מעניין אותי עניין הקרינה של הטלוויזיות כיום..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78853
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5390 פעמים
יש קרינות EM ו-IR, אבל בכמויות באמת מזעריות. בתאכלס אין כיום שום קרינה משמעותית בטכנולוגיות ה-LCD או הפלזמה.
גם פלזמות וגם לדים (כמו כל מכשיר חשמלי) משרות שדה מגנטי. השדה סביב פלזמות קצת יותר חזק, למרות שגם בפלזמות כבר במרחק קצר מאוד (במכשירים שמדדתי 30 ס"מ מספיקים) השדה יורד מתחת לערך שנחשב בטוח (2 מיליגאוס).
יש אנשים שטוענים שפלזמות גורמות למה שהם מכנים "חשמל מלוכלך" או "dirty electricity", שאם הבנתי נכון זה שדות מגנטיים בעוצמה נמוכה אבל בתדר גבוה. לטענת אותם אנשים זה מזיק לבריאות. לא ממש הצלחתי למצוא מידע רציני בנושא.
יש אנשים שטוענים שפלזמות גורמות למה שהם מכנים "חשמל מלוכלך" או "dirty electricity", שאם הבנתי נכון זה שדות מגנטיים בעוצמה נמוכה אבל בתדר גבוה. לטענת אותם אנשים זה מזיק לבריאות. לא ממש הצלחתי למצוא מידע רציני בנושא.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
dm86 כתב:תודה על התשובות.
אני מתכוון יותר לעיניים,אין בעייה ספציפית לעיניים נכון?.....
לא וגם פעם לא היו.
כל הסיפור הזה של "לא לשבת קרוב מול הטלביזיה כי זה יהרוס את העיניים" זו אגדה מבית סבתא.
מקסימום היית חוטף כאב ראש או עייפות.
לגבי קרינה, אין מכשיר חשמלי או אלקטרוני שלא פולט קרינה. אם היא מסוכנת או לא אין לי מושג.
למעשה לאף אחד אין מושג כי אנחנו חיים בסביבה כל כך קורנת שמאוד קשה לבודד השפעב של מכשיר אחד על תהליכים שקורים אצלנו בגוף.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי