Preinfusion בראש E61 (פוצל)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
דבש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

hosq כתב:המים זורמים לתא שממנו הם נשפכים על הקפה מהצד, הלחץ בשלב זה מגיע ללחץ רשת המים, ואז עולה
...
פרש ציין ונמק, מאוד מעורפל מה שכתבת... מה ז'תומרת מהצד? ימין או שמאל?! 8O

פרה אינפיוז'ן בE61 נוצר במצב הביניים של המנופון לחץ מים שנמצא במחליף החום כתוצאה מטרמודינמיקה דוחף מים דרך הראש לקפה ומרגע שהמשאבה מתחילה לעבוד עד שהיא בונה לחץ ועד שהלחץ בידית החליטה תשתווה בגלל הדיזות שבדרך(זאת שבחלק העליון של ראש ה E61 וזאת שבתחתית מחליף החום). לא! אין בוכנה מיוחדת שעולה יורדת נשלטת לחץ שנותנת לחץ קבוע של 1 באר ל 5 שניות בראש E61 !
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #2 

דבש כתב:לא! אין בוכנה מיוחדת שעולה יורדת נשלטת לחץ שנותנת לחץ קבוע של 1 באר ל 5 שניות בראש E61 !
...
לפי מה שאני מבין ממה שכתוב כאן (בייחוד בפוסט של jesawdy זה שבו מופיע התרשים של הראש) דווקא נראה שיש...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

כל הייחוד של ה E61 זה בפרה אינפיוז'ן שלו... תיקח לו את הפרה אינפיוז'ן ומה נשאר?
אם סתם ניתן למשאבה רציפה לבנות לחץ העוגה תיפרץ בקלות כמו בבזרה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #4 

דבוטאנט כתב:כל הייחוד של ה E61 זה בפרה אינפיוז'ן שלו... תיקח לו את הפרה אינפיוז'ן ומה נשאר?
אם סתם ניתן למשאבה רציפה לבנות לחץ העוגה תיפרץ בקלות כמו בבזרה.
...
בדיוק כך. קראו קצת כאן - תראו שכל הפטנט הוא על הפרה-אינפיוז'ן...

הנה גם הפנייה לפטנט באתר חיפוש הפטנטים של גוגל.

הטענה שהבעיה עם ראשים קודמים היא ש: "But such machines present the inconvenience that the water infusion rapidly permeates and crosses the dose of coffee powder"

והפתרון: "The present invention removes the above mentioned inconvenience, allowing the desired interval of infusion between the opening of the cock and the distributing of the drink"

דבש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #5 

joncafe כתב:
דבש כתב:לא! אין בוכנה מיוחדת שעולה יורדת נשלטת לחץ שנותנת לחץ קבוע של 1 באר ל 5 שניות בראש E61 !
...
לפי מה שאני מבין ממה שכתוב כאן (בייחוד בפוסט של jesawdy זה שבו מופיע התרשים של הראש) דווקא נראה שיש...
...
קודם כל בוא נסכים שהפורום של הום באריסטה הוא פורום חובבים מקצועי בדיוק כמו הפורום הזה, ושם, בדיוק כמו כאן יש כאלו חושבים שיש להם מידע נכון , המציאות לצערם, טיפה נושכת.
נתחיל מזה שהשרטוט שהציב jesawdy הוא שרטוט לא נכון ושגוי. מדוע בשרטוט שלו יש ציימבר בחלקו המרכזי של הראש? ג'וןקפה, אתה הרי הצצת לקרביים של הוי בהיימה שלך יותר מפעם... מתחברים לאחוריים של הראש במכונה שלך שתי צינורות! אם השרטוט של jesawdy היה נכון היו צריכים להתחבר פלאנצ' היסטרי וצינור אחד, ואז מה בדיוק היה טרמוסיפוני בראש?!, פרה אינפיוז'ן?! שו האדה בכלל, בוא ננתח יחד את השרטוט ולצורך העניין הנה חתך של ראש תואם E61 כמו שיש במכונות של כולנו כי סה"כ זה מה מעניין...[img2=550x424]http://coffeesnobs.com.au/Attachments/E61__2.jpg[/img2]
אני רוצה להתיחס אך ורק לחלק התחתון ולשסתומים למטה, כאשר האקסצנטר לוחץ על השסתום למטה זה פותח מעבר כלפי השסתום ריקון עודפים שנמצא למטה יש מוט מקשר שלוחץ עליו. שני השסתומים הללו משמשים גם כפורקי לחץ במידה ונבנה בראש לחץ שהוא מעל 11 באר(במידה וזה מכוון בכלל) מה שמניע את השסתומים הללו להפתח זו רק הידית, לא לחץ שהולך ונבנה.

לא אמרתי שאין פרה אינפיוז'ן בראש E61 אני אומר שאין שום קשר בין לחץ ובוכנות וזמן קבוע ובלה בלה בלה... גם אם עופר ירקוד טנגו בעמידת ידיים וינופף מטפחת אדומה של דבקה עם רגל שמאל( :lol: ), פרה אינפיוז'ן בראש E61 עובד כדילקחנאן: כאשר מרימים את הלווטה(המנוף הקטן) והמנוף מגיע למצב ביניים יכולים לקרות אחד משניים אם המכונה מחוברת לרשת המים, לחץ מהרשת מתחיל לדחוף מים לעבר הקפה והקפה נרטב הלחץ הולך ונבנה בהדרגה כי בחלק העליון של הראש יש רשת בצורת גליל ואחר כך דיזה מאוד קטנה, במכונה ללא חיבור לרשת המים, הלחץ שנוצר בשל הטרמודינמיקה(לא לזלזל בו הוא יכול להגיע ללחץ של 3-5 באר) ואז כאשר המשאבה מתחילה ללחוץ מים, הלחץ נבנה בהדרגה (כן עופר, לא בבת אחת, יש אחרי המשאבה ללחץ לעבור שסתום התפשטות בתחתית מחליף החום ודיזה בראש), נכון שיש שריקה כזו עמומה בראש בערך שתים שלוש שניות אחרי שהמשאבה מתחילה לעבוד? זה המים שורקים כי הם מצליחים להתגבר על הדיזה שבחלק העליון של הראש, השריקה היא בעצם צליל של ביעבוע, דחיפת קיטור ובועות... זהו, זה המצב, רוצים תקנו, לא רוצים תמשיכו לפנטז על שסתומים סקסיים עם קפיצים לוהטים ובוכנות שופעות :roll:
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #6 

דבש, יש לך סדרה של אי דיוקים....

קודם כל, אתה קורא לשרטוט שהציג jesawdy "שגוי" אבל אם תקרא קצת תגלה שזה השרטוט המקורי מהפטנט של ראש E61. אולי הפטנט שגוי? יכול להיות שאולי מישהו אחר דווקא שוגה (אולי עדיף לזלזל פחות בפורומי "חובבים")?

דבר שני, אפילו בשרטוט שאתה הבאת ישנו שסתום שנקרא (כן, כך בדיוק כתוב) Preinfusion valve. אולי תסביר למה קוראים לו כך...? אולי בשביל להדגיש שהוא אינו משמש ל-Preinfusion? הגיון של איטלקים מקצוענים (להבדיל מפורומים של חובבים)?

דבר אחרון, התרמודינמיקה אכל מייצרת לחץ גבוה. הרבה יותר גבוה מ-3-5 באר, למעשה. למעשה ישנו שסתום התפשטות שמיועד למנוע פיצוץ של מערכת מחליף החום מההתפשטות של המים שעומדים ומתחממים במרחב הסגור בזמן "המתנה" של המכונה. ברוב המכונות השסתום הזה מכוון על כ-12 באר או יותר. אסור שיכוון ל-9 באר או פחות כי אז הוא ידלוף בזמן חליטה, כמובן, אז מכוונים אותו לכמה בארים גבוה יותר. אבל, ברגע שפותחים את שסתום החליטה, הלחץ הזה משתחרר בחלקיקי שניה כי למים יש עכשיו לאן להתפשט. התרמודינמיקה במקרה שלנו לא עוזרת לשנות לחץ ל-Preinfusion.

תקרא את הפטנט אם לא קראת עדיין.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #7 

שכחתי לציין שגם מה שכתבת לגבי הזנת שני הצינורות נכון אמנם, אך לא ברור לי מה הבעייה בשרטוט שבפטנט. פשוט לא ציירו שם את ההזנה, אבל מה הבעיה? ברור שלתא העליון מתחברים שני הצינורות של התרמוסיפון. אין שום טעות בשרטוט, הוא פשוט לא מציג את החלק הזה.

ואגב, במכונה שלי יש ראש שונה, כי היא חשמלית ולא ידנית. אין בה בכלל מנוף אלא ברז חשמלי שנמצא בתחתית ה"עמוד" של הראש. בהזדמנות אולי אפשר לכתוב תיאור של איך בנוי ראש E61 מוסב להפעלה חשמלית.

דבש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #8 

השרטוט שלjesawdy אינו שרטוט מקורי זה שרטוט שמישהו פרטי ערך כנאה עוד טרום עידן האוטוקאד, השרטוט שאני לקחתי הוא שרטוט נכון רק שגם הוא לקוח מפורום חובבני, אז החליטו לקרוא לו שסתום פר אינפיוז'ן, אז מה, גם לי יקראו יויו מישמיש אם מישהו יחליט ככה.

הגיון של איטלקים? בוא נראה... בוא תסביר לי על סמך השרטוט שלי או של jesawdy איך הפרה אינפיוז'ן עובד. אבל בבקשה הסבר בהיר ולא מעורפל, הסבר טכני הנדסי כי אני לא מצליח להבין דבר אחד. אם מים נכנסים לראש מה INLET שנמצא מול ה"פטריה" מים עוברים מהחרירים בראש הפטריה ונכנסים לחלל הקטן איפה שנמצאת הרשת הגלילית, עוברים לדיזה, עוברים דרך השסתום בוכנה העליון, נכנסים לחלל האקסצנטר ומשם זורמים דרך המובילים הישר לראש מקלחת אני מנסה להבין מה התפקיד של השסתום התחתון בתהליך למעט העובדה שהוא סגור לחלוטין למעבר כי הקפיץ שמתחתיו לוחץ אותו למוות וסוגר את המעבר. בוא נניח עכשיו שהלחץ מתגבר ולוחץ את הקפיץ הזה כלפי מטה, הגיון פשוט שאם יש פין מקשר בינו לבין שסתום הריקון, מים היו צריכים לפרוץ כלפי מטה למגש הטפטוף?! הרי אין עוד מעבר לכיוון הראש מה תא של השסתום התחתון או "סתום הפרה אינפיוז'ן יויו מישמיש". וזה בדיוק כה גם בשסתום בשרטוט של jesawdy...

[behave]קטע הוסר ע"י joncafe. דובי אנא הקפד על שפה ראויה בפורום[/behave]

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #9 

כבר שאלתי פעם, אם מה שדבש אומר נכון - אז למה טרחו ושמו 2 מערכות קפיצים בשם פרה-אינפיוז'ן מתחת לראש ולא קפיץ אחד לריקון עודפים?
למה יש הפרדה מכנית בין 2 הצירים וקפיצים שונים?
חוצמזה - יש הבדל בין מי שמתפרנס מקפה וזה המקצוע שלו לבין מקצוען בתוכן (שנרחיב מה זה אומר על המצב בארץ?)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

דבש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #10 

joncafe כתב:שכחתי לציין שגם מה שכתבת לגבי הזנת שני הצינורות נכון אמנם, אך לא ברור לי מה הבעייה בשרטוט שבפטנט. פשוט לא ציירו שם את ההזנה, אבל מה הבעיה? ברור שלתא העליון מתחברים שני הצינורות של התרמוסיפון. אין שום טעות בשרטוט, הוא פשוט לא מציג את החלק הזה.

ואגב, במכונה שלי יש ראש שונה, כי היא חשמלית ולא ידנית. אין בה בכלל מנוף אלא ברז חשמלי שנמצא בתחתית ה"עמוד" של הראש. בהזדמנות אולי אפשר לכתוב תיאור של איך בנוי ראש E61 מוסב להפעלה חשמלית.
...
איפה נמצא השסתום תלת החשמלי ב-וי בהיימה שלך? בחלק התחתון או על הדופן של האש?

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #11 

דבש כתב:השרטוט של jesawdy אינו שרטוט מקורי זה שרטוט שמישהו פרטי ערך כנאה עוד טרום עידן האוטוקאד
...
דובי, בבקשה תסתכל כאן. זה הפטנט. זה אותו השרטוט. לא חובבני כי אם המקורי.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #12 

דבש כתב:הגיון פשוט שאם יש פין מקשר בינו לבין שסתום הריקון, מים היו צריכים לפרוץ כלפי מטה למגש הטפטוף?! הרי אין עוד מעבר לכיוון הראש מה תא של השסתום התחתון או "סתום הפרה אינפיוז'ן יויו מישמיש". וזה בדיוק כה גם בשסתום בשרטוט של jesawdy...
...
שסתום ה-Preinfusion (חלק מס' 7 בשרטוט המקורי מהפטנט - ראו שם) לא מחובר למוט המקשר אלא "רוכב" עליו. הוא יכול לנוע כלפי מטה (כשהוא נלחץ אל הקפיץ) מבלי שהמוט זז. כשהמוט זז, הוא מאלץ אותו להפתח ביחד עם השסתום התחתון של פריקת הלחץ.

בגדול, הראש הזה מהונדס בצורה מאד מתוחכמת.

דבש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #13 

joncafe כתב:
דבש כתב:הגיון פשוט שאם יש פין מקשר בינו לבין שסתום הריקון, מים היו צריכים לפרוץ כלפי מטה למגש הטפטוף?! הרי אין עוד מעבר לכיוון הראש מה תא של השסתום התחתון או "סתום הפרה אינפיוז'ן יויו מישמיש". וזה בדיוק כה גם בשסתום בשרטוט של jesawdy...
...
שסתום ה-Preinfusion (חלק מס' 7 בשרטוט המקורי מהפטנט - ראו שם) לא מחובר למוט המקשר אלא "רוכב" עליו. הוא יכול לנוע כלפי מטה (כשהוא נלחץ אל הקפיץ) מבלי שהמוט זז. כשהמוט זז, הוא מאלץ אותו להפתח ביחד עם השסתום התחתון של פריקת הלחץ.

בגדול, הראש הזה מהונדס בצורה מאד מתוחכמת.
...
מתוחכמת שמתוחכמת, עדיין לא נתת לי הסבר, אם אין מעבר מוליך מהתא של שסתום היויו מישמיש(אגב גם בשרטוט שאני הצבתי המוט המקשר הוא למעשה מוט שרוכב על פין של השסתום התחתון, ככה זה גם בראש פיזית) חזרה אל הראש מקלחת, מה הקשר בין השסתום הזיויו מישמיש לפרה אינפיוז'ן, אז נניח שהלחץ מתגבר עליו, עכשיו עוברים בו מים הוא נלחץ כלפי חוץ, מה הלאה? לאן זורמים המים?! גם בשרטוט הפטנט המקורי (שיהיה מקורי מה'כפת לי?!)..

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #14 

בהתחלה זורמים מים לתוך החלל שאתה מכנה ה"יויו" (מס' 14 בשרטוט מהפטנט). משם המים יכולים לעלות בלחץ הרשת דרך הצינורית (מס' 4) לראש המקלחת.
אבל, כששסתום ה-Pre (מס' 7) נפתח, נפתח חלל ה-Preinfusion chamber (מס' 9) והמים יכולים לזרום אליו. זה גורם לשני דברים. הלחץ עולה (כי עכשיו לחץ המים צריך להתגבר גם על קפיץ 8), וזמן השהיה של ה-Preinfusion עולה, כי חלל 9 צריך להתמלא לפני שהלחץ יוכל לעלות שוב. רק כשכל החלל מתמלא, הלחץ מתחיל לעלות שוב עד שהוא מגיע ללחץ שבו הוא מוגבל ע"י חלק אחר במכונה (בין שזה OPV במכונה עם משאבה ויברציונית או שסתום לולאה חוזרת במשאבה רוטציונית), בדר"כ כ-9 באר.

עכשיו זה ברור?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78844
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #15 

דבש

סגנון הדיבור הזה ולעג למנהל בפורום הם כנגד חוקי הפורום. בנוסף, עוסקים בתחום אסורים מלהמליץ או לשלול מוצרים ספציפיים, שכן הם לא אובייקטיביים.

שמירה על תרבות דיון היא עקרון חשוב עליו מושתת הפורום. במידה ותמשיך בכך אאלץ להקפיא אותך בדיוק כפי שאנחנו פועלים בכל האתרים והפורומים האחרים שלנו.

דבש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #16 

oferlaor כתב:דבש

סגנון הדיבור הזה ולעג למנהל בפורום הם כנגד חוקי הפורום. בנוסף, עוסקים בתחום אסורים מלהמליץ או לשלול מוצרים ספציפיים, שכן הם לא אובייקטיביים.

שמירה על תרבות דיון היא עקרון חשוב עליו מושתת הפורום. במידה ותמשיך בכך אאלץ להקפיא אותך בדיוק כפי שאנחנו פועלים בכל האתרים והפורומים האחרים שלנו.
...
סגנון הדיבור שלי הוא מתבדח ומשועשע, כתיבה בפורום היא חד ימדית וקשה להעביר בה אינטונציות יש בסגנון הכתיבה שלי לא מעט פתלתלות וחריפות דעת אך לא זלזולורחוק מלהיות לועג, אם ג'וןקפה היה מרגיש נלעג אני מניח שכבר היה אומר. בינתיים נראה לי שהדיון מאתגר את שנינו.
איפה בדיוק המלצתי או שללתי מוצר............. ?

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #17 

דובי, הסגנון שלך מפריע לרבים. מה שלך נראה משעשע לאחרים נשמע מזלזל וגועלי. אם אי אפשר להעביר אינטונציה בכתיבה, אז ראוי להמנע מכתיבת שורות שעלולות להתפרש לא נכון בלי האינטונציה.

השתלחת בפורום בחו״ל שהוא אולי אחד המעניינים והמקצועיים שיש. בעקיפין הובן מדבריך שגם הכותבים פה חובבנים וחסרי ידע ומקצועיות.

השתלחת בסגנון לא הכי ראוי בעיני גם בדבוטאנט. מוטב היה לו היית כותב את הדברים אחרת. בהודעה אחרת נאלצתי לערוך ולגזור קטע שבו עברת את הגבול.

בשורה התחתונה, וותר על הסגנון הצבעוני מדי שלך, ותעבור לפסים יותר ענייניים. זה ייטיב איתך ויועיל גם לכל האחרים. הדיון עצמו לגיטימי אבל אפשר לנהל אותו בצורה יותר עניינית ורגועה.

דבש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #18 

joncafe כתב:בהתחלה זורמים מים לתוך החלל שאתה מכנה ה"יויו" (מס' 14 בשרטוט מהפטנט). משם המים יכולים לעלות בלחץ הרשת דרך הצינורית (מס' 4) לראש המקלחת.
אבל, כששסתום ה-Pre (מס' 7) נפתח, נפתח חלל ה-Preinfusion chamber (מס' 9) והמים יכולים לזרום אליו. זה גורם לשני דברים. הלחץ עולה (כי עכשיו לחץ המים צריך להתגבר גם על קפיץ 8), וזמן השהיה של ה-Preinfusion עולה, כי חלל 9 צריך להתמלא לפני שהלחץ יוכל לעלות שוב. רק כשכל החלל מתמלא, הלחץ מתחיל לעלות שוב עד שהוא מגיע ללחץ שבו הוא מוגבל ע"י חלק אחר במכונה (בין שזה OPV במכונה עם משאבה ויברציונית או שסתום לולאה חוזרת במשאבה רוטציונית), בדר"כ כ-9 באר.

עכשיו זה ברור?
...

לא לא לא.... יויו זה פין מחובר לדיסקה עם טבעת גומי , בסרטוט:7 יויו מתאים לפין הזה, "עולה ויורד" :lol:
14 זה התא של האקסצנטר, אגב מחובר בישיר לידית הלווטה, שים לב שבשרטוט ההפטנט כרגע הידית לווטה למעשה נמצאת במצב OFF כרגע המכונה לא חולטת למעשה מעבר המים פתוח מראש החליטה דרך היויו למגש החליטה.
בוא נעשה סדר, ברגע שתגיע עם הידית למצב הביניים, תא הפרה אינפיוז'ן למעשה יחסם מים שנמצאים סביב הפטריה 21ונמצאים תחת לחץ מהרשת/טרמודינמיקה יעלו לכיוון דיזה 2 כי שסתום 5 יפתח מעבר ומים יתחילו להכנס לתא 14 ומשם למעבר 4 לכיוון הראש מקלחת. מים מהאיזור של פין 7 לא יכולים לחזור במצב הזה לאיזור 14. "פה אני ערכתי את עצמי" :twisted: אצלך זה ראש חשמלי עובד טיפה שונה תמונה

דבש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #19 

לגבי הפורום בחו"ל הוא פורום חובבים בדיוק כמו הפורום הזה, אתה חושב שהפורום הזה פחות מקצועי מהום בריסטה? אתה חושב שהתובנות של הכותבים כאן שונות? רק הבדל אחד בינם לבנינו, היקפם גדל יותר וכך גם הספונסרשיפ והפירסום שהמפרסמים מוכנים להשקיע בהם, בגלל זה האופן שטחי נראה לנו כאילו מדובר בפורום מקצועי יותר אז"ש הפורום פה מקצועי לא פחות, זאת הייתה כוונתי. האם להגיד שהפורום בחו"ל הוא פורום חובבים שהם סה"כ אנשים עם הרבה ידע גם אם הוא ידע לא נכון הוא השתלחות?! מה שכתבתי לגבי עופר זה בגלל שבעבר היה לי בדיוק את אותו בדיון עם עופר ולא הצלחתי לשכנע אותו . תראה, זה נורא פשוט, אתה יכול לקבל את העובדה שבחו"ל בפורום יושבים אנשים חובבי קפה בעלי התלהבות אדירה ולהט לנושא אבל כשאר האדם, נוטים לפעמים לטעות ולעמוד על צדקת טעותם בצורה עיוורת.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #20 

דובי, התיאור שלך מאד מבלבל. לא יודע מה זה יויו ומשמש זה סוג של פרי טעים וכתום :) חלק מס' 7 בשרטוט (יויו או לא יויו) הוא ה-preinfusion valve עליו אני כל הזמן מדבר.

אני אנסה שוב להסביר, שלב אחרי שלב, תוך התייחסות למספרי החלקים כפי שצויינו בתרשים מהפטנט (הנה שוב כאן למי שרוצה קישור זריז נוסף) כל נושא מעבר המים בפטריה, מרתק ומעניין ככל שיהיה, לא רלוונטי כאן כי כל מה שאני מדבר עליו נמצא אחרי שלב הפטריה בזרימה של המים.
כל התהליך מתחיל בזה ששסתום החליטה (5) נפתח, ומים ממחליף החום (שנמצאים בראש בחלל 3) מתחילים לזרום במעבר מסובך דרך חרירים בהיקף של הפטריה ואח"כ בתוך הדיזה שבראשה, וכו', אבל מגיעים בסוף לחלל המסומן 14. משם הם זורמים בחריר 4 אל ראש המקלחת.
עכשיו צריך להבין היטב את הנקודות הבאות. המים שפרצו לחלל שהיה ריק קודם חסרי לחץ כי אם הנוזל לא ממלא את החלל במלואו אין, אני חוזר - אין שום לחץ. כשהמים מסיימים למלא את כל החללים, דהיינו: חלל 14, חלל החריר 4, החלל שבין ראש המקלחת לבין פני הקפה בידית וכו', רק אז מתחיל להבנות לחץ. בהנחה שעוגיית הקפה מצליחה לייצר מספיק התנגדות, הלחץ מתחיל לעלות. אם לא היה שסתום preinfusion (מס' 7), הלחץ היה עולה מהר מאד עד ללחץ החליטה (שנקבע כפי שהסברתי כבר ע"י OPV או בתוך מנגנון המשאבה). אבל, וכאן הגאוניות של ראש E61, ברגע שהלחץ מתחיל לעלות הוא מתגבר על קפיץ 8 ושסתום 7 נפתח ומאפשר מעבר מים לחלל 9. זה מקנה השהייה נוספת לפני עליית הלחץ הסופית ללחץ חליטה ומאפשר.... preinfusion!

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”