פטיפון במבצע

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

http://www.hifimusic.co.il/%D7%9C%D7%A8 ... 13297.html

זה הגיוני הדבר הזה?

בכלל, אולי זו הזדמנות טובה לדבר קצת על פטיפונים...
אם הייתי רוצה לשדרג את הפטיפון שלי אז על מה הייתם ממליצים?
מה חשוב לבדוק? מה נחשב לטוב? סביר?
ממה להתרחק ולמה לשים לב?

פשוט נראה לי שההוא מהלינק חורג לי טיפה מהתקציב

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

אין מקום בבית : זה או פטיפון או תינוק.

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

amiti כתב:אין מקום בבית : זה או פטיפון או תינוק.
...
מוזר משהו... כי אותו אחד פירסם גם את זה
http://www.hifimusic.co.il/%D7%A2%D7%95 ... 13295.html

ילדים זה שמחה

buga
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

30000?
מה הטעם להחזיק ציוד שמפחיד להתעטש עלי ידו?
amiti כתב:אין מקום בבית : זה או פטיפון או תינוק.
...
אצלי יש גם וגם (בית קטן מאד)
בינתיים הכל עובד כשורה. כשנגמר צד התינוק מצביע על הפטיפון :)

אבל בתכנון להגביה/לנעול את כלהמערכת + תקליטים.

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

moranshw כתב:http://www.hifimusic.co.il/%D7%9C%D7%A8 ... 13297.html

זה הגיוני הדבר הזה?

בכלל, אולי זו הזדמנות טובה לדבר קצת על פטיפונים...
אם הייתי רוצה לשדרג את הפטיפון שלי אז על מה הייתם ממליצים?
מה חשוב לבדוק? מה נחשב לטוב? סביר?
ממה להתרחק ולמה לשים לב?

פשוט נראה לי שההוא מהלינק חורג לי טיפה מהתקציב
...

לדעתי רוב המשקל בהחלטה שלך צריך ללכת לכיוון של שדרוג ראש\זרוע.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #6 

moranshw כתב:זה הגיוני הדבר הזה?
...
כבר כתבתי פה פעם שלאשתי יש איזו חיבה מיוחדת לפותחני בקבוקי יין והיא מסוגלת לקנות פותחנים באלפי שקלים. זה הגיוני? לא בשבילי. גם לא בשבילה. לשנינו יש קיבולת - אבל אף אחד מאיתנו לא ממש אוהב יין. זה הגיוני למוכרים בחנויות לציוד מטבח איזוטרי לשפים שמוכרים לה פותחן ב-1200 ש"ח. כאלו שאני מבקר תדיר ומתחנן שיקבלו בחזרה את הסחורה המטומטמת שלהם. אצלהם זה הגיוני. בעיני פטיפון ב-30,000 ש"ח זה שיא הטמטום. באופו אישי הייתי מתבייש להודות שאני מחזיק אחד כזה בבית - ובטח שלא הייתי מספר לאף אחד כמה הוא עלה. השקעה בזרוע ובראש טוב היא תמיד השקעה טובה - אבל לכל דבר יש גבולות הטעם הטוב. עם כל הכבוד לפורמט הויניל ולטכנולוגיית הפטיפונים אני לא מצליח להבין עד היום מה לעזאזל יש בפטיפון שעולה מעל 5000 ש"ח.
moranshw כתב:בכלל, אולי זו הזדמנות טובה לדבר קצת על פטיפונים... אם הייתי רוצה לשדרג את הפטיפון שלי אז על מה הייתם ממליצים? מה חשוב לבדוק? מה נחשב לטוב? סביר? ממה להתרחק ולמה לשים לב?
...
באמת הזדמנות טובה. הנה טיפ קטן. פה ושם צצים בלוחות פטיפונים 'טורנס' ישנים במחירים מאוד הוגנים של עד 1000 ש"ח. אלה מדהימים. בייחוד ה-TD-145, TD-147,TD-160 וגרסאות (Mk) שונות שלהם. הם פשוטים מאוד, בדרך כלל ידניים או חצי אוטומטיים. אלה פטיפונים 'תלויים' (Sprung Suspension) שבהם הצלחת והזרוע יושבות על משטח התלוי על מערכת שיכוך זעזועים מבוססת קפיצים המזכירה מערכת מתלים של ג'יפ סיור צבאי. המטרה היא לבודד את החלקים הרגישים של הפטיפון מויברציות של הסביבה (רצפה, קירות, רהיטים, רמקולים). מערכת ההנעה מבוססת רצועת גומי שנועדה לסייע בבידוד ויברציות. זו מחוברת למנוע שמהירות סיבובו תלויה בתדר החילוף של אספקת הכוח הביתית.

הפטיפונים האלה אמינים, פשוטים ביותר, חסרי תיחכום והתחכמויות ונשמעים מעולה. אני לא מכיר הרבה פטיפונים שנשמעים יותר טוב מהטורנסים המשופצים שלי - כולל לא ה-SL-12XX האגדתיים. טורנס TD-160 עם זרוע TP-16 מקורית מ-1972 עם ראש Ortofon Omega ב-200 ש"ח נשמע יותר טוב מהטכניקס SL-1210MKII עם ראש של סטנטון ב-800 ש"ח. הטורנס TD-145 שלי עם זרוע של ריגה וראש MC Rondo של Ortofon נשמע יותר טוב מכל פטיפון אחר ששמעתי בחיים שלי - ולמרות שהוא נמכר בכ-800 ש"ח לא הייתי מחליף אותו גם בפטיפון שעולה פי עשר.

הרשת מלאה באין סוף מידע על שיפוץ טורנסים. זוהי פלטפורמה נוחה מאוד לשידרוגים מפאת הפשטות הבסיסית שלה ויש מבחר די עשיר של חלקי חילוף ב-eBay. מערכת הקפיצים דורשת כיול המבוסס על נסיון וטעייה והזרועות המיושנות אך המדוייקות מאוד דורשות התעסקות רבה וכיול באמצעות משקל דיגיטאלי עדין. הן מבוססות לרוב על שילוב של משקולות להפחתת משקל ומיתר מתוח קפיץ להגברת משקל. טורנס לא מכוון ומכוייל הוא אסון טבע. טורנס מכוון ומכויל הוא אוצר וינטאז' אמיתי ואני ממליץ לכל חובב שיהיה לו אחד כזה בארסנל שלו. קל יחסית להכנס לעניינים מפאת שפע המידע וסרטי ההדרכה הקיימים בנושא.

ממה להזהר?
  • מיסבים פגומים. המיסב העיקרי שעליו מולבשת הפלטה הפנימית חייב להיות תקין. אם הצלחת מסתובבת בצורה אקסנטרית - תאלצו לחרוט או להחליף מיסב. לא כדאי.
  • גומיות גמורות במערכת הקפיצים. לאלה יש נטייה להרקב ולהתפורר - לעיתים הן סתם מטונפות. ניקוי במים חמים עם סבון כלים ורענון בטלק עושה פלאים.
  • רצועות הנעה לא מקוריות - הרצועה היא לא בדיוק שיא הטכנולוגיה אך מידות לא נכונות ואלסטיות לא מתאימה יחוללו שמות במערכת ההנעה. יש גומיות מקוריות של טורנס ורצוי לא לחסוך ברכיב החשוב הזה.
  • זרועות עקומות - זרוע שהתעקמה מקומה בפח ולא משנה מה יספר לכם המוכר.
  • מנוע רועש - ציר הנעה עקום - יחבלו קשות באיכות השמע. יש חברות המציעות שירותי שיפוץ למנועים האלה וניתן לפרקם בקלות ולשלוח בעלות סבירה מאוד לארה"ב לשיפוץ.
  • גירסה אמריקאית של הפטיפון - לא מתאימה לא למתח של 220 וולט ולא לתדירות של 60 הרץ. מערכת בקרת ההנעה מבוססת על תדר החילופיות והתדר האמריקאי הוא 50 הרץ. בפטיפון אירופאי יש גלגל הנעה מיוחד ל-60 הרץ. כל שאר הקומבינות לא בריאות.
  • זרוע לא מכוונת - מוט זרוע לא מכוייל - זרוע של טורנס עם השלה הענקית שלה נראית מצחיקה לעומת שלה מודרנית - למאסה הזו יש אפקט רע שהזרוע לא מכוונת כמו שצריך. מוט ההנחה של הזרוע חייב קצת גריז בציר שלו אחרת התנועות שלו מאוד אלימות.
  • מכסה חסר - נקודה כואבת. קשה להשיג פטיפון כזה עם מכסה תקין ומכסה חילופי - מוזר ככל שיהיה - הוא יקר. שימוש ללא מכסה יגרום להתכסות הראש והתקליט באבק וזיהום אוויר ולכן מחסור במכסה מוריד מהמחיר משמעותית.
  • קבלים וקונדנסרים לא תקינים - יחבלו קשות באיכות הסאונד. אלה חלקים שעולים גרושים וקל מאוד להחליף אותם.
  • הארכה פנימית רופפת - בטורנס ההארכה מגיעה בגראונד של הערוץ הימני. אין חוט נפרד. לעיתים החוט העדין שמאריך - נקרע או משתחרר. זה גורם להמממממ בלתי נסבל. לעיתים - בחלק מהמגברים - יש להתקין הארכה מאחד מברגי ההצמדה של המנוע בפטיפון אל גוף המגבר. עד היום (טפו טפו טפו) לא נתקלתי בבעייה כזו למרות שמשום מה שמעתי על רבים שכן...
  • טורנסים אוהבים משטחים ישרים פלס ויציבים. הם לא סובלים ריצפות פרקט - בטח לא כאלה ישראליות שמורכבות מפלטות דקות שיושבות על ספוג (ריצפה צפה) והם לא אוהבים מדפים מאיקאה שעשויים פלטות דקות ולא יציבות. הם צריכים ריצפת בטון וכוננית עץ מסיבית וישרה שלא מעבירה זעזועים מהריצפה בקלות.
  • טביעות אצבע - גוף האדם הוא מכונה שמפרישה מעל ל-200 סוגי תרכובות אורגניות שונות. האיבר הגדול ביותר בגוף האדם - העור - מפריש, בין השאר, שומן. גם אם אנחנו שוטפים ידיים ולא רואים וחושבים שאנחנו מריחים כמו גן שושנים - אנחנו בסך הכל תרכובת אורגנית דולפת נוזלים. מערכת ההנעה של טורנס לא סובלת שומן וטביעות אצבע. אין לגעת ברצועת וגלגל ההנעה וצידה של פלטת ההנעה בידיים ואצבעות חשופות. יש להשתמש בכפפות גומי ולאחסן את החלקים הללו בשקית עם אבקת טלק בזמן הטיפול. את גלגל ההנעה ופלטת ההנעה ניתן לשטוף באלכוהול או מתנול ממיסי שומנים ולייבש לפני ההרכבה של רצועת ההנעה. מי שיגע בידיים אני חותם לו שהתוצאה תיהיה רחוקה מאופטימלית.
  • שינוע - טלטול של טורנס הוא פשע נגד קהיליה שלמה. הם לא סובלים את זה וזה מוציא אותם מכיוון, מנענע את הפלטות הכבדות ושורט את הפנלים היפים. לחלק מהדגמים יש בירגי טרנספורט בתחתיתם שנועלים את מערכת הקפיצים בזמן השינוע. השתמשו בהם. הסירו את הפלטות הכבדות בזמן השינוע.

כאמור - מי שרוצה שידרוג אמיתי - שירכוש לעצמו טורנס ישן ויבלה מספר סופי שבוע בקריאה מעניינת בדבר שיפוצו, איטומו, ריכוכו, כיוונונו, וכיולו של הפטיפון הנדיר הזה. לא תתחרטו!!! (ומי שהיה לו כזה והתאכזב - וממש בא לו לפרוק את תיסכולו בתגובה לאמור - שיבדוק ברשת קודם אם הטורנס שלו היה מכוון ומכוייל כהלכה).

Thorens TD-160

תמונה

מערכת ההנעה - הפלטה הפנימית, רצועת ההנעה וגלגל ההנעה המחבר למנוע

תמונה

המיסב הראשי מתחת לפלטה הפנימית

תמונה

זרוע TP-16 קלאסית

תמונה

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #7 

(Y)
אני חושב שכדאי לשרשר את זה.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #8 

כבעלים של טורנס שכזה אף אני מודיע שהפטיפון הזה מספק את כל מה שצריך (Y)

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #9 

יש לכם איזה לינק טוב לביצוע שדרוג ל-160 MKII?
Rust never sleeps

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

BennyO כתב:יש לכם איזה לינק טוב לביצוע שדרוג ל-160 MKII?
...
טורנס - שידרוגים - טיפולים - כללי כאן.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #11 

אם כבר טורנסים ישנים, עדיף ה-125, ורצוי עם זרוע של SME או Linn ולא מקורית של טורנס.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #12 

tnsilver , תודה רבה על הטיפים המפורטים לגבי חלקי הפטיפון ושדרוגו. (Y)
רק לציין שחלה טעות בדבריך לגבי רשת החשמל: בישראל התדר הוא 50Hz ואילו בארה"ב 60Hz.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

נכון תום. אתה צודק. הפכתי. תדר מתח רשת החשמל בארץ ובאירופה הוא 50 הרץ, בעוד בארה"ב תדר מתח הרשת הוא 60 הרץ

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

yairf כתב:אם כבר טורנסים ישנים, עדיף ה-125, ורצוי עם זרוע של SME או Linn ולא מקורית של טורנס.
...
החלפה בזרוע של SME או Linn היא כמעט דת בקרב חובבי טורנס אבל אם כבר מציינים מה עדיף בקהיליית ה'מופרעים' הזו - ה-TD-160 נחשב לפטיפון השני ברשימת המבוקשים של Thorens מיד לאחר ה-124 שנאמר עליו שהוא הפטיפון הטוב ביותר בכל הזמנים.קשה מאוד להשיג גם את ה-125 וגם את ה-124 ולאחר הפירסום שעשיתי כאן שלא בחוכמה לדגמים האלה - אני בספק אם אצליח למצוא כזה בישראל. אנצל את שהותי בארה"ב לשם כך - וגם כאן יש מודעות לאוצרות האלה...

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #15 

linn נחשב עי רבים כפטפון של כל הזמנים.יש לי גם טורנס וגם לין. שנים אני לא מצליח להחליט מי נשמע טוב יותר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

capten כתב:linn נחשב עי רבים כפטפון של כל הזמנים.יש לי גם טורנס וגם לין. שנים אני לא מצליח להחליט מי נשמע טוב יותר.
...
הסוד טמון לא בכך שיש לך גם טורנס וגם לין אלא באיזה טורנס ובאיזה לין יש לך. אם יש לך Linn LP 12 אני יכול לעזור לך להחליט. ה-Linn נשמע יותר טוב. הבעיה היחידה שלהם היא שאתה קונה אותם בערך ב-$800 ומאותו הרגע הם מרוקנים לך את חשבון הבנק בשידרוגים בלתי נגמרים. פשוט מחלה. (לא אמרתי 'מופרעים'?) :lol:

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

טומי - שוב תודה על ההסברים!

כשהגעתי לפורום הזה לראשונה בחיפוש אחרי הסטריאו הראשון שלי תהיתי עד כמה באמת יש השפעה לכל אלמנט במערכת על הסאונד.
היה קל מאוד להבחין בהבדלים בין רמקול אחד לאחר וכמובן בין רסיבר אחד לאחר.
זה עד כדי כך משמעותי גם בפטיפון?
ברמה שאם אשים את אותו תקליט באותו הסט אפ אני ארגיש הבדלים משמעותיים?
את אותה שאלה הייתי שואל גם על CDP אחרי שראיתי שיש כאלו שעולים כמה אלפים... ברור לי שיש הבדלי איכויות גם במקורות, הם עד כדי כך מהותיים? כלומר עד כדי כך משפיעים על הסאונד? או שאולי זה רק לחדי שמיעה?

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #18 

tnsilver כתב:
yairf כתב:אם כבר טורנסים ישנים, עדיף ה-125, ורצוי עם זרוע של SME או Linn ולא מקורית של טורנס.
...
החלפה בזרוע של SME או Linn היא כמעט דת בקרב חובבי טורנס אבל אם כבר מציינים מה עדיף בקהיליית ה'מופרעים' הזו - ה-TD-160 נחשב לפטיפון השני ברשימת המבוקשים של Thorens מיד לאחר ה-124 שנאמר עליו שהוא הפטיפון הטוב ביותר בכל הזמנים.קשה מאוד להשיג גם את ה-125 וגם את ה-124 ולאחר הפירסום שעשיתי כאן שלא בחוכמה לדגמים האלה - אני בספק אם אצליח למצוא כזה בישראל. אנצל את שהותי בארה"ב לשם כך - וגם כאן יש מודעות לאוצרות האלה...
...
Thorens TD124 mk1

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #19 

tnsilver כתב:
moranshw כתב: עם כל הכבוד לפורמט הויניל ולטכנולוגיית הפטיפונים אני לא מצליח להבין עד היום מה לעזאזל יש בפטיפון שעולה מעל 5000 ש"ח.
moranshw כתב:
חבל שמשני הפורומים האחרים לא נכנסים לפה , ואתה לא כותב שם . יהיה מעניין מאוד לעמת את הטענה הנ"ל עם מחזיקי ציוד כזה , היה יכול להתפתח דיון מרתק - לא פחות מדיוני הכבלים . אגב לי אין פטיפון כלל.
...
...
...

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #20 

מצטער אם אני מקלקל את המסיבה, אבל בהשוואה ל-Linn או אפילו הטורנס-125, ה-160 הוא פטיפון בסיסי, בנוי זול ועם זרוע נוראית. הבסיס שלו (Plinth) דק ושברירי, והשאסי שלו בנוי הכי בסיסי שאפשר, הקפיצים שלו הם סוג של בדיחה רעה.
אז נכון שבהשוואה למחרשות פלסטיק היפניות הוא הרע במיעוטו, אבל אחרי שמבינים את ההבדל בינו ל-Linn, האופוריה נגמרת.
ולגבי הפטיפונים היקרים- מצטער - ברוב המקרים יש תמורה בעד האגרה.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”