ONKYO 818 VS YAMAHA RX-A2020

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #21 

באופן אישי אני מסכים עם יואב (Y)

בסופו של דבר מדובר על התאמה לרמקולים יותר מאשר עוד 10W לערוץ או פיצ'ר כזה או אחר.
אני מנחש שאם נושיב עשרה מאזינים לשמוע את שני הרסיברים ונחליף רמקולים בין לבין אתה בעצמך תופתע מהתוצאות.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #22 

חברים... אם פותח השירשור היה יכול להסתפק ב818 כי הבדלי השמע היו קטנים לאוזניו או עבור הרמקולים הנצילים שלו וכך לחסוך אלפי ₪ או עשרות אחוזים מהמחיר... אז הדיון היה עם תוכן.
אבל במקרה הזה... שנייהם יעלו אותו דבר כמעט או בהפרש זניח. אז על מה בכלל הדיון? :?
ברור שבאותו תקציב עדיף רסיבר מסידרת העל ולא רסיבר בייניים+.

אם היתה לו שאלה על מה ללכת פיוניר 922 או LX75 באותו מחיר או בהפרש זניח של 1k...גם על זה היה דיון?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #23 

בכל מקרה הדיון ראוי בעיני, כי כאמור לא מדובר כאן בשני רסיברים של אותו המותג, אלא ברסיברים של מותגים שונים, על כל המשתמע מכך.

על הנייר, זה ממש לא כוחות, אבל אין מנוס מהאזנה לשני המגברים באופן אישי ובשילוב עם הרמקולים של פותח השרשור לפני שמחליטים, ובכל מקרה אף אחד מאיתנו לא יקבע לפותח השרשור מה נשמע לו אישית יותר טוב, ועדיף שלא נתיימר לעשות זאת מלכתחילה..! (f)

Beeman35 פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 53
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

טלHD כתב:חברים... אם פותח השירשור היה יכול להסתפק ב818 כי הבדלי השמע היו קטנים לאוזניו או עבור הרמקולים הנצילים שלו וכך לחסוך אלפי ₪ או עשרות אחוזים מהמחיר... אז הדיון היה עם תוכן.
אבל במקרה הזה... שנייהם יעלו אותו דבר כמעט או בהפרש זניח. אז על מה בכלל הדיון? :?

אם היתה לו שאלה על מה ללכת פיוניר 922 או LX75 באותו מחיר או בהפרש זניח של 1k...גם על זה היה דיון?
...
היי טל

אני מבין מדבריך כי YAMAHA יהיה משמעותית טוב יותר עם הרמקולים שלי
וכי אין מה להשוות בינו לבין האונקיו.
הבנתי אותך נכון?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #25 

Beeman35 כתב:
טלHD כתב:חברים... אם פותח השירשור היה יכול להסתפק ב818 כי הבדלי השמע היו קטנים לאוזניו או עבור הרמקולים הנצילים שלו וכך לחסוך אלפי ₪ או עשרות אחוזים מהמחיר... אז הדיון היה עם תוכן.

...
היי טל

הבנתי אותך נכון?
...
ברור שהבנת נכון השאלה שצריכה להשאל היא האם הבנת שיש לו yamaha והוא אוהב את הסאונד שלהם, כמו שאני אוהב את הסאונד של אונקיו וכמו ש 9000es אוהב את הסאונד של פיוניר ..... ?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #26 

ה2020 יותר טוב מה 818. נקודה.

עם העובדה הזו תתחיל לשאול את עצמיך את השאלות הבאות...

-האם הרמקולים שלי היום צריכים וזקוקים להגברה חזקה ואיכותית יותר?
-האם בשנים הקרובות אולי אשדרג רמקולים ואזדקק להגברה חזקה ואיכותית יותר?
-האם אני צריך את הפיצ'רים הנוספים שיש ב2020 ואין ב818?
-האם האקוסטיקה אצלי בעייתית במיוחד ומע' האודיסי תוכל להתמודד טוב יותר מאשר מע' ה ypao?
-האם הבחנתי באוזני בהבדלי השמע בסראונד בין 2 הרסיברים בחנות? ...<מחוברים לרמקולים דומים לשלי>
-כמה אוכל לחסוך בבחירה ברסיבר הזול יותר ומה אני מפסיד בתמורה לחסכון הזה?

יש עוד... אבל קודם תענה על שאלות אלו. אני מניח שהתשובה תבוא לפני שתסיים אותן.
-

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #27 

istarmini כתב:
Beeman35 כתב:

...
היי טל

הבנתי אותך נכון?
...
ברור שהבנת נכון השאלה שצריכה להשאל היא האם הבנת שיש לו yamaha והוא אוהב את הסאונד שלהם, כמו שאני אוהב את הסאונד של אונקיו וכמו ש 9000es אוהב את הסאונד של פיוניר ..... ?
...
יואב... מה שרשמת נכון אבל ממש לא קשור למה שכתבתי כאן ובהקשר של השרשור הזה.
אם פותח השירשור היה שואל על אונקיו 3010 מול יאמהה 773, הייתי כותב אותו דבר על המותג השני ואומר לו לרכוש את ה3010 בלי לחשוב פעמיים...
רק שבמקרה ההפוך, המחיר שהוא צריך לשלם הוא פי שלוש בערך ולא תוספת זניחה של 1k או משהו בסיגנון הזה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #28 

טלHD כתב:
istarmini כתב:
Beeman35 כתב:

...
היי טל

הבנתי אותך נכון?
...
...
יואב... מה שרשמת נכון אבל ממש לא קשור למה שכתבתי כאן ובהקשר של השרשור הזה.
אם פותח השירשור היה שואל על אונקיו 3010 מול יאמהה 773, הייתי כותב אותו דבר על המותג השני ואומר לו לרכוש את ה3010 בלי לחשוב פעמיים...
רק שבמקרה ההפוך, המחיר שהוא צריך לשלם הוא פי שלוש בערך ולא תוספת זניחה של 1k או משהו בסיגנון הזה.
...
אני רוצה להאמין לך... :wink: (f)

וברצינות, אתה יודע כמה קשה לי עם קביעות נחרצות כגון: "ה2020 יותר טוב מה 818. נקודה."
כאמור, אני מסכים איתך שעל הנייר הפערים גדולים מאוד, וכמו שכתבתי גם לנבו, עצם ההשוואה היא מעט לא הוגנת.
ובכל זאת, מסתמן גם מסדרת השאלות שפירטת מייד לאחר הציטוט המפליל הנ"ל, שאתה מוכן לקבל מצב עולם שבו יש נשמה תועה אשר תעדיף את ה-818 על ה-2020 ממגוון סיבות שונות ומשונות. :oops:

כאמור, לכל אדם יש את הטעמים וההעדפות שלו, ולעניות דעתי עדיף פשוט להגיד את זה ככה מאשר לקבוע עובדות ואז להתחיל לסייג אותן מפה ועד הודעה חדשה (שזה עדיין פי אלף יותר טוב מהעליהום שאני חוטף עכשיו מצוות פיוניר בשרשור מקביל על זה שהעזתי להציע למישהו שישמע את ה-LX85 לפני שהוא קונה אותו...)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #29 

ידידי...
רק בשבילך ולמען הסר ספק... הנה עוד כמה עובדות מקבילות לזו שכתבתי קודם:

אונקיו 3010 יותר טוב מיאמהה 773/771. נקודה.
פיוניר LX75 יותר טוב מיאמהה 773/771. נקודה.

מקווה שכולם מרוצים עכשיו :P

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #30 

אתם מורחים ומטשטשים כל דבר ל"עניין של טעם"... יש מגברים טובים יותר וטובים פחות.
טלHD סיכם יפה את דעתי.

תמיד יהיה שכנוע עצמי, אך בסופו של דבר ישנם מקרים בהם כן יש טובים יותר:
818 מול 2020 - ה2020 טוב יותר.
אונקיו 1010 או 3010 מול 2020 - כאן כבר עניין של טעם.

לא מבין מה הויכוח על זה... בקשר לתמורה כספית ודברים דומים זה כבר עניין של תקציב ועד כמה אתה פרפקציוניסט.

נ.ב. - זה שאני כותב בצורה 'נחרצת' לא אומר שהדברים שאני כותב אינם לדעתי... זה לא כך מהיום... אין מה להתרגש ולקחת קשה
Utopia

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”