כמה זמן לוקח לשוליים שחורים להיצרב?
די נו דור, אני חדש בכל העסק.. ולא חוויתי על בשרי את הקעקוע המגונה.dor8 כתב:תשאיר תמונה סטטית על מצב זה כמה שעות ותגלה בעצמך.
...
נגיד אני רואה 4:3 3 שעות..אז צריבה בכל מצב לא תהייה,אם כן רק צבירה שתעבור אחרי כמה דק'?
חד משמעית?erezsolan כתב:השוליים לא נצרבים. אין צריבה היכן שאין אור. מה שקורה הוא שהמרכז, היכן שמוקרנת התמונה, ישחק יותר מאשר בצדדים, בהם לא מוקרנת תמונה, וכך למעשה החלק המרכזי הוא דווקא שיצרב יותר ביחס לצידי המסך....
כי שמעתי דעות הפוכות..
במצב שאתה צופה ביחס שידור 3:4 האיזורים החשוכים לא כבויים לגמרי ,אין לך אפשרות לשלוט על איזה איזור שמתאים לך ,למרות שלא מוצגת תמונה ובהחלט קיים סיכוי לצריבה ואת זה גם סמסונג בכבודה ובעצמה אומרת ולכן הם לא נותנים אחריות במידה והתמונה נצרבה.erezsolan כתב:השוליים לא נצרבים. אין צריבה היכן שאין אור. מה שקורה הוא שהמרכז, היכן שמוקרנת התמונה, ישחק יותר מאשר בצדדים, בהם לא מוקרנת תמונה, וכך למעשה החלק המרכזי הוא דווקא שיצרב יותר ביחס לצידי המסך....
כשזה יקרה לא תקבל אחריות
זה נכון שיהיה התמקדות יותר באיזור התמונה אבל השוליים הם בגוון אפור ולא כבוי לחלוטין
erezsolan
תדפדף לכיוון האמצע ותראה שאפילו מסכי LCD לא חסינים למרות שזה נדיר ולא שכיח במיוחד במסכי LCD/LED
ואתו אדם צפה ביחס של 4:3
http://www.digitalhome.ca/forum/showthr ... 152925[url][/url]
אליקו אבל תוך כמה זמן צבירה יכולה לקראת במצב של צפיית שוליים?elico1987 כתב:במצב שאתה צופה ביחס שידור 3:4 האיזורים החשוכים לא כבויים לגמרי ,אין לך אפשרות לשלוט על איזה איזור שמתאים לך ,למרות שלא מוצגת תמונה ובהחלט קיים סיכוי לצריבה ואת זה גם סמסונג בכבודה ובעצמה אומרת ולכן הם לא נותנים אחריות במידה והתמונה נצרבה.erezsolan כתב:השוליים לא נצרבים. אין צריבה היכן שאין אור. מה שקורה הוא שהמרכז, היכן שמוקרנת התמונה, ישחק יותר מאשר בצדדים, בהם לא מוקרנת תמונה, וכך למעשה החלק המרכזי הוא דווקא שיצרב יותר ביחס לצידי המסך....
כשזה יקרה לא תקבל אחריות
זה נכון שיהיה התמקדות יותר באיזור התמונה אבל השוליים הם בגוון אפור ולא כבוי לחלוטין
erezsolan
תדפדף לכיוון האמצע ותראה שאפילו מסכי LCD לא חסינים למרות שזה נדיר ולא שכיח במיוחד במסכי LCD/LED
ואתו אדם צפה ביחס של 4:3
http://www.digitalhome.ca/forum/showthr ... 152925[url][/url]...
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9464
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לא יודע על איזה מסך מדובר אבל בפלזמה C550 סמסונג שברשותי היה כתוב במפורש לא לעבור את השעה וחצי (כהמלצה)
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
השוליים אף פעם לא נצרבים כי למעשה הפיקסלים באזור הזה לא עובדים.
מה שקורה בתיאוריה לפחות הוא שימוש לא זהה בכל הפיקסלים מה שלכאורה עלול לפגוע באחידות התמונה כאשר התמונה מוצגת שוב על כל המסך.
ליאור
מה שקורה בתיאוריה לפחות הוא שימוש לא זהה בכל הפיקסלים מה שלכאורה עלול לפגוע באחידות התמונה כאשר התמונה מוצגת שוב על כל המסך.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אתה מדבר על מצב של צפייה תמידית או לפחות ארוכה מאוד במצב הזה,ולא נגיד על מצב שהשוליים מופעלים שעה שעתיים ביום.Lior_M כתב:השוליים אף פעם לא נצרבים כי למעשה הפיקסלים באזור הזה לא עובדים.
ליאור...
כשהשוליים שחורים הצריבה היא מקסימלית כמו שכבר הסבירו לך : התמונה באמצע מבזבזת את הפיקסלים ואם השוליים שחורים הם לא מתבזבזים כלל ונשארים חדשים ,
אם תצפה רק בצורה כזאת יהיו הבדלים בעוצמת התאורה של המסך בין השוליים לאמצע.
שוליים אפורים אולי מציקים בעין אבל הם הרבה יותר בריאים למסך (במיוחד כשהוא חדש) , לא סתם יצרני המסכים הכניסו את אופציית השוליים האפורים לתוך המסכים.
שוליים אפורים אולי מציקים בעין אבל הם הרבה יותר בריאים למסך (במיוחד כשהוא חדש) , לא סתם יצרני המסכים הכניסו את אופציית השוליים האפורים לתוך המסכים.
אני לא מתכוון לשים על שוליים לתמיד, רק בתוכניות מסויימות פה ושם כשרואים רחב ולא נוח. אני מניח שבמצב כזה לא תהיה שום בעייה כי זה לא באופן תמידי.saar156 כתב:כשהשוליים שחורים הצריבה היא מקסימלית כמו שכבר הסבירו לך : התמונה באמצע מבזבזת את הפיקסלים ואם השוליים שחורים הם לא מתבזבזים כלל ונשארים חדשים ,
שוליים אפורים אולי מציקים בעין אבל הם הרבה יותר בריאים למסך (במיוחד כשהוא חדש) , לא סתם יצרני המסכים הכניסו את אופציית השוליים האפורים לתוך המסכים....
בקשר לצריבה,לא הבנתי למה כתבת "כשהשוליים שחורים הצריבה היא מקסימלית ",ההפך כשהשולים שחורים אז אין תאורה חזקה באותם אזורים,ודווקא השוליים האפורים כן יכולים להיצרב.
צריבה נוצרת כאשר הפיסלים מתבזבזים בצורה לא אחידה על כל המסך, לכן במצב של שוליים שחורים תהיה צריבה באמצע המסך לעומת השוליים , במקרה של שוליים אפורים הצריבה תופחת בגלל שגם בשוליים הפיקסלים מתבזבזים .
תעשה הרצה של 200 שעות ולאחר תוכל "להשתגע" ולעשות מה שאתה רוצה בלי לחשוש
תעשה הרצה של 200 שעות ולאחר תוכל "להשתגע" ולעשות מה שאתה רוצה בלי לחשוש
אני עושה הרצה,אבל כשבתכנים אין לוגו של ערוץ או שזה סרט מ DOK אז אני רואה על "נורמל" כך שאין חשש לצריבה.saar156 כתב:צריבה נוצרת כאשר הפיסלים מתבזבזים בצורה לא אחידה על כל המסך, לכן במצב של שוליים שחורים תהיה צריבה באמצע המסך לעומת השוליים , במקרה של שוליים אפורים הצריבה תופחת בגלל שגם בשוליים הפיקסלים מתבזבזים .
תעשה הרצה של 200 שעות ולאחר תוכל "להשתגע" ולעשות מה שאתה רוצה בלי לחשוש...
אם אני רואה בכיול מסך נמוך אז גם בשוליים שחורים לא יכולה להיווצר צצריבה נכון?..
סליחה על הקליטה האיטית
לא הבנתי אם השוליים בכל מקרה לא ייצרבו בגלל השחור,אז למה שהאמצע ייצרב?saar156 כתב:את זה אתה צריך לבדוק על המסך שלך,
אולי תשתדל לא לראות עם שוליים שחורים לפני שאתה גומר את ההרצה 100 או 200 שעות,...
אני מבין שאם אצפה ככה במשך שנתיים ברצפיות,אז השוליים ישארו "טריים" והמרכז יהיה דהוי, ואז אם פתאום אראה בגודל 16:9 אז אשים לב שהמרכז דהוי והשוליים רעננים. בעקבות ההסבר הזה שלי, אני לא מבין עדיין איזו בעיה יכולה לקראת? כי תוך חודש לא תהייה שום דהייה של צבע..
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הכל יחסי.dm86 כתב:אתה מדבר על מצב של צפייה תמידית או לפחות ארוכה מאוד במצב הזה,ולא נגיד על מצב שהשוליים מופעלים שעה שעתיים ביום.Lior_M כתב:השוליים אף פעם לא נצרבים כי למעשה הפיקסלים באזור הזה לא עובדים.
ליאור......
אם אלו השעתיים היחידות שבהן הטלביזיה עובדת אז זה קריטי..
אם לא אז זה זניח.
ורוב השרשור הזה הוא טעות סמנטית אחת גדולה כי המצב המתואר הוא לא צריבה.
אתה מתאר מצב שבו לא כל הפיקסלים היו בשימוש באופן זהה כפועל יוצא התמונה אחרי שעות רבות של שימוש כזה עלולה להיות לא אחידה מבחינת הבהירות שלה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
dm86
הפיקסלים לא כבויים לגמרי כמו שאמרתי ולא משנה באיזה צבע השוליים,כל אחד אומר לך בתאוריה........ ובתאוריה
תצפה כך המון המסך יצרב כמו שרשמתי כבר וכמו שאנשים מאתרים מחו'ל ציינו זאת
ולכן החברות לא ממליצות על כך ואפילו אוסרות ולא תצליח להפעיל אחריות כי אין כיסוי
הפיקסלים לא כבויים לגמרי כמו שאמרתי ולא משנה באיזה צבע השוליים,כל אחד אומר לך בתאוריה........ ובתאוריה
תצפה כך המון המסך יצרב כמו שרשמתי כבר וכמו שאנשים מאתרים מחו'ל ציינו זאת
ולכן החברות לא ממליצות על כך ואפילו אוסרות ולא תצליח להפעיל אחריות כי אין כיסוי