מערכת חדשה - מספר שאלות תם

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shosho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הי, לאחר זמן רב של לבטים ומעבר בין שלל חנויות, נרכשה מע' קולונוע ביתי המורכבת מ MA-RX2 כקדמיים, morel sp1 כאחוריים, RX-CENTER וסאב מורל 8. הרסיבר ONKYO 609 אשר לאוזני נשמע המתאים ביותר בתקציב הנתון וטלוזייה PHILIPS 46-FL5507. אין ספק שזה שדרוג רציני מאוזניות טובות שהיו וטושיבה בומבה...:-)

מספר שאלות בחיבורי המע' ובכיולים:
1. הרסיבר לא זיהה לי בכיול את הסאב. כיצד לכוון את הסאב בצורה הטובה ביותר, מה תדר החיתוך אשר לקבוע בו את הסאב ו/או הרמקולים והאם להגדירם כגדולים או קטנים?
2. כיצד אני מאפשר לרסיבר לבחור את קידוד ההשמעה הנכון ביותר (dts, DD וכו') בצורה אוטומטית.
3. איך אני מכוון רדיו אינטרנטי ומבין הקישורים הנתונים, האם יש משהו מומלץ? (מחובר ב LAN לרשת הביתית).
4. ישנה בעית מיקום וסידור קלה - יש מזנון עם רגליים בגובה 20 ס"מ עם תאים ברוחב של 46 ס"מ, שכביכול הרסיבר היה אמור להכנס לתוכם, אך זרועות הדלתות מונעות את כניסת הרסיבר, וגם לאחר פירוק והרכבה מחדש של הדלת אין מקום. חשבתי לשים את הרסיבר על משטח שאבנה מעץ ורגליות על הרצפה מתחת לשידה? האם יש בכך בעיה כלשהיא? שהרסיבר ממוקם נמוך?
בטח יהיו עוד שאלות בהמשך, אז כבר תודה רבה מראש (f)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1: תתחיל בזה שתקרא את ספר הוראות של הרסיבר, שם רשום כמעט הכל לגבי חיבור והפעלה... אחר כך תעבור לשלב 2...
2: להרכבת מערכת, כיוון, כיול, הגדרה וחיבור נכון רצוי להעזר באנשי מקצוע...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

agnostic
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #3 

JEXY כתב:1:
...
או בפורום

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #4 

agnostic כתב:
JEXY כתב:1:
...
או בפורום
...
(Y) (Y)

אצלו ,גם שצריך לתלות מתלה לרמקול רצוי להזמין איש מקצוע.

הזוי

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
שם מלא: Yuval11
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #5 

אחלה סט , תתחדש!
רוב התשובות נראה לי רשומות בחוברת.
הקידוד תלוי במקור ואמור להשתנות אוטומטית, ואחר כך אתה יכול לשנות את המצב מהשלט של הרסיבר למצב שנשמע לך הכי מתאים.
בקשר למיקום של הרסיבר אני לא חושב שיש בעיה עם מיקום נמוך של הרסיבר חוץ מזה שאולי השולחן(אם יש לך) יחסום את התדר של השלט ותצטרך ל"התאמץ" ולהזיז קצת את היד.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #6 

shosho כתב:הי, לאחר זמן רב של לבטים ומעבר בין שלל חנויות, נרכשה מע' קולונוע ביתי המורכבת מ MA-RX2 כקדמיים, morel sp1 כאחוריים, RX-CENTER וסאב מורל 8. הרסיבר ONKYO 609 אשר לאוזני נשמע המתאים ביותר בתקציב הנתון וטלוזייה PHILIPS 46-FL5507. אין ספק שזה שדרוג רציני מאוזניות טובות שהיו וטושיבה בומבה...:-)

מספר שאלות בחיבורי המע' ובכיולים:
1. הרסיבר לא זיהה לי בכיול את הסאב. כיצד לכוון את הסאב בצורה הטובה ביותר, מה תדר החיתוך אשר לקבוע בו את הסאב ו/או הרמקולים והאם להגדירם כגדולים או קטנים?
2. כיצד אני מאפשר לרסיבר לבחור את קידוד ההשמעה הנכון ביותר (dts, DD וכו') בצורה אוטומטית.
3. איך אני מכוון רדיו אינטרנטי ומבין הקישורים הנתונים, האם יש משהו מומלץ? (מחובר ב LAN לרשת הביתית).
4. ישנה בעית מיקום וסידור קלה - יש מזנון עם רגליים בגובה 20 ס"מ עם תאים ברוחב של 46 ס"מ, שכביכול הרסיבר היה אמור להכנס לתוכם, אך זרועות הדלתות מונעות את כניסת הרסיבר, וגם לאחר פירוק והרכבה מחדש של הדלת אין מקום. חשבתי לשים את הרסיבר על משטח שאבנה מעץ ורגליות על הרצפה מתחת לשידה? האם יש בכך בעיה כלשהיא? שהרסיבר ממוקם נמוך?
בטח יהיו עוד שאלות בהמשך, אז כבר תודה רבה מראש (f)
...
בצע את הפעולות הבאות לפי הסדר:

תגביר את הווליום בסאב לחצי בערך
את הקרוס בסאב כוון ל max
תריץ כיול של אודסי
תחתוך את כל הרמקולים שלך ב 80hz
את ה lfe כוון ל 120hz
תגביר את עוצמת הסאב ברסיבר בכ 2-3 db

shosho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

פתרון חלק מהבעיות

שליחה #7 

1. לגבי הסאב- אבדוק מחר.
2. נפתר, אכן קריאה מעמיקה יותר של המניואל (למרות שחסר במניואל העברי לא מעט דברים ביחס לאנגלי...).
3. עדיין מבקש המלצה - איזה מבין הספקי רדיו אינטרנט נותן פתרון סביר?
4. נפתר גם כן - פשוט הוצאתי את דלת המזנון - ההנהלה מעדיפה זאת כך, ומבחינתי מה שחשוב שיש אוורור למזנון.

כל הרמקולים כבר תלויים, כל הכבלים מחוברים, וגם הסאב התעורר לחיים, תודה istarmini.
תודה רבה

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אם תשנה משהו בסאב תצטרך לבצע כיול מחדש.

shosho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

כמובן, ביום חמישי, כאשר לא תהיה נפש חיה מלבדי בבית אעשה כיול מחדש.

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

רעיון טוב לרחם להם על עור התוף

shosho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שאלה נוספת בקשר לכיול, מאפייני מוזיקה וחיתוך תדרים

שליחה #11 

1. לאחר כיול, ביצוע חיתוך התדרים כפי שהוצא כאן רציתי לדעת האם כאשר אני במצב pure audio כאשר אני שומע סטריאו - האם גם אז הרמקולים מבצעים את חיתוך התדרים כפי שהוגדר? ואם כן, אני יכול לשנות חיתוך תדרים שונה למצב מוזיקה ולמצב סרטים?
2. מה ההבדל בין direct ו through בתפריט video? האם בשניהם הרסיבר לא מתערב ומעביר את האות ישירות?
תודה רבה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #12 

1. במצב PURE AUDIO אין חיתוך תדרים כי אין שום עיבוד של הסאונד - הוא עובר בצורתו "הטהורה" ביותר לשני הרמקולים הקדמיים בלבד.

2. עפ"י הכתוב בעמ' 53 במדריך למשתמש, כשבוחרים ב-THROUGH בתפריט הווידאו, הרסיבר לא יעשה UPCONVERT (המרת סיגנל אנאלוגי לדיגיטלי, למשל כדי להעביר את כל המקורות דרך הרסיבר ל-TV בכבל HDMI בודד), אבל הוא עדיין יכול לעשות UPSCALE (שינוי רזולוציה, למשל כדי "לשדרג" את הסיגנל ל-HD). כלומר, הוא לא ייגע בווידאו כפי שהוא טופל ע"י המקור, אבל אתה עדיין יכול לשנות את הרזולוצייה שלו ביציאה. אם בוחרים ב-DIRECT, אז אי אפשר לעשות אף שינוי (לא UPCONVERT ולא UPSCALE).

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”