la pavoni משנות ה90

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
segallla פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום מכובדיי,

הציעו לי לקנות מכונת la pavoni יורופיקולה משנות ה90 ...

המכונה לדברי המוכר "במצב מעולה".

המחיר המבוקש באזור 1500 ש"ח.

מה דעתכם על המחיר ? האם מכונה בת 20 היא בור ללא תחתית?
איך ההקצפה שלה לעומת מכונות אחרות חדישות יותר?

תודה לכולכם.
נערך לאחרונה על ידי segallla ב 25/12/2012 12:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

יקר.
בגדול המכונה פשוטה ואמינה מאוד. אפשר להחליף אטמים ולשפץ לבד אם צריך.
הדוד הוא 800 סמ"ק לא גדול - כח הקצפה קטן לעומת הדגם של ה 1.6 ליטר.
בקיצור - אפשר למצוא יותר זול
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

segallla פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #3 

הי עופר,

תודה על התשובה הזריזה!

אני אחדד את השאלה על ההקצפה ברשותך: האם ההקצפה שלה טובה ביחס למכונות חדישות של ascaso או gaggia?

אין לי ניסיון גדול במכונות ידניות.

האם, לטעמך , יהיה לי קשה להסתדר איתה? אני יודע שיש לה עקומת למידה. השאלה אם אני לא קופץ מעל הפופיק.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

אני לא הייתי משלם יותר מחצי מהסכום המבוקש
אתה חייב להשאיר ספייר לתקלות וזה עשוי לא להיות זול במכונה הזו
ובסוף אתה עם לה פבוני ישנה, שזו מכונת מנוף בסיסית ולא קלאסית, שלדעתי מיועדת להיות יפה על השיש יותר מאשר בשימוש (ויסלחו לי כל בעלי לה פבוני)
ייקח לך זמן להוציא שוטים טובים, ואתה יכול או לאהוב את התהליך או לקלל אותו
לחיוב, יש לך הזדמנות להכנס לעולם המנופים
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #5 

לא קלאסית?
מה יותר קלאסי מלה פבוני?
זאת המנוף הביתית היחידה כמעט ששרדה משנות ה 60.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #6 

לדעתי, המכונה הזו גרמה יותר נזק מאשר תועלת למכונות המנוף באשר הן. לדעתי היא מחזיקה בשיא כלשהו הקשור לעלות כוס קפה יחידה מול עלות המכונה ללקוח (כלומר, אם תחלק את מספר כוסות הקפה שעשתה מכונה ממוצעת, במחיר שלה כחדשה)
עוד לא נתקלתי במישהו שרכש מכונה כזו והשתמש בה. נתקלתי רק בכאלה ש"קיבלו מתנה" ממישהו שרכש ולא הסתדר, או רכשו יד שניה.
ועוד לא דיברתי על התחזוקה.
אני לא מזלזל, הפוטנציאל מאוד גבוה, אבל קלאסית?
what's next?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #7 

דרור,
יהיה לעזר, אם תציין מה יש לך כרגע, מה מידת הנסיון שלך ובאיזו מכונה / שיטת הכנת קפה.
כמו כן, ציין מה הדרישות והציפיות שלך מהקפה ומהמכונה.
בהתאם, ניתן יהיה לתת לך הכוונה טובה יותר.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #8 

המכונה הזו מעולה וקלה מאוד לתיקון, החלקים היקרים הם חלקי כרום שקשורים לגוף המכונה ולא אטמים.

גוף החימום אמין מאוד ופרסוסטאט מחזיק שנים רבות בשימוש ביתי - תבדוק שהיא תקינה, אין נזילות בזמן שהיא חמה מראש המכונה וצינורית ההקצפה, וודא שהפרסוסטאט מגיב מהר כשמוציאים אדים ושלחץ ההקצפה נשמר.

זו מכונה נהדרת שמוציאה קפה משובח ביחס למחיר שלה ומקציפה מצוין הרבה יותר טוב מכל גאג׳יה סאקו וכו׳...

צריך להחליף לה את פית ההקצפה לחריר אחד וזהו, ניקוי אבנית זה משהו קל ופשוט, אטמים למנוף עולים פחות מ 100 שקל וצריך רק לגרז מידי פעם את הגומיות כמו בכל מכונת מנוף.

בצירוף עם מטחנה ראויה כגון אסקסו מיני לליט וכו׳ אתה יכול לקבל תוצאות ברמה של מכונות יקרות פי כמה.

לגבי המחיר, תלוי במצב המכונה הייתי מציע משהו סביב 1000.

שים לב טוב לגבי חלודות או ריקבונות בבסיס המכונה ומתחת למגש הניקוז, זה יקר לתיקון במידה וצריך בסיס חדש.

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #9 

אין לי ניסיון עם לה פבוני אבל ממה ששמעתי היא קשה יותר לתפעול מאשר מכונות מנוף אחרות (זו גם הסיבה שלא מעט כאלה עולות ביד שניה).
תקנו אותי אם אני טועה, אבל להבנתי המנגנון שלה דומה יותר למסחטת תפוזים ולכן יש הרבה משמעות לקצב ההורדה של הידית, מה שדורש רגישות נוספת.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #10 

500-600 שקל, מקסימום, אחרת המכונה תישאר אצלו עד שיצמח לה זקן......
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #11 

hosq כתב:לדעתי, המכונה הזו גרמה יותר נזק מאשר תועלת למכונות המנוף באשר הן. לדעתי היא מחזיקה בשיא כלשהו הקשור לעלות כוס קפה יחידה מול עלות המכונה ללקוח (כלומר, אם תחלק את מספר כוסות הקפה שעשתה מכונה ממוצעת, במחיר שלה כחדשה)
...
אף מכונה לא החזיקה מעמד משנות ה 60 עד עכשיו חוץ מלה פבוני (טוב גם אלקטרה)
זה המנוף הביתי הכי קלאסי שיש.
זה שבארץ אנשים קונים ולא עושים כלום זה בגלל שמי שמוכר להם את המכונה היה צריך למכור להם קפסולות.
אבל - תסתכל פה ותראה לבד מה נשאר ומה לא...
http://www.francescoceccarelli.eu/dallaAallaZ_eng.htm
בהקשר לפורום שלנו זאת קלאסיקה - בחוץ זה משהו אחר.

ShoshyM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #12 

כמשתמשת חדשה ב-La Pavoni אני חייבת להתערב ולחזק את תשובתו של כפיר_ש

לדעתי המכונה הזו קיבלה שם רע ממש לא בצדק :?
נכון שזה לא לחיצה על כפתור ואולי המכונה לא מיועדת לכל אחד אבל זה ממש לא סיפור מסובך להפעיל אותה ולקבל קפה טוב באופן עקבי. אני מאוד נהנית מתהליך ההכנה שהוא אגב לא הרבה יותר ארוך מאופציות ביתיות אחרות (זמן חימום המכונה אפילו די קצר ~10 דקות).
הכל שאלה של מה הצרכים- היא פחות מתאימה לשימוש רובסטי ולא הייתי מנסה להכין יותר מ-4 כוסות ברצף אבל לשימוש ביתי ממוצע היא אידאלית בעיניי (אצלי זה עד 4 כוסות ביום).
גם הגודל, האמינות והבניה הפשוטה הם יתרונות וכן גם המראה אבל ממש לא כקישוט :)
יש גם חסרונות כמו עקומת למידה (תלוי במשתמש, אני מניחה שצריך לאהוב את התהליך), זוית הקצפה לא אידאלית (אבל הקצפה מצויינת), מגש פינוי נוזלים בנפח מיקרוליטרים בודדים וסכנה לכוויות אם לא נוגעים בחלקים המבודדים 8)

אני גם התלבטתי אם לקנות יד שניה ובסוף קניתי חדשה ב-la gondola וגם קיצרתי את עקומת הלמידה בעזרת הפורום וגיא מאספרסוטק. אני ממליצה לך לדבר עם גיא על מנת לקבל עוד טיפים לבדיקה של המכונה. המכונה הספציפית הזו אכן מתומחרת מעט יקר מדי וכדאי להעדיף דגם שיוצר אחרי שנת 2001 מאחר שהוכנסו מספר שיפורים (שיפור יציבות חום וכדומה).

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #13 

מסכים על כל מילה של עופר...

אתם עושים פה דה-לגיטימציה למכונה טובה מאוד.

העניין הוא שברגע שמתרגלים קל מאוד לקבל יופי של שוטים ממנה, אוקיי זה לא פשוט כמו במכונת משאבה ב 7000 שקל והיא לא בנויה להכין הרבה כוסות ברצף אבל המכונה הזו גם לא מתיימרת להוות אלטרנטיבה לקטגוריה של מכונות ברמה זו.

תלוי במצב המכונה ותלוי במחיר אך בסך הכל זו מכונה טובה וגם מאוד יפה וקומפקטית.

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #14 

גם אני מאוהבי לה פבוני, אבל המחיר גבוה לדגם בעל המיכל הקטן. מכרתי את שלי לפני מספר חדשים, בת 12, מיכל של 1.6 ליטרים (professional) ב-1200 והמחיר סביר לדעתי. מחיר של למעלה מ-1000 הוא מוגזם עבור הדגם שציינת.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #15 

העניין הוא שזה נופל בין הכיסאות, לא ווינטז' ולא חדש, אני לא חושב שיש לו סיכוי למכור ב1000, לך אליו עם מחשב טאבלט ותראה לו את השרשור הזה.....

גם ace of base משנות ה90.....
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

odedor
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0

שליחה #16 

"עוד לא נתקלתי במישהו שרכש מכונה כזו והשתמש בה. נתקלתי רק בכאלה ש"קיבלו מתנה" ממישהו שרכש ולא הסתדר, או רכשו יד שניה."

יש לי כזו 15 שנה. עובדת כל יום, גם לאחי יש כזו עם מעל ל10 שנות עבודה רצופה. אז, עכשיו אתה כבר מכיר 2 אנשים שגם רכשו (חדשה) וגם משתמשים. יצא לי כבר לראות מישהו שמפעיל בית קפה קטן עם מכונה כזו (עושה מעל ל 100 כוסות ביום, כבר 10 שנים רצוף)
מכונה מאוד אמינה, פשוטה לטיפול. גם אם כמה אטמים לא בסדר, זה לא מסובך ולא יקר לתקן.
המחיר קצת מוגזם ללא ספק.
גם ההקצפה טובה, אפילו עם פיית שלושת החורים המקורית. צריך רק למצוא קנקן מתאים. מטחנה וטמפר טוב הם ציוד חובה

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #17 

היתה לי מכונה כזו והשתמשתי בה רבות , המכונה פשוטה מאוד ומתאימה להכנת גג 4 כוסות ברצף מידית כפולה כמובן ,כלומר 2 שוטים רצופים. יותר מיזה היא כבר מתחילה להיתחמם יתר על המידה .
הקפה שהיא מנפיקה עדין ומאוזן מאוד . (קשה להעביר את הטעם הזה בכתב)

ההקצפה שלה מעולה וחזקה מאוד , שום מכונה חדשה עד 3500 ש"ח לא תוציא הקצפה טובה מימנה , היא מקציפה כמו מכונה עם דוד קטן (שזה מה שהיא ) וכול מכונה עים מנובלוק מתקתק עבור ההקצפה רחוקה מימנה שנות אור !

המחיר אולי טיפה גבוהה , אני מכרתי עם אני זוכר נכון במחיר הזה(אולי 100 ש"ח יותר ) יחד עם מטחנת רוקי , אבל איך שלא אהייה עם תילמד לעבוד איתה , אתה ממש תהנה מימנה , וכן היא אחת המכונות הקלאסיות ביותר ששרדו את הקידמה ומצליחות להימכר גם היום כחדשות כמובן .

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”