הג׳ין ״עייף״ - מישהו נתקל בתופעה?
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אהלן,
כבר כמה חודשים שאני שם לב שהקלייה בג׳ין איטית יותר מבעבר. אם בהתחלה הקניה נעה בין 13-15 דקות עד תחילת פיצוץ שני (תלוי טמפרטורת סביבה, סוג פולים וכו׳), עכשיו זה נע בין 16-18 דקות. אני די בטוח שהשינוי היה הדרגתי ולא בבת אחת.
אבל גם יש לי חשד מסויים שכשעברתי מ״ארובה״ מצינור שרשורי בקוטר גדול מדי שלא אטמה טוב את הפתח לארובה בקוטר נכון שאוטמת היטב היתה גם האטה בקצב הקלייה.
האם מישהו נתקל בתופעה? האם ייתכן שמדובר בירידה ביעילות גוף החימום?
אשמח לשמוע אם מישהו כבר נתקל בתופעה.
כבר כמה חודשים שאני שם לב שהקלייה בג׳ין איטית יותר מבעבר. אם בהתחלה הקניה נעה בין 13-15 דקות עד תחילת פיצוץ שני (תלוי טמפרטורת סביבה, סוג פולים וכו׳), עכשיו זה נע בין 16-18 דקות. אני די בטוח שהשינוי היה הדרגתי ולא בבת אחת.
אבל גם יש לי חשד מסויים שכשעברתי מ״ארובה״ מצינור שרשורי בקוטר גדול מדי שלא אטמה טוב את הפתח לארובה בקוטר נכון שאוטמת היטב היתה גם האטה בקצב הקלייה.
האם מישהו נתקל בתופעה? האם ייתכן שמדובר בירידה ביעילות גוף החימום?
אשמח לשמוע אם מישהו כבר נתקל בתופעה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
-
joncafe
- גורו קפה

רוני תודה אבל אם תקרא שוב מה שכתבתי, אני בהחלט לא מדבר על הבדלי קיץ חורף. גם בחורף וגם בקייץ הקליה התארכה בכ-2-3 דקות ביחס לאותה עונה דאשתקד.
יונתן,
לא נתקלתי בתופעה כזו אצלי, הג'ין בן שנתיים. כמה זמן הוא אצלך?
שאלה נוספת, האם ייתכן שהשוני הוא בקפה ולא בג'ין. זנים קשים יותר או משלוח קפה טרי ורווי בנוזלים ייתן אולי תופעה דומה ולא בהכרח בגלל התעייפות הג'ין.
בכל מקרה, אם הג'ין אצלך הרבה זמן, אולי כדאי להצטייד בגוף חימום חלופי...
נ.ב. מבחינת התוצאה הסופית בכוס, הקליות "הארוכות" הללו הן טובות יותר מ"הקצרות" שהיו לך בעבר?
לא נתקלתי בתופעה כזו אצלי, הג'ין בן שנתיים. כמה זמן הוא אצלך?
שאלה נוספת, האם ייתכן שהשוני הוא בקפה ולא בג'ין. זנים קשים יותר או משלוח קפה טרי ורווי בנוזלים ייתן אולי תופעה דומה ולא בהכרח בגלל התעייפות הג'ין.
בכל מקרה, אם הג'ין אצלך הרבה זמן, אולי כדאי להצטייד בגוף חימום חלופי...
נ.ב. מבחינת התוצאה הסופית בכוס, הקליות "הארוכות" הללו הן טובות יותר מ"הקצרות" שהיו לך בעבר?
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
באפן כללי לפילמנט של גוף חימום \ מנורה יש נטייה להיות עם הזמן יותר דק מה שמעלה לו את ההתנגדות ומוריד את ההספק תנתקלתי בזה במנורות דווקא ומצאתי הבדלים משמעותיים במדידת עוצמת האור , אתה יכול למדוד את ההתנגדות של גוף החימום כדי לוודא את ההספק שלו
-
joncafe
- גורו קפה

רעיון טוב! תודה. השאלה תהיה רק מה הרפרנס, אבל אולי מישהו ירים את הכפפה וימדוד אצלו בג׳ין ״טרי״ יותר משלי. יש לי מולטיטסטר אז זה צריך להיות אפשרי למדוד.Kerenfood כתב:אתה יכול למדוד את ההתנגדות של גוף החימום כדי לוודא את ההספק שלו...
בדיוק לפני כמה ימים קראתי מדריך להחלפת גוף החימום בג'ין.
על פי המדריך, גוף החימום יכול "להתעייף" כמו שציינת ואז הוא דורש החלפה.
לפני ההחלפה הם ממליצים לעשות את המבחן הבא - להפעיל את הקולה עם מיכל ריק על 250 מעלות.
הטמפרטורה צריכה להגיע ל 250 מעלות תוך 8 דקות. אם זה לוקח משמעותית יותר, צריך להחליף את גוף החימום.
על פי המדריך, גוף החימום יכול "להתעייף" כמו שציינת ואז הוא דורש החלפה.
לפני ההחלפה הם ממליצים לעשות את המבחן הבא - להפעיל את הקולה עם מיכל ריק על 250 מעלות.
הטמפרטורה צריכה להגיע ל 250 מעלות תוך 8 דקות. אם זה לוקח משמעותית יותר, צריך להחליף את גוף החימום.
-
joncafe
- גורו קפה

תודה שמוליק.
רק דבר אחד מוזר לי. מנסיון אני יודע שלכל ג׳ין יש סטיית טמפרטורה אופיינית לו ושונה בים ג׳ין לג׳ין. בעבר הנחנו כאן בפורום שהסיבה נעוצה במיקום לא אחיד של התרמוקפל. לענייננו: אני לא חושב שכל ג׳ין יגיע לאותה אמפרטורת התייצבות ללא פולים.
אני בספק רב מאד אם הג׳ין שלי יגיע בכלל ל 250 מעלות...
מעניין אותי לאיזו טמפרטורה מגיע הג׳ין של משתמשים אחרים בדיוק בתחילת פיצוץ ראשון. אני שואל כי אצלי גיליתי שזה מאד עקבי ובדיוק 230 מעלות.
אשמח אם בעלי הג׳ין כאן יוכלו לשתף בנתון הזה.
רק דבר אחד מוזר לי. מנסיון אני יודע שלכל ג׳ין יש סטיית טמפרטורה אופיינית לו ושונה בים ג׳ין לג׳ין. בעבר הנחנו כאן בפורום שהסיבה נעוצה במיקום לא אחיד של התרמוקפל. לענייננו: אני לא חושב שכל ג׳ין יגיע לאותה אמפרטורת התייצבות ללא פולים.
אני בספק רב מאד אם הג׳ין שלי יגיע בכלל ל 250 מעלות...
מעניין אותי לאיזו טמפרטורה מגיע הג׳ין של משתמשים אחרים בדיוק בתחילת פיצוץ ראשון. אני שואל כי אצלי גיליתי שזה מאד עקבי ובדיוק 230 מעלות.
אשמח אם בעלי הג׳ין כאן יוכלו לשתף בנתון הזה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
1. הג'ין לא מסוגל להגיע ל-250 מעלות בכלל, לדעתי. אולי עם מיכל ריק זה אפשרי, לא ניסיתי, אבל עם פולים הוא לא עובר, אצלי, את ה-242-3 מע'.
2. אני לא יודע באיזו טמפ' פיצוץ ראשון, כי אני עובד עם טיימר וחוזר אחרי 9 דק' קליה (דקה 12.5 כולל יבוש), ותוך חצי דקה מתחיל פיצוץ שני.
2. אני לא יודע באיזו טמפ' פיצוץ ראשון, כי אני עובד עם טיימר וחוזר אחרי 9 דק' קליה (דקה 12.5 כולל יבוש), ותוך חצי דקה מתחיל פיצוץ שני.
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 26/12/2012 9:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- עזי
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- שם מלא: עזי
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
גם אני נתקלתי בתופעה דומה בעבר (טיפוס זוחל של זמן הקלייה) וחשבתי כמוך שהבעייה בגוף החימום.
אצלי זה היה קשור לקפה הירוק בו השתמשתי. בעוונותי, רכשתי כמות גדולה של 7 קילו קפה ירוק כאשר אני הצרכן היחיד בבית של אספרסו ועם הזמן וכנראה שגם בגלל תנאי אחסון לא נאותים הפולים התייבשו יותר ויותר. גיליתי זאת כאשר נגמר הסטוק ורכשתי אחד חדש וצנוע יותר. זמן הקלייה ירד פלאים בכשתיים וחצי דקות בבת אחת. למעשה הקלייה הראשונה נשרפה כי הגעתי לג'ין מאוחר מדי (גם אני כמו מוטי מפעיל טיימר ועוזב לכמה דקות).
אצלי זה היה קשור לקפה הירוק בו השתמשתי. בעוונותי, רכשתי כמות גדולה של 7 קילו קפה ירוק כאשר אני הצרכן היחיד בבית של אספרסו ועם הזמן וכנראה שגם בגלל תנאי אחסון לא נאותים הפולים התייבשו יותר ויותר. גיליתי זאת כאשר נגמר הסטוק ורכשתי אחד חדש וצנוע יותר. זמן הקלייה ירד פלאים בכשתיים וחצי דקות בבת אחת. למעשה הקלייה הראשונה נשרפה כי הגעתי לג'ין מאוחר מדי (גם אני כמו מוטי מפעיל טיימר ועוזב לכמה דקות).
-
joncafe
- גורו קפה

לא חיברתי כבל מאריך ולא שיניתי בכלל את החיבורים ו/או אפילו את מיקום הקולה בזמן הקלייה. גם לא היה שינוי בקפה הירוק. למעשה קפה יבש יותר צריך להקלות מהר יותר כי הייבוש גם צורך אנרגיה ואורך זמן...
- ronenkotigaro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 118
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 8 פעמים
יש לך דרך או ידע למדוד זרם בהפעלה? אם התשובה שלילית לשתי השאלות ותרצה עזרה, אתה מוזמן.
על המכשיר ברוב המקרים רשום הזרם שהוא אמור לצרוך, במידה ונצרך זרם קטן יותר יש פה בעיה, כלומר גוף החימום לא פועל בשיא אונו.
על המכשיר ברוב המקרים רשום הזרם שהוא אמור לצרוך, במידה ונצרך זרם קטן יותר יש פה בעיה, כלומר גוף החימום לא פועל בשיא אונו.
-
joncafe
- גורו קפה

יש לי רק מולטיטסטר סטנדרטי. למדוד איתו זרם על 220V נראה לי קצת מסוכן למישהו שלא מנוסה בזה... אלא אם יש לך המלצה איך לבצע בצורה בטוחה. דווקא למדוד את התנגדות גוף החימום כשהמכשיר כבוי נראית לי שיטה בטיחותית יותר, לא?
- ronenkotigaro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 118
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 8 פעמים
אתה צריך מכשיר שנקרא אמפרמטר צבת , ואין בעיית בטיחות, כמה "צפון" אתה גר?