפיענוח תוכנה להצגת המידע ולכן דורש משאבי מחשב דלים יותר - אי לכך סטרימר שקט בהרבה מאוד ממחשב HTPC. גם מערכת ההפעלה היא מנוות ולכן דרישות הזכרון והתוכנה שלו קטנות בהרבה. שקט זה יתרון גבוה ביחס לHTPC
כמובן בגלל שיעודי הוא מוגבל בתכונות ובפורמטים שיש לו כרגע ובכך חלש מHTPC שניתן להרחבה בקלות....
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
AdiLev
מסכים עם דבריך.
ועם זאת, עדיין, הטענה שלי אינה בגנותו של הסטרימר - אלא שהוא פשוט מחשב...
נ.ב.
אני בניתי HTPC מבוסס לינוקס לפני יותר משנה... היום, אני מבין שבעצם ניסיתי להכין סטרימר.
התאמצתי על השקטה (פרט למעבד, כל שאר הקירור הוא פסיבי, וגם המעבד underclocked כדי להשתמש במאורר חלש במיוחד).
למחשב תוכנה ייעודית בלבד (הלכתי על freevo). אני לא ממש משתמש בו פרט להקרנת תוכן.
התעקשתי על חומרה שתתן לי וידאו ואודיו דיגיטאלי איכותיים.
כמו כן יכולתי לצמצם את ה image של מע' ההפעלה, ואז לשים אותה על flash disk במקום הרד דיסק...
בסוף נמאס לי מכל העבודה הרבה... כאמור, הכל עניין של משאבים.
יתרונו הניכר של הסטרימר הוא בכך שהוא חוסך לך מהם
מסכים עם דבריך.
ועם זאת, עדיין, הטענה שלי אינה בגנותו של הסטרימר - אלא שהוא פשוט מחשב...
נ.ב.
אני בניתי HTPC מבוסס לינוקס לפני יותר משנה... היום, אני מבין שבעצם ניסיתי להכין סטרימר.
התאמצתי על השקטה (פרט למעבד, כל שאר הקירור הוא פסיבי, וגם המעבד underclocked כדי להשתמש במאורר חלש במיוחד).
למחשב תוכנה ייעודית בלבד (הלכתי על freevo). אני לא ממש משתמש בו פרט להקרנת תוכן.
התעקשתי על חומרה שתתן לי וידאו ואודיו דיגיטאלי איכותיים.
כמו כן יכולתי לצמצם את ה image של מע' ההפעלה, ואז לשים אותה על flash disk במקום הרד דיסק...
בסוף נמאס לי מכל העבודה הרבה... כאמור, הכל עניין של משאבים.
יתרונו הניכר של הסטרימר הוא בכך שהוא חוסך לך מהם