עזרה ברכישת מחשב לסרטים בסלון

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
elran_be פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אני מעוניין לרכוש מחשב לסלון בבית שישמש לסרטים (Full HD וגם 3D) וגם לגלישה באינטרנט.
חשוב לי שהמחשב יתמוך בצורה מלאה וחלקה בכל הסרטים והתוכנות ניגון של הסרטים בצורה מלאה וחלקה.

(המצב כרגע הוא שיש לי טלוויזיה Full HD, 3D בסלון ואני משתמש עם הנייד שלי להקרין את הסרטים. הכרטיס מסך בנייד הוא משהו כמו geforce 8000 פחות או יותר והוא תומך כמעט בכלל הסרטים כולל התלת-מימד וגם 1080, רק שאני צריך תוכנות ניגון ומקודדים ספציפיים אחרת הוא לא סוחב כמו שצריך).

מצד שני אני לא רוצה להוציא כסף מיותר ומעוניין לחסוך כמה שאפשר במחיר של המחשב.

בקיצור אשמח להמלצות למפרט (מעבד? כרטיס מסך?זיכרון?...) שיתמוך בצורה מלאה בכל מה שאני רוצה ושיש זול כמה שאפשר. (אני יודע שאלו ניגודים אבל בכל זאת...)

תודה רבה מראש לכל מי שעוזר.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

קשה להמליץ כי לא ציינת כלל תקציב.
ההמלצה שלי היא שתקרא את מאמר המפרטים המומלצים, שהוא אמנם מלפני שנה אבל הוא ייתן לך מושג לגבי האפשרויות השונות.
ואז, תוכל לשאול שאלות ספציפיות יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

elran_be פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אוקיי אז ככה.

מבחינת הזכרון אני חושב שאסתפק ב2 גיגה כל עוד תאשרו לי שזה אכן יסחוב כל סרט שארצה להפעיל ללא כל בעיה ( כמובן שזה מחשב סרטים אז זה לא שאשחק בו או משהו במקביל לצפייה בסרטים, כך שאם אכן זה מספיק אז אסתפק ב2 בכדי לחסוך עלויות).

מעבד אני חושב על הi3 כך שהמעבד יהיה מספיק חזק ושוב ללא הוצאות מעבר.

מארז אני חושב שפחות חשוב לי, פשוט אבחר משהו שחיצונית יתאים לי במראה ושיהיה לו קירור סביר (בסה״כ הוא יושב בסלון ללא שמש או משהו ככה שלא אמורה להיות בעיה)

כונן קשיח אני חושב ללכת על כיוון האחד טרה אבל מבחינת מהירויות ותכונות אחרות של הכונן הקשיח אני לא מבין בזה אז אשמח לעזרתכם.

מבחינת לוח אם אין לי ממש מושג אז אזדקק להמלצות.

ומה שנשאר זה כרטיס מסך איכותי, חשבתי על איזהו GeForce של nvidia (ראיתי בהמלצות שלכם כי לא תמיד זה כולל כרטיס מסך אלא מסתפקים בלוח אם אבל מהניסיון שלי על כרטיסים של nvidia לסרטים אז יש קודקים שתומכים בהם ואז זה משפר את הצפייה בקיצור אני חושב כן ללכת על כרטיס מסך שכזה) אז אשמח לקבל המלצה לאיזה כרטיס יהיה מספיק טוב אבל גם לא הוצאה מיותרת.

זהו אני מקווה שפרטתי פה מספיק בכדי שאוכל לקבל מכם כמה הצעות אטרקטיביות עבורי,
מה שרציתי לציין עוד הוא שהמחשב ישמש גם קצת לגלישה רגילה באינטרנט (כמו יוטיוב וואלה וכאלה - לא להורדות כמובן ).

אני מקווה מאוד שאוכל להסתפק בתקציב של עד 1500ש״ח, כך שאם אצטרך להוריד במשהו מהדברים שאמרתי אז אשמח לשמוע להצעותיכם למרות שאני חושב לא התפזרתי פה בדרישות פרט לכרטיס מסך שאני חושב שהוא חשוב לי.

ממש תודה לעוזרים ואני אשמח מאוד לשמוע אתכם.

נ.ב. אני מקווה שבאמת אפשר להעמיד מחשב סרטים חזק ואיכותי בתקציב של 1500ש״ח.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

לא ידוע לי על מקודדים שיש בכרטיס המסך של אנוידיה ואין במובני המעבד הנמכרים כיום, ולכן אם המחשב מיועד לצפייה בתכנים ולא למשחקים, ממש אין צורך בכרטיס מסך חיצוני, חבל על הכסף.
בכל מקרה, אין כאן סיכון - תתחיל עם כרטיס המסך מובנה המעבד, ותמיד תוכל להוסיף בעצמך כרטיס מסך אם תרגיש שכן צריך בעתיד (מדובר בפעולה פשוטה מאוד שעושים עם בורג אחד - לא צריך להביא את המחשב לחנות המחשבים).
מעבד - אפשר להתלבט בין G860 (עולה 330 ש"ח) ל-Core i3-2120 (כ-550 ש"ח). ה-G860 הוא גירסה מוחלשת של ה-Core i3 (כ-30% חלש יותר). מבחינת ניגון תכני HD, אין הבדל ביניהם.
לוח אם - ה-Gigabyte H77M-D3H מצויין (כ-500 ש"ח)
זכרונות - העלות של הזכרונות די נמוכה (70 ש"ח ל-2GB), אז אפשר ללכת על 2 סטיקים של 2GB.
כונן קשיח - 1 טרה זה בסה"כ בחירה מצויינת. אם אתה מעוניין לחסוך בחשמל, עדיף לקחת כונן מסדרה ירוקה. קח בחשבון שאפשר למצוא 2TB בכ-100-150 ש"ח יותר, ולכן יחס העלות-תמורה כאן טוב יותר.
מארז - ה-NSK2480 של אנטק עולה כ-500 ש"ח וכולל במחירו ספק כוח. מארז מצויין ומומלץ.

elran_be פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

ראשית תודה על העזרה.

אז ככה, קודם כל לא אמרת לי כמה עולה הכונן הקשיח של ה1T?
עכשיו, לפי חשבון שעשיתי, אם אני לוקח את הi3 עם 2GB זיכרון (ולא 4 כי תמיד אוכל להזמין מאייבי אח"כ עוד - כל עוד כמובן ה2GB אמור להספיק??), ועם ה1 טרה ולא שניים אז עדיין אגיע למחיר של 1900 ש"ח בערך שזה מעבר לתקציב שרציתי.

אולי אוכל לחסוך במארז קצת (כי כמו שאמרתי הוא לא כל כך חשוב לי) כל עוד הוא יהיה קומפקטי ולא יפגע בביצועי המחשב.
אולי יש מארזים אחרים יותר זולים?

ועדיין לא אגיע לתקציב שרציתי. איפה עוד אוכל לחסוך (אולי לוח קצת זול יותר או מה עוד??)

אני כמובן מבין את הבעייתיות פה בכך שאני רוצה מחשב עם ביצועים מושלמים עבור צפייה בHD וגם ב3D, ומצד שני במחיר כמה שיותר זול, אבל פשוט מי שישלם על המחשב הם ההורים שלי ואני רוצה למנוע מהם הוצאות מיותרות.

בקיצור אשמח לעוד עזרה כך שאולי בכל זאת אוכל להרכיב את המחשב המושלם עבורי.

תודה :wink:

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #6 

הוא נתן לך באמת את המינימום, לדעתי אם תתחיל להוריד ולהוריד אתה תתבאס.
למרות ש"טכנית" המפרט ינגן FULL HD בצורה טובה, ברגע שמחשב טיפה מועמס אז הביצועים יורדים, אז לא ללכת על המינימום אלא על משהו סביר+.

וכמובן הוא לא הרכיב לך מחשב קומפלט, כי אסור לשכוח ציוד היקפי,
* מקלדת ועכבר, לרוב קונים מקלדת אלחוטית עם "עכבר" מובנה כדי להשתמש במחשב בצורה אלחוטית, זה גם עסק לא זול 300 ש"ח לערך.
* צורב DVD - לא מוצר "חובה" אבל בימינו עדיין מומלץ שלכל מחשב יהיה כונן CD (לשמוע אלבומי מוסיקה,לנגן DVD מקוריים וכו') אפשר למצוא באיזור ה100 שקל
* כרטיס רשת אלחוטי - כדי לגלוש באינטרנט תצטרך להתחבר אליו, אם יש לך אפשרות לחבר כבל CAT ישירות למחשב אז אין בעיה, אם לא ויש צורך בחיבור אלחוטי, תצטרך כרטיס שכזה. אני אישית לא ממליץ על כרטיס PCI עם האנטנות מכיוון ובדר"כ HTPC ממוקם במזנון במקום בלי קליטה טובה לחריצים מאחור, לכן אני ממליץ על כרטיס רשת עם חיבור USB בתקן N החדש ורצוי טכנולוגיות MIMO, לי יש של EDIMAX שהוא מגיע עם STAND ומאריך, כך שאפשר להוציא את המאריך מהאחורה של המחשב ולמקם את הכרטיס רשת במקום טוב על המזנון עם קליטה. - מחיר, איזור ה100 שקל
* ווינדוס - לא ארחיב במחיר, ארמוז שהמינימום הוא 0

תגיד להורים שלך שהמחיר זה סביבות ה2000 ידידי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

סט אלחוטי מצויין של לוג'יטק עולה כיום 100 ש"ח ולא 300.
צודק לגבי כונן DVD.
רשת אלחוטית - לא נדרשה ע"י פותח השרשור.
אפשר בהחלט להסתפק ב-2GB זכרון, כונן 1TB ומעבד G860. מספיק בהחלט.

elran_be פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

שוב תודה רבה על כל העזרה.

מבחינת ציוד היקפי אני לא זקוק לכלום פרט לאולי כונן DVD.

ואם אתם אומרים שלא כדאי לי לרדת ברמה אז בסדר כי בסופו של דבר אני כן בכדי להקשיב ולקבל את ההצעות שלכם :D

יש לי עוד קצת שאלות שעדיין לא קבלתי עליהם תשובות,
*ראשית על הכונן קשיח של 1T, מה המחיר שלו? ואם יש חשיבות מבחינתי למהירות ותכונות אחרות שלו מעבר לזה שהוא 1T או שזה לא חשוב במקרה שלי?

*שנית רציתי לשאול על המעבד, המלצתם על Intel Core i3 2120 אך יש שני סוגים: tray ו box אני מניח שהתכוונתם לtray כי box קצת יותר יקר מ550ש"ח. האם ההנחה שלי נכונה?

* שאלה אחרונה היא לגביי המארז, אשמח לקבל הצעות למארזים אחרים קצת יותר זולים (בהנחה שאיכות הביצועים של המחשב לא תפגע) כי אולי כאן אוכל לחסוך קצת.

ושוב תודה רבה :D

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

מחיר כונן קשיח - תיכנס לאחד מאתרי חנויות המחשבים (KSP, למשל) ותראה מחירים. זה בסביבות ה-400 ש"ח.
box מגיע עם מאוורר. tray מגיע ללא מאוורר, ואז צריך לרכוש אותו בנפרד.
יש את ה-Frontier Opera שהוא בעל מראה יותר סלוני אבל הוא פחות שקט מהאנטק:
http://ksp.co.il/?uin=5196
ביצועי המחשב עצמו לא ייפגעו.

zami
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #10 

תרד ל G640 וללוח B75. לא תרגיש בהבדל ותחסוך קרוב ל-500 ש"ח.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

לא ראיתי שאייבורי ו-KSP מוכרים לוח מבוסס B75.
ייתכן ששווה לחפש בחנויות מחשבים אחרות.

zami
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #12 

כן, לא ברור למה הם לא מחזיקים לוחות כאלה.

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #13 

אם הייתי במקומך הייתי מרכיב מחשב טוב יותר בהשקעה קצת יותר גדולה. מנסיון שלי, הרצון לחסוך בסוף יוצא ביוקר.
למשל, אם תקנה 2GB זכרון בלבד - בטוח תרצה לשדרג בעתיד (אולי תרצה זה לא בדיוק הביטוי הנכון - תהיה חייב. זאת כמות גבולית מאוד גם להיום - לטלפונים יש 2GB...) ובעתיד המחיר שלהם יהיה פי כמה.
היום 4GB DDR3 עולה 120 ש"ח אז חבל לקנות עוד שנתיים 1GB בכפול מחיר כי קשה להשיג (מנסיון...).
http://ksp.co.il/?uin=14162

כנ"ל לגבי המעבד, שעוד שנה יתחיל לקרטע בתוכנות החדשות שיצאו (כמו גרסאות חדשות לתוכנות מדיה סנטר).
למה להגביל את עצמך מלכתחילה?
עדיף לקנות מחשב טוב ב-2000-2500 ש"ח ל5 שנים לפחות במקום מחשב ב-1500 ש"ח לשלוש שנים בקושי.
זאת דעתי ועצתי.
שיהיה בהצלחה.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #14 

kleinimrod כתב: הרצון לחסוך בסוף יוצא ביוקר.
...
אמת לאמיתה. הזול הוא יקר.
תחסוך 100 שקל עכשיו תשלם על מחשב חדש אח"כ

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

די הגזמתם.
סדרת ה-G של אינטל חביבה מאוד, ומדובר במחשב הרבה יותר חזק ממבוסס ATOM, למשל.
זכרון תמיד אפשר להוסיף.
לא תמיד חייבים להוציא הרבה כסף, בטח לא בשביל HTPC ייעודי (גם עם קצת גלישה).

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #16 

אני לא מבין למה אנשים נסחפים למחשבים מוגזמים בעליל רק בכדי לתפקד כמחשב סלוני.
יש כיום מחשבי מיני (כגון אקסטרימר אולטרה) אשר מצליחים לנגן תכני HD בקללות וזה עם מעבד ATOM מצ'וקמק וכרטיס גרפי בינוני.
המחשבים האלו עובדים ללא דופי למטרה להם הם נועדו (קולנוע ביתי).
הבחור לא מעוניין במכונת משחקים, לא רוצה ללכוד וידאו ולא פורמטי אודיו סופר מתקדמים.
סה"כ רצה לנגן 1080P (שכל סטרימר ב-300 ש"ח יודע לעשות).

בקיצור, אני ממליץ לבדוק את האופציה של המחשבים בפיצפונים (כמו אקסטרימר אולטרה לדוגמא).
המחשב שקט מאוד (חשוב מאוד! כשמדובר בסלון), קטן מידות, מגיע עם כל האביזרים (שלט + מקלדת מיקרו), כרטיס רשת אלחוטי, כל היציאות הנחוצות (למעט USB3.0, קצת מבאס) ומנגן ללא בעיות HD.
אצלי התקנתי וינדוס 7 (בעלות שהבחור מעלה ציין :wink: ) ו-XBMC.
עובד מצויין, לא איטי ולא נעליים.
ברקע רץ לו קליינט טורנט ועוד 6-8 חלנות אינטרנט פתוחים וגם זה לא מאט אותו בכלל.
במחשב עלה לי 1000 ש"ח ללא דיסק קשיח.
לדעתי לדרישות שלך באמת שאין טעם להוציא יותר.

אגב, קח בחשבון את צריכת החשמל של מחשב מבוסס ATOM (כלום ושום דבר, פחות ממחשב נייד) אל מול מחשב רגיל. זה יכול לחסוך לא מעט כסף אם לא מכבים את המחשב אף פעם.

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #17 

לממליץ על האקסטרימר:
1000 ש"ח + 500 לדיסק קשיח = 1500 ש"ח למחשב חלש מבוסס ATOM. לא תודה לא ממליץ. נכון, הוא מסוגל להריץ 1080P - אבל למה ללכת על משהו ש"מסוגל" להריץ ולא לקחת בהפרש זניח מחשב עם מעבד כמו שצריך...
עזוב שטויות, קח מחשב טוב ב-2,000 ש"ח (כולל מארז סלוני קטן ושקט) ויהיה לך שקט להרבה שנים בלי שום מגבלה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”