XBMC 12 ושידורים דיגטלים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ssip96 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,
לאחר מעבר לדירה חדשה החלטתי להזמין עם ההצטרפות ליס ולחקור את האפשרות להוסיף קליטת שידורים דיגטליים למערכת המדיה סנטר שלי.
Windows8+XBMC12, מה עלי לרכוש כדי לקלוט שידורים דיגטליים ועד כמה פשוט להגדיר זאת בXBMC החדש?
אשמח להסברים...
תודה

lebovitz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 393
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

תלוי מה יש לך במערכת ובבית.
אם הטלוויזיה שלך חדשה ותומכת בקליטת שידורי עידן+ (הכוונה לפורמט שבו הם משודרים), נראה לי שזה הפיתרון הכי טוב ויעיל (מבחינת הכי פשוט להגדרה, הכי פחות מכשירים עובדים וכו') החיסרון הוא אין יכולות PVR.
לאופציות האחרות תצטרך להתקין שרת טלוויזיה שלו יחובר דונגל USB שמתחבר לכניסת האנטנה שלך בבית.

ישנם מספר שרתי טלוויזיה שיכולים לרוץ על פלטפורמות שונות. הם דרך אגב לא חייבים לרוץ על מחשב ה-HTPC שיש לך בסלון. היתרון הוא שאם יש לך מספר מחשבי HTPC בבית, מספיק רק שרת אחד לכולם. החיסרון - השרת חייב לדלוק כל הזמן. במיוחד לצרכי PVR.

עבור מערכות windows - ישנם: Media Portal TV Server, Argus TV Server, DVBlink Connect לכולם יש פלאגין של XBMC Client שמתקינים על ה-HTPC והוא מתחבר אליהם.
עבור Linux - ישנם: TvHeadend ועוד כמה. כאן ההגדרה קשה יותר (ולכל חובבי הלינוקס - אל תהרגו אותי, גם לי יש לינוקס בבית וניסיתי. זה לא קל, והתומאות לא משביעות רצון).
עבור NAS - לאחרונה חברת DVBlogic הוציא גירסת DVBlink עבור מספר סוגי NAS וביניהם Synology, Netgear, IOmega ועוד. הייתרון כאן נובע מהעובדה שה-NAS גם ככה דולק 24 שעות וצורך מעט הספק.

שים לב שהפיתרון של DVBlink עולה כסף. בניגוד לכל השאר. עם זאת התמיכה שלהם בפורום מעולה.

ssip96 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

lebovitz כתב:תלוי מה יש לך במערכת ובבית.
אם הטלוויזיה שלך חדשה ותומכת בקליטת שידורי עידן+ (הכוונה לפורמט שבו הם משודרים), נראה לי שזה הפיתרון הכי טוב ויעיל (מבחינת הכי פשוט להגדרה, הכי פחות מכשירים עובדים וכו') החיסרון הוא אין יכולות PVR.
לאופציות האחרות תצטרך להתקין שרת טלוויזיה שלו יחובר דונגל USB שמתחבר לכניסת האנטנה שלך בבית.

ישנם מספר שרתי טלוויזיה שיכולים לרוץ על פלטפורמות שונות. הם דרך אגב לא חייבים לרוץ על מחשב ה-HTPC שיש לך בסלון. היתרון הוא שאם יש לך מספר מחשבי HTPC בבית, מספיק רק שרת אחד לכולם. החיסרון - השרת חייב לדלוק כל הזמן. במיוחד לצרכי PVR.

עבור מערכות windows - ישנם: Media Portal TV Server, Argus TV Server, DVBlink Connect לכולם יש פלאגין של XBMC Client שמתקינים על ה-HTPC והוא מתחבר אליהם.
עבור Linux - ישנם: TvHeadend ועוד כמה. כאן ההגדרה קשה יותר (ולכל חובבי הלינוקס - אל תהרגו אותי, גם לי יש לינוקס בבית וניסיתי. זה לא קל, והתומאות לא משביעות רצון).
עבור NAS - לאחרונה חברת DVBlogic הוציא גירסת DVBlink עבור מספר סוגי NAS וביניהם Synology, Netgear, IOmega ועוד. הייתרון כאן נובע מהעובדה שה-NAS גם ככה דולק 24 שעות וצורך מעט הספק.

שים לב שהפיתרון של DVBlink עולה כסף. בניגוד לכל השאר. עם זאת התמיכה שלהם בפורום מעולה.
...
תודה.
אין לי בטלוויזיה קליטת שידורים דיגטליים מובנית.
לא הבנתי מדוע יש להתקין שרת ייעודי עבור הדונגל- הבנתי שכל העניין בXBMC החדש (12) הוא חוסר הצורך בכך ותמיכתו בPVR.
ולא הבנתי איזה דונגל עלי לרכוש.. בכמה הוא עולה.. מהיכן קונים...

nirhazir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

1. אתה צריך לקנות dvb-t tuner. בחיבור USB, למשל כזה: http://www.ebay.com/itm/TV-Tuner-USB-DV ... 20ccea6c4f
יש כאלה גם בחנויות מחשבים בארץ.
2. אין מה לפחד מהמילה "שרת". זה בסך הכול תוכנה שעובדת ברקע ואחראית להקלטות. ב-XBMC החליטו שבמקום לעבוד על זה בקוד שלהם, עדיף להשתמש בתוכנות אחרות שכבר יציבות ועם ניסיון, ורק לתקשר איתן. התקשורת הזו היא מה שחדש בגרסה 12. אם אתה עובד בווינדוז, אני ממליץ על argus tv.
עקרונית אחרי שהתקנת את השרת והכנסת את ההגדרות שלו, אפשר לשלוט ישירות מXBMC, אבל בARGUS חלק מהתכונות זמינות רק דרך הממשק של התוכנה עצמה.
אם יש יותר ממחשב אחד, מספיק לקנות דונגל אחד ואפשר דרך הרשת הביתית להעביר את השידור לכל המחשבים. לי זה עובד טוב.

ssip96 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

nirhazir כתב:1. אתה צריך לקנות dvb-t tuner. בחיבור USB, למשל כזה: http://www.ebay.com/itm/TV-Tuner-USB-DV ... 20ccea6c4f
יש כאלה גם בחנויות מחשבים בארץ.
2. אין מה לפחד מהמילה "שרת". זה בסך הכול תוכנה שעובדת ברקע ואחראית להקלטות. ב-XBMC החליטו שבמקום לעבוד על זה בקוד שלהם, עדיף להשתמש בתוכנות אחרות שכבר יציבות ועם ניסיון, ורק לתקשר איתן. התקשורת הזו היא מה שחדש בגרסה 12. אם אתה עובד בווינדוז, אני ממליץ על argus tv.
עקרונית אחרי שהתקנת את השרת והכנסת את ההגדרות שלו, אפשר לשלוט ישירות מXBMC, אבל בARGUS חלק מהתכונות זמינות רק דרך הממשק של התוכנה עצמה.
אם יש יותר ממחשב אחד, מספיק לקנות דונגל אחד ואפשר דרך הרשת הביתית להעביר את השידור לכל המחשבים. לי זה עובד טוב.
...
כזה יעשה את העבודה?
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6316 האם השידורים מגיעים באיכות כמו במקביליהם בלווין? (אותם הערוצים כמובן)
קליטת השידורים נעשית מהאוויר באמצעות האנטנה הפינימית נכון?

איזה מהתכונות זמינות רק דרך התכנה עצמה? הייתי רוצה להשתמש בXBMC בלבד בצד של הקליינט.
ועד כמה מורכבת ההתקנה? האם נרדשים מקודדים?

ושוב, תודה

nirhazir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #6 

הדונגל הזה מתאים.
ההתקנה פשוטה. אין צורך במקודדים. שלב ההגדרות של argus טיפה פחות אינטואיטיבי, אבל גם לא נורא.
האנטנה היא קטנה, יושבת בתוך הבית. לי היו בעיות קליטה וקניתי אנטנה אחרת. אפשר לחבר גם לאנטנה על הגג אם יש לך (בד"כ דרוש מתאם). משפר בהרבה את הקליטה במקומות בעייתיים.
התכונות של argus שלא נתמכות בממשק של XBMC (לפחות בינתיים) הן בהקלטת סדרות שלמות לפי מילות מפתח. אבל את זה אפשר להגדיר פעם אחת דרך הממשק של התוכנה, ואז לשכוח מזה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”