חברים. יש בארץ ברחובות חברה בשם אובג'ט.
הוקמה ועובדים בה רבים מיוצאי סאייטקס שהייתה ספינת הדגל של ההיי-טק הישראלי.
החברה מייצרת מדפסות תלת ממדיות (המדפיסות על מגוון פולימרים שונים עם קשיים ותכונות שונות). המדפסות משמשות בעיקר לייצור דגמים ופרוטוטייפים במהלך תהליכי ייצור ופיתוח.
מעניינת ביותר הטכנולוגיה הזו. ראיתי פעם מדפסת כזו 'מדפיסה' מפתח שוודי עובד. צוותי חשיבה ב-NASA טוענים שזהו הכלי הכי חשוב ביישוב מושבות מחוץ לכדור הארץ - משום שזהו כלי המייצר כלים אחרים הנחוצים לאנושות כדי להתחיל להתפתח ושלא ניתן, מפאת שיקולי משקל, לשנע אל המושבות העתידיות האלו... בינתיים יש כמה אלבומים שהייתי מעוניין להדפיס בעצמי. והנה השאלה הישראלית ביותר שאני מכיר:
אכן טכנולוגיה נהדרת.. אבל היא עדיין יחסית צעירה ויש לה המון לאן להתפתח. במכון הטכנולוגי בחולון, איפה שאני לומד כרגע, יש מודליה עם שלוש מכנות של OBJET (חברה ישראלית) וכמה סטודנטים מהשכבה שלי כבר הדפיסו שם, אני עדיין להא הספקתי, והתוצאה היית מרשימה מאוד. חשוב לזכור שישנן הרבה מאוד סוגי מדפסות בשוק משתמשות בכמה וכמה שיטות הדפסה שונות, ישנן אפילו מכונות שמכוונות (בהצלחה חלקית) לשוק הביתי בטווח מחירים של מתחת ל10,000 שח לאחת חדשה, ולאחרונה פותחה בארץ (על ידי סטודנט במכון בחולון) מכונת הדפסה בקרמיקה!
ודרך אגב, הסרטון המפורסם שבו רואים הדפסה של מפתח שוודי הוא OLD NEWS.. המדפסת שרואים בסרטון ההוא כבר מזמן לא בשימוש והיום יש מכשירים מתקדמים בהרבה.
פתחתי על זה שרשור כאן.
לפי מה שהיא מציגה בבלוג שלה זה נשמע יותר כמו גלילי שעווה מקומפרסים לmp3 ב20kb. נראה שהרזולוציה עוד לא מספיק גבוהה בכדי להגיע לרמה סבירה אפילו.
דמיינו איך זה יהיה להוריד תקליטים ברשת כקבצי הדפסה.
או מכשיר שישלב בין מדפסת ומחרטת תקליטים.