הג׳ין ״עייף״ - מישהו נתקל בתופעה?
- ronenkotigaro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 118
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 8 פעמים
יותר מאוחר אני אנסה לאתר מס' טל' של פנסיונר שעבד איתי וגר עכשו בשימשית, הוא יוכל לעזור לך, אני אדבר איתו לפני.
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
אתה יכול לדחשב את ההתנגדות בצורה הבאה:joncafe כתב:רעיון טוב! תודה. השאלה תהיה רק מה הרפרנס, אבל אולי מישהו ירים את הכפפה וימדוד אצלו בג׳ין ״טרי״ יותר משלי. יש לי מולטיטסטר אז זה צריך להיות אפשרי למדוד.Kerenfood כתב:אתה יכול למדוד את ההתנגדות של גוף החימום כדי לוודא את ההספק שלו......
ההספק של המכשיר רשום עליו , מדוד את המתח וחלק את ההספק במתח כך תקבל את הזרם
חלק את המתח בזרם ותקבל את ההתנגדות
מדוד את ההתנגדות והשווה לחישוב
יש רק בעייה אחת ההספק שרשום על המכשיר הוא הספק כולל של גוף החימום והמנוע למרות שהספק המנוע הוא כמעט זניח
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
תודה רוני.
כמו כל בעל תואר שני מהטכניון, את החישוב אני יודע אבל כשצריך למדוד אני עם שתי ידיים שמאליות
...
בכל אופן, את הנוסחה P=V^2/R אני מכיר.
שווה נסיון.
כמו כל בעל תואר שני מהטכניון, את החישוב אני יודע אבל כשצריך למדוד אני עם שתי ידיים שמאליות
שווה נסיון.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 437
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
לחות הפולים
אין לי בכלל נסיון בקלייה בג'ין או מכשיר דומה
אבל
בקלייות המסחריות שראיחתי בקולומביה מדידת לחות הפולים חשובה מאו לעקומת הקלייה.
ו
קח בחשבון שבזמו האיכסון הפולים יכולים גם להתייבש וגם לספוג לחות מהסביבה.
לחות אידיאלית למכירת קפה ברמה גבוהה (קולומביאנו אקסלסו) היא בין 9% ל 11%, אבל זו מכירת קפה לפי תקנות ההתאחדות הקולומביאנית, שמעתי גם על קליות של 18% לחות.
אבל
בקלייות המסחריות שראיחתי בקולומביה מדידת לחות הפולים חשובה מאו לעקומת הקלייה.
ו
קח בחשבון שבזמו האיכסון הפולים יכולים גם להתייבש וגם לספוג לחות מהסביבה.
לחות אידיאלית למכירת קפה ברמה גבוהה (קולומביאנו אקסלסו) היא בין 9% ל 11%, אבל זו מכירת קפה לפי תקנות ההתאחדות הקולומביאנית, שמעתי גם על קליות של 18% לחות.
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
יונותן אני הייתי בטוח בזה כבר מהתחלה אבל אתה בכל זאת שאלת אז נתתי את מה שאני יודעjoncafe כתב:תודה רוני.
כמו כל בעל תואר שני מהטכניון, את החישוב אני יודע אבל כשצריך למדוד אני עם שתי ידיים שמאליות...
שווה נסיון....
-
joncafe
- גורו קפה

תודה, רוני. מה שהתכוונתי ברפרנס הוא אם מישהו יכול לבצע גם את אותה מדידה בדיוק. כפי שציינת, ההספק של המכשיר זו מידה די תאורטית שכוללת גם את כל ההתנגדויות הפנימיות וכו', וגם בד"כ מצביעה על הספק מקסימלי לשם תקינה, ולאו דווקא ההספק המדוייק של המכשיר. לכן אני חושב שלמדידת התנגדות גוף חימום תהיה משמעות רק אם אוכל להשוות למדידה זהה שמישהו יעשה על ג'ין תקין לחלוטין.
אותה ההסתייגות, אגב, קיימת לגבי מדידת הזרם שהציעו לי - שוב, ללא מדידה על ג'ין תקין להשוואה אין לזה הרבה ערך...
having said that... הג'ין מונח כרגע על "שולחן הניתוחים" וברגע שאמצא טיפה זמן פנוי (=הילדים יפסיקו לשגע ת'שכל
) אני אנסה למדוד את ההתנגדות.
אותה ההסתייגות, אגב, קיימת לגבי מדידת הזרם שהציעו לי - שוב, ללא מדידה על ג'ין תקין להשוואה אין לזה הרבה ערך...
having said that... הג'ין מונח כרגע על "שולחן הניתוחים" וברגע שאמצא טיפה זמן פנוי (=הילדים יפסיקו לשגע ת'שכל
-
joncafe
- גורו קפה

תודה!! יפה מצידך, ואם ייצא לי אני אצור קשר. אני טיפה עמוס אז בזמן הקרוב אין סבירות גבוהה שאגיע, אבל שוב המון תודה על הרצון הטוב.rano כתב:היי joncafe,
יש לי ג'ין בן 1/2 שנה ואני מניח שהוא תקין. אין לי ציוד מדידה, אך אתה מוזמן לבוא ולבדוק בעצמך.
ויש גם קפה...
נראה לי שזו הבדיקה הכי טובה והכי קלה לביצוע ללא ציוד מיוחדשמוליק_טל כתב:בדיוק לפני כמה ימים קראתי מדריך להחלפת גוף החימום בג'ין.
על פי המדריך, גוף החימום יכול "להתעייף" כמו שציינת ואז הוא דורש החלפה.
לפני ההחלפה הם ממליצים לעשות את המבחן הבא - להפעיל את הקולה עם מיכל ריק על 250 מעלות.
הטמפרטורה צריכה להגיע ל 250 מעלות תוך 8 דקות. אם זה לוקח משמעותית יותר, צריך להחליף את גוף החימום....
אתה יכול לכוון ל250 מעלות ולבדוק כמה זמן לוקח לגין להגיע ל240
בצורה כזו של בדיקה אתה בודק גם את היעילות של המאוורר
יש מצב סביר שהמאוורר הוא זה ש"עייף" יותר מהגוף חימום , וגם הרבה יותר זול להחלפה
מחר אני מבצע קלייה ,בחימום המקדים אני ימדוד כמה זמן לוקח להגיע ל240 ול250 מעלות
נערך לאחרונה על ידי dorso ב 28/12/2012 10:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.