סדרת מופת

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
moshe10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

הרבה פעמים אני שומע את המושג המפוצץ הזה "סדרת מופת" מה זה סדרת מופת מבחינתכם? למה לא סרט מופת למשל?
מבחינתי סדרת מופת זה סדרה עם הרבה השקעה שהיא כמו סרט ועלילה מרתקת ומשאירה אותי תמיד במתח וגם תחכום ולא תמיד צפוייה

דוגמאות לסדרות מופת מבחינתי- ספרטקוס, משחקי הכס, דקסטר ועוד

אשמח אם תשתתפו בדיון טוב בלי ספויילרים (-:

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1428
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #2 

דוגמה לסרטי מופת מכל מיני ז'אנרים
חומות של תקווה, שליחות קטלנית 2, רשימת שינלדר, שר הטבעות, פורסט גאמפ........

סדרות מופת:
סופרנוס, אוז, הסמויה, המגן, סיינפלד,שובר שורות,משחקי הכס(רק עונה ראשונה) דקסטר בעונות הראשונות.......

דרך אגב אני ממש לא יכול להחשיב ספרטקוס כסדרת מופת. ככה אני אצטרך להכניס לשם גם את נמלטים,אבודים,24....
סדרות טובות בשביל להעביר את הזמן ולא לחשוב יותר מדי. אבל חסר בהן איכות שיש בסדרות שציינתי קודם

Zrizi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #3 

סופרנוס, הסמויה, coupling, אחים לנשק, הבית הלבן, קרניבל, האוס

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #4 

בעשור האחרון יש יותר סדרות מופתע מסרטים לפי דעתי. זה נובע מזה שהסדרה יש בממוצע 10 שעות לעונה לבנות דמות ועלילה כשבסרט זה מתפרס על שעתיים וזה קשה מאוד.
"על החתום...."

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #5 

בסדרות דווקא בגלל האורך ומורכבות העלילה קשה לשמור על רמה גבוהה כל הזמן ויש פרקים ״מתים״

מבחינתי באפי זו סידרת מופת
כתיבה ודיאלוגים פשוט ברמה אחרת

Galna
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 615
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #6 

אני מרגיש ש-"מופת" היא יצירה שבה כל המרכיבים (סיפור,עלילה, תסריט, צילום,עריכה, תוכן, בימוי וכו' וכו'),
כל המרכיבים עומדים בשני תנאים:
א. נעשים באופן המושלם ביותר
ב. נעשים באופן שהכי מתאים ליצירה עצמה ולמסר שהיא מעבירה.
לדוגמא, אם יש סרט שהצילום בו הוא יפייפה, אבל הוא לא מתאים לסוג הסרט- אז הפער הזה הוא בעייתי. זה יכול להיות סרט נפלא ונהדר, אבל לא מופת.

דוגמאות לסרטי מופת מבחינתי- "להציל את טוראי ריאן", "הסנדק" (2+1), אפוקליפסה עכשיו".
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.

tamirl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #7 

אני מרגיש ש"המתים המהלכים" עושה צעדי ענק להיקרא "סדרת מופת", אם לא כבר...

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #8 

אוז.
אלעד

dman23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 553
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #9 

Elad8 כתב:אוז.
...
התחלתי לראות שוב את אוז לאחר שנים רבות, לצערי אני לא מרגיש שהסדרה מחזיקה במבחן הזמן

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #10 

לא חושב שיש קשר ביו מבחן הזמן למופת. מבחן הזמן זה קאלט או hall of fame
אני חושב שמופת זה גם משהוא סובייקטיבי ולפי טעם הצופה.

ואם כבר אז אבודים היא סדרת מופת ואלה שיחלקו עלי מחזקים את טענתי. מופת זה אינדיווידואלי hof או זמן זה כבר בראיה של קהל והרבה צופים ושיכלול דעתם.
נערך לאחרונה על ידי agent__smith ב 24/12/2012 18:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #11 

Twin Peaks - Season 1

moshe10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

scsa כתב:דוגמה לסרטי מופת מכל מיני ז'אנרים
חומות של תקווה, שליחות קטלנית 2, רשימת שינלדר, שר הטבעות, פורסט גאמפ........

סדרות מופת:
סופרנוס, אוז, הסמויה, המגן, סיינפלד,שובר שורות,משחקי הכס(רק עונה ראשונה) דקסטר בעונות הראשונות.......

דרך אגב אני ממש לא יכול להחשיב ספרטקוס כסדרת מופת. ככה אני אצטרך להכניס לשם גם את נמלטים,אבודים,24....
סדרות טובות בשביל להעביר את הזמן ולא לחשוב יותר מדי. אבל חסר בהן איכות שיש בסדרות שציינתי קודם
...
איך אפשר להגיד שספרטקוס ואבודים זה לא מופת?
אצל ספרטקוס כל פרק זה כמו סרט גלידאטור או 300. ברמה ענקית עם מלא אקשן וקרבות מדהימים וגם עלילה מעניינת שמציגה את כל התככים והמזימות של האליטה באיטליה העתיקה
ואבודים גם, סדרה מושקעת מעניינת שכל פרק משאיר אותך במתח לעוד.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #13 

את ספרטקוס לא ראיתי (ניסיתי, לא הצלחתי), אז אני לא יכול לשפוט כמה היא מופתית או לא, אבל מהמעט שראיתי וההרבה ששמעתי, היא בעיקר סדרה שרואים בשביל האקשן והעירום, ולא בשביל העלילה, פיתוח דמויות או כל דבר אחר שהופך סדרה למופתית.

בנוגע לאבודים - מדובר בסדרה שהבטיחה הרבה מאוד ולא קיימה כלום בסופו של דבר. כששופטים אם סדרה היא סדרת מופת, שופטים את כולה, מההתחלה עד הסוף, והסוף של אבודים מספיק בשביל למנוע ממנה כל תואר סדרת מופת, אפילו אם כל מה שהיה מלבד הסוף דווקא כן היה מופתי (ולא היה מופתי. ממש לא).

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1428
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #14 

Malcontent כתב: היא בעיקר סדרה שרואים בשביל האקשן והעירום, ולא בשביל העלילה, פיתוח דמויות או כל דבר אחר שהופך סדרה למופתית.

בנוגע לאבודים - מדובר בסדרה שהבטיחה הרבה מאוד ולא קיימה כלום בסופו של דבר. כששופטים אם סדרה היא סדרת מופת, שופטים את כולה, מההתחלה עד הסוף, והסוף של אבודים מספיק בשביל למנוע ממנה כל תואר סדרת מופת, אפילו אם כל מה שהיה מלבד הסוף דווקא כן היה מופתי (ולא היה מופתי. ממש לא).
...
בדיוק!!!! (Y) (Y) (Y)
לא הייתי יכול לנסח את זה טוב יותר

ממש לא סדרות מופת
ועוד משהו moshe10 , זה שאבודים משאירה אותך במתח לעוד, אז גם נמלטים וגם 24 יש מתח לא פחות מאבודים
ואני מאוד אוהב את 24 ומאוד אהבתי גם אבודים. אבל להגיד שאלה סדרות מופת? נו באמת :?
אחלה סדרות אקשן ומתח, מהטופ שבטופ. זה הכל.

דרך אגב האבודים הרסה את עצמה כל כך בעונות אחרונות ובמיוחד לקראת הסוף, שהיום לדוגמה אני בכלל לא יכול כבר לקחת אותה ברצינות.[/b]

Galna
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 615
נתן תודות: 503 פעמים

שליחה #15 

moshe10 כתב: דוגמאות לסדרות מופת מבחינתי- ספרטקוס, משחקי הכס, דקסטר ועוד
...
scsa כתב: סדרות מופת:
...
הזכרתם לי מערכון מצחיק של SNL. מצטער על האיכות...
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים

שליחה #16 

אין הרבה סדרות שאפשר להכניס לקטגוריה הזו, בעיקר בגלל שרשתות הטלויזיה דואגות להפעיל לחץ על האולפנים לשחרר עוד ועוד עונות מיותרות , הרי כשכותבים את העלילה מהתחלה צריך פחות או יותר לדעת לאיזה כיוון הסדרה תלך ועל מה תתבסס, כאשר חורגים מה"קוד" ומורחים, הסדרה מאבדת מהעוקץ שלה.
כך קרה לBREAKING BAD, לMAD MEN, ל24 , לדקסטר, לHOUSE שהן מעולות אבל העונות החלשות הורסות את המוניטין.

נגיד עוד משהו, יש כאן גם הרבה טעם וריח, חלק יכניסו לקטגוריה הזו גם סדרות קומיות .

LOST אין קונצנזוס לגבי האם מופת או לא, הרבה מאוכזבים שלא ידעו איך להסביר את החורים בעלילה ואיך לסיים, לדעתי היא סדרה מעולה אבל קצת קשה לי להגיד עליה מופת.
לגבי TWIN PEAKS השבוע ראיתה אותה שוב אחרי שנים רבות, קודם כל יש שם קטעים שנכנסים להיכל התהילה של רמות הסוריאליסטיות והפחד שאפשר להחדיר UNDER THE SKIN של הצופה (LELAND וBOB מבית היוצר של דייויד לינץ, פשוט EPIC), עם זאת מאמצע העונה השניה הסדרה איבדה את זה, וחלק מהקטעים שם לא עומדים במבחן הזמן (הכוונה שהקטעים אולי היו מצחיקים לתקופת שנות ה90 המוקדמות, היום זה מגוחך).
OZ החל מהעונה השניה עד לפני האחרונה בהחלט משתייכת לליגת הגדולות, בג'אנר שלה , עם זאת התסריט שם מאוס ולעוס וזה בעיקר למכורים (כמוני)
24 עונות 2-4 אפשר לקטלג כאדירות, כל השאר זה כח האנרציה.

מבחינתי סדרות שלא נפלו עד הרגע האחרון הן THE WIRE, SOPRANOS ולדעתי גם BATTLESTAR GALLACTICA
SPARTACUS עד עכשיו הפתיע אותי לטובה, לטעמי בכל אופן יש בה משהו מיוחד מעבר לסקס והאקשן , אני אוהב את הדמויות את המשחק , את הדרמות, התככים והמזימות , הדיבור השנון, הדקורציה של התקופה הרומית... ברגע שנקשרים לדמויות ונכנסים לכיוון הפרק החמישי של העונה הראשונה אי אפשר להפסיק.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #17 

בנוסף לכמה סדרות שהוזכרו כאן (ולא, לא כולל Lost):
American Horror Story.
Fawlty Towers.
Seinfeld.
ונראה ש-Boardwalk Empire גם עושה את דרכה לרשימה שלי.
אבל בשורה התחתונה, כנראה ש- The Wire היא הסדרה הכי טובה שכמעט אף אחד לא רואה.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

ds123
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2049
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #18 

הסדרות שאני ראיתי ויכול להגדיר אותן כסדרות מופת: באטלסטאר גלקטיקה, עמוק באדמה, דקסטר, אבודים.

dman23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 553
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #19 

עבורי, אחד הקריטריונים החשובים הוא מבחן הזמן בנוסף לעוד שיקולים(כמו מבחן העונות המיותרות האחרונות), כאשר קומדיה גם יכולה להיות סדרת מופת

בקומדיה:סיינפלד וחברים
לא קומדיה:הסמויה (לטעמי הסדרה הכי טובה שראיתי BY FAR)
מועמדת נוכחית: המתים המהלכים בדרך לשם (כאחד שלא חובב זומבים וסרטים כאלה, הופתעתי מאוד לטובה מסדרה פשוט מצויינת)

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #20 

dman - אכזבתני...

סיינפלד והסמויה - מסכים ב 100% (Y) אבל איך אתה כותב את 'חברים' ועוד באותה שורה של 'סיינפלד'??.. :)

תוספות שלי: the killing, boss ולאחרונה צפיתי שוב ב 'אחים לנשק' (נזכרתי בה בזכות ברודי מ הומלנד..) והיא פשוט מעולה! והייתי גם מוסיף את הסדרה ה'מקבילה' שלה - הפאסיפיק.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”