Preinfusion בראש E61 (פוצל)
נמרוד בראש העמוד כתב משהו לגבי ב4 באר, אני לא בטוח שזה נכון לגבי מכונות מחוברות רשת מים, כי הלחץ הקבוע ברשת המים הוא בין 3-5 באר. כך שבכל מקרה לחץ המים ברשת גבוהה יותר ברוב המקרים.
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
נפח האויר שווה בערך לנפח המים בראש במצבים בהם דיברנו. אויר אכן מסיס מעט במים (וככל שהטמפרטורה והלחץ עולים המסיסות גוברת) אבל אפילו לא קרוב למצב שבו כל האויר יתמוסס במים.דבש כתב:לגבי אויר בראש הפטריה, ג'ון, האויר החם שנותר במעברים הראש רווי אדים שגם הם כנראה חלק מהרטבה ראשונית של הקפה, גםם אם נשראות בועות אויר, בטמפ' הסביבתי וטמפ' המים סביר להניח שהאויר המסיס במים, מתמוסס לבועיות מקרוסקופיות במים וזורם עם המים החוצה, יכול להיות הצטברות בראש הפטריה מחלקה הפנימי, סביר להניח שגם אויר זה בשלב מסויים מתמוסס למים....
אתה גם מתבלבל לחלוטין בין מסיסות (שהיא תופעה מולקולרית) לבין בועות מיקרוסקופיות של גז בנוזל, מצחב שבו אין המסה אלא... בועות מיקרוסקופיות של גז בתווך נוזלי.
בקיצור, זה לא הכוון. אין מצב של המסה מסיבית כזו של אויר בנפח נוזלים קטן.
אחד מהשניים:
1) או שהאויר לא מצליח להגיע לפטריה בגלל סיבה שכרגע אינני יכול לראות.
2) או שאויר שמגיע לשם מצליח להשתחרר בצורה כלשהי בחזרה לכוון מטה - גם מנגנון שקשה לי כרגע להבין אותו.
זו תעלומה שאני לא מצליח למצוא לה פתרון, כולל אחרי חיפוש די מאסיבי בגוגל!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
יכול להיות (ואני משער בלבד) שהפתרון נעוץ במבנה של הפטריה שבראשה דיזה קפילרית!
יכול להיות שאנרגיית פני השטח של התווך שבין אויר ומים (במילים אחרות - מתח הפנים של האויר במים) מגביל את כניסת האויר לקפילרה. בהפשטה מסויימת אפשר להגיד שבקפילרה מתח הפנים הוא גורם מאד משמעותי שיכול להתגבר על כח הכובד (זה למשל המנגנון שבו בד סופג נוזל והנוזל "מטפס" במעלה הבד כנגד כוח הכבידה).
בקיצור יכול להיות בהחלט שהחלל של הפטריה מהווה מלכודת לאויר שלא יכול להמשיך ולעלות דרך הדיזה בגלל מגבלות מתח פנים.
תאורטית זה מסתדר לי, אבל עדיין הייתי שמח למצוא לזה תימוכין בכתב איפה שהוא, מה שכרגע לא מצאתי.
יכול להיות שאנרגיית פני השטח של התווך שבין אויר ומים (במילים אחרות - מתח הפנים של האויר במים) מגביל את כניסת האויר לקפילרה. בהפשטה מסויימת אפשר להגיד שבקפילרה מתח הפנים הוא גורם מאד משמעותי שיכול להתגבר על כח הכובד (זה למשל המנגנון שבו בד סופג נוזל והנוזל "מטפס" במעלה הבד כנגד כוח הכבידה).
בקיצור יכול להיות בהחלט שהחלל של הפטריה מהווה מלכודת לאויר שלא יכול להמשיך ולעלות דרך הדיזה בגלל מגבלות מתח פנים.
תאורטית זה מסתדר לי, אבל עדיין הייתי שמח למצוא לזה תימוכין בכתב איפה שהוא, מה שכרגע לא מצאתי.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
joncafe אתה טוב!!
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il