סדרת מופת
הרבה פעמים אני שומע את המושג המפוצץ הזה "סדרת מופת" מה זה סדרת מופת מבחינתכם? למה לא סרט מופת למשל?
מבחינתי סדרת מופת זה סדרה עם הרבה השקעה שהיא כמו סרט ועלילה מרתקת ומשאירה אותי תמיד במתח וגם תחכום ולא תמיד צפוייה
דוגמאות לסדרות מופת מבחינתי- ספרטקוס, משחקי הכס, דקסטר ועוד
אשמח אם תשתתפו בדיון טוב בלי ספויילרים (-:
מבחינתי סדרת מופת זה סדרה עם הרבה השקעה שהיא כמו סרט ועלילה מרתקת ומשאירה אותי תמיד במתח וגם תחכום ולא תמיד צפוייה
דוגמאות לסדרות מופת מבחינתי- ספרטקוס, משחקי הכס, דקסטר ועוד
אשמח אם תשתתפו בדיון טוב בלי ספויילרים (-:
דוגמה לסרטי מופת מכל מיני ז'אנרים
חומות של תקווה, שליחות קטלנית 2, רשימת שינלדר, שר הטבעות, פורסט גאמפ........
סדרות מופת:
סופרנוס, אוז, הסמויה, המגן, סיינפלד,שובר שורות,משחקי הכס(רק עונה ראשונה) דקסטר בעונות הראשונות.......
דרך אגב אני ממש לא יכול להחשיב ספרטקוס כסדרת מופת. ככה אני אצטרך להכניס לשם גם את נמלטים,אבודים,24....
סדרות טובות בשביל להעביר את הזמן ולא לחשוב יותר מדי. אבל חסר בהן איכות שיש בסדרות שציינתי קודם
סדרות מופת:
סופרנוס, אוז, הסמויה, המגן, סיינפלד,שובר שורות,משחקי הכס(רק עונה ראשונה) דקסטר בעונות הראשונות.......
דרך אגב אני ממש לא יכול להחשיב ספרטקוס כסדרת מופת. ככה אני אצטרך להכניס לשם גם את נמלטים,אבודים,24....
סדרות טובות בשביל להעביר את הזמן ולא לחשוב יותר מדי. אבל חסר בהן איכות שיש בסדרות שציינתי קודם
- Galna
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 615
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אני מרגיש ש-"מופת" היא יצירה שבה כל המרכיבים (סיפור,עלילה, תסריט, צילום,עריכה, תוכן, בימוי וכו' וכו'),
כל המרכיבים עומדים בשני תנאים:
א. נעשים באופן המושלם ביותר
ב. נעשים באופן שהכי מתאים ליצירה עצמה ולמסר שהיא מעבירה.
לדוגמא, אם יש סרט שהצילום בו הוא יפייפה, אבל הוא לא מתאים לסוג הסרט- אז הפער הזה הוא בעייתי. זה יכול להיות סרט נפלא ונהדר, אבל לא מופת.
דוגמאות לסרטי מופת מבחינתי- "להציל את טוראי ריאן", "הסנדק" (2+1), אפוקליפסה עכשיו".
כל המרכיבים עומדים בשני תנאים:
א. נעשים באופן המושלם ביותר
ב. נעשים באופן שהכי מתאים ליצירה עצמה ולמסר שהיא מעבירה.
לדוגמא, אם יש סרט שהצילום בו הוא יפייפה, אבל הוא לא מתאים לסוג הסרט- אז הפער הזה הוא בעייתי. זה יכול להיות סרט נפלא ונהדר, אבל לא מופת.
דוגמאות לסרטי מופת מבחינתי- "להציל את טוראי ריאן", "הסנדק" (2+1), אפוקליפסה עכשיו".
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.
כמו ששומעים.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
לא חושב שיש קשר ביו מבחן הזמן למופת. מבחן הזמן זה קאלט או hall of fame
אני חושב שמופת זה גם משהוא סובייקטיבי ולפי טעם הצופה.
ואם כבר אז אבודים היא סדרת מופת ואלה שיחלקו עלי מחזקים את טענתי. מופת זה אינדיווידואלי hof או זמן זה כבר בראיה של קהל והרבה צופים ושיכלול דעתם.
אני חושב שמופת זה גם משהוא סובייקטיבי ולפי טעם הצופה.
ואם כבר אז אבודים היא סדרת מופת ואלה שיחלקו עלי מחזקים את טענתי. מופת זה אינדיווידואלי hof או זמן זה כבר בראיה של קהל והרבה צופים ושיכלול דעתם.
נערך לאחרונה על ידי agent__smith ב 24/12/2012 18:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
איך אפשר להגיד שספרטקוס ואבודים זה לא מופת?scsa כתב:דוגמה לסרטי מופת מכל מיני ז'אנרים
סדרות מופת:
סדרות טובות בשביל להעביר את הזמן ולא לחשוב יותר מדי. אבל חסר בהן איכות שיש בסדרות שציינתי קודם...
אצל ספרטקוס כל פרק זה כמו סרט גלידאטור או 300. ברמה ענקית עם מלא אקשן וקרבות מדהימים וגם עלילה מעניינת שמציגה את כל התככים והמזימות של האליטה באיטליה העתיקה
ואבודים גם, סדרה מושקעת מעניינת שכל פרק משאיר אותך במתח לעוד.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
את ספרטקוס לא ראיתי (ניסיתי, לא הצלחתי), אז אני לא יכול לשפוט כמה היא מופתית או לא, אבל מהמעט שראיתי וההרבה ששמעתי, היא בעיקר סדרה שרואים בשביל האקשן והעירום, ולא בשביל העלילה, פיתוח דמויות או כל דבר אחר שהופך סדרה למופתית.
בנוגע לאבודים - מדובר בסדרה שהבטיחה הרבה מאוד ולא קיימה כלום בסופו של דבר. כששופטים אם סדרה היא סדרת מופת, שופטים את כולה, מההתחלה עד הסוף, והסוף של אבודים מספיק בשביל למנוע ממנה כל תואר סדרת מופת, אפילו אם כל מה שהיה מלבד הסוף דווקא כן היה מופתי (ולא היה מופתי. ממש לא).
בנוגע לאבודים - מדובר בסדרה שהבטיחה הרבה מאוד ולא קיימה כלום בסופו של דבר. כששופטים אם סדרה היא סדרת מופת, שופטים את כולה, מההתחלה עד הסוף, והסוף של אבודים מספיק בשביל למנוע ממנה כל תואר סדרת מופת, אפילו אם כל מה שהיה מלבד הסוף דווקא כן היה מופתי (ולא היה מופתי. ממש לא).
בדיוק!!!!Malcontent כתב: היא בעיקר סדרה שרואים בשביל האקשן והעירום, ולא בשביל העלילה, פיתוח דמויות או כל דבר אחר שהופך סדרה למופתית.
בנוגע לאבודים - מדובר בסדרה שהבטיחה הרבה מאוד ולא קיימה כלום בסופו של דבר. כששופטים אם סדרה היא סדרת מופת, שופטים את כולה, מההתחלה עד הסוף, והסוף של אבודים מספיק בשביל למנוע ממנה כל תואר סדרת מופת, אפילו אם כל מה שהיה מלבד הסוף דווקא כן היה מופתי (ולא היה מופתי. ממש לא)....
לא הייתי יכול לנסח את זה טוב יותר
ממש לא סדרות מופת
ועוד משהו moshe10 , זה שאבודים משאירה אותך במתח לעוד, אז גם נמלטים וגם 24 יש מתח לא פחות מאבודים
ואני מאוד אוהב את 24 ומאוד אהבתי גם אבודים. אבל להגיד שאלה סדרות מופת? נו באמת
אחלה סדרות אקשן ומתח, מהטופ שבטופ. זה הכל.
דרך אגב האבודים הרסה את עצמה כל כך בעונות אחרונות ובמיוחד לקראת הסוף, שהיום לדוגמה אני בכלל לא יכול כבר לקחת אותה ברצינות.[/b]
- Galna
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 615
- נתן תודות: 503 פעמים
moshe10 כתב: דוגמאות לסדרות מופת מבחינתי- ספרטקוס, משחקי הכס, דקסטר ועוד...
הזכרתם לי מערכון מצחיק של SNL. מצטער על האיכות...scsa כתב: סדרות מופת:
סופרנוס, אוז, הסמויה, המגן, סיינפלד,שובר שורות,משחקי הכס(רק עונה ראשונה) דקסטר בעונות הראשונות..........
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.
כמו ששומעים.
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
אין הרבה סדרות שאפשר להכניס לקטגוריה הזו, בעיקר בגלל שרשתות הטלויזיה דואגות להפעיל לחץ על האולפנים לשחרר עוד ועוד עונות מיותרות , הרי כשכותבים את העלילה מהתחלה צריך פחות או יותר לדעת לאיזה כיוון הסדרה תלך ועל מה תתבסס, כאשר חורגים מה"קוד" ומורחים, הסדרה מאבדת מהעוקץ שלה.
כך קרה לBREAKING BAD, לMAD MEN, ל24 , לדקסטר, לHOUSE שהן מעולות אבל העונות החלשות הורסות את המוניטין.
נגיד עוד משהו, יש כאן גם הרבה טעם וריח, חלק יכניסו לקטגוריה הזו גם סדרות קומיות .
LOST אין קונצנזוס לגבי האם מופת או לא, הרבה מאוכזבים שלא ידעו איך להסביר את החורים בעלילה ואיך לסיים, לדעתי היא סדרה מעולה אבל קצת קשה לי להגיד עליה מופת.
לגבי TWIN PEAKS השבוע ראיתה אותה שוב אחרי שנים רבות, קודם כל יש שם קטעים שנכנסים להיכל התהילה של רמות הסוריאליסטיות והפחד שאפשר להחדיר UNDER THE SKIN של הצופה (LELAND וBOB מבית היוצר של דייויד לינץ, פשוט EPIC), עם זאת מאמצע העונה השניה הסדרה איבדה את זה, וחלק מהקטעים שם לא עומדים במבחן הזמן (הכוונה שהקטעים אולי היו מצחיקים לתקופת שנות ה90 המוקדמות, היום זה מגוחך).
OZ החל מהעונה השניה עד לפני האחרונה בהחלט משתייכת לליגת הגדולות, בג'אנר שלה , עם זאת התסריט שם מאוס ולעוס וזה בעיקר למכורים (כמוני)
24 עונות 2-4 אפשר לקטלג כאדירות, כל השאר זה כח האנרציה.
מבחינתי סדרות שלא נפלו עד הרגע האחרון הן THE WIRE, SOPRANOS ולדעתי גם BATTLESTAR GALLACTICA
SPARTACUS עד עכשיו הפתיע אותי לטובה, לטעמי בכל אופן יש בה משהו מיוחד מעבר לסקס והאקשן , אני אוהב את הדמויות את המשחק , את הדרמות, התככים והמזימות , הדיבור השנון, הדקורציה של התקופה הרומית... ברגע שנקשרים לדמויות ונכנסים לכיוון הפרק החמישי של העונה הראשונה אי אפשר להפסיק.
כך קרה לBREAKING BAD, לMAD MEN, ל24 , לדקסטר, לHOUSE שהן מעולות אבל העונות החלשות הורסות את המוניטין.
נגיד עוד משהו, יש כאן גם הרבה טעם וריח, חלק יכניסו לקטגוריה הזו גם סדרות קומיות .
LOST אין קונצנזוס לגבי האם מופת או לא, הרבה מאוכזבים שלא ידעו איך להסביר את החורים בעלילה ואיך לסיים, לדעתי היא סדרה מעולה אבל קצת קשה לי להגיד עליה מופת.
לגבי TWIN PEAKS השבוע ראיתה אותה שוב אחרי שנים רבות, קודם כל יש שם קטעים שנכנסים להיכל התהילה של רמות הסוריאליסטיות והפחד שאפשר להחדיר UNDER THE SKIN של הצופה (LELAND וBOB מבית היוצר של דייויד לינץ, פשוט EPIC), עם זאת מאמצע העונה השניה הסדרה איבדה את זה, וחלק מהקטעים שם לא עומדים במבחן הזמן (הכוונה שהקטעים אולי היו מצחיקים לתקופת שנות ה90 המוקדמות, היום זה מגוחך).
OZ החל מהעונה השניה עד לפני האחרונה בהחלט משתייכת לליגת הגדולות, בג'אנר שלה , עם זאת התסריט שם מאוס ולעוס וזה בעיקר למכורים (כמוני)
24 עונות 2-4 אפשר לקטלג כאדירות, כל השאר זה כח האנרציה.
מבחינתי סדרות שלא נפלו עד הרגע האחרון הן THE WIRE, SOPRANOS ולדעתי גם BATTLESTAR GALLACTICA
SPARTACUS עד עכשיו הפתיע אותי לטובה, לטעמי בכל אופן יש בה משהו מיוחד מעבר לסקס והאקשן , אני אוהב את הדמויות את המשחק , את הדרמות, התככים והמזימות , הדיבור השנון, הדקורציה של התקופה הרומית... ברגע שנקשרים לדמויות ונכנסים לכיוון הפרק החמישי של העונה הראשונה אי אפשר להפסיק.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
בנוסף לכמה סדרות שהוזכרו כאן (ולא, לא כולל Lost):
American Horror Story.
Fawlty Towers.
Seinfeld.
ונראה ש-Boardwalk Empire גם עושה את דרכה לרשימה שלי.
אבל בשורה התחתונה, כנראה ש- The Wire היא הסדרה הכי טובה שכמעט אף אחד לא רואה.
American Horror Story.
Fawlty Towers.
Seinfeld.
ונראה ש-Boardwalk Empire גם עושה את דרכה לרשימה שלי.
אבל בשורה התחתונה, כנראה ש- The Wire היא הסדרה הכי טובה שכמעט אף אחד לא רואה.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
הסדרות שאני ראיתי ויכול להגדיר אותן כסדרות מופת: באטלסטאר גלקטיקה, עמוק באדמה, דקסטר, אבודים.
עבורי, אחד הקריטריונים החשובים הוא מבחן הזמן בנוסף לעוד שיקולים(כמו מבחן העונות המיותרות האחרונות), כאשר קומדיה גם יכולה להיות סדרת מופת
בקומדיה:סיינפלד וחברים
לא קומדיה:הסמויה (לטעמי הסדרה הכי טובה שראיתי BY FAR)
מועמדת נוכחית: המתים המהלכים בדרך לשם (כאחד שלא חובב זומבים וסרטים כאלה, הופתעתי מאוד לטובה מסדרה פשוט מצויינת)
בקומדיה:סיינפלד וחברים
לא קומדיה:הסמויה (לטעמי הסדרה הכי טובה שראיתי BY FAR)
מועמדת נוכחית: המתים המהלכים בדרך לשם (כאחד שלא חובב זומבים וסרטים כאלה, הופתעתי מאוד לטובה מסדרה פשוט מצויינת)
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
dman - אכזבתני...
סיינפלד והסמויה - מסכים ב 100%
אבל איך אתה כותב את 'חברים' ועוד באותה שורה של 'סיינפלד'??..
תוספות שלי: the killing, boss ולאחרונה צפיתי שוב ב 'אחים לנשק' (נזכרתי בה בזכות ברודי מ הומלנד..) והיא פשוט מעולה! והייתי גם מוסיף את הסדרה ה'מקבילה' שלה - הפאסיפיק.
סיינפלד והסמויה - מסכים ב 100%
תוספות שלי: the killing, boss ולאחרונה צפיתי שוב ב 'אחים לנשק' (נזכרתי בה בזכות ברודי מ הומלנד..) והיא פשוט מעולה! והייתי גם מוסיף את הסדרה ה'מקבילה' שלה - הפאסיפיק.