מארז + לוח אם + מעבד

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
מוריסון99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי,

בשנה ומשהו האחרונות אני בתצורה הזו:

1. XtreamerUltra
2. XBMC לצפייה בסרטים/סדרות מאחסון רשת (WiFi N) ותכנים אוןליין
3. Widows Media Center לצפיה בעידן+ (דונגל פשוט).

העסק מחובר למגבר איכותי ונשלט על ידי Harmony One. הכל עובד מצוין - כל סוגי הוידאו, כל סוגי הסאונד - לא נתקלתי בשום בעיה אף פעם, כולל בניגון סרטי 1080 כבדים עם DTS/Dolby.

לאחרונה עלה הצורך להשתמש ב HTPC גם לטובת משחקים (מאחר אשתי בטעות שדירגה גרסה ל PS3 מה שלא מאפשר יותר לשחק בה משחקים ששמורים על ה HD למי שמכיר..) משום כך הוחלט למכור את ה PS3 ולשדרג את ה HTPC, לשים מעבד נורמלי, לרכוש GamePad איכותי ולשחק משחקים על הטלוויזיה.

הפעם החלטתי לבנות את ה HTPC בעצמי, אז אלו השאלות:

1. לוח אם/מארז Mini ITX מול MicroATX - נראה שב MicroATX יש מבחר יותר גדול של מארזים + מבחר יותר גדול של לוחות אם - האם יש יתרון שאני מפספס ב Mini ITX? מבחינת מקום על השידה בסלון אין לי שום בעיה.

2. מה הם המארזים המומלצים לשני הגדלים הנ"ל כשלוקחים בחשבון שאינפרא אדום מובנה הוא חובה (לטובת הדלקת/כיבוי המחשב), וכמובן שקט שקט שקט.

3. האם מקובל לשים כרטיס מסך יעודי על HTPC? נראה לי שלטובת משחקים זה דיי רצוי - מישהו נתקל בבעיות עם זה(מבחינת מארז/רעש).

4. מבחינת לוח אם/מעבד אני כנראה בונה על i5 או i7 עם לוח אם של אינטל (יש לי הנחה טובה למוצרים של אינטל), אני מניח שחייב קירור יעודי שקט לטובת HTPC, האם יש כאן דברים שצריך לקחת בחשבון? המלצות מיוחדות?

תודה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. לשימושים שלך, אתה לא מפספס שום יתרון כי גם ככה תצטרך מקום בשביל כרטיס המסך החזק. אני הייתי הולך על מיקרו ATX.
2. לא נתקלתי לאחרונה במארז במחיר משתלם עם מקלט IR מובנה. אולי גולשים אחרים יכולים לעזור כאן.
3. אתה חייב כרטיס מסך חיצוני. אל תבנה על מובנה מעבד בשביל משחקים.
4. לוח מבוסס H77 יהיה מצויין למטרה הזו. קירור חלופי למעבד - אני מאוד אוהב את ה-Scythe BIG Shuriken (דגש על BIG). שקט ואיכותי. אם תקבל את ה-i7 במחיר טוב - למה לא... (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

מוריסון99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אז בסופו של דבר נשארתי עם 3 אופציות למעבד + לוח אם:

1. מעבד i7 3770s עם לוח אם MicroITX DH77DF - כ- 1500 ש"ח.
2. מעבד i7 3770k עם לוח אם ATX DZ77RE-75K - כ - 2000 ש:ח.
3. מעבד i7 3930k עם לוח אם ATX DX79SI - כ-2500 ש"ח.

בכולם המחיר כולל SSD 180GB .

הייתי דיי נעול על לוח אם Micro ATX, אבל אין בהיצע לוחות אם Micro ATX אלה רק Mini ITX או ATX. האם ATX סביר ל HTPC? ראיתי שיש מצאי דיי גבוה של מארזים שמתאימים ל ATX, למישהו יש ניסיון עם HTPC לוח כזה?

מה אתם אומרים? ללכת עם המיני עם כרטיס מסך מוגבל (הגבלת מארז) ובלי אינפרא אדום (הגבלת לוח אם), או להשקיע ב ATX עם כרטיס מסך איכותי ולהנות מאינפרא אדום מלא באמצעות לוח האם?

אני אזכיר - אין לי בעיה של מקום על השידה והמערכת הולכת לשמש ל 10 אחוז משחקים (פיפא, N4S וכו'..), 90% XBMC.

תודה!

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #4 

יש לי מארז HTPC עם לוח אם ATX (עומד להחליף אותו אגב, משיקולי מקום). האינפרא אדום הוא לא מלוח האם אלא מהמארז (סילברסטון), עם יחידה של IMON, שלא שווה מי יודע מה ביחד עם הרמוני, אז פשוט הוספתי דונגל USB עם שלט מדיה סנטר הכי פשוט, וזה עובד יפה, אפילו שהדונגל מאחורי המחשב. אם אתה צריך כרטיס מסך נפרד עם קירור שקט לו ולמעבד, אתה צריך מארז גדול.

מוריסון99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

היי Drixie,

ממה שאני מבין - האינפרא אדום לא עובד טוב בגלל שהוא מגיע מהמארז - אם ה אינפרא אדום מגיע מלוח האם, זה עובד מצויין עם הרמוני (אם מישהו יודע אחרת, תקנו אותי).

אני לא מצליח להבין מהאתר של אינטל אם ל DH77DF יש CIR או לא... מצד אחד במפרט באתר של אינטל לא מוזכר שיש (לשניים האחרים מוזכר שיש), מצד שני בביקורות על הלוח אם הזה רשום שיש וגם באתר של אינטל שיש דריברים להורדה ללוח הזה לטובת אינפרא אדום... מישהו יודע/מכיר את הלוח אם הזה?

הבעיה היא שאני לא יודע מה אני צריך - אני מתלבט בין ללכת בקטן (Mini ITX, כרטיס מסך מובנה בלוח האם, מארז קטן וזול יותר), או בגדול (ATX, כרטיס מסך יעודי, מארז גדול ויקר יותר).

עברו הרבה שנים מאז שהתקנתי משחק על PC, עד כמה כרטיס מסך חיצוני הוא קריטי לטובת פיפא, NFS וכדומה? ואם חובה, עד כמה אפשרי להתאים כרטיס מסך כזה למארז של Mini ITX.

תודה!

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כנראה ש HD4000 יספיק לרוב המשחקים ברמת LOW...

http://www.intel.com/support/graphics/i ... 033387.htm

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

המחיר של 1500 ש"ח ל-i7, לוח אם וכונן SSD מעולה (הלוואי על כולנו...), גם אם מדובר בלוח mini ITX.
בהחלט אפשר ללכת על זה, ואפשר לשים לוח כזה גם במארז MicroATX.
מקלט ה-IR לא נמצא בלוח האם אלא מדובר במקלט קטנטן המתחבר ב-USB למחשב, אפשר גם ישירות ללוח האם, ואפשר גם בחוץ (למשל, בחזית המזנון לקליטה טובה יותר...).
תתחיל עם מערכת ללא כרטיס מסך חיצוני, תשחק קצת, ותמיד תוכל להוסיף בעתיד כרטיס מסך חזק יותר.
מארז מומלץ ובמחיר משתלם - אנטק NSK2480.
תתחדש! (Y)

מוריסון99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

כמה לחיצות מהלינק שנתת לי והגעתי לזה:

http://www.tomshardware.com/reviews/ivy ... 181-5.html

אולי יעבוד - אבל כרטיס מסך בסיסי ב 350 ש"ח ייתן פי שתיים ביצועים.. כנראה שזה דיי חותם את הנושא - אני אלך על גודל מלא, כנראה 3770K עם DZ77RE..

מוריסון99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

היי Pixies,

ראיתי את התגובה שלך רק אחרי שכבר שלחתי את ההודעה האחרונה..

לא תהיה לי בעיה לשים לוח אם Mini ITX על מארז שמתאים ל Micro? אם זה אפשרי זה בהחלט שם את האופציה הראשונה על השולחן.

בנוסף, ניתן יהיה להשים בתצורה הזו גם כרטיס מסך יעודי במקרה הצורך..?

מוריסון99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אגב, בקשר ל IR - קראתי על זה דיי הרבה - מסתבר שהדרך הכי טובה להשיג תאימות מוחלטת ל HARMONY היא לקחת לוח אם שתומך ב CIR ולרכוש מודול מתאים מאתר הזה:
http://shop.inteset.com/Products/5-inte ... eiver.aspx

זה הפתרון היחיד שנותן תצורה כמו שיש לי היום ב Xtreamer - הדלקה וכיבוי של המכשיר + תאימות מלאה לכל התוכנות (MediaPortal, Media Center וכמובן XBMC).

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #11 

לוח בגודל ATX לHTPC יהיה קצת בעייתי כי רוב מארזי הHTPC סך הכל מיועדים לתמוך בגודל מקסימלי של MicroATX , אבל יש גם כאלו שתומכים ..

עכשיו בקשר למעבדים האלו ,כולם פה יהיו כזה Overkill שחצי מהעוצמה לא תנוצל ... בגיימינג (גם הכבד ביותר ) לא צריך מעבר לi5 בסיסי .. בעצם ברוב גדול של המשחקים גם את המעבר מi3 3220 ל3470 לא תרגיש כי לא יהיה הבדל כזה ,שלא לדבר על ה3770 שHT לא מוסיף כלום ,כן הHT המהולל של אינטל לא מוסיף שום דבר בגיימינג ,למען האמת יש משחקים שזה יותר נזק מאשר תועלת , לבעיות שדורשות חישובים ,עיבוד וידאו ו3D כמובן שהHT מוסיף ,בגיימינג זה תחום שהוא פשוט לא עושה כלום ולדעתי הרבה אנשים צריכים להבין את זה, וה3930K זה בכלל בדיחה לצרכים שלך ,זה מעבד עם מעטפת טרמית של 125W זה לעומת 77W של הi7 מסדרת הIvy Bridge ,ושתי הליבות האלו לא יבוא בכלל לידי ביטוי בגיימינג ,רק בתוכנות שעושות שימוש כבד בהמון ליבות שוב כמו חישובים מתמטיים,עיבוד גראפי בתלת מימד ועיבוד וידאו וכו', מעבד עם ארכיטקטורה מדור קודם ,צריכת חשמל שמאפיינת מעבדים מדור קודם ,למצוא קירור קטן ונורמאלי בשביל מעבד כזה יהיה קשה ,בקיצור רק בעיות ובעיות .
ובכלל בשביל משחקים כמו Fifa גם Core 2 Due מלפני כמה שנים יעשה את העבודה .. גם הNFS החדש בעיקר כבד על הGPU בגלל מנוע הFrostbite המתקדם של EA .. בקיצור אם זה המחירים שאתה יכול בהם להשיג ,בתחום המעבדים תבדוק כמה יעלה לך הi5 ,או בכלל הi3 שכן בעצמך אמרת שסך הכל אתה הולך לשחק סך הכל 10 אחוז מהזמן ,והi3 החדש לא יגביל אותך בשום משחק עדכני היום והוא אחד המעבדים הכי מתשלמים לגיימינג ואני בטוח שאתה תוכל להשיג אותה במחיר נמוך אף יותר .

בקשר ללוח אם ,הH77 נראה סך הכל בחירה הגיונית ,אפשר לבדוק לוחות B75 כדי לחסוך קצת בעלויות שכן סך הכל ההפסד הכי משמעותי הוא חיבור SATA III אחד מתוך שניים ,ללכת על i7 3770K בשילוב עם Z77 יהיה קצת לא במקום לדעתי שכן HTPC זה לא מערכת שבאמת צריך לעשות בה OC ,במיוחד כשפשוט אין שום צורך בתוספת הביצועים שזה מביא (שגם ככה לא מנוצלת "בגרוש" אפשר להגיד)..

להשתמש בכ.גראפי יהיה ממש לא חכם - הHD4000 הוא עדיין בדיחה בסופו של דבר כשזה נוגע לגיימינג אמיתי ,גם מעבדי הTrinity שהמעבד הכי גבוהה בסדרה מגיעה עם GPU חזק פי שניים עדיין שווה ערך לכרטיס ברמת כניסה וזה לא משהו שהייתה באמת רוצה לגיימינג ... יש היום כרטיסי מסך חזקים במיוחד עם צריכת חשמל מאוד נמוכה ובמחיר הגיוני ,לדוג' הHD7850 ,או הGTX660 שעולה קצת יותר ממה שראיתי ..

סך הכל אפשר היום בהחלט להרכיב מכונת גיימינג מצויינת בתקציב סביר ולא חייבים ללכת על הטופ שבטופ ,לא מדובר פה על מסך מתקדם יותר שבאמת יתן לך איכות תמונה טובה יותר , אלה חומרה שתצרוך יותר חשמל ולא תקבל ממנה יותר ביצועים .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אם אתה משתמש ב HDMI גם להעביר קול, צפה לבעיות עם AMD. בהתעוררות משינה, אין קול. החלפתי דרייברים אלף פעם, כרטיס פעמיים, בסוף פתרתי את זה עם HIBERNATE. הדרייבר גם לא כל כך יציב לווידאו, כל פעם משתנים הפרמטרים אחרי שאני מכייל את המסך. אולי NVIDIA יותר טובים, למרות שגם מהם אכלתי חצץ בזמנו.

אה, וכך בחשבון שאתה צריך COLOR SPACE שונה לוידאו ולמשחקים, או שתצא לך תמונה חשוכה מדי או בהירה מדי בווידאו. בקיצור, לא פשוט.

מוריסון99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

ההנחה שלי מוגבלת לחבילות מוגדרות, ואלו החבילות שאני יכול לקחת. יש עוד עסקה על בסיס i3, אבל בעלות של 1200 ש"ח - נראה לי ששדרוג ל i7 שווה את ה300 ש"ח הנוספים.

לאור כל מה שאמרתם כאן, אני אזמין מחר את ה i7 3770s עם לוח אם DH77DF. אם אני יכול לשים אותו על מארז MicroATX וגם לשים כרטיס מסך יעודי זה פתרון בסדר גמור.

עכשיו לנושא המארז - קיבלתי כאן המלצה על אנטק NSK2480. יש עוד המלצה למארז שיתאים ללוח ITX שמישהו כאן משתמש בו ויודע שהוא שקט ושאפשר להתקין בו קירור נורמלי למעבד וכרטיס מסך יעודי ולא פחות חשוב, שיראה טוב ובצבע בשחור?

Drixie - אני בהחלט מתכוון להעביר קול עם ה HDMI - כל העסק מועבר לרסיבר באמצעות HDMI ומשם הוידאו יוצא לטלוויזיה (HDMI) והסאונד לרמקולים (5.1). מה שרשמת מאד חשוב לי מאד - אני אפתח עוד מעט שירשור נפרד לנושא כרטיס המסך (כדי להקל על מחפשי מידע עתידיים) ואשמח לשמוע שם יותר..

תודה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

לא הייתי הולך על מארז Mini ITX אם אתה מתכנן בעתיד לשים כרטיס מסך חזק למשחקים.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

היום אני אוסף את הלוח אם והמעבד החדשים. מקווה שחוויית הHDMI עם אינטל יותר טובה מזו של AMD. למרות שעם HIBERNATE נשארה לי רק הבעיה של הכיול. לגבי מארז, הלכתי על Silverstone 04. שחור וקומפקטי יחסית.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

אני יכול לדווח מנסיון אישי שאינטל עשו עבודה מאוד יפה בכל מה שקשור ל-HDMI. המחשב נכנס ל-Sleep/Hibernate ויוצא ממנו, הטלוויזיה כבויה ודלוקה, ואף פעם הסאונד לא נעלם - דבר שקרה לי הרבה עם כרטיס מסך מבוסס AMD.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”