פלזמה פנסוניק ושידורי כבלים
שלום חברים
יש ברשותי מסך panasonic ST30 שמחובר לממיר יס HD רגיל , עכשיו בכל ערוצי ה SD בלי יוצא מהכלל אני לא רואה את התמונה על כל המסך אלך פסים שלורים דעוביים שונים תלוי בערוץ בצדדים של המסך ובערוצי ה HD התמונה מלאה
עכשיו כמובן יש לי את הופציה בטלויזיה ל 16:9 Overscan שמעלימה מעט מהמידע אבל המסך הוא מלא הבעיה עם הפונקציה הזו היא שברגע שמפעילים אותה היא גורפת לכל הכניסות בטלויזיה ואז משפיעה גם על הסטרימר שמחובר וזה ממש לא נח כל פעם לכבות אות להדליק אותה
ואחרי כל הסיפור המייגע הזה שאלתי היא כיצד חברי הפורום האחרים מתמודדים עם זה , האם צריך לכוון אולי בממיר משהו אחר
אודה מאוד לעזרתכם
יש ברשותי מסך panasonic ST30 שמחובר לממיר יס HD רגיל , עכשיו בכל ערוצי ה SD בלי יוצא מהכלל אני לא רואה את התמונה על כל המסך אלך פסים שלורים דעוביים שונים תלוי בערוץ בצדדים של המסך ובערוצי ה HD התמונה מלאה
עכשיו כמובן יש לי את הופציה בטלויזיה ל 16:9 Overscan שמעלימה מעט מהמידע אבל המסך הוא מלא הבעיה עם הפונקציה הזו היא שברגע שמפעילים אותה היא גורפת לכל הכניסות בטלויזיה ואז משפיעה גם על הסטרימר שמחובר וזה ממש לא נח כל פעם לכבות אות להדליק אותה
ואחרי כל הסיפור המייגע הזה שאלתי היא כיצד חברי הפורום האחרים מתמודדים עם זה , האם צריך לכוון אולי בממיר משהו אחר
אודה מאוד לעזרתכם
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78846
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
אתה מדבר על שני פסי ה overscan שמשודרים כחלק מהתמונה המקורית?
פעם היו מטפליםתבזה על ידי שימוש בשני aspect ratios ?
פעם היו מטפליםתבזה על ידי שימוש בשני aspect ratios ?
מצב just מיועד בדיוק בשביל סוג השידור שאתה מדבר עליו 4:3. כל הרעיון של המצב הזה הוא מתיחה חכמה של תמונה שמגיעה בפורמט כזה למסך רחב. בכל מקרה בהנחה ואתה לא משתמש במצב הזה אבל עדיין רואה על מסך מלא התמונה מעוותת (אלא אם אתה רואה 4:3 עם שני פסים ענקיים מהצדדים). אני משתמש במצב הזה תמיד לשידורי sd בפורמט הצר וכאשר אני עובר לhd או סתם תוכן בפורמט רחב (שזה נדיר למצוא במחוזתנו) אני חוזר ל16:9. בכל מקרה שימוש בoverscan הוא מעצבן כי אתה מאבד חלק יחסית גדול מהתמונה בשוליים (בעיקר בhd).