החלפת שנאי פנימי 120V ל- 220V

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

שאלה של DIY כזה אבל חשבתי שכדאי להציג אותה פה כי יש פה מומחים לא מבוטלים בתחום:
יש לי 2 נגני CD מאותו דגם, רק שאחד עובד על 220V והשני הובא מאמריקה ועובד על 120V בלבד (בדקתי - אין שם Multi Voltage). ה"אמריקאי" במצב יותר טוב, גם טכנית וגם חיצונית, אז אני רוצה להחליף את השנאי שלו ולהפוך אותו ל"ישראלי". הוא כמובן עובד גם עם שנאי חיצוני קטן, אבל עדיף להחליף כבר את הפנימי אם יש לי אחד זמין. השאלה היחידה שהתעוררה היא איך מומלץ לפרק את החוטים המלופפים הקטנים שנכנסים לשנאי ויוצאים ממנו, כך שיהיה ניתן גם ללפף אותם מחדש אח"כ? בתמונות המצורפות הם מסומנים באדום:
.Anything can be done, but it's only done if it's done

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

מה השאלה בדיוק? האם לחתוך את החוטים בעצלנות עם קאטר או האם להשקיע חצי דקה ולנתק אותם באלגנטיות? ודאי שהאופציה האחרונה עדיפה. כך תוכל לעשות שימוש חוזר בשנאי אם אי פעם תצטרך - או אפילו למכור אותו ב-eBay יום אחד.

דרך אגב - לא יזיק לבדוק האם דיודות הזנר (השחורות) הן בעלות אותן ערכים בשני המכשירים. סביר שכן - אך לעיתים עלולים להיות שינויים בדגמים שחורגים מגבולות השנאי. רשת החשמל האמריקאית שונה גם בתדר ולא רק במתח ולכן ניתן לפעמים למצוא רכיבים בעלי ערכים שונים בדגמים זהים המיועדים לשווקים שונים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

לא תכננתי לעשות שימוש חוזר בשנאי. שאלתי כי נראה לי שאם משחררים את הליפוף המקורי אח"כ זה לא בהכרח פשוט ללפף את זה מחדש (בשנאי שאני מעביר) על התופסנים הקטנים האלה במעגל המודפס, אז תהיתי אם יש איזה טריק.
בעניין הדיודות - אבדוק, תודה.
חשבתי לחילופין על האפשרות להעביר את כל הפאנל הקדמי (כולל התצוגה והמעגל המודפס שמאחוריו) מהמכשיר האמריקאי לישראלי, וכן את כל המכניזם הכולל את הטרנספורט וראש הלייזר. את המכניזם זה לא בעיה להעביר, אבל הפאנל וכל מה שמחובר אליו מאחורה נראה לי יותר מסובך, לכן חשבתי להעביר את השנאי וזהו.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #4 

פתרון פשוט יותר ויעיל: העבר רק את הלוח הראשי והשנאי שמחובר אליו מהישראלי למארז האמריקאי. (לא כולל המגירה והמודול של הלייזר)
בכל מקרה, אם תהיה כל בעיה טכנית, אשמח לעזור.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

האמת שזו גם אפשרות שעלתה בדעתי, אבל אני צריך לראות מה מידת הסיבוכיות של זה כי הלוח הראשי מתחבר לעוד איזה 2 לוחות קטנים יותר, ליציאות מאחורה וכו' והשאלה אם זה לא יהיה יותר עבודה. כרגע המכשיר לא פתוח לידי אז אבדוק את האפשרות ביום אחר. תודה בכל אופן ואשמח להיעזר בך אם יהיה צורך.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #6 

כל עוד מדובר בקונקטורים ולא בהלחמות של מולטי כבלים, לא אמורה להיות בעיה, כולל הפאנל האחורי.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”