פרה אינפיוזן בסילביה
רכשתי את ה pid של auber עם פרה אינפיוזן.
הפרה אינפיוזן הגיע מתוכנת מראש בכל הקשור לזמן הרטבה, שהיה ואז 25 שניות חליטה.
הקפה באמת יוצא יותר מאוזן אבל הטעם בהחלט פחות טוב מאשר ללא הפעלת הפרה אינפיוזן.
ההרגשה היא של פחות חוזק וקרמה.
מישהו מכיר את הפונקציה של auber ויכול לעזור?
תודה מראש
הפרה אינפיוזן הגיע מתוכנת מראש בכל הקשור לזמן הרטבה, שהיה ואז 25 שניות חליטה.
הקפה באמת יוצא יותר מאוזן אבל הטעם בהחלט פחות טוב מאשר ללא הפעלת הפרה אינפיוזן.
ההרגשה היא של פחות חוזק וקרמה.
מישהו מכיר את הפונקציה של auber ויכול לעזור?
תודה מראש
המטרה של פרה אינפיוזן זה להרטיב את העוגיה, המים נשפכים בעדינות מעל הקפה, ממלאים את החלל, לחץ נמוך מחלחל את המים לקפה, ואז הלחץ עולה, כמו במנוף. אצלך המים פורצים מגבוה, פוגעים בקפה, מפרקים אותו, עצירה, ואז מתחילה החליטה , זה לא מספיק טוב . בתאוריה זה עדיף על בלי. נסה להדק הקפה ממש ממש חזק ותראה אם יש שיפור
what's next?
מה הבוונה בפרה אינפיוזן מבוקר PID? נראה לי שיש כאן בילבול. למיטב הבנתי הפרה אינפיוזן הוא תהליך קצר מכדי להיות מבוקר PID. ה-PID משמש מן הסתם לבקרת טמפרטורה.רונציליו כתב:לפי הבנתי גם במכונות הגדולות (לא כולל מכונות מנוף) הפרה אינפיוזן הוא מבוקר pid....
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
רונציליו כתב:סליחה שאני מפריע...
לגבי הסילביה אני מצטער שאני לא יכול לעזור כי אני לא מכיר את הנושא של preinfusion באמצעות ה-PID הנ"ל...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
אם נסיונך ולטעמך עדיף בלי... ענית לעצמך. אתה לא חייב להשתמש בפונקציה הזו, אם אתה מרגיש שיותר טוב לך בלעדה, אז בל פרה איפיוז'ןרונציליו כתב:סליחה שאני מפריע אבל שאלתי פשוטה- האם להשתמש בפרה אינפיוזן שמציע ה pid של auber ותוכנן ייחודית לסילביה או לא.
כרגע מבחינת הטעם ... עדיף בלי.
אבל אולי אני מפספס משהו?......
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין באמת פרה אינפיוז'ן שם.
מה שהבקר של AUBER עושה זה לתת פולס קצר של מים לפני החליטה ואז חליטה רגילה.
זה לא קשור ל PID עצמו - ה PID לצורך הענין הוא כמו תרמוסטט שמייצב את הטמפרטורה של הדוד.
PID לא מגיב לשינויים כמו תרמוסטט אלא מתכנן את יציבות הטמפרטורה (אם ננסח בצורה פשוטה)
AUBER הוסיפו בקרה לחליטה בקופסה שלהם ומכאן הוסיפו עוד פולס כזה pre brew כמו שנקרא במקומות אחרים.
כשמפעילים פולס קצר אז מים זורמים לעוגייה ומתחיל להיבנה קצת לחץ. כל עוד לא נבנה יותר מדי לחץ אז העוגייה תירטב.
אם נבנה יותר מדי לחץ אז תתחיל חליטה ובסיום הפולס תהיה פריקת לחץ מהשסתום התלת ראשי - זה ימוטט אתהעוגייה לפני השוט הבאץ
אז - צריך לנסות, אם זה יוצא טוב תמשיך אחת ממשיכים כרגיל...
מה שהבקר של AUBER עושה זה לתת פולס קצר של מים לפני החליטה ואז חליטה רגילה.
זה לא קשור ל PID עצמו - ה PID לצורך הענין הוא כמו תרמוסטט שמייצב את הטמפרטורה של הדוד.
PID לא מגיב לשינויים כמו תרמוסטט אלא מתכנן את יציבות הטמפרטורה (אם ננסח בצורה פשוטה)
AUBER הוסיפו בקרה לחליטה בקופסה שלהם ומכאן הוסיפו עוד פולס כזה pre brew כמו שנקרא במקומות אחרים.
כשמפעילים פולס קצר אז מים זורמים לעוגייה ומתחיל להיבנה קצת לחץ. כל עוד לא נבנה יותר מדי לחץ אז העוגייה תירטב.
אם נבנה יותר מדי לחץ אז תתחיל חליטה ובסיום הפולס תהיה פריקת לחץ מהשסתום התלת ראשי - זה ימוטט אתהעוגייה לפני השוט הבאץ
אז - צריך לנסות, אם זה יוצא טוב תמשיך אחת ממשיכים כרגיל...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)