חוודת דעה שלכם לגבי שגיאת דיסק קשיח ב-NAS4FREE
בוקר טוב
רציתי בבקשה את דעתכם על הנושא שלי
http://forums.nas4free.org/viewtopic.ph ... 664#p10664
בגדול
הודעת שגיאה SMART של דיסק קשיח שעבד 100% עם חלונות 7 והכנסתי אותו לשרת במערך רייד
מבקשים שאעשה WDIDLE לכל הדיסקים הקשיחים שלי
1 EARS
2 EARX
תודה רבה
רציתי בבקשה את דעתכם על הנושא שלי
http://forums.nas4free.org/viewtopic.ph ... 664#p10664
בגדול
הודעת שגיאה SMART של דיסק קשיח שעבד 100% עם חלונות 7 והכנסתי אותו לשרת במערך רייד
מבקשים שאעשה WDIDLE לכל הדיסקים הקשיחים שלי
1 EARS
2 EARX
תודה רבה
הבחור בפורום ההוא הסביר בדיוק את הבעיה ואמר לך מה לעשות.
אני ממליץ שתעשה מה שהוא אמר, כי הוא צודק.
אין שום בעיה לעבוד עם דיסק עם סקטורים פגומים, כל עוד אתה משגיח שלא נוצרים הרבה מאוד. לדיסק יש מנגנון תיקון להקצות סקטורים במקום הפגומים (מקום ספייר).
לי יש דיסק 80G שאחרי שנה פיתח בערך 10 סקטורים פגומים, עבד 7 שנים, ורק עכשיו כנראה צריך להחליפו כי הוא מתחיל לפתח עוד סקטורים פגומים.
הוא ציין שלדיסקים הירוקים של WD יש נטיה להחנות את הראש יותר מידי פעמים עקב חסכון בחשמל וכו. וזה גורם לבלאי וסקטורים פגומים.
יש תוכנה של WD שנקראת WDIDLE שיכולה לשנות את הפרמטר שאחראי על החניית הראשים בתוך הדיסק (להחנות פחות). אין לזה שום השפעה על המידע על הדיסק. זה מומלץ עבור RAID.
אני ממליץ שתעשה מה שהוא אמר, כי הוא צודק.
אין שום בעיה לעבוד עם דיסק עם סקטורים פגומים, כל עוד אתה משגיח שלא נוצרים הרבה מאוד. לדיסק יש מנגנון תיקון להקצות סקטורים במקום הפגומים (מקום ספייר).
לי יש דיסק 80G שאחרי שנה פיתח בערך 10 סקטורים פגומים, עבד 7 שנים, ורק עכשיו כנראה צריך להחליפו כי הוא מתחיל לפתח עוד סקטורים פגומים.
הוא ציין שלדיסקים הירוקים של WD יש נטיה להחנות את הראש יותר מידי פעמים עקב חסכון בחשמל וכו. וזה גורם לבלאי וסקטורים פגומים.
יש תוכנה של WD שנקראת WDIDLE שיכולה לשנות את הפרמטר שאחראי על החניית הראשים בתוך הדיסק (להחנות פחות). אין לזה שום השפעה על המידע על הדיסק. זה מומלץ עבור RAID.
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2338
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
בגדול מנגנון ה SMART סימן סקטור בדיסק שלך כ uncorrectable ולא יכתוב אליו עוד פעם...
הבעיה יכולה לחזור על עצמה בסקטורים נוספים, אך גם יכול להיות שזהו הסקטור היחיד שימצא כפגום,
לאורך זמן תחת ההנחה שיכול להיות שיש פה יותר מבעיית חומרה פשוטה בסקטור יחיד בדיסק, אנשים מייעצים לך להפחית
את כמות הגישות לדיסק ע"י הרצת WDIDLE - מה שיכול להתברר כיעיל אם אכן בסופו של דבר מדובר בבעיית חומרה.
הבעיה יכולה לחזור על עצמה בסקטורים נוספים, אך גם יכול להיות שזהו הסקטור היחיד שימצא כפגום,
לאורך זמן תחת ההנחה שיכול להיות שיש פה יותר מבעיית חומרה פשוטה בסקטור יחיד בדיסק, אנשים מייעצים לך להפחית
את כמות הגישות לדיסק ע"י הרצת WDIDLE - מה שיכול להתברר כיעיל אם אכן בסופו של דבר מדובר בבעיית חומרה.
הבנתי
נשאלת שאלה חשובה
איך מבצעים את הפעולה על שלושת הדיסקים הכוונה לחבר כל פעם אחד או לחבר את שלושתם לבצע לראשון לעבור לשני ובסוף לשלישי מבלי לכבות ולהדליק מחדש
עוד הבנתי שהתוכנה מורצת מ-DOK עם מערכת הפעלה משלו
נשאלת שאלה חשובה
איך מבצעים את הפעולה על שלושת הדיסקים הכוונה לחבר כל פעם אחד או לחבר את שלושתם לבצע לראשון לעבור לשני ובסוף לשלישי מבלי לכבות ולהדליק מחדש
עוד הבנתי שהתוכנה מורצת מ-DOK עם מערכת הפעלה משלו
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בפורום באנגלית ההמלצה הייתה לעשות את אותו עדכון פרמטר (כך שהראש של הכונן "ישתולל" פחות כשאין צורך) בכל הכוננים.
אני הייתי מכבה את ה-NAS, משאיר כל פעם רק כונן אחד מחובר, ומריץ את אותה תוכנה של WD על הכונן המדובר. כך לכל כונן.
אם הבנתי נכון, זה לא משהו שאמור לפרמט או למחוק מידע בכונן, אלא רק לעדכן פרמטר בקושחה של הכונן.
אני הייתי מכבה את ה-NAS, משאיר כל פעם רק כונן אחד מחובר, ומריץ את אותה תוכנה של WD על הכונן המדובר. כך לכל כונן.
אם הבנתי נכון, זה לא משהו שאמור לפרמט או למחוק מידע בכונן, אלא רק לעדכן פרמטר בקושחה של הכונן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אני לא חושב שצריך להעביר את המערך ל-OFFLINE. זה סתם מסבך.
פשוט תעשה כיבוי מסודר של ה-NAS4Free, הוצא את ה-DOK עם ה-NAS4Free עליו, הכנס את ה-DOK של התוכנה של ה-WD, ובצע 3 פעמים את פעולת העדכון, כל פעם לכונן אחר.
לאחר מכן, חבר שוב את כל הכוננים ואת ה-DOK של ה-NAS4Free, והפעל שוב.
זה אמור לדעתי לעלות באופן רגיל לחלוטין.
פשוט תעשה כיבוי מסודר של ה-NAS4Free, הוצא את ה-DOK עם ה-NAS4Free עליו, הכנס את ה-DOK של התוכנה של ה-WD, ובצע 3 פעמים את פעולת העדכון, כל פעם לכונן אחר.
לאחר מכן, חבר שוב את כל הכוננים ואת ה-DOK של ה-NAS4Free, והפעל שוב.
זה אמור לדעתי לעלות באופן רגיל לחלוטין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
שלום לכולם
ביצעתי הרגע את הפעולה על כל דיסק בנפרד
הפעולה לקחה בדקה לכל דיסק - ממש מהר
חיברתי את הכבלים חזרה
הדלקתי מחשב
והכל עובד תקין ללא בעיות
ממש פחדתי בתחילה לעשות את זה כדי לא לפגוע במערך או בנתונים - הכל עבד חלק
ממש קל ופשוט !
שבת שלום לכולם ותודה רבה על העזרה
ביצעתי הרגע את הפעולה על כל דיסק בנפרד