המרת יציאת SPDIF מה HTPC לכניסת HDMI במגבר. האם ניתן?
נדמה לי כי קראתי כאן (לפני דיי הרבה זמן) כי רוחב הפס המוגבל של יציאת SPDIF מה HTPC לא מאפשר להזרים דרכה את הפורמטים החדשים. האם זה נכון?
אני שוקל רכישת מגבר קולנוע ביתי חדש (האונקיו שלי התקלקל לאחר 13 שנים...) ובדילמה אם להשקיע במגבר מתוחכם ומודרני אם לא אוכל לנצל את היכולות בגלל מגבלות ה HTPC.
אני שוקל רכישת מגבר קולנוע ביתי חדש (האונקיו שלי התקלקל לאחר 13 שנים...) ובדילמה אם להשקיע במגבר מתוחכם ומודרני אם לא אוכל לנצל את היכולות בגלל מגבלות ה HTPC.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מהו מפרט ה-HTPC?
כרטיס מסך ב-160 ש"ח ויש לך יציאת HDMI מלאה.
כרטיס מסך ב-160 ש"ח ויש לך יציאת HDMI מלאה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני משתמש ב WIN7 במערכת HTPC המבוססת על לוח של Asrock דגם H67M B3 עם מעבד Intel CORE i3 S1155 3.1GHz 2100 המחשב מחובר לטלוויזית פלזמה, 50" ברזולוצייה של 1920 על 1080 (תוצרת LG דגם 50PK550R) בחיבור HDMI ווהייתה מחוברת למגבר צליל היקפי בחיבור SPDIF חשמלי (קוואקס, לא אופטי).
יש לי יציאת SPDIF אופטית על הלוח אז זה אולי עוזר במשהו, מעולם לא השתמשתי בה.
יש לי יציאת SPDIF אופטית על הלוח אז זה אולי עוזר במשהו, מעולם לא השתמשתי בה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש לך מפרט התומך בפורמטי האודיו החדשים, ואתה לא צריך לרכוש שום דבר.
פשוט חבר כבל HDMI מהמחשב לרסיבר החדש שתרכוש, וכבל HDMI נוסף מהרסיבר אל המסך.
פשוט חבר כבל HDMI מהמחשב לרסיבר החדש שתרכוש, וכבל HDMI נוסף מהרסיבר אל המסך.
יש לי כבל HDMI כרגע (המחובר לטלוויזיה) המעביר גם את ערוצי הקול (המגבר שלי התקלקל...) מה HTPC.
השאלה אם אין הגבלה כלשהי ליציאת HDMI מ HTPC מבחינת הפורמטים הנתמכים, הבנתי שבאופן ספציפי ב HTPC ערוץ ה SPDIF משמש את יציאת ה HDMI כך שמגבלה שם תתבטא בערוץ ה HDMI.
השאלה אם אין הגבלה כלשהי ליציאת HDMI מ HTPC מבחינת הפורמטים הנתמכים, הבנתי שבאופן ספציפי ב HTPC ערוץ ה SPDIF משמש את יציאת ה HDMI כך שמגבלה שם תתבטא בערוץ ה HDMI.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה היה נכון בדורות קודמים של כרטיסי מסך.
כיום, כרטיסי המסך, גם חיצוניים וגם מובני מעבד, כוללים כרטיס קול דיגיטלי עצמאי, שאין קשר בינו לבין יציאת ה-SPDIF התקולה שלך.
כיום, כרטיסי המסך, גם חיצוניים וגם מובני מעבד, כוללים כרטיס קול דיגיטלי עצמאי, שאין קשר בינו לבין יציאת ה-SPDIF התקולה שלך.