עזרה ברכישת מקרן
שלום לכולם, ברצוני לרכוש מקרן אשר ישמש אותי בעיקר כטלוויזיה, בחדר מואר כמובן רוב הסלון הוא חלונות ענקיים.. אני יודע שאלו תנאים לא אפטימלים, אבל זוהי בחירתי. אשמח אם תעזרו לי בהקדם. התקציב לרכישת המקרן עומד על בערך 18,000 ש"ח ללא המסך. כמו כן המרחק ממקום הישבה למסך בערך 5.5 מטר. אינני רוצה מסך ענק . חשוב לי רק שהמקרן יענה על צרכי. שוב אני מציין שכנראה אני ירכוש מסך קטן יחסים משהו כמו של טלווזיה 60 אינצ., אשמח גם לקבל עזרה לעניין המסך
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
יש לך תקציב יפה מאוד רק שלקחת בחשבון שמנורת מקרן מחזיקה 2000 שעות +\-. מנורה בארץ עולה לא מעט.lior2626 כתב:שלום לכולם, ברצוני לרכוש מקרן אשר ישמש אותי בעיקר כטלוויזיה, בחדר מואר כמובן רוב הסלון הוא חלונות ענקיים.. אני יודע שאלו תנאים לא אפטימלים, אבל זוהי בחירתי. אשמח אם תעזרו לי בהקדם. התקציב לרכישת המקרן עומד על בערך 18,000 ש"ח ללא המסך. כמו כן המרחק ממקום הישבה למסך בערך 5.5 מטר. אינני רוצה מסך ענק . חשוב לי רק שהמקרן יענה על צרכי. שוב אני מציין שכנראה אני ירכוש מסך קטן יחסים משהו כמו של טלווזיה 60 אינצ., אשמח גם לקבל עזרה לעניין המסך...
חברים יקרים, תודה רבה על העזרה. ואני מודע לכך שמסך טלוויזיה יענה על הצרכים שלי בצורה יותר טובה. אבל אני יסביר את עצמי. אני בסיום הליך של סיום בניה של בית חלומותי. לאחר בחינת הסלון הבנתי שהכנסת מסך טלווזיה הורסת לי את כל הסלון(סליחה למי שלא מבין, אבל זה שריטה אישית שלי). אני רוצה מסך חשמלי שירד מהתקרה וישב בתוך הנמכת הגבס. על מנת להשאיר את הסלון פתוח לגמרי. ולכן אני זקוק לעזרתכם באיזה מקרן לבחור דגם ספציפי אם אפשר, באיזה שיטה עדיפה בהנחה שהמקרן משמש גם לטלוויזיה , כמו כן שהוא יוכל לעבוד גם באור. ולא יחייב החשכה מלאה. לעניין עלות הנורה, הבנתי שיש נורות לד שמחזיקות הרבה יותר זמן. בקיצור אני צריך עזרהההההה דחוףףףףףף 
עזרה ברכישת מקרן 2
חברים יקרים, תודה רבה על התגובות המהירות. ואני מודע לכך שמסך טלוויזיה יענה על הצרכים שלי בצורה יותר טובה. אבל אני יסביר את עצמי. אני בסיום הליך של סיום בניה של בית חלומותי. לאחר בחינת הסלון הבנתי שהכנסת מסך טלווזיה הורסת לי את כל הסלון(סליחה למי שלא מבין, אבל זה שריטה אישית שלי). אני רוצה מסך חשמלי שירד מהתקרה וישב בתוך הנמכת הגבס. על מנת להשאיר את הסלון פתוח לגמרי. ולכן אני זקוק לעזרתכם באיזה מקרן לבחור דגם ספציפי אם אפשר, באיזה שיטה עדיפה בהנחה שהמקרן משמש גם לטלוויזיה , כמו כן שהוא יוכל לעבוד גם באור. ולא יחייב החשכה מלאה. לעניין עלות הנורה, הבנתי שיש נורות לד שמחזיקות הרבה יותר זמן. בקיצור אני צריך עזרהההההה דחוףףףףףף
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
למה שלא תרכוש מעלית מסך ברהיט... לדעתי זה יענה לדרישה עיצובית והרבה יותר עדיף מצפייה בסלון במקרן בגודל מסך 60 אינץ'...
אם כבר מקרן אז צפייה במסך כ100 עד 120 אינץ'...
לדעתי התקציב טוב אך אינך מנצל אותו נכון... עלות תמורת תועלת מערכת -> VALUE FOR MONEY -> לדעתי מסך טלויזיה מוסתר ברהיט זה הפתרון בשבילך...
אם כבר מקרן אז צפייה במסך כ100 עד 120 אינץ'...
לדעתי התקציב טוב אך אינך מנצל אותו נכון... עלות תמורת תועלת מערכת -> VALUE FOR MONEY -> לדעתי מסך טלויזיה מוסתר ברהיט זה הפתרון בשבילך...
אני יסביר, התקנתי במרכז הסלון קמין גז הקמין חוצץ את הסלון ל-2 ויושב בין 2 קירות, קיר מרחף שלא מחובר לכלום רק לרצפה, כאשר יש לו ארובה שיוצאת לגג. כמובן שיש צורך לחסות את דפנות הקמין בגבס. והמחשבה היתה שמעל הקמין ישב טלווזיה 60 אינצ לד. לאחר בניית הקונסטורקציה ראיתי שהקיר יוצא מפלצתי וסוגר לי את כל הבית. ולכן אני מעדיף מקרן וזה בשביל לא לעבור את גובה הקמין. ולכן אני רוצה מסך שירד מהתקרה, לא אכפת לי שהוא יהיה 100 אינצ פשוט חשבתי שבשביל לראות שידור טלווזיה עקב מגבלות המקרן אפשר להתפשר גם על 60 אינצ. מה אתם אומרים????
- Galna
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 615
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אני מצטער... אני אישית לגמרי מתקשה להבין. ונראה לי שאני גם לא ברמה לתת לך המלצה (גדול עליי...)
עדיין ממליץ לך לפרסם תמונה/תרשים/שרטוט.
יש חברים בפורום שפתרונות כאלו הם ממש המקצוע שלהם. כמו JEXY למשל...
בהצלחה!
(נשמח לשמוע מה יצא )
עדיין ממליץ לך לפרסם תמונה/תרשים/שרטוט.
יש חברים בפורום שפתרונות כאלו הם ממש המקצוע שלהם. כמו JEXY למשל...
בהצלחה!
(נשמח לשמוע מה יצא )
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.
כמו ששומעים.
אני ממש לא מומחה בתחום אבל אנסה לתרום ממעט הידע שאספתי בשבועות האחרונים בדרך לקנות מקרן בעצמי:
http://www.httv.co.il/vt180448.%D7%91%D ... D7%94-quot
אני מסכים עם כל קודמי שמקרן הוא בהחלט לא הפתרון הנכון במקרה הזה, ודאי לא אם חשובה לך איכות תמונה באיזושהי רמה וודאי לא בתקציבים האלה.
זה פתרון סביר אולי לשידורי TV רגילים ותוכניות ילדים - לא כדי לראות נשיונל גאוגרpיק HD או סרטי 1080P באיכות גבוהה. קח את זה בחשבון...
אם השיקול העיצובי גובר ואין פתרון אפשרי אחר אז אתה צריך לחפש מקרן עם:
(1) עוצמת הארה גבוהה במיוחד כדי להתמודד עם תאורת הרקע.
(2) מרחק הקרנה קטן יחסית כדי לא "להפסיד" עוצמת הארה בגלל הקרנה מרחוק.
(3) יכולת לשמור על איכות תמונה ודיוק צבעים סביר בעוצמת הארה מקסימלית (dynamic mode זה נקרא אם אני לא טועה) כי כל mode אחר לא יתמודד עם סלון מואר.
(4) אם הבנתי נכון, אתה צריך מסך הקרנה עם GAIN גבוה (שחור) כדי לקבל גווני שחור טובים בנוכחות תאורת רקע (אבל אז אתה משלם בזוויות צפיה צרות ואולי בארטיפקטים בתמונה. לא יודע כמה זה קריטי בתנאי תאורה כאלה.
בחירה במסך כזה גם תפגע באיכות התמונה בצפיה בלילה למשל כשאין תאורת רקע...
(5) מכיוון שמדובר בהתקנה קבועה (תליה עילית על מתקן לתקרה) אני מניח שאפשר להתאים את מיקום ההתקנה כרצונך ואין לך הרבה אילוצים אז לא חייבים lens shift שמאוד מייקר את העניינים... אם אתה רוצה גמישות במיקום המקרן (כי גם זה אלמנט עיצובי די משמעותי) ו/או להתקין אותו בתוך נישת גבס נסתרת כבר מאוד מומלץ לקחת מקרן עם lens shift ואז הבחירה שלך מאוד מצומצמת...
ה-VIEWSONIC PRO8200 הוא מקרן 1080P זול במיוחד עם עוצמת הארה מהגבוהות ביותר שיש עם איכות תמונה טובה, במיוחד ביחס למחירו הזעום (עולה ~6500 ש"ח בארץ או 700$ בארה"ב (4000 ש"ח ביבוא אישי). הוא גם קטן וקומפקטי אם זה חשוב לך ועם זום לא רע שמאפשר גמישות מה בהתקנה. בחירה בו תשאיר לך די תקציב למסך איכותי ואולי גם לאלמנטים נדרשים נוספים כדי להוציא את המיטב מהסיטואציה הזו.
ה-EPSON 8350 הוא רמה אחת מעל ה-PRO8200 מבחינת איכות תמונה ויש לו lens shift אדיר. עם זאת, עוצמת ההארה שלו ברוב המודים חלשה משמעותית והוא הרבה פחות מתאים לשימוש בסלון מואר. עם זאת, ב-dynamic mode הוא מצטיין בדיוק צבעים ביחס לשאר הדגמים ונותן עוצמת הארה גבוהה בהחלט (~1500) באותו זמן.
הבעיה היא שבמוד הזה הנורה מתבלה הרבה יותר והוא גם רועש יותר (מעבר לירידה המתבקשת באיכות התמונה).
הוא אמנם גדול יותר אבל מאפשר גמישות גבוהה בהרבה בהתקנה וזה יתרון גדול אם עיצוב אצלך הוא מעל הכל.
עולה 10000-13000 ש"ח בארץ או 1150$ באמאזון/B&H (יוצא קצת יותר מ-6000 ש"ח ביבוא אישי כולל מיסים ומשלוח).
גש לדיון שלי לקרוא עוד + לינקים לסקירות מקצועיות ומקיפות.
אני מקווה שזה עוזר ושוב - אני מומחה מאוד קטן ורוב מה שנאמר פה זה פשוט לקט של מידע שנתנו כאן ובמקומות אחרים.
אם טעיתי במשהו (במיוחד לגבי עניין המסכים שממש חדש לי) אשמח אם תתקנו אותי.
בהצלחה.
http://www.httv.co.il/vt180448.%D7%91%D ... D7%94-quot
אני מסכים עם כל קודמי שמקרן הוא בהחלט לא הפתרון הנכון במקרה הזה, ודאי לא אם חשובה לך איכות תמונה באיזושהי רמה וודאי לא בתקציבים האלה.
זה פתרון סביר אולי לשידורי TV רגילים ותוכניות ילדים - לא כדי לראות נשיונל גאוגרpיק HD או סרטי 1080P באיכות גבוהה. קח את זה בחשבון...
אם השיקול העיצובי גובר ואין פתרון אפשרי אחר אז אתה צריך לחפש מקרן עם:
(1) עוצמת הארה גבוהה במיוחד כדי להתמודד עם תאורת הרקע.
(2) מרחק הקרנה קטן יחסית כדי לא "להפסיד" עוצמת הארה בגלל הקרנה מרחוק.
(3) יכולת לשמור על איכות תמונה ודיוק צבעים סביר בעוצמת הארה מקסימלית (dynamic mode זה נקרא אם אני לא טועה) כי כל mode אחר לא יתמודד עם סלון מואר.
(4) אם הבנתי נכון, אתה צריך מסך הקרנה עם GAIN גבוה (שחור) כדי לקבל גווני שחור טובים בנוכחות תאורת רקע (אבל אז אתה משלם בזוויות צפיה צרות ואולי בארטיפקטים בתמונה. לא יודע כמה זה קריטי בתנאי תאורה כאלה.
בחירה במסך כזה גם תפגע באיכות התמונה בצפיה בלילה למשל כשאין תאורת רקע...
(5) מכיוון שמדובר בהתקנה קבועה (תליה עילית על מתקן לתקרה) אני מניח שאפשר להתאים את מיקום ההתקנה כרצונך ואין לך הרבה אילוצים אז לא חייבים lens shift שמאוד מייקר את העניינים... אם אתה רוצה גמישות במיקום המקרן (כי גם זה אלמנט עיצובי די משמעותי) ו/או להתקין אותו בתוך נישת גבס נסתרת כבר מאוד מומלץ לקחת מקרן עם lens shift ואז הבחירה שלך מאוד מצומצמת...
ה-VIEWSONIC PRO8200 הוא מקרן 1080P זול במיוחד עם עוצמת הארה מהגבוהות ביותר שיש עם איכות תמונה טובה, במיוחד ביחס למחירו הזעום (עולה ~6500 ש"ח בארץ או 700$ בארה"ב (4000 ש"ח ביבוא אישי). הוא גם קטן וקומפקטי אם זה חשוב לך ועם זום לא רע שמאפשר גמישות מה בהתקנה. בחירה בו תשאיר לך די תקציב למסך איכותי ואולי גם לאלמנטים נדרשים נוספים כדי להוציא את המיטב מהסיטואציה הזו.
ה-EPSON 8350 הוא רמה אחת מעל ה-PRO8200 מבחינת איכות תמונה ויש לו lens shift אדיר. עם זאת, עוצמת ההארה שלו ברוב המודים חלשה משמעותית והוא הרבה פחות מתאים לשימוש בסלון מואר. עם זאת, ב-dynamic mode הוא מצטיין בדיוק צבעים ביחס לשאר הדגמים ונותן עוצמת הארה גבוהה בהחלט (~1500) באותו זמן.
הבעיה היא שבמוד הזה הנורה מתבלה הרבה יותר והוא גם רועש יותר (מעבר לירידה המתבקשת באיכות התמונה).
הוא אמנם גדול יותר אבל מאפשר גמישות גבוהה בהרבה בהתקנה וזה יתרון גדול אם עיצוב אצלך הוא מעל הכל.
עולה 10000-13000 ש"ח בארץ או 1150$ באמאזון/B&H (יוצא קצת יותר מ-6000 ש"ח ביבוא אישי כולל מיסים ומשלוח).
גש לדיון שלי לקרוא עוד + לינקים לסקירות מקצועיות ומקיפות.
אני מקווה שזה עוזר ושוב - אני מומחה מאוד קטן ורוב מה שנאמר פה זה פשוט לקט של מידע שנתנו כאן ובמקומות אחרים.
אם טעיתי במשהו (במיוחד לגבי עניין המסכים שממש חדש לי) אשמח אם תתקנו אותי.
בהצלחה.