התייעצות לגבי סמארטפון זול ופשוט
תקציב 600-800 שח
דרישות:
מסך 3 אינץ' לפחות , 165 PPI לפחות (כמו האייפון הראשון שיש לי כרגע)
מצלמה נורמלית בסטנדרטים של טלפון. 2MP לא מספיק, רוצה יותר ועדיף פוקוס אוטומתי . רצוי גם וידאו.
שלא יהיה שביר מדי, הטלפון יהיה אצל אישתי שזורקת אותו בתיק, וגם הילדים יגעו בו.
לא חשוב - זמן סוללה ערוך, GPS, משחקים כבדים.
שימושים - שיחות, SMS, רשתות חברתיות, גלישה, משחקים קלים, צילום ילדים.
לאחר שיטוט של יום שלם בזאפ, פורומים, וסקירות, מצאתי כמה דגמים שנראים מתאימים אך לכל אחד יש פאק שמרתיע אותי.
סמסונג גלאקסי GIO ו ACE - זכרון פנימי של 278MB בלבד, היו דיווחים שזה לא מספיק והטלפון לא נותן לעשות עידכונים.
סמסונג גלאקסי MINI2 - המצלמה לא משהו.
סוני XPERIA TIPO - נתוני SAR די גבוהים, וגם דווח על בעיות תוכנה, כשהמסך פתאום מפסיק להגיב.
מוטורולה DEFY XT - זה טלפון הרבה יותר טוב מכל הנ"ל, אבל נתוני SAR שלו גבוהים מאוד, 1.48 W\KG. מפחיד מאוד.
מוטורולה DEFY MINI - יותר חלש מהאחרים, SAR יחסית גבוה, מצלמה לא משהו.
אז השאלה היא האם הרושם שלי נכון? האם פספסתי דגם כלשהו? האם יש משהו קצת יותר טוב שיענה על כל דרישותיי?
דרישות:
מסך 3 אינץ' לפחות , 165 PPI לפחות (כמו האייפון הראשון שיש לי כרגע)
מצלמה נורמלית בסטנדרטים של טלפון. 2MP לא מספיק, רוצה יותר ועדיף פוקוס אוטומתי . רצוי גם וידאו.
שלא יהיה שביר מדי, הטלפון יהיה אצל אישתי שזורקת אותו בתיק, וגם הילדים יגעו בו.
לא חשוב - זמן סוללה ערוך, GPS, משחקים כבדים.
שימושים - שיחות, SMS, רשתות חברתיות, גלישה, משחקים קלים, צילום ילדים.
לאחר שיטוט של יום שלם בזאפ, פורומים, וסקירות, מצאתי כמה דגמים שנראים מתאימים אך לכל אחד יש פאק שמרתיע אותי.
סמסונג גלאקסי GIO ו ACE - זכרון פנימי של 278MB בלבד, היו דיווחים שזה לא מספיק והטלפון לא נותן לעשות עידכונים.
סמסונג גלאקסי MINI2 - המצלמה לא משהו.
סוני XPERIA TIPO - נתוני SAR די גבוהים, וגם דווח על בעיות תוכנה, כשהמסך פתאום מפסיק להגיב.
מוטורולה DEFY XT - זה טלפון הרבה יותר טוב מכל הנ"ל, אבל נתוני SAR שלו גבוהים מאוד, 1.48 W\KG. מפחיד מאוד.
מוטורולה DEFY MINI - יותר חלש מהאחרים, SAR יחסית גבוה, מצלמה לא משהו.
אז השאלה היא האם הרושם שלי נכון? האם פספסתי דגם כלשהו? האם יש משהו קצת יותר טוב שיענה על כל דרישותיי?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לאיזו רשת אתה מתכוון לחבר אותם?
שים לב לתדרי דור שלישי (HSDPA) של המכשירים.
עבור אורנג'/יופון/012, התדרים הם 900/2100.
עבור כל החברות האחרות, התדרים הם 850/2100 (לא להתבלבל עם GSM 850, זה דור שני).
הסוני טיפו לדעתי הוא הדגם הכי משתלם וטוב. שים לב לסיומת הדגם שאתה קונה - a עבור 850/2100 או i עבור 900/2100.
שים לב לתדרי דור שלישי (HSDPA) של המכשירים.
עבור אורנג'/יופון/012, התדרים הם 900/2100.
עבור כל החברות האחרות, התדרים הם 850/2100 (לא להתבלבל עם GSM 850, זה דור שני).
הסוני טיפו לדעתי הוא הדגם הכי משתלם וטוב. שים לב לסיומת הדגם שאתה קונה - a עבור 850/2100 או i עבור 900/2100.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
כרגע אנחנו בסלקום, נעבור לרשת שנותנת חבילת גלישה טובה לאחר הקניה.
ל LG ו HTC לא מצאתי טלפונים זולים עם רזולוציה כפי שציינתי. כולם 240X320. אלה שציינתי לפחות 480X320. או שהמעבד שלהם רק 600MHZ, ואני לא רואה סיבה לקנות אותם.
מדוע TIPO עדיף על גאלקסי מיני 2 למשל? בגלל גירסת אנדרואיד מתקדמת יותר? כמה זה משמעותי?
מה עם SAR? סתם בולשיט או שזה מסוכן? אישתי מדברת ומסמסת לא מעט, עכשיו היא גם תגלוש בטלפון.
ל LG ו HTC לא מצאתי טלפונים זולים עם רזולוציה כפי שציינתי. כולם 240X320. אלה שציינתי לפחות 480X320. או שהמעבד שלהם רק 600MHZ, ואני לא רואה סיבה לקנות אותם.
מדוע TIPO עדיף על גאלקסי מיני 2 למשל? בגלל גירסת אנדרואיד מתקדמת יותר? כמה זה משמעותי?
מה עם SAR? סתם בולשיט או שזה מסוכן? אישתי מדברת ומסמסת לא מעט, עכשיו היא גם תגלוש בטלפון.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם אתם בסלקום ושוקלים לעבור לגולן טלקום או הוט מובייל, אתם תצטרכו טלפון עם תדרי דור שלישי 850/2100.
ייתכן שאני טועה, אבל די קשה להשיג גלקסי 2 מיני עם התדרים האלו בארץ (בניגוד לאחיו הגדול, הוא לא מגיע עם כל התדרים - 850/900/2100).
סוני טיפו אין בעייה - אפשר למצוא אצל היבואן הרשמי בדוכן שלו בקניון איילון.
SAR - לא הייתי מתרגש מזה יותר מדי, אבל זוהי רק דעתי.
ייתכן שאני טועה, אבל די קשה להשיג גלקסי 2 מיני עם התדרים האלו בארץ (בניגוד לאחיו הגדול, הוא לא מגיע עם כל התדרים - 850/900/2100).
סוני טיפו אין בעייה - אפשר למצוא אצל היבואן הרשמי בדוכן שלו בקניון איילון.
SAR - לא הייתי מתרגש מזה יותר מדי, אבל זוהי רק דעתי.
כרגע התדרים של 3G לא מדאיגים אותי. יש הרבה רשתות, נוכל לבחור רשת בהתאם לדגם הטלפון שייבחר.
האם תוכל להסביר, מדוע טיפו נראה לך עדיף ?
אני נוטה קצת לכיוון ה ACE, כי הוא קצת יותר גדול ויש לו מצלמה טובה יותר. רק הזכרון הקטן מדאיג. יש פה מישהו עם הטלפון הזה?
אני נוטה קצת לכיוון ה ACE, כי הוא קצת יותר גדול ויש לו מצלמה טובה יותר. רק הזכרון הקטן מדאיג. יש פה מישהו עם הטלפון הזה?
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
מנסיון אישי,הדגמי הזולים של סמסונג לא שווים את מחירם מבחינת איכות, הייתי חושב יותר לכיוון סוני, אם כי בעדכונים הם לא הכי, תבדוק עולי
Nexus S 9020A דגש על A לתדר 850, אומנם מבחינת עדכונים הוא עצר על 4.1.2 אבל תאמין לי עדיף מדגם זול של סמסונג, יש גם בלבן
.
אם כי תקציב עולי קצת נמוך אבל שווה לחפש אותו, לגבי נתוני SAR, על תתיחס לשטות הנ"ל, מדובר במדד נתון מקסימלי של מקלט המכשיר,
רשמת גם כי אתם בסלקום, תשערו שם, כי קודם כל יש להם גם 2G וגם 3G ומהירות רשת לא רעה כלל, לחילופין יש לך את גולן טלקום שבנדדיה על
2G זה תכלס אנטנות סלקום, אבל בפועל מחיר זול יותר, הרבה יותר
Nexus S 9020A דגש על A לתדר 850, אומנם מבחינת עדכונים הוא עצר על 4.1.2 אבל תאמין לי עדיף מדגם זול של סמסונג, יש גם בלבן
אם כי תקציב עולי קצת נמוך אבל שווה לחפש אותו, לגבי נתוני SAR, על תתיחס לשטות הנ"ל, מדובר במדד נתון מקסימלי של מקלט המכשיר,
רשמת גם כי אתם בסלקום, תשערו שם, כי קודם כל יש להם גם 2G וגם 3G ומהירות רשת לא רעה כלל, לחילופין יש לך את גולן טלקום שבנדדיה על
2G זה תכלס אנטנות סלקום, אבל בפועל מחיר זול יותר, הרבה יותר
נערך לאחרונה על ידי denis29 ב 27/12/2012 1:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
חפש גלאקסי S יד2 במצב טוב. בערך 400-500₪.
פרמט אותו להגדרות יצרן וצא לדרך.
לדעתי יותר טוב מכל האופציות שהועלו כאן.
פרמט אותו להגדרות יצרן וצא לדרך.
לדעתי יותר טוב מכל האופציות שהועלו כאן.
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
עדיף כבר I9020A שרשמתי מקודם, רק תקבל כאב ראש בלחפש רום ל S1 חח, הI9020A זה בדיוק S1 בתוספת פלאש למצלמה ללא בולשיט של סמסונג ומריץ JB רשמי מגוגל 
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מחשבה ממש לא נכונה על התדרים, קודם לבחור מכשיר ואז רשת, אבל זהו השיקול שלך.dmitrys כתב:כרגע התדרים של 3G לא מדאיגים אותי. יש הרבה רשתות, נוכל לבחור רשת בהתאם לדגם הטלפון שייבחר.
אני נוטה קצת לכיוון ה ACE, כי הוא קצת יותר גדול ויש לו מצלמה טובה יותר. רק הזכרון הקטן מדאיג. יש פה מישהו עם הטלפון הזה?...
הרשתות המשתלמות (אולי למעט 012) עובדות ב-850/2100. שים לב לזה.
הטיפו מריץ אנדרואיד 4 רשמי של סוני, וקיבל ביקורות טובות מאוד.
אבל גם ה-ACE טוב מאוד. הקפד לרכוש את הגירסה בעלת התדרים הנכונים.
הטלפון הוא מתנה לאישה, אני לא יכול להביא יד שניה במתנה.
לגבי SAR, אולי זאת שטות ואולי לא, אבל אם אשתי תגלה SAR גבוה במכשיר שלה, היא פשוט תזרוק אותו. היא נבהלת מאוד מכל האיסטריות האלה.
אז טיפו פסול, גם מוטורולה דפיי.
חשבתי גם על תמיכה באדובה פלאש, יש הרבה אתרים שמשתמשים בזה, אז נראה לי שהיא תרצה טלפון שיציג כראוי את כל האתרים. היא לא תקבל שום תירוצים שזה פלאש, וזה לא נתמך, אני מכיר אותה.
אז פסלתי את האייס ואת הג'יו. הם לא תומכים פלאש.
אז בטווח מחירים אלה נשאר רק MINI 2, שיש לו מצלמה פחות טובה אבל עונה לי על שאר הדרישות.
לגבי התדרים. למיטב הבנתי, ההבדל הוא רק ב 3G, כלומר שיחות וסמס יעבדו בכל מקרה, ומחסור בתדר רק יאיט את הגלישה באינטרנט. זה נכון? אם כן, רוב הזמן יהיה WIFI זמין, אז זה פחות קריטי. אם כי אני אבדוק אם יש לאן לעבור לפני הקניה.
על גלקסי מיני 2 רשום כך באתר של בסטביי: "מתאים לסלקום/אורנג'/יו פון/גולן טלקום/הום סלולר/012 מובייל באופן מלא"
הם לא טעו? נראה לי מספיק אפשרויות. הטלפון 900\2100.
לגבי SAR, אולי זאת שטות ואולי לא, אבל אם אשתי תגלה SAR גבוה במכשיר שלה, היא פשוט תזרוק אותו. היא נבהלת מאוד מכל האיסטריות האלה.
אז טיפו פסול, גם מוטורולה דפיי.
חשבתי גם על תמיכה באדובה פלאש, יש הרבה אתרים שמשתמשים בזה, אז נראה לי שהיא תרצה טלפון שיציג כראוי את כל האתרים. היא לא תקבל שום תירוצים שזה פלאש, וזה לא נתמך, אני מכיר אותה.
אז פסלתי את האייס ואת הג'יו. הם לא תומכים פלאש.
אז בטווח מחירים אלה נשאר רק MINI 2, שיש לו מצלמה פחות טובה אבל עונה לי על שאר הדרישות.
לגבי התדרים. למיטב הבנתי, ההבדל הוא רק ב 3G, כלומר שיחות וסמס יעבדו בכל מקרה, ומחסור בתדר רק יאיט את הגלישה באינטרנט. זה נכון? אם כן, רוב הזמן יהיה WIFI זמין, אז זה פחות קריטי. אם כי אני אבדוק אם יש לאן לעבור לפני הקניה.
על גלקסי מיני 2 רשום כך באתר של בסטביי: "מתאים לסלקום/אורנג'/יו פון/גולן טלקום/הום סלולר/012 מובייל באופן מלא"
הם לא טעו? נראה לי מספיק אפשרויות. הטלפון 900\2100.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, הם טועים ומטעים - אחד מהם או שניהם...
אז אני צריך סדר בבלגן שיש לי בראש לגבי התדרים.
האם מדובר במהירות הגלישה בלבד, אם הטלפון לא תומך בתדר של 3G?
MINI2 מופיע בכל מקום כ 900\2100. אז אילו רשתות הוא תומך? יש אתר מהימן שמסכם רשתות לפי התדרים?
עריכה: הינה, מצאתי סיכום יפה: http://www.htmobile.co.il/article03683
יש גם טלפון אחר שעונה לי על הדרישות, DEFY MINI XT320. אם הבנתי נכון, הוא יעבוד בכל הרשתות. זה נכון?
עכשיו אני מתחיל להבין מדוע התדרים חשובים. 900 ב 3G זה רק אורנג' או יופון, ורוב המכשירים הזולים הם 900\2100. אין לאן לברוח.
מחכה לתשובה לגבי XT320, ואם זה תומך בכל הרשתות, אקרא שוב את הסקירות ואזמין.
האם מדובר במהירות הגלישה בלבד, אם הטלפון לא תומך בתדר של 3G?
MINI2 מופיע בכל מקום כ 900\2100. אז אילו רשתות הוא תומך? יש אתר מהימן שמסכם רשתות לפי התדרים?
עריכה: הינה, מצאתי סיכום יפה: http://www.htmobile.co.il/article03683
יש גם טלפון אחר שעונה לי על הדרישות, DEFY MINI XT320. אם הבנתי נכון, הוא יעבוד בכל הרשתות. זה נכון?
עכשיו אני מתחיל להבין מדוע התדרים חשובים. 900 ב 3G זה רק אורנג' או יופון, ורוב המכשירים הזולים הם 900\2100. אין לאן לברוח.
מחכה לתשובה לגבי XT320, ואם זה תומך בכל הרשתות, אקרא שוב את הסקירות ואזמין.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מדובר אכן בירידה (דרסטית) במהירות הגלישה כאשר מדובר בסלקום, גולן טלקום והום סלולר.
בפלאפון, רמי לוי והוט מובייל לא תהיה לך קליטה בכלל כאשר לא תקלוט 2100 עם טלפון של 900/2100.
ה-XT320 לא תומך בכל הרשתות בבת אחת - יש דגם של 900/2100 ויש דגם של 850/2100.
טלפון התומך בבת אחת ב-850/900/2100 יהיה הרבה יותר יקר בד"כ (רמת מחירים של סמסונג גלקסי 2 ומעלה).
012 מובייל גם עובדת ב-900/2100 (זוהי מעין חברת בת של אורנג').
כל שאר הרשתות המשתלמות עובדות ב-850/2100.
אני עדיין לא הבנתי למה פסלת את הטיפו.
בפלאפון, רמי לוי והוט מובייל לא תהיה לך קליטה בכלל כאשר לא תקלוט 2100 עם טלפון של 900/2100.
ה-XT320 לא תומך בכל הרשתות בבת אחת - יש דגם של 900/2100 ויש דגם של 850/2100.
טלפון התומך בבת אחת ב-850/900/2100 יהיה הרבה יותר יקר בד"כ (רמת מחירים של סמסונג גלקסי 2 ומעלה).
012 מובייל גם עובדת ב-900/2100 (זוהי מעין חברת בת של אורנג').
כל שאר הרשתות המשתלמות עובדות ב-850/2100.
אני עדיין לא הבנתי למה פסלת את הטיפו.
את הטיפו פסלתי בגלל SAR, וגם בגלל בעיות במסך שפתאום מפסיק להגיב. יש הרבה תגובות משתמשים בהקשר של המסך כדי להניח שזאת תקלה טיפוסית.
טיפו גם הוא לא תומך בכל הרשתות בבת אחת. יש ST21i עבור תדרים 900\2100 ויש ST21A עבור 850\2100.
ST21I יש לו SAR 1.62, מעבר למותר בארה"ב. קצת מפחיד לקנות אותו. ST21A עם 1.28, גבוה אבל מותר.
את ST21A אני לא מוצא בחנויות בזאפ במחיר נורמלי. רק באייבורי ב 900 שח.
אתה ממליץ על הטיפו מנסיון אישי?
טיפו גם הוא לא תומך בכל הרשתות בבת אחת. יש ST21i עבור תדרים 900\2100 ויש ST21A עבור 850\2100.
ST21I יש לו SAR 1.62, מעבר למותר בארה"ב. קצת מפחיד לקנות אותו. ST21A עם 1.28, גבוה אבל מותר.
את ST21A אני לא מוצא בחנויות בזאפ במחיר נורמלי. רק באייבורי ב 900 שח.
אתה ממליץ על הטיפו מנסיון אישי?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא מנסיון אישי, אבל קראתי עליו דווקא ביקורות טובות.
ה-XT320, כמו מכשירי הסוני הזולים, גם מגיע ב-2 גירסאות, ל-850/2100 ול-900/2100. בהחלט כדאי ללכת על דגם של 850/2100 אם תשיג כזה.
לגבי סוני, אם אתה גר באזור המרכז, שווה לבדוק בדוכן של היבואן הרשמי בכניסה לשקם אלקטריק בקניון איילון. הם מוכרים שם רק את דגמי ה-850/2100.
ה-XT320, כמו מכשירי הסוני הזולים, גם מגיע ב-2 גירסאות, ל-850/2100 ול-900/2100. בהחלט כדאי ללכת על דגם של 850/2100 אם תשיג כזה.
לגבי סוני, אם אתה גר באזור המרכז, שווה לבדוק בדוכן של היבואן הרשמי בכניסה לשקם אלקטריק בקניון איילון. הם מוכרים שם רק את דגמי ה-850/2100.
זה עתה הזמנתי אייפון 3G ב 900 שקל בקופון של BUY2.
אני יודע שזה ישן, אבל מנסיוני לא יהיו בעיות עם הטלפון ואישתי תהיה מרוצה. זה הכי חשוב.
גם תומך בכל התדרים, לא צריך לשבור את הראש.
תודה לכולם על העזרה, במיוחד ל PIXIES.
אני יודע שזה ישן, אבל מנסיוני לא יהיו בעיות עם הטלפון ואישתי תהיה מרוצה. זה הכי חשוב.
תודה לכולם על העזרה, במיוחד ל PIXIES.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
תתחדש.dmitrys כתב:זה עתה הזמנתי אייפון 3G ב 900 שקל בקופון של BUY2.
תודה לכולם על העזרה, במיוחד ל PIXIES....
אני עדיין חושב שגלאקסי S יותר טוב ומתקדם מאיפון 3....וגם היה עולה פחות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אייפון 3 לא תומך בכל התדרים:
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3gs-2826.php
רק אייפון 4 ומעלה:
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4-3275.php
בכל מקרה, התדרים הרלוונטיים הם 850/2100, ונתמכים ע"י רוב הרשתות כאן (למעט אורנג'/יופון/012 שהם 900/2100), אז הבחירה טובה מאוד בסה"כ.
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3gs-2826.php
רק אייפון 4 ומעלה:
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4-3275.php
בכל מקרה, התדרים הרלוונטיים הם 850/2100, ונתמכים ע"י רוב הרשתות כאן (למעט אורנג'/יופון/012 שהם 900/2100), אז הבחירה טובה מאוד בסה"כ.