לפני כחודש וחצי קניתי את הפלזמה של סמסונג כפי רבים ממכם מכירים הדגם המדובר:PS51E550 ולאחר שלא הייתי מרוצה מעוצמת התאורה החשוכה שלה שלעיתים נראית כבויה וחסרת חיים [גם לאחר ביטול ECO וחיסכון בחשמל] לעומת פלסמה סמסונג 42 שהייתה ברשותי שנרכשה לפני כ-4 שנים והועברה להוריי ולא הייתה לה שום בעית תאורה וניגודיות והיא הייתה פשוט בוהקת, כמו כן הבעיה שהייתה לי עם הE550 זה תופעת קפיצת התאורה המכונים " BRIGHTNESS POPS" [ומצוינים גם בפורום הזה המון פעמים ע"י LEEDICKO ואחרים שכאשר הסצינה חשוכה התאורה מונמכת בהדרגה [2-3 דרגות] שנראית בולטת לעין וכל מה שאמור להישאר בהיר [כמו לוגו ערוץ, תרגומים והמעט לבן או בהיר שיש בתמונה] הכל הופך ליהיות חשוך ואפור וזה פשוט "סוחף" את כל התאורה לפי הרוב ששולט [חושך או אור] במיוחד גם למי שהתרגל לראות בפלזמה בת 4 שנים שעלתה 2/3 מחיר בזמנו. וכאשר יש שוב תמונה בהירה אז היא שוב קופצת לתאורה מקסימלית וזה ממש מעצבן! אז ביקשתי להחליף אותה לאחר 7 ימים ונאלצתי לשלם פיצוי 20% בגין פתיחת המוצר [1000ש"ח + שום אפשרות לביטול העסקה או החזרה נוספת רק בגלל שפתחתי את האריזה וחיברתי לחשמל] ולכן נאלצתי להוסיף בסופו של דבר עוד 4600 ש"ח על מנת לקנות את הלד UA50ES6200 סמסנוג 50"
עכשיו 3 שבועות לאחר שיש לי את הלד אז אני לפחות מרוצה מעוצמת התאורה האחורית והבהירות הגבוהה שלה וגם מאיכות הצבע והתמונה לאחר כיול [וממש לא בהשוואה לפלסמה] אך לא מהחלקת התנועה וישנה תופעה רבה של JUDDER, ריצודים ומריחות בתנועה מהירה שלא נדבר על שידורי SD שנראים פשוט זוועתיים ומחרידים לפעמים וגם בשידורים בערוצי הHD בממיר HD ואני פשוט לא מצליח להפיק את אותה תמונה חלקה שהייתה לי בפלזמה שנקנתה עוד בתחילת 2008 עם טכנולוגיה של אחרי 4 שנים, כמו כן גם בה יש את הבעיה של קפיצת התאורה אך הצלחתי לבטל אותה איכשהו לאחר שחיברתי את הטלויזיה למחשב והגדרתי PC או DVI PC בהגדרות של הטלויזיה ו60HZ במחשב אבל אז המילכוד שאני גם לא יכול לשלוט על הגדרות אחרות של התמונה וזה מבטל לי אותם אך לפחות התאורה לא משתנה יותר ונשארת תמיד מקסימלית גם בסצנות חשוכות [בלי שום DIMMER פנימי וכל מיני שטויות ממש מעצבנות שהומצאו לאחרונה לחיסכון בחשמל והרסו לנו פשוט את איכות התמונה ולפעמים גם אין אפילו אפשרות לבטל אותן] ולכן אני מבולבל ושוקל עכשיו גם למכור את הלד שרכשתי ביד 2 או במקום אחר ולחזור חזרה לפלזמה, או לדבר עם סמליין [למרות שזה נראה לגמרי הזוי וחסר סיכוי] כדי לנסות להחליף ואין לי בעיה להוסיף גם עוד כסף ולשדרג לפלזמה עם תאורה בסיסית חזקה שלא משתנה כמו בE550 אם קיימת כזו בכלל העיקר שאני אהיה מרוצה מאיכות התמונה לעומת מסכי LED/LCD ועוצמת התאורה שלה תיהיה כמעט שווה ללד.
ולכן השאלה שלי: האם מישהו מכיר פלזמה כזו שהיא בעלת לא רק ניגודיות גבוהה על הנייר [1:5.000.000] אלא שבאמת ראה אותה בעיניים והיא בעלת עוצמת תאורה בסיסית חזקה וכמה שיותר מסנוורת?
תודה מראש ואעריך מאוד תשובות למבינים בנושא וסליחה שכתבתי כ"כ הרבה להודעה ראשונה בפורום הנפלא הזה ששאבתי ממנו המון מידע.