חיבור רסיבר פיוניר 422 למספר מכשירים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
oshikv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש ברשותי רסיבר pioneer vsx 422 k.
המכשירים שאני רוצה לחבר הם:
מחשב
מסך מחשב LED
טלויזיה LED
ממיר HD YES

מה שעשיתי כרגע זה:
1 -חיברתי כבל HD מהכרטיס מסך של המחשב למגבר (game port) ומה OUT של הרסיבר, למסך המחשב. בהגדרות הקול במחשב, בחרתי את המסך (מופיע הדגם שלו ו nvidia high def audio) - יש סאונד.
2 - חיברתי את הממיר YES ישירות לטלויזיה מכיוון שברסיבר יש רק יציאת OUT אחת.

מה שאני רוצה לדעת זה:
1- קודם כל אם פעלתי נכון.

2-האם בשביל לקבל סאונד של הטלויזיה דרך הרסיבר, אני צריך לחבר ישירות כבל קומפוננט או כבל אופטי מהטלויזיה לרסיבר או שאני סתם עושה פה סלט?

הבנתי שיש אפשרות גם לרכוש מפצל שמתחבר לרסיבר ונותן לי 2 יציאות OUT, אך הבנתי שמדובר בכבל יקר.

נושא אחר ופחות קריטי -
אין לי סט רמקולים 5.1 (עדיין..עניין של תקציב) ורציתי לדעת - יש לי 2 רמקולים רצפתיים וסנטר. האם יש טעם לחבר את הסנטר כרגע או עדיף להשאיר רק את ה 2? האם בגלל המחסור בסאב ו 2 אחוריים, הסנטר סתם יגרום לבלאגן בסאונד.

כמו שאתם מבינים מהשאלות, אני בתול בכל הנושא של ק"ב, אז תודה מראש על הסבלנות וההתייחסות :)

lllliiioor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

תחבר את הממיר יס לרסיבר ותקנה מפצל HDMI... יש יקרים ויש זולים, תלוי כמה אתה רוצה להשקיע.
לגבי הרמקולים, אין בעיה שתחבר סנטר. אם זה לא נשמע לך טוב - תחזור לסטריאו.

oshikv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה על התגובה.

ראיתי שהמפצלים האלו נעים החל מ 50 שקלים וצפונה לכמה מאות שקלים, חלק עם מגבר, חלק עם שלט..בקיצור יש מגוון.

איך אני יודע מה אני צריך? אני לא רוצה להוציא כמה מאות שקלים על מפצל.

לא יודע אם זה רלוונטי אבל גם המסך מחשב וגם הטלוויזיה מגיעים לרזולוציה של FULL HD. אני לא רוצה משהו שבצורה כזו או אחרת יפגע לי באיכות.

האם המפצלים הפשוטים יעשו את העבודה או שפשוט עדיף להשאיר את זה ככה ולחבר את הסאונד מהטלוויזיה למגבר בצורה אחרת?

תודה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”