האם יש כיום פלזמה בעלת תאורה חזקה ובוהקת כמעט כמו של לד?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Stookza פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום :)

לפני כחודש וחצי קניתי את הפלזמה של סמסונג כפי רבים ממכם מכירים הדגם המדובר:PS51E550 ולאחר שלא הייתי מרוצה מעוצמת התאורה החשוכה שלה שלעיתים נראית כבויה וחסרת חיים [גם לאחר ביטול ECO וחיסכון בחשמל] לעומת פלסמה סמסונג 42 שהייתה ברשותי שנרכשה לפני כ-4 שנים והועברה להוריי ולא הייתה לה שום בעית תאורה וניגודיות והיא הייתה פשוט בוהקת, כמו כן הבעיה שהייתה לי עם הE550 זה תופעת קפיצת התאורה המכונים " BRIGHTNESS POPS" [ומצוינים גם בפורום הזה המון פעמים ע"י LEEDICKO ואחרים שכאשר הסצינה חשוכה התאורה מונמכת בהדרגה [2-3 דרגות] שנראית בולטת לעין וכל מה שאמור להישאר בהיר [כמו לוגו ערוץ, תרגומים והמעט לבן או בהיר שיש בתמונה] הכל הופך ליהיות חשוך ואפור וזה פשוט "סוחף" את כל התאורה לפי הרוב ששולט [חושך או אור] במיוחד גם למי שהתרגל לראות בפלזמה בת 4 שנים שעלתה 2/3 מחיר בזמנו. וכאשר יש שוב תמונה בהירה אז היא שוב קופצת לתאורה מקסימלית וזה ממש מעצבן! אז ביקשתי להחליף אותה לאחר 7 ימים ונאלצתי לשלם פיצוי 20% בגין פתיחת המוצר [1000ש"ח + שום אפשרות לביטול העסקה או החזרה נוספת רק בגלל שפתחתי את האריזה וחיברתי לחשמל] ולכן נאלצתי להוסיף בסופו של דבר עוד 4600 ש"ח על מנת לקנות את הלד UA50ES6200 סמסנוג 50"

עכשיו 3 שבועות לאחר שיש לי את הלד אז אני לפחות מרוצה מעוצמת התאורה האחורית והבהירות הגבוהה שלה וגם מאיכות הצבע והתמונה לאחר כיול [וממש לא בהשוואה לפלסמה] אך לא מהחלקת התנועה וישנה תופעה רבה של JUDDER, ריצודים ומריחות בתנועה מהירה שלא נדבר על שידורי SD שנראים פשוט זוועתיים ומחרידים לפעמים וגם בשידורים בערוצי הHD בממיר HD ואני פשוט לא מצליח להפיק את אותה תמונה חלקה שהייתה לי בפלזמה שנקנתה עוד בתחילת 2008 עם טכנולוגיה של אחרי 4 שנים, כמו כן גם בה יש את הבעיה של קפיצת התאורה אך הצלחתי לבטל אותה איכשהו לאחר שחיברתי את הטלויזיה למחשב והגדרתי PC או DVI PC בהגדרות של הטלויזיה ו60HZ במחשב אבל אז המילכוד שאני גם לא יכול לשלוט על הגדרות אחרות של התמונה וזה מבטל לי אותם אך לפחות התאורה לא משתנה יותר ונשארת תמיד מקסימלית גם בסצנות חשוכות [בלי שום DIMMER פנימי וכל מיני שטויות ממש מעצבנות שהומצאו לאחרונה לחיסכון בחשמל והרסו לנו פשוט את איכות התמונה ולפעמים גם אין אפילו אפשרות לבטל אותן] ולכן אני מבולבל ושוקל עכשיו גם למכור את הלד שרכשתי ביד 2 או במקום אחר ולחזור חזרה לפלזמה, או לדבר עם סמליין [למרות שזה נראה לגמרי הזוי וחסר סיכוי] כדי לנסות להחליף ואין לי בעיה להוסיף גם עוד כסף ולשדרג לפלזמה עם תאורה בסיסית חזקה שלא משתנה כמו בE550 אם קיימת כזו בכלל העיקר שאני אהיה מרוצה מאיכות התמונה לעומת מסכי LED/LCD ועוצמת התאורה שלה תיהיה כמעט שווה ללד.

ולכן השאלה שלי: האם מישהו מכיר פלזמה כזו שהיא בעלת לא רק ניגודיות גבוהה על הנייר [1:5.000.000] אלא שבאמת ראה אותה בעיניים והיא בעלת עוצמת תאורה בסיסית חזקה וכמה שיותר מסנוורת?

תודה מראש ואעריך מאוד תשובות למבינים בנושא וסליחה שכתבתי כ"כ הרבה להודעה ראשונה בפורום הנפלא הזה ששאבתי ממנו המון מידע.
נערך לאחרונה על ידי Stookza ב 28/12/2012 12:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

במשפט : לא . זה פשוט לא אפשרי מבחינה טכנולוגית.

Stookza פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

זה נכון , זה לא יגיע בחיים לאותן עוצמות תאורה של הלד אבל הפלזמה שיש ברשותי כבר 4 שנים מפיקה אור חזק כמעט כמו הלד שקניתי הלבן נראה ממש לבן ובוהק, היא גם הייתה יותר חזקה מטלויזה CRT TOSHIBA TRINITRON 34 שיושבת פה לידה בחדר שלי והרבה יותר בהשוואה לE550 שיצאה אחרי 4 שנים ונראתה ממש חשוכה ששמתי אותה ליד הפלזמה הישנה. אני פשוט מסתפק בפלזמה שתניב לי את אותה תאורה שהייתה לי בפלזמה הישנה ולא חייב שזה יהיה כזה חזק כמו לד אבל לא ראיתי אחת כזו לאחרונה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #4 

אתה חייב ללמוד להשתמש בסימני פיסוק.
פשוט אי אפשר לקרוא ככה.

Stookza פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

טעות שלי, אתה צודק! פשוט מיהרתי כבר לבטא בכתב את מה שעבר בראשי.

dude69il
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 774
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

[interest] הודעה מעוסק בתחום - מרטין [/interest]

gozlan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0

שליחה #7 

לאחר מבט בנתונים הטכניים של המסך שציינת-הם לא שונים מדגמי הפלזמה האחרים.לכן מה שכתבת הוא ב "ערבון מוגבל".

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

dude69il כתב:[interest] הודעה מעוסק בתחום - מרטין [/interest]
...
מעניין אותי מאוד כמה זמן דחפת את מרכולתך (מוצרי פנסוניק) בפורום
בתור עוסק בתחום במסווה של משתמש תמים... (או מורה בביה״ס) כהגדרתך.
בכל אופן מוטב מאוחר מאשר לעולם לא !

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #9 

למה שלא תכבה את מנגנון החלקת התמונה .

לא תוכל לקבל במסכי פלזמה מאפיינים של מסכי LCD עם תאורת אחורית LED
כל טכנולוגיה ויתרונות/חסרונות שלה ....

יכול להיות שמסכי LED לוקאל דימיניג שקרובים ואפילו עוברים בניגודיות את מסכי הפלזמה, עדיפים במקרה שלך ,
אבל המחיר גבוה יחסית לפלזמות איכותיות
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

Stookza פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה יוריה, אבל כיביתי את מנגנון החלקת התנועה לפחות ל-3 ימים אבל זה ממש לא עזר אז החזרתי את זה בחזרה כי העדפתי שזה יהיה כבר ככה למרות שאני ממש לא שם לב אם זה משנה ומועיל במשהו, וביטלתי גם את ההגדרות המעצבנות בECO של חיסכון באנרגיה וכו, ניסיתי הכל תאמין לי, אני מתמצא בנושא של כיול ואני אוהב לנסות כל דבר ו"להפוך כל אבן", אני אוהב להתעסק המון בדברים הללו עוד מגיל 5,

לא איכפת לי גם להוסיף עוד קצת כסף ולשלם מחיר גבוהה [כי גם ככה כבר זרקתי 10.000ש"ח] ולקבל פלזמה איכותית. העיקר שתפיק תאורה חזקה לפחות כמו הפלזמה הקודמת שהייתה לי ונתנה לי תאורה מצוינת לפני 4 שנים , וגם נתנה תמורה יפה למחיר ועלתה רק 6500 ש"ח בזמנו. [דרך אגב היא נתנה תאורה הרבה יותר חזקה ממסך הLCD של טושיבה שקניתי לפניה והחלפתי אותו בה, אז ככה שזה לא תמיד קשור בטכנולוגיה אם כי אין ספק שמסכי לד נותנים לא מעט יותר תאורה בהשוואה לפלזמה וLCD אבל יש מסכי פלזמה שנותנים תאורה מצוינת וחזקה מספיק כמו זה שקניתי בזמנו, אבל פשוט לא יצא לי לראות כאלה בזמן האחרון, ואני גם לא אחד שיוצא הרבה]

השאלה הגדולה היא מה אני יכול לעשות עם מה שאני תקוע עכשיו? כי להחזיר כבר אי אפשר, בארמגדון[סינמהפרו] ירצו לקבור אותי אחרי ההחלפה של הE550 אם אני אתקשר אליהם שוב אז אין לי שום כוונה לכך, אז מה שנותר לי זה או להתקשר לסמליין ולהזמין טכנאי ולהסביר לו בדיוק את התקלה ולהגיד לו שאני לו מרוצה שיש לה את הדימינג הפנימי וקפיצות תאורה ואז הוא ינסה לתקן למרות שזה נראה לי חסר סיכוי, או לנסות למכור את הטלויזיה ביד שניה ולהפסיד עליה המון כסף, או להישאר עם הטלויזיה וגמרנו אבל זה לא הכי בא לי, כי אחרי הכל בסה"כ היא טלויזיה ממש לא רעה בשידורי HD ממחשב, אבל תמיד אני אעדיף פלזמה עם תמונה יותר טבעית ואיכותית ופחות ריבועים ובגלל זה אני קצת בבעסה.

והאמת שאף פעם לא היה איכפת לי גם מהשתקפות או מצריבה והם היו הדברים שהכי פחות חשובים לי, אלא מתאורת המסך שלא תיהיה חשוכה ומאיכות תמונה שתיהיה כמה שיותר חלקה בתנועה מהירה ובלי JUDDER וגרעונים, החל מקטנים ועד ריבועים גדולים ומכוערים [ ההפך ממה שראיתי בערך לפני שעתיים, סתם לצורך השוואה וכדי להיזכר מה היה אז, והרצתי סרט טבע באמזונס של NG בוידיאו שמחובר לטלויזיה CRT [טושיבה 34 שטוחה השניה שלי בחדר] וראיתי שלא היו שום תופעות של JUDDER וריבועים בזמן תנועה מהירה בזמנו אלא שרק איכות הסרט הייתה ברזולציה נמוכה.

אז אי אפשר להחזיר שוב שידורים אנאלוגיים או לעשות אותם גם באיכות HD?
נערך לאחרונה על ידי Stookza ב 29/12/2012 23:14, נערך 3 פעמים בסך הכל.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

נסה לפנות לחנות ממנה רכשת וברר על עלות שדרוג למסך לד איכותי.
אם בהירות המסך והקונטרסט הדינמי אלה הפרמטרים היותר קריטיים לך היית צריך לשקול לד מלכתחילה.

Stookza פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

חחחח תודה דור אבל אין שום אפשרות לכך למרות שזה דיי בא לי, אם אני אעשה זאת אז זוהר מארמגדון יקבל התקף לב ויתבע אותי. [זאת שגם ברוב "חכמתי" סיפרתי לו אז שלפני זה קניתי והחזרתי פלזמה של פנסוניק שלא הייתי מרוצה ממנה כי גם היא הייתה חשוכה [אחרי מה שהתרגלתי לראות 4 שנים], בדיוק שבוע לפני בחנות LAST PRICE וגם שם הפסדתי 450 ש"ח על ביטול עיסקה+משלוח. אז אחרי ששמע אותי הוא אמר שאין שום אפשרות לביטול עיסקה או החלפה לאחר שנפתחה הקופסא. [אבל בלי קשר זו גם המדיניות שלהם] ואצלם הלד היה יותר יקר ב2000 בהשוואה לחנות הכי זולה בזאפ וחנויות אחרות, וגם לא היה שם בתצוגה אז ככה שלא הייתה לי ברירה אלא להוסיף המון כסף ולקנות אותו, אבל בLAST PRICE לפחות ניתנה לי האפשרות של ביטול עיסקה והחלפה, ובארמגדון נאמר לי מהתחלה שלא תינתן האפשרות אחרי פתיחת האריזה וחיבור לחשמל אך למרות זאת הם החליפו לי לאחר מכן, אבל אחרי תחנונים.
נערך לאחרונה על ידי Stookza ב 30/12/2012 0:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אני ממש לא חושב שהוא יקבל התקף לב או יתבע אותך. הוא סוחר והוא רוצה להרוויח.
אם תוכלו להגיע לעסקה שתהיה משתלמת לשניכם אני בטוח שתהיו מרוצים ותשארו חברים.

Stookza פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

חחחח אם הוא יענה לטלפון וישמע אותי הוא פשוט ינתק ישר תטלפון ולא ירצה לדבר אתי אפילו שניה אז חבל"ז, כי גם ככה עברו ה-14 יום מקבלת המוצר לפני 9 ימים, ומישהו שם כינה אותי"מחליף סדרתי" בפעם הראשונה שניסיתי להחליף, ואני לא כ"כ מרוצה מהכינוי ומהתדמית הזו כי האמת שאני לא כזה, אבל לעיתים כן אני מחליף דברים, במיוחד שמדובר במשהו גדול ששילמתי עליו המון, או שזה משהו שנקנה לשימוש להמון זמן, כי אני בסה"כ רוצה ליהיות שלם עם עצמי ומרוצה מהקניה.

בכל אופן אם הוא היה קורא את ההודעה הזו ומגיב [שזה סיכוי 1 למיליארד ] הייתי מוכן להוסיף עוד 4.5-.4.7K מזומן כמו ששילמתי לפני כן ושקל לא יותר כדי לקנות את הלד הנ"ל: כי גם ככה כבר שילמתי 9700 לארמגדון עבור ה"ES6200 50 ואיבדתי עוד 450 בלאסט פרייס אחרי הביטול עסקה, אז זה כבר לא משתלם לי.

מה שגם יש לי עוד בעיה, שהמרחק צפיה שלי הוא 2.2 [הTV עומדת מול המיטה 10ס"מ אחרי] אז אני לא יודע איך זה יראה ב-55" במרחק הזה [למרות שלא איכפת לי שזה יהיה כזה גדול אולי אפילו ההפך], אבל הבעיה היותר גדולה זה שאין לי מקום ברוחב לשים אותה כי יושבת לידה הCRT "34 מרחק 4ס"מ מצד שמאל שלה, וצד שני הקיר מרחק 3 ס"מ ממנה, ויש לי מלא מכשירי חשמל: מזנון, מיניבר ושולחן עם 3 מסכי מחשב והכל צמוד אחד לשני מקיר לקיר בחדר 4.5 על 4.2 מטר ואני לא יכול להרשות לעצמי להיפטר מכלום. אז אני אוכל לתלות אותה אבל אז היא תיהיה רחוקה ואני אוהב אותה צמודה למיטה.

אבל קודם שתיהיה הטלויזיה חחחחחחחחח

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #15 

Stookza כתב:שלום :)

...

ולכן השאלה שלי: האם מישהו מכיר פלזמה כזו שהיא בעלת לא רק ניגודיות גבוהה על הנייר [1:5.000.000] אלא שבאמת ראה אותה בעיניים והיא בעלת עוצמת תאורה בסיסית חזקה וכמה שיותר מסנוורת?

תודה מראש ואעריך מאוד תשובות למבינים בנושא וסליחה שכתבתי כ"כ הרבה להודעה ראשונה בפורום הנפלא הזה ששאבתי ממנו המון מידע.
...
מניסיון עם ה-50GT50 של פנסוניק, אין שום משחקים מורגשים של ניגודיות דינמית, המסך מפיק את השחורים העמוקים ביותר והלבנים הבוהקים ביותר שהטכנולוגיה מאפשרת בו-זמנית, שזה יחס ניגודיות סטטי נמדד של למעלה מ-1:25,000
ניגודיות 1:5,000,000 סטטית אינה אפשרית אלא ב-OLED, בה רמת השחורים עמוקה יותר מפלזמה.
גם במסכים של local dimming רמות השחורים בקטעים האפלים אינם שחורים לחלוטין, וסובבים סביב הרמות שפנסוניק הצליחה להגיע בסדרות GT50/VT50.

בפנסוניק שלי שבה נמדדה רמת שחורים של פחות מ-0.01cd/m2 (בד"כ גבול יכולת המדידה של מכשירים מדידה לאור) יחס הניגודיות של למעלה מ- 1:25,000 מביא את רמת התאורה המרבית לכ-200cd/m2 שזה ממש דומה לשני מסכי מחשב (LED ו-LED IPS) שברשותי ומחצית ממה שאפשר למצוא במסכי LED TV טיפוסיים.

אני רק יכול לספר לך כי הלבן יכול להכאיב אפילו בחדר אפלולי, ורק הודות למנגנון ECO (שניתן לכבות)
המתאים את תאורת המסך לתנאי הסביבה, התמונה נעימה יותר לצפייה.

אגב, יחס דומה ואף דרמתי יותר קיים בין עצמת ההארה המרבית של טכנולוגיות קיים בסמארטפונים.
סמסונג עם ה-AMOLED אינו בהיר מהותית מפלזמה טובה, ולכן ביום שטוף שמש הקריאה בהן זוועתית,
כאשר מכשירים כמו LG Optimus 4X HD או LG Prada 3.0, דופקים רמות תאורה של 750cd/m2 ויותר, ועם יחס ניגודיות סטטי טיפוסי של 1:1000 של LCD, המשמעות היא צפייה טובה יותר בחוץ אך שחורים אפורים למדי בבית.

דבר חשוב אחרון שיש לציין לגבי פלזמות.
פנסוניק שיפרה מהותית את המגבלה של יכולת מסך הפלסמה לשמור על רמות תאורה מרביות גם כאשר חלק גדול של המסך מואר בלבן. הדבר נובע מנצילות רבה יותר של המסך.
במסכים אחרים שבדקתי, כאשר יש לך תמונה שרובה לבן, המסך קורס לכיוון האפור ואינו מסוגל עוד לגרד את רמות התאורה הפוטנציאליות שלו.
בהיבט הבהירות, זה כיום ההבדל המורגש ביותר בין פלזמות למסכי LED, שרמת התאורה בהם אינה מוגבלת אלא בעצמת הלדים עצמם.
סצנות של סופות שלג מסנוורות ב-LED ונראות כמו מבעד משקפי שמש בפלזמות ממוצעות 8)
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #16 

dor8 כתב:
...
...
באמת הגיע הזמן... 8)

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #17 

LiorDrZ כתב:
dor8 כתב:
...
...
באמת הגיע הזמן... 8)
...
אני חושב שלאלוף הסוחרים הסמויים בפורום, מגיע "פרס" קצת יותר רציני מסתם מדבקת עוסק בתחום.
רק אני מרגיש ככה?

איש חינוך... :|

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #18 

dude69il כתב:

אין אין אתה כליל השלמות והטוהר!!! [צוחק בקול]

20% זה יותר גם בכיתה י"ב אגב גם באוניברסיטה ההפרש עדיין נשמר.
20% בשום מקום זה לא 50% וזו הפואנטה אותה פיספסת.

בזמנו עסקתי בחינוך נוער ובכנס שנערך נשאלה השאלה המעניינת:
מה זכותנו וחובתנו בחינוך נוער

שהרי קל להטות את מי שלא גיבשו את דעתם. (שטיפות מוח, חד צדדיות, מידע מוטעה)

לא אלאה אותך בדיון אך הזכות וגם החובה היא הצגת שתי הדעות באובייקטיביות מקסימלית הצגת העובדות של שתי הצדדים ולתת לשומע להחליט מה נכון עבורו.

עכשיו לך לכל הפוסטים שכתבתי בהם ותראה אם ליבי ופי שווים!!!
אח"כ לך לפוסטים שלך ובדוק את עצמך!!!

בהצלחה
...
יש שירשורים שלנצח נזכור אותם... איש חינוך... כן בטח :wink:

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19